Şimdi Ara

Dragstar, Shadow, Intruder hangisini tavsiye edersiniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
22.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Shadow ve Dragstar'ın karşısında S&T Kanuni GV 650 yi düşünüyorum ve oyyy oyyyy oyyyy diyorum :) Tabi S&T Kanuni marka olarak kötü bir isim ama, aynı zamanda spor bir makina ama benim favorim GV 650
  • Arkadaşlar, cruiserlardan bahsediyoruz ve abimiz iri olduğunu söylüyor.

600cc'lik ile başlanmaz deyişi burada geçersiz kalıyor. Çünkü cruiserlar SS'ler yada naked'ler gibi seri makineler değiller. Ayrıca çokta dengeliler.
    Dolayısıyla bence 600 hatta 1100cc'lik bir cruiser pekala başlangıç motoru olabilir.
  • Bu arada eklemeden geçemeyeceğim. Dragstar deneme ve yaklaşık 20-30km kullanma şansım oldu.
    Direk diyorumki Shadow falan yalan!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Burak Murat

Arkadaşlar, cruiserlardan bahsediyoruz ve abimiz iri olduğunu söylüyor.

600cc'lik ile başlanmaz deyişi burada geçersiz kalıyor. Çünkü cruiserlar SS'ler yada naked'ler gibi seri makineler değiller. Ayrıca çokta dengeliler.
    Dolayısıyla bence 600 hatta 1100cc'lik bir cruiser pekala başlangıç motoru olabilir.

Mantıklı ... Teşekkür ederim.
  • Boyunuz kaç metre olursa olsun 1100 cc biraz fazla kaçabilir ama iri yarı insanlar için 650 cc'lik bir cruiserın kabul edilebilir bir başlangıç motoru olacağı konusunda hemfikirim. Ama her halükarda en az 2-3 günlük motor eğitimlerine katılmak kaydı ile...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ponderous

Ama her halükarda en az 2-3 günlük motor eğitimlerine katılmak kaydı ile...

Bende bu konuda hemfikirim.
    Temel sürüş eğitimi şart. Motorunuzun hacmi ne olursa olsun.
  • Honda Shadow
  • Aldınız mı motoru?

quote:

Orjinalden alıntı: afsin35

arkadaşlar buraya kadar ilginize teşekkür ederim. Bir de araştırma yapmaya devam ettikçe dikkatimi çeken dragstar ve shadow için hem spor hem klasik modellerin oluşu. Bunların birbirinden farkı nedir? İlk dikkatimi çeken ön tekerlek ve kuyruk kısmı?

Suzuki içinse denildiği üzere fiyatı fazla olduğu için seçeneklerden çıkarılmıştır:(...
  • Dragstar yazınca Dragların starı mı diye düşündüm..
  • bence shadow neden yakıtı düşük ekonomik bir motor öteki biraz fazla yakıyo 1100 kullanmıştım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: HarryBlade

Dragstar yazınca Dragların starı mı diye düşündüm..

Belki garip gelecek ama aslında doğru bir gönderme var bu isimde. Keza Dragstar bir cruiser'a göre çok ama çook seri. Özellikle kalkışlarda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemati.

bence shadow neden yakıtı düşük ekonomik bir motor öteki biraz fazla yakıyo 1100 kullanmıştım..

Haklısın. Honda Shadow karbüratörlü olmasına rağmen içlerinde en ekonomik olanı. 4 litre falan yakıyor ortalama. Bunun sebebi yüksek torku çok düşük devirlerde (3500rpm) sağlayabilen motoru. Mantık olarak motorun cc'si ve ne kadar devir çevirdiği etkiler yakıt tüketimini. Supersport makineler yaklaşık 14.000rpm çevirir ve 3 kademeli elektronik enjeksyona rağmen ortalama 8 litre yakarlar. Bu rakam 11-12 litreye kadar çıkabiliyor.

Genel olarak bakarsak Shadow bu sınıftaki rakiplerine göre ekonomik. Klasik cruiser öğelerini barındıran motorun bakımlarıda daha hesaplı. Shadow'un cebimizi tek yakan tarafı yüksek vergi sınıfına girmesi.

• quote:

quote:

bence shadow neden yakıtı düşük ekonomik bir motor öteki biraz fazla yakıyo 1100 kullanmıştım..

Haklısın. Honda Shadow karbüratörlü olmasına rağmen içlerinde en ekonomik olanı. 4 litre falan yakıyor ortalama. Bunun sebebi yüksek torku çok düşük devirlerde (3500rpm) sağlayabilen motoru. Mantık olarak motorun cc'si ve ne kadar devir çevirdiği etkiler yakıt tüketimini. Supersport makineler yaklaşık 14.000rpm çevirir ve 3 kademeli elektronik enjeksyona rağmen ortalama 8 litre yakarlar. Bu rakam 11-12 litreye kadar çıkabiliyor.

Genel olarak bakarsak Shadow bu sınıftaki rakiplerine göre ekonomik. Klasik cruiser öğelerini barındıran motorun bakımlarıda daha hesaplı. Shadow'un cebimizi tek yakan tarafı yüksek vergi sınıfına girmesi.

çok qüzelde özetlemişsin..

• shadow 4 litremi yakıyo..sen herhalde otobanda 60 km yi geçmeden gittin.

lütfen sallamıyalım şehir içinde 7 litreden aşağı inmez shadow.

benim xmax 250 sakin kullanımda 4 litreyi zor görüyor.120 den sonra 5-6 litreye çıkıyor.

kaldıki bahsettiğin makina 750cc ve 250 kg civarında.

bir çok cruiser kullandım 6-7 litreden aşağı yakmaz bu sınıf makinalar.

quote:

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cathedral -- 17 Haziran 2008; 11:54:37 >

• evet arkadaşlar herkese ilgisinden dolayı çok teşekkür ediyorum.
    herkes bilgisini iyi niyetle paylaştı, yardımcı olmaya çalıştı. bir arkadaş da sormuş, aldım mı die motoru. evet motor olayını çözdüm gibi bir haftaya kadar bir tane sahip olucam. ama herkesten özür dileyerek söylüyorum burda yazılanlar dışında bir makine S&T Kanuni GT 250 R olacak makine. devamında yaptığım araştırmalar, daha sonrasında geçmek istediğim sınıf olan sport touring ya da race ve maliyetler beni buna itti. ben daha ziyade iyi kaliteli setle başlamak istiyorum. ve bu da 1500 2000 lira tutuyor. bu tercihle sağladığım tasarrufu oraya yönelticem. bir de bence motorlara çekilen fiyatlar çok mantıksız. sıfırı 13 500 olan 3 yaşında motora 11500 12000 fiyat çekiyolar. 2000 model altı daha komik. neyse velhasıl piyasayı da anlamadım.
    herkese çok teşekkür ederim tekrar ve iyi günler dilerim...
  • 2. el fiyatların mantıksızlığı konusunda katılıyorum. 2. el motorlara anormal fiyat talep etmek enflasyonun yüksek olduğu dönemden kalma bir alışkanlık herhalde.. Eskiden 10 liraya aldığınız bir motoru 2 sene sonra 11 liraya satıyordunuz... Arabalar içinde aynı şey geçerli..

Ama bugünün şartlarında 3 yaşında bir Shadow'a 12.000 isteyenler, istisnai durumlar dışında motorlarını uzun süre elden çıkaramazlar..

quote:

Orjinalden alıntı: afsin35

evet arkadaşlar herkese ilgisinden dolayı çok teşekkür ediyorum.
    herkes bilgisini iyi niyetle paylaştı, yardımcı olmaya çalıştı. bir arkadaş da sormuş, aldım mı die motoru. evet motor olayını çözdüm gibi bir haftaya kadar bir tane sahip olucam. ama herkesten özür dileyerek söylüyorum burda yazılanlar dışında bir makine S&T Kanuni GT 250 R olacak makine. devamında yaptığım araştırmalar, daha sonrasında geçmek istediğim sınıf olan sport touring ya da race ve maliyetler beni buna itti. ben daha ziyade iyi kaliteli setle başlamak istiyorum. ve bu da 1500 2000 lira tutuyor. bu tercihle sağladığım tasarrufu oraya yönelticem. bir de bence motorlara çekilen fiyatlar çok mantıksız. sıfırı 13 500 olan 3 yaşında motora 11500 12000 fiyat çekiyolar. 2000 model altı daha komik. neyse velhasıl piyasayı da anlamadım.
    herkese çok teşekkür ederim tekrar ve iyi günler dilerim...

• Genelde 2. ellerin yüksek fiyatı aksesuar farkından dolayı oluşmakta.Cruiser diye tabir ettiğimiz motorların aksesuar giydirmeleri yüksek mailiyet getirdiği için sıfır ham bir motora yakın rakamlar ortaya çıkmakta. Yinede kullanılmış aksesuarlara o kadar fiyat farkı vermek banada anlamsız geliyor, o başka.
  • onu bırak bizim burak die çocuk vardı ehliyet aldıktan 2 hafta sonra hayabusayla başlamıştı

dragstar güsel motor
  • hahahaha hayabusayla başlamış baqhele sen???
    yeni başlayan birisi hayabusayı kullansın gelsin bide bana at diye binsin
    dalga geçmeyelim arkadaşımız ciddi bir şeyler sormuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: ormantikkral

hahahaha hayabusayla başlamış baqhele sen???
    yeni başlayan birisi hayabusayı kullansın gelsin bide bana at diye binsin
    dalga geçmeyelim arkadaşımız ciddi bir şeyler sormuş

post sayını başka yükseltecek başka yer bulamadınmı..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.