Şimdi Ara

DRAM krizi ekran kartlarını vurdu: Fiyat artışları kapıda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • DRAM krizi ekran kartlarını vurdu: Fiyat artışları kapıda
    Asya pazarından gelen bilgilere göre NVIDIA ve AMD, ekran kartı fiyatlarını 2026'nın ilk çeyreğinde artırabilir. GDDR6 ve GDDR7 fiyatlarındaki artış, tüketici sınıfı kartlardan profesyonel segmentteki çözümlere kadar geniş bir etki alanı oluşturmaya devam ediyor.

GDDR maliyetleri yükseldi

DRAM pazarındaki son tablo, üreticilerin çip maliyetlerini en son listelemeden bu yana en az %90 oranında artırdığı gösteriyor. Bu artış yalnızca DDR5 bellek modüllerine değil, grafik kartlarının temel bileşeni olan GDDR çözümlerine de doğrudan yansımış durumda. RTX 50 serisinde GDDR7'ye geçiş yapan NVIDIA ise, bu maliyet artışını en belirgin hisseden üreticiler arasında.

AMD ise mevcut RDNA kartlarının çoğunda GDDR6 kullanıyor olsa da, yükselen satın alma fiyatlarından kaçamıyor. Mevcut verilere göre her iki üretici de henüz resmi bir zam kararı açıklamış değil ancak GDDR tedarik maliyetlerinin kesin olarak artacağı doğrulanmış durumda. 

Ayrıca Bkz.RTX 50 SUPER serisinden yeni sızıntı: Ne iptal ne de hazır

DRAM ve NAND tedarik zincirindeki dalgalanmalar sürdükçe, ekran kartı pazarındaki fiyatların nasıl şekilleneceği belirsiz. NVIDIA ve AMD'nin önümüzdeki haftalarda daha net bir yol haritası paylaşması bekleniyor. GPU fiyatlarının yeniden yükselişe geçip geçmeyeceği ise DRAM piyasasındaki seyrin hızına bağlı olacak.

Kaynak:https://wccftech.com/nvidia-amd-increase-gpu-prices-in-2026-rising-dram-costs/

• Almayın. 3070, 3080 kullanan biri render vb. Yapmıyorsa yenisini almasına ihtiyacı bile yok. Ben 3060 kullanıyorum gayette yetiyor. Ondan önce Gtx 1070 vardı onuda yıllarca kullandım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• TheCraxy kullanıcısına yanıt
    Ben 3080 kullanıyorum hocamm 10gb renderla işim yook

Memnun muyum? Evet memnunum

Bizim millet bi haltı boykot edemez hocam gider bu fiyatlara ramde almaya devam eder ekran kartıda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • 6800xt kullanıyordum tamda satışa çıkarttım kartı 5060ti alayım diye ama vaz mı geçsem acaba

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ekran kartınızı yenilemek istiyorsanız tam sırası yoksa bir daha fırsat bulamazsınız...

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle Bizimkiler beceremiyor boykotu. Akıllı olursun cimri derler garip bir kafa yapsı.

Dünyayı bize büyük gösteren o'nun büyüklüğü değil, bizim küçüklüğümüzdür (Şeyh Edebali) Sen nefsini hak ile meşgul etmezsen, nefis seni batıl ile meşgul eder. Suç her zaman başkasındadır; kendimiz her zaman masum, çalışkan, azimliyiz. Sıradan insanların büyük televizyonları, sıradışı insanların ise büyük kütüphaneleri vardır.
  • Bu sadece Ekran kartı ile sınırlı olmayacaktır, şuan kısa vadede ram fiyatları artıyor ama asıl bomba SSD tarafında olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 17 Kasım 2025; 0:59:59 >
  • Algi yaparak fiyatlarin artmasina yardim ediyorsunuz yurt disinda ramler %50 oraninda artarken turkiyede %300 yakin artti habire vay soyle kriz var vay fiyatlar soyle artacak diyerek haber yapiyor ithal eden firmalara selam cakiyorsunuz yaptiginiz piyasayi manupule etmek bizim firmalar zaten ahlaksiz sizde buna anak tutuyorsunuz
  • Algi yaparak fiyatlarin artmasina yardim ediyorsunuz yurt disinda ramler %50 oraninda artarken turkiyede %300 yakin artti habire vay soyle kriz var vay fiyatlar soyle artacak diyerek haber yapiyor ithal eden firmalara selam cakiyorsunuz yaptiginiz piyasayi manupule etmek bizim firmalar zaten ahlaksiz sizde buna anak tutuyorsunuz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.