Şimdi Ara

dreamweaver da kod yazma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar ben dw ile amotorce ilgileniyorum. bir site yapacagim. sitenin dizaynını dw yaptım ama tıkandım. cunku sitede bi text field olacak ve orda yazılan sayıyı karsılastıracak bunu sanırım kod yazarak yapacagim. sizden bana kodu yollamanızı istemiyorum.(algoritmayı iyi bilirim)ben kodu yazarım siz bana yazdıgım kodu nasıl dw atarım onu soyleyin ve ne sekilde yazarım(java ile mi php asp???) ve detaylı bilen arkadasalar yardımcı olursa sevinirim. simdiden tesekkurler....

• arkadaslar bşlenşz yokmu
  • coook acil lazım
  • sorununu anlamadim biraz daha aciklayici olurmusun ...

edit : az evvel görmedim gecenin bi yarisi sabaha karsi cok acil deme lüksüne sahipmisin düsünülmesi gereken bi konu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adimavi -- 6 Aralık 2004, 5:51:22 >
  • dreamweaver da kod yazmak için, üstte "Show Code View"a basıp HTML'in içine yazacaksın. Bunun nesini sorduğunu tam anlamadım.

Yapacağın işi biraz daha açarsan hangi dilde kodu yazman gerektiğini de öğrenirsin. Ya JavaScript ile olacaktır yada ASP/PHP ile. Ama ne yapmak istiyorsun?
  • aslında site ilkokul 2 için matematik öğreten bi site. ve burda her konunun sonunda alıstırma tarzı sorular soracagım . mesala 3 + 5 =.... bu nokta nokta olan yerlere text field gelecek öğrenci burayı dolduracak daha sonra text field in yanında buton olacak ve bu buton da kontrol için olacak mesala öğrenci 3+5 icin 7 dedi ve botuna bastı kontrol icin yanlıs oldugu icin bi pop up menusu falan gelecek. dogru cevaplarsada aferin diyecek. bole bi sey yapacagım. aslında bana bunu visual basic.net te 10 dakka da yaparımda asp/php/java script konusunda bilgim yok ve yazacagim kodu nasıl nereye koyacagim konusunda bilgi verirseniz detaylı cok sevinirim
  • pardon alfonsa yazının sonunu okumamısım. code dan kastım html kodları degil programlama kodları. web sitesinde bole sartlı ifadeler kullanacaksak kod yazmamız gerekiyor yoksa ben dreamweaver da bunu yapan hic bisey gormedim bayagi bi extension buldum ama istedigimi yapan extension yok. yani program kodu yazmam gerekiyor. help help....

bana balık vermeyin, balık tutmayı öğretinnnn
    ne soz ama

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sevgili freede ben gecenin (pardon sabah 6 yattım) ve 9 da kalktım. yapacagim bi odev ve salıya teslim olacak %50 ( acıklamam isallah seni tatmin etmistir) ayrıca dediğim gibi benim hayatımda en sevmediğim konu internetten kod ,resim yani kısacası benim emek harcamadiğm bisey calmak (sunu da soliyim bitince online yaparım ve değerlendirmeniz icin tekrar sorarım. ama sitede butun resimler olsun animasyonlar olsun hepsi benim tarafımdan yapıldı. photoshop da saatlerce ugrastim.)html icin, ben belki google dan aratsaydım o kod parcaciğini bulabilirdim ama benim istediğim ogrenmek ve oyuzdan gecenin bi yarısı hala ayaktaydım. site artık ona bakıyor diğer kısımlar bitti.

• Ne Kadar Sert Ciksanizda Sayin Hocam Kendimce Cevap Vereyim...Asp Dilinde...

<form action="default.asp?Kontrol=Cevap" method=post>
    <b>3 + 5 = </b><input type="text" name="cevap" value=""><INPUT TYPE="submit" value="Kontrol" class=button>
    </form>
    <%end if%>
    <% a = Request.Querystring("Kontrol")
    if a = "Cevap" then
    cevap = "8"
    cevap1 = request.form("cevap")
    end if
    if cevap1 = cevap then
    response.write "Cevap Doğru."
    else
    response.write "Cevap Yanlış."
    end if %>

iis im bozuk vaziyette kontrol edemedim....
    saygılar...
  • Tamamı bir sayfa kendim kontrol ettim çalışması lazım...
    Not : Sayfanın ismini default.asp yapman lazım.

Amacı : 3 + 5 in yanında ki form'a yazdığın rakam 8 se doğru yazar değilse yanlış yazar.

<%
    act = request.querystring("act")
    if act = "" then
    call default
    else
    call kontrol
    end if
    sub default
    %>
    <html>

<head>
    <meta http-equiv="Content-Language" content="tr">

<title>Form</title>
    </head>

<body>

<form method="POST" action="default.asp?act=kontrol">
    3 + 5 = <input type="text" name="cevap" size="2"><input type="submit" value="Cevapla" name="cmd">
    </form>

</body>

</html>
    <%
    end sub
    sub kontrol
    cevap = request.form("cevap")

if cevap = "8" then
    response.write "Cevabınız doğru"
    else
    response.write "Cevabınız yanlış"
    end if
    end sub
    %>

İyi çalışmalar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dc.frost -- 6 Aralık 2004, 20:00:41 >

• Bugun labta hal olmadi mi senin odev ???
  • evet cok acil lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.