dreamweaver de sayfanın ortasında koyduğum biresmin üzerine yazı yazmak veya başka bir yerleştirmek istiyorum arka plandaki resimin de transparan görünmesini istiyorum nasıl ayarlayabilirim bu durumu
Biraz daha ayrıntılı anlatırsan ben yardımcı olamasam dahi diğer arkadaşların yardımcı olabileceğini zannediyorum. Hatta ayrıntılıdan ziyade daha anlaşılır yazman lazım.
DreamWeaver Sadece Web sitesi için HTML kodları üretir. Resim düzenlemesini harici bir yazılım ile yapmalısınız. PhotoShop veya FireWorks bu iş için en iyi yazılımlar.
Bu yazılımlar ile Saydan özelliği olan resimler hazırladıktan sonra bu resimleri DreamWeaver 'da bir tablonun veya Tablo hücresinin ARKAPLAN resmi olarak ayarlarsanız. Bu resmin üstüne DreamWaver 'da yazı yazabilirsiniz.
Arkaplan olarak ayarlamak içn bir tablonun hücresinin içine tıkladığımızda DW 'nin en aşağısında onunla ilgil yapabileceğiniz ayarlar çıkar.
arkaplan rengi belirlemek gibi. Şu resimde gösterdiğim yerden bunu yapabilirsiniz.
w3c'nin tarafından kabul edilmemiş bir kod olsa da, standardı olmasa da piyasada ie için alfa ve mozilla için opacity ayarlarını değiştirerek css veya doğrudan style üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. bunlar tüm işletim sistemlerinde ve browserlarda görünmeyecek ve hepsinde aynı olmayacaktır. dreamweaver'da css editlemek kolaydır ancak opacity değişkeninin olduğunu sanmıyorum. netten araştırarak bulabilirsiniz. key words "css opacity" ie mozilla