![]() Merhaba arkadaşlar, Oyunun çıktığı ilk günden beri Türkçe yamasını bekleyenlerden biriydim. Ancak aradan geçen zamana rağmen herhangi bir yama göremeyince, "Madem yok, o zaman kendim yapayım." dedim ve kolları sıvadım. Başlarken işin bu kadar zahmetli olacağını hiç düşünmemiştim. Yapay zekâdan destek almama rağmen, çeviriyi düzenlemek, anlam bütünlüğünü korumak ve oyuna uygun hâle getirmek gerçekten ciddi emek istedi. Neyse ki sonunda emeklerimizin karşılığını aldık ve Türkçe yamamız hazır! Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim. Özellikle çevirinin büyük bir kısmında destek veren @Anastasia_33 nickli arkadaşıma katkıları ve desteği için ayrıca teşekkür etmek isterim. Amacımız yalnızca makine çevirisini oyuna eklemek değildi. Claude ve Fable 5'ten faydalanarak mümkün olduğunca doğal, akıcı ve el emeğine yakın bir çeviri ortaya çıkarmaya çalıştık. Metni defalarca kontrol edip anlam bozukluklarını, yazım hatalarını ve tutarsızlıkları mümkün olduğunca gidermeye özen gösterdik. Yine de gözümüzden kaçan hatalar olabilir. Karşılaştığınız eksik veya yanlış çevirileri paylaşırsanız, sonraki güncellemelerde düzeltmeye çalışacağız. Şimdiden herkese iyi oyunlar diliyorum. Umarım hem oyundan hem de hazırladığımız Türkçe yamadan keyif alırsınız. 😊 KURULUM ------- 1) Dosyayı İndirin ve pakchunk999-WindowsClient_P.pak dosyasını rardan çıkartıp kopyala. 2) Oyunun şu klasörüne yapıştır: ...\steamapps\common\DragonSword Awakening\DS\Content\Paks DİKKAT: Klasör adında iki boşluk var, "DragonSword" ile "Awakening" arasında. Steam kütüphaneni bilmiyorsan: Steam -> oyuna sağ tık -> Yönet -> Yerel dosyalara gözat 3) Oyunu aç, Ayarlar -> Dil -> English seç. Yama İngilizce dil yuvasını kullanır. Türkçe metinleri görmek için dilin İngilizce seçili olması gerekir. ÇALIŞTIĞINI NASIL ANLARIM ------------------------- Açılış menüsündeki seçenekler Türkçe görünür: Yeni Oyun / Devam Et / Yükle KALDIRMA -------- Kopyaladığın .pak dosyasını Paks klasöründen sil. Bu kadar. Yama oyunun kendi dosyalarına dokunmaz, üzerine bir katman olarak biner. Silince oyun ilk hâline döner. SORUN GİDERME ------------- Oyun İngilizce açılıyor Dil ayarı İngilizce değildir. Ayarlardan İngilizce seç. Hiçbir şey değişmedi Dosya yanlış klasörde olabilir. Paks klasöründe, oyunun kendi .pak dosyalarıyla yan yana durmalı. Oyun güncellendi, yama bozuldu Güncelleme metinleri değiştirmiş olabilir. Yeni sürümü bekle. pakchunk999-WindowsClient_P https://www.mediafire.com/file/lbpfn7f9vfs04v5/pakchunk999-WindowsClient_P.rar/file< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JRache -- 27 Temmuz 2026; 23:55:36 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt