Şimdi Ara

Dr. Deborah Birx kırsal bölgede de olsanız evde de olsanız maske takmalısınız dedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://153news.net/watch_video.php?v=BGRMYW25WDU4

    1956 doğumlu Amerikalı tıp doktoru Deborah Birx 2.ağu.2020'de CNN'de kırsal bölgede de olsanız, evdede olsanız maske takmalısınız

    Şu anda gördüğümüz şey Mart'takinden cok daha sıradışı (extraordinary) birşey, vaka sayılarında patlama var. Amerika'nın neresinde yaşarsanız yaşayın bu maskeyi takmalısınız, kişilerle aranıza mesafe koymalı, hijyen sağlamalısınız, hele ki evde anne babanız ile yaşıyorsanız (multi-generational households) maske takmayı gerçekten cok ciddi düşünmelisiniz.

    Kırsal bölgede yaşayan herkese: bu virüsten bağımsız veya korunuyor değilsiniz (you are not immune or protected from this virus)

    Şu anki epidemi (salgın) farklı ve cok daha yaygın ve yeni yeni etkilere sahip (comorbit)

    YORUMSUZ :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Maske takmazsan solunum cihazına bağlı ve hastane köşesinin bir yatağında yaşayabilirsin. Hürlük müdür bu? :D

    Ayriyeten sizler yüzünden vakalar azalmayacak ve yine kısıtlamalar gelecek benim özgürlüğümü kısıtlama hakkının olduğunu sanmıyorum. Evinde istediğin şekilde ölebilirsin ama sokakta o maskeyi takmak zorundasın :D oldu olacak benim de cinayet özgürlüğümü devlet kısıtlıyor deyim ve sokakta insan avlayım :D
  • Kimse başına veya yakınına gelmediği sürece iplemiyor durumu hala. Böyle de gidecek sanırım, millet tatil rehavetine kapılmış kimsenin (maske bir yana) milletle arasına mesafe koymak gibi bir endişesi bile yok :)
  • Godivelied kullanıcısına yanıt
    Millet covid kurallarıyla yaşamaktansa özgürce yaşayıp ölmeyi tercih ediyor olabilir mi?

    "Esaret altında yaşamaktansa hür olarak ölmeyi tercih ederiz." Muhammed Hüseyin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sözü işgal tarzı olaylarla ilişkilendirebilmek gerek sadece. Gerek diyorum lakin bunun muhakemesini yapamayacak insanı elinizi sallasanız bulabilme ihtimaliniz de çok yüksek. Kimisi hala ben kaparım(kendine güvenir) ölürüm size ne? Zihniyetinde fakat bunu yakınlarına bulaştırmak ve sayısız insana sebep olacak sıkıntıları da hiç düşünmez(düşünemez?) Lafı çok uzattım fakat milletin çoğunun bu söz tarzında bir düşünceye sahip olduğuna kalıbımı basarım. Dediğim gibi yakınlarına veya kendilerinin başına gelmeden akıllanmayacaklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Millet covid kurallarıyla yaşamaktansa özgürce yaşayıp ölmeyi tercih ediyor olabilir mi?

    "Esaret altında yaşamaktansa hür olarak ölmeyi tercih ederiz." Muhammed Hüseyin
    Maske takmazsan solunum cihazına bağlı ve hastane köşesinin bir yatağında yaşayabilirsin. Hürlük müdür bu? :D

    Ayriyeten sizler yüzünden vakalar azalmayacak ve yine kısıtlamalar gelecek benim özgürlüğümü kısıtlama hakkının olduğunu sanmıyorum. Evinde istediğin şekilde ölebilirsin ama sokakta o maskeyi takmak zorundasın :D oldu olacak benim de cinayet özgürlüğümü devlet kısıtlıyor deyim ve sokakta insan avlayım :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimizatio3n12123 -- 4 Ağustos 2020; 3:16:14 >
  • Godivelied kullanıcısına yanıt
    Açıklamayı yapan doktorun anlatımına dikkat edin. Bir doktordan cok başka, bir kamu görevlisi, bir haber spikeri, bir politikacı gibi anlatıyor ve cok da ikna etmeye çalışan şekilde anlatıyor. Önceden çalışılmış, hazırlık yapılmış şekilde anlatıyor. 1,5 dk içinde sıkıştırılmış bir yığın mesaj veriyor. İşte tam da buna dikkat etmek gerekli. Verdiği mesajlar, yeryüzündeki tüm insanlığı ilgilendiriyor. Kadın (sembolik olarak) mağarada yaşayan insanlar için bile maske takın yoksa ölürsünüz mesajı veriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısıtlamalar gelince özgürlüğünüzün kısıtlandığını düşünüyorsan, onun sebebi ben değil, kısıtlamayı çıkaran makamdır. Kaldı ki ben kısıtlamaların tümüne karşıyım cunku tüm kısıtlamalar saçma. Örneğin adam tek başına araba kullanıyor, polis durdurup "maske takmadan araba kullanamazsın" diyor. Bu kısıtlamaların saçmalığına sadece bir örnekti. Bu kısıtlamaları savunuyorsanız, o zaman kendi kendinize özgürlüğünüzü kısıtlamış oluyorsunuz, bunda benim rolüm yok. Bu kendi içinizde bir problem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuh abartmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Kısıtlamalar gelince özgürlüğünüzün kısıtlandığını düşünüyorsan, onun sebebi ben değil, kısıtlamayı çıkaran makamdır. Kaldı ki ben kısıtlamaların tümüne karşıyım cunku tüm kısıtlamalar saçma. Örneğin adam tek başına araba kullanıyor, polis durdurup "maske takmadan araba kullanamazsın" diyor. Bu kısıtlamaların saçmalığına sadece bir örnekti. Bu kısıtlamaları savunuyorsanız, o zaman kendi kendinize özgürlüğünüzü kısıtlamış oluyorsunuz, bunda benim rolüm yok. Bu kendi içinizde bir problem.
    Vallahi sağlık sistemini yöneten ben değilim bir tek bana da çalışmıyor 80 milyon insana çalışıyor, elbetteki sistemin işlemesi için kural koyucular olacak :D boş yapıyorsun. arabada cam açıksa ya da klima çalışıyorsa elbette doğru yapıyor polis. Keşke bu durumlara düşürmeyecek kadar sağduyulu olsanız. Örneklerin sonu gelmez, ben de sana sesini çıkartamayacağın hatta sana özgürlüğün temeli gibi şeylerin de esaret olduğu bin tane örnek sayabilirim. Burada olan durumu anlamak istemiyor oluşunuzu ve yüzeysel tavrınızı da anlıyorum. Ama dediğim gibi ailemden herhangi biri sırf senin düşüncenden dolayı hastaneye yatırılmak ya da karantinaya alınmak zorunda kalırsa ahım vardır bilesin. Senin benim özgürlüğümü kısıtlamaya hakkın yok. Ha bak şu da var, sizin gibi düşünenler yüzünden virüs vakası azalmıyor. Kanserli hastalar hastanelerinde rutin kontrole gidemiyor, ilaç yazdıracak yaşlılar kronikler doktorundan randevu alamıyor. Sağlık çalışanları mart ayından beridir topyekün işinin başında. Senin bu insanların özgürlüklerini kısıtlamaya hakkın var mı? Ülke gündemi vakalar yüzünden değişmiyor bakanların önceliği ekonomi ve başka şeyler olmak zorundayken sizler yüzünden inmeyen vaka sayıları yüzünden ilgilenemiyorlar. Kolluk kuvvetleri diğer suçlularla ilgilenmek zorundayken sizin sağduyusuzluğunuz yüzünden sizinle ilgilenmek zorundalar. Sen tatil yapacaksın diye senin yüzünden binlerce insan evinde çocuğunu göremiyor. Özgürlük sana mı ait? Hayırdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimizatio3n12123 -- 4 Ağustos 2020; 4:16:15 >




  • açık araba camından veya klimasından diğer insanlara bulaşabilen bir hastalıktan maske takmakla kurtulabileceğini düşünen bir nesil!
  • yakında amuda kalkmamızı filan da isteyecek bu küresel şeytanlar
  • Fade to Black kullanıcısına yanıt
    N95'im ayrı siperliğim ayrı gaz maskem ayrı var. Değil covid, radyasyon olsa etkilenmem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Deborah Birx kırsal bölgede de olsanız evde de olsanız maske takmalısınız dedi
  • Konuyu açan arkadaş yorumlarına istinaden yazıyorum, senin özgürlüğün ancak başka bir insanın özgürlük alanına girene kadardır. Sen hiçbir tedbir almak istemeyebilirsin ama o zamanda toplum içine karışmaman lazım. Senden başkasına bulaşırsa, senin yüzünden başka bir insan hastaneye düşerse nerede kalacak o insanın özgürlüğü ? Vaka sayıları düşmüyorsa emin ol bu zihniyet yüzünden düşmüyor.

    Buradan sonrası sözüm meclisten dışarı, insanlar bir özgürlük, bir bunalım moduna giriyorlar kendi kendilerine, arkadaş cafeye gitmezsen ölmezsin merak etme, instagramda story atmazsan ölmezsin, çok daraldıysan al masanı sandalyeni git açık alanda görüş kiminle görüşüyorsan. Yıllarca keyfi şekilde yaşadınız bir iki sene keyif düşkünü olmayıverinde şu illetten kurtulalım. Dıger arkadaşlar doğru diyor insanlar başına gelmeden anlamıyor. Hergün açıklanan vefat rakamları marsa felan ait sanırım.

    Edit. Çok zeki arkadaşlar var maske takmak ile dalga geçen. Maske takmanın istenmesindeki sebep tükürüklerin ve partiküllerin uzağa gitmesini önlemek. Karşılıklı iki insan takarsa bulaşma riski minimuma iniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForYouM -- 4 Ağustos 2020; 10:6:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hoppala, dünya ekonomilerinin durdurulması, 100 milyonlarca kişinin işlerinin elinden alınması (onlar işlerini kaybetmedi, işleri ellerinden alındı) , kronik mide rahatsızlığı olan yeğenim düzenli olarak hastaneye uğrar ve mide ilacı verilirdi, Corona döneminde uğradı doktor sen corona olabilirsin, test yapmadan seni buradan salmayız dediğini yeğenim (özgürlüğüne karışılınca başka biri olur) kendini zorlukla hastaneden dışarı attığını ve bi daha hastaneye gitmeyeceğini söylemesi, tüm okulların kapatılması, İspanya İtalya da 100 gün 100 gece sokağa çıkma yasağının uygulanması, vs tüm bunları 15+ yıldır hiç hastalanmamış, öksürmemiş, süper kondisyondaki vücuda sahip ben mi planladım, benim sağduyusuzluğum ile mi oluştu tüm bunlar :) Benim düşüncelerim yüzümden mi özgürlüğünüz kısıtlandı? Benim sorumsuzluğum sayemde mi Türkiye'de milyonlarca vatandaş 3500TL, 900TL ile cezalandırıldı, bir gecede cıkan cezalarla terbiye edilmeye calışıldı? Bu şeye benzedi. Türkiye'de dolar yükseliyor, sorumlusu hep dış güçler, Londradaki bankalar, Pensilvanyadaki terör örgütü, hep şeyler oluyor sorumlusu onun gibi oldu bu. Please :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 4 Ağustos 2020; 11:46:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dediğim gibi virüs bu kadar yayılmasaydı bunların hiçbiri yaşanmayacaktı. Devlet ne yapsın engelleyebildiğini engellemeye çalışıyor. Koluna kelepçeyi vurup hapse atsın gözle görülmüyor ki meret.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fade to Black kullanıcısına yanıt
    Bu videoyu daha önce de göndermiştim. Tekrar:

    Arabayı tek kullandığı halde maske takmadığı için ceza kesildi.

    https://www.youtube.com/watch?v=YaRAaieG1_Y

    Arabaya virüs bulaşabilir :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece uyurken de takalım rüyamızda gördüğümüz insanlara virüs bulaşmasın

    Kalıcı tedavisi olmayan seboreik dermatit hastalığına sahibim. Aylardır hastalık ortada yoktu aşırı rahattım ama 3-4 gün dışarıda sabahtan akşama kadar maske taktım ve hastalık geri döndü. Acısı ve kaşıntısı arttıkça maskeye sövüyorum. Yasak kalktığında maske takarsam adam değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haksız degil, adam dışarıda yakalanıp asemtomik hale gelirseniz evinizde de maske takmayacağınız için evdeki yaşlılara bulaştırıp onları öldürürsünüz demiş ki sonuna kadar haklı.kimse asemptomatik oldugunu farketmiyor sonuç olarak. dışarıya çok çıkan biri degilsen zaten %90 virüs taşımazsın bahtsız bedevi falan değilsen, ama sürekli insanlarla temas halinde isen hergün yüksek bir risk taşıyorsun virüsü kapma açısından ve virüsü her kapan da belirti gösterip hastalanmıyor, ama virüsü bulaştırmaya da devam ediyor.dolayısıyla da evdeki yaşlılar tüm gün evden cıkmazken sen farketmeden bile onlara bulaştırıp onları hasta edebiliyorsun.

    ha yapılması cok zor, ama adamın haklı oldugu gerçeğini değiştirmez.
  • LoooooL L kullanıcısına yanıt
    Aman hocam. Sabahtan akşama kadar maske takmayın. Hiçbir kanun insan sağlığından önemli değildir.

    Ömer Hayyam meşhur dörtlüğünde "şu dünyada bir nefestir alacağın o da boştur boş!" der. Corona döneminde o şöyle oldu:

    "şu dünyada bir nefestir alacağımız onu da çok görüyorlar çok!"

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.