Şimdi Ara

Dropbox halka arz için hazırlıklara başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
76
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Bulut depolama çözümleri sunan ve ücretsiz hizmetleriyle çok sayıda kullanıcıya ulaşan Dropbox'ın halka arz edileceği geçtiğimiz yılın ortalarından beri iddia ediliyordu. Bu konuda resmi bir açıklama yapmayan şirketin geçtiğimiz günlerde halka arz için mali sonuçları da içeren belgeler hazırladığı ortaya çıktı. Goldman Sachs ve JP Morgan Chase'in önderliğinde en geç mart ayının sonuna kadar gerçekleşmesi planlanan halka arz ile Dropbox 500 milyon dolarlık yatırım toplamak istiyor.


     

    Gelirini artırıyor  

    Dropbox'ın paylaştığı belgelere göre şirket 500 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip ancak kullanıcıların çok büyük bir kısmı Dropbox'tan hizmet almak için herhangi bir ücret ödemiyor. Sadece 11 milyon civarında kullanıcının kendilerine ödeme yaptığını bildiren Dropbox, her bir kullanıcıdan ortalama 112 dolarlık gelir elde ettiğini açıkladı. Gelirlerini sürekli artıran Dropbox geçtiğimiz yıl toplamda 1.1 milyar dolarlık gelire ulaşmış durumda. Şirketin 2016 ve 2015 yıllarında elde ettiği gelir ise sırasıyla 845 milyon dolar ve 604 milyon dolar.


     

    Geçtiğimiz yıl 112 milyon dolar zarar eden şirketin henüz yeterli kârlılığa ulaşabilmiş değil ancak geçmiş yıllara baktığımızda zararın da giderek azaldığını görüyoruz. Şirket 2016 yılında 210, 2015 yılında ise 326 milyon dolar zarar etmiş. Bu verilerden anlaşıldığı kadarıyla 2018 yılında yeterli kârlılığa ulaşmayı bekleyen şirket ile ilgili en büyük soru ise şirketin halka arz ile özel piyasalarda sağladığı 10 milyar dolarlık değerlemeyi başarıp başaramayacağı.


     

    Öte yandan Dropbox'ın rakiplerinin durumu da şirketin halka arz süreci için büyük önem taşıyor. Tabi bulut depolama çözümleri denildiğinde ilk olarak akla Microsoft, Amazon ve Google gibi teknoloji devleri gelse de 2015 yılında halka arz edilen Box şirketi, Dropbox'ın büyüklüğünü göz önünde bulundurduğumuzda, daha denk bir rakip olarak değerlendiriliyor. Halka arz ile 2.8 milyar dolar yatırım alan Box'ın piyasa değeri ilerleyen dönemlerde 1 milyar dolara kadar gerilese şu an 3 milyar doları aşmış durumda. 




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.