Şimdi Ara

Dota 2’ye “telefon numarası doğrulama” zorunluluğu geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kardeşim ben kasmayıda biliyorum takım oyununuda adamlar rus, iranli geliyor adamlar paso creep kesiyor ultilere vermeyip offline kasip adam kesmeyi bilmeyen kule defans yapmayı bilmeyen tonla adam var ne carry oynamayı biliyorlar, ne sup tek kişi bu oyun çok fena dipe batmış deli ediyorlar insanı.
  • Sebastian Insane kullanıcısına yanıt
    Bende diyorum ki onların karşıya gelme oranı daha yüksek. Bazı oyunlar istesende bu adamlar yüzünden kazanamazsın ama bazı oyunlarda bu adamlar karşıda olduğu için free win alırsın(Ki bunun olma şansı daha yüksek)

    Ayrıca her oyun garip şeyler oluyorsa dediğin gibi mmr'ın düşüktür ki o seviyede yeterince iyiysen tek başına taşırsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mares626 kullanıcısına yanıt
    Valla ben de açıklayacaktım ama üşendim. Şu bana hep noob geliyor olayı biraz "Üzerime düşeni pek yapamıyorum ama bizim takım da aynı seviyede." demek oluyor.

    Sen iyiysen ve sana noob geldiyse karşıda da senin gibi bir tane iyi ve dört noob vardır. Sen o noobları ezemeyip farm yaparsan ve adam da senin takımdakileri hem ezip hem farm yaparsa adam kazanıyor. Çünkü birçok kişiyi öldürerek güçsüzleştiriyor, aynı zamanda kendisi güçleniyor, aynı zamanda takımındakiler ölüyken geçen zamanda güçlenmeye devam ediyor, aynı zamanda kendi takımına da assist/kill vererek onların da palazlanmalarını sağlıyor. Hem şahit olduğum hem de başıma gelen şey şu, adamı lane'de eziyorum, bakıyorum karşımdakinde iş yok başka bir koridora yardıma gidiyorum. Orayı da temizliyoruz. Ama diğer koridordaki arkadaş -ki genelde mid oluyor- sağolsun rakipteki iyi oyuncuyu feedliyor ya da kendisi onun kadar iyi oynayamıyor/farmlayamıyor ve ortadaki o arkadaş benden daha iyi oynayıp takım arkadaşlarını da oynatıyor. Sonra ilk baştaki koridorda işe yaramayan rakibin güzel skorla oyun bitirdiğini görüyoruz çünkü experience ve gold ile skill/talent ve item farkı açıyor.

    Zaten artık oyun kim daha iyi oynuyor değil de kim daha kötü oynamıyor/kim daha kötü oynayanları daha çok öldürüyor oldu.

    Ben oyunun oyuncu eşleştirmesini beğeniyorum. Birbirine eşit ya da denk MMR'a sahip iki takım karşılaşıyor. Oyun daha ne yapsın? 6k olan adamın Yozgat'tan kuzeni geldi ve oynamak istedi diye oynatmasın da anasıyla babasıyla kötü mü olsun? Oyun bunu bilemez. Oyuncunun oyunculuğunu gösteren MMR'ıdır, oyun da zaten MMR'a göre eşleştiriyor.

    Bir kişinin normal performansını gösterememesi gayet normal bir şeydir. İstediği rol o değildir, o hero ile oynamak istemiyordur, o gün canı sıkkındır, başka şeyler odaklanmasını engelliyordur, bilgisayar donanımında sıkıntı vardır, takımdaki birine belki çok boş bir sebepten kızmış küsmüştür, bir önceki oyunda embesiller var diye bu oyunda ipleri salmıştır falan filan.

    Bir oyunu kazanmak için birçok doğru hamle yapmanız gerekir ama yapılan tek bir yanlış hamle oyunu kaybetmenize sebep olabilir. Ayrıca iyi oynayan ile iyi oynamayan gerçekten çok fark ediyor. Hani "Yahu adam 2k imiş, şahane oynadı helâl valla." diyen bir 5k duymazsınız. Pek duyamazsınız falan demiyorum, duymazsınız. Ekstrem örnekler olabilir ama 2k olan oyuncu uğraşıp da 2k'da kalıyorsa demek ki onun hakkı 2k'dır. 5k oyuncuyu 2k oyunlara sokun, %90 oyunları kazanacak kazandıracaktır. Çünkü ya mid alır ya safe carry ya da roamer. Kaybetmesi için ekstra embesil takım arkadaşlarına sahip olması gerekir, yani kaybetmek için uğraşmaları gerekir.

    Dün bir eleman geldi karşıma, solosu 4.120 imiş. Profil de fena değil ama LS ile 3-10 bitirdi. Aynı performansı 2k'da da görebilirsin yani. Ama adamın oynayamayışı bizden, mid'de benim yardıray bir arkadaş signature herosu olan Zeus ile 21-2-23 oynarken ben de Spectre ile 16-2-21 oynamıştım, yoksa eğer MMR'ını hak ederek aldıysa o adamı 2k'ya sok, coşsun.

    Yazımı baştan sona okumadım ama umarım meramımı anlatabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 2 Mayıs 2017; 19:37:20 >




  • Ayrıca şunu da eklemek isterim; bu oyunda "Takımdakiler mal, hep mallar bana denk geliyor." diyenlerin sayısı "Ben aslında 5k oynayacak adamım, neden 3k olan hesabımı yükseltmeyle uğraşayım ki? 5k hesap alayım seviyemin oyuncularıyla oynayayım." deyip o aldığı hesabı bir ay içinde 3k'ya düşürenlerin sayısından daha çok değildir. Yani buyrun gelin o zaman 5k oyunlara, ya da seviyenizin ne olduğunu düşünüyorsanız oraya. Bir 40-50 oyun atın, bakın bakalım takım hakkınızda ne düşünüyor, kaç oyun kazandınız, performansınızı beğendiniz mi, replay'lerinizi izleyip hatalarınızı gördünüz mü.

    Heidit: Hazır vaktim varken ekleyeyim, eğer oyununuzu kabul ettiremiyorsanız carry oynamayın. Rakip sizi görünce kaçmıyor da savaşıyorsa yeteri kadar iyi değilsiniz demektir. Bait olayı hariç. Ben bir ara 5.5k-6.5k arası arkadaşlarla oynuyordum carry'e maçam yemedi. Kaldı ki asıl mevkisi mid olup da sonradan takımın ihtiyacı sebebiyle carry'e devşirilmiş, ondan sonra offlane lazım Hasan Emmi dediler diye hardlane'de yaşam mücadelesi veren, sonrasında jungle'da tabiat ana ve börtü böcek sesleriyle huzuru bulan ama asla support oynamayan, oynayamayan, bu zamana kadar belki 20 ward, 3 courier almış biriyim. Gittim paşa paşa offlane'imi oynadım, carry ve mid aldı oyunu götürdü, offlane herosunun yapması gereken beş şeyden üçünü yapınca bizimkiler beni omuzlarına aldı.

    Ama 4k'da üç malı taşırım yani, yeter ki özellikle feedlemesinler. Dördüncü azıcık ayağıma dolanmasın, azıcık destek çıkıldığında bir şeyler yapsın yeter.

    Oyunda bir de sadece oyununu oynamak da yetmiyor. Bunun üzerine yazılmış çok makale var. Ayrıca iyi bir gözlemciyseniz stream'lerdeki davranışlara bakın. Dota gerçekten bambaşka. Çok sakin çok uslu kültürlü eğitimli adamı bile küfürbaz bir at hırsızına dönüştürebiliyor. Dediğim gibi, oyunu kazanmak için birçok doğru yapmalısınız. Bu oyunu ciddiye alıyorsanız iyi oynadığınızı düşündüğünüz oyunun replay'ini izleyip kendinizi değerlendirin. "MK çocuu ward al oce" yerine "Acaba seviyemin oyununda mıyım? Acaba üzerime düşeni ne kadar yapıyorum?" diye kendimize sormak gerek.

    Sözlerimi çok sevdiğim birisi için yazacağım mesaj ile noktalamak istiyorum; doğum günün kutlu olsun şefim, Allah seni başımızdan eksik etmesin. O kendini biliyor, 33 yaşında mühendis ve her gün dışarı çıkacak kadar sosyal hınzır seni.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 2 Mayıs 2017; 19:52:8 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batumatu

    MOBA oyunlarının zirvesidir bence... Herkes oynayamaz, çoğu LoL'cü öğrenemeden geri bırakır. Oyunu ve heroları tam olarak kavramak yaklaşık 2-3 yıl alıyor.

    Heroların çoğu mekanik olarak LoLden kolay ama DotA genel mekanik zorluğu olarak LoLü ezer geçer.



    LoLde summonladiğın peti kontrol edemiyorsun adam gibi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Ben aslında 5k oynayacak adamım, neden 3k olan hesabımı yükseltmeyle uğraşayım ki? 5k hesap alayım seviyemin oyuncularıyla oynayayım."

    4k+ seviyede oynayanlara oyun bıraktıran başlıca sebep. Find Match butonuna bastığında 'Acaba boosted bu sefer benim takımıma mı gelecek lan?!!' korkusu ve sonrasında aniden sırayı iptal etme... Aylarca bu korkuyla yaşadım ve en sonunda sadece arada arkadaşlarla girdiğim bir aktivite oldu benim için.(Gyro mid ile seni taşıyodum takımdan 2 eleman dc olmasa)

    Bakalım bu prime acc olayı, 4gün ranked ban vs. ne kadar etkili olacak bu lamerlerin temizlenmesinde. Hoş community bir yana, oyun mekaniklerinin de Dota dan uzaklaşmasıda ayrıca konuşulması gereken bir mevzu.
  • u have to MakeMyFireOut U kullanıcısına yanıt
    Ben konuya ciddi yaklaşacağını düşünmemiştim gardaşlık. Sana son mesajımda şefime selâm etmemi takdir et diye haber vermiştim...

    Satılık her seviye item yok yok olmadı.
  • Pek de işe yarayacağını sanmam yani oyuna girmek için telefon numarası gerekiyor ama rehberden herhangi birini seçip koysa yine çalışacak sistem.Zaten smurf olayı bitti 3 k üzeri kasmak çok zor artık. Bir de kaptan modunda kaptan seçimini en yüksek ranka ya da övgüye göre yaparsa iyi olur...Malın önde gidenini kaptan yapıyor bazen adam direk ne seçeyim diyor antihero seçmiyor karşı tarafın işine gelecek ban yapıyor falan.yani bir de belirli mmr altında kaptan modu kapatılmalı en azından 3k altındaki adamın kaptan modunu oynayamaması lazım.Yanlış anlamayın ben de 3k olmama rağmen böyle bir şey şart. O seviyedeki adamların genel olarak ne banları ne pickleri düzgün oluyor. invoker, meepo ,io gibi heroları alıyorlar sonra kimse oynamak istemiyor. Keşke takımdan atmak da mümkün olsa tekrardan eskisi gibi feedleyen oyuncuyu en az 5 ya da 6 kişi oylarsa atmak mümkün olsa iyi olur feederlar için güzel olur...Seçilen heroyu beğenmeyip direk ve sürekli feedleyenler için önlem olur en azından kaptan modunda olmalı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 6 Mayıs 2017; 16:31:9 >




  • wowdan sonr ahiç zevk alamadığım bir oyun.

  • tufanumur12 kullanıcısına yanıt
    Ben de balığı fırında hiç sevmem, ızgarası güzel oluyor ama.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluemersini

    Bazı eleştirilerim
    1- Oyun çok gerçeklik dışı, bu yüzden bilim ve mühendislik öğrencileri oynamamalı
    2- Kazanmak tatmin etmiyor, kaybedince o günlük moralinizi yıkıyor
    3- Bazı kahramanlar bir araya gelince yenilmez oluyor
    4- Hep aynı kahraman oynansa bile bilmeniz gereken çok şey var
    ve bu hafızayı meşgul ediyor bu yüzden hiçbir öğrenci oynamamalı

    Tüm eleştirilerini 13 yıllık bir DotA oyuncusu olarak çürütebilirim;
    1-Hangi oyun çok gerçekçi ki bu nasıl bir yorum bunu çürütmeye bile gerek yok ayrıca ODTÜ mezunuyum ve orada okurken başladım bu oyuna...
    2-Bu konuda 30 dk ya da bir saat maç yapıp kazanmanın zaten pek de tatmin edici yanı olmaz tatmin olmak için ard arda maç kazanman gerekir. Kaybetmek cidden can sıkar bunun önüne geçmenin tek yolu; adam gibi 5 Pt üyesi bulmaktır. Bunun için sürekli arkadaşlarını silip yenisni bulmalısın. Ancak bu ülkemizde çok ender bulunur herkes okul arkadaşıyla vs girer sonra kaybettim der bir noobu taşımak oyunu kazandırmaz 0-1 yenik başlarsın.
    3-Bu konuda kesinlikle yanılıyorsun her yama ile oyun, karakterler ve itemler güncellenir. Bu oyunda hiçbir karakterin yeri sağlam değildir. Önemli olan anti hero seçmeyi bilmektir. Kaybetsen bile hero seçiminde item ve oyunculuk ile kazanmak hala mümkündür. Bir de oyunda early game, late game ve combat game olarak 3 farklı yöntem bulunur. Takımlar bunların Karışımı da olabilir. Early takımı durdurmanın en etkin yolu savunmaktır ve takımını late game seçersen late game de %60 yenebilirsin. Ancak Early oyuncular item ile bu açığı kapatabilirler ya da hero ile özetle herşeyin çözümü olan bir oyundur.
    Her heronun zayıf noktası vardır bunu anlamak çook zaman alır bu oyunu WOW,Diablo,KO ve POE gibi oyunlarla kıyaslayamazsınız. Onlarda 10 yıllık tecrübeye sahip birisi parmağında oynatır sizi.Ancak DotA da böyle bir şey söz konusu değildir. Ne kadar iyi oynarsa oynasın tek başına kazanamaz çünkü rank sistemi dışında oyunda ayrı zamanda normal,high ve very high diye yine 3 dala daha ayrılır.
    4-Bilmeniz gereken cidden çok şey var bu oyunda öğrenmenin sınırı yoktur sürekli güncellenir özetle herşey her an darmadağın olabilir. Bu ise size kendinizi geliştirmek için bir şans verir sürekli güncellemeye ayak uydurmalısınız yoksa ezilirsiniz. Hayat da böyledir ben mühendisim diyemezsin teknolojiye ayak uyduramazsan iş bulamazsın bulsan da yerine başkasını alırlar aslında çok şey öğretiyor böyle bakıldığında. Hafızayı meşgul etmek sürekli aktif olmasını sağlar sürekli bulmaca çözmeye benzer. Unutkanlık sorununun çözümüdür bir nevi misal bir şeylerle meşgul etmezseniz beyin hızlı cevap veremez o kabiliyetinizi yavaşlatırsınız bunama misali...

    Son olarak misal Silencer, Vengeful,Abaddon,phantom assassin,Magnus diye 5 çok güçlü takım olsun. Bunun alternatifi Puck, Enigma,Axe,invoker, antimage / ya da Wrath King, Disruptor, Darkseer, Razor,Bristle /ya da Medusa ,Naga,Witch doctor, Juggernaout,Slardar olabilir bunlar birbiriyle rekabet edebilir. Her şey zamanlama ve öngörü ile alakalı...
    Yine Rat pusher takımı kuralım mesela ;Tinker, Furion ,Lone Druid,Wind runner ve Phantom Lancer ------- Pugna(ward ile büyücüleri engellersin), Treant(kuleyi heal ile destekler), Ogre(kule büyütülebilir),Terror Blade(ilüzyonları ve ultisi yeter),Tiny(dagger ve Bkb kassa bile durdurmaya yeter) Blood seeker (blood rite ya da rupture bile yeterli durdurmaya)
    Özetle bu oyunda alternatifin sınırı yok takım daha seçin ekranında kazanabilir de kaybedebilir de ama bunun çözümü o kadar fazla ki sığmaz buraya ; item ile bile halledilebilir. Hex, Eul'scepter, force staff ,blade mail, Pipe, Dagon , manta,necronomicon, glimmer ,solar crest ,ghost scepter... ;lla bunları kendine de kullanman gerekmez, halberd,crimson ,meka vs...Refresh vs ile süre de uzatılabilir önemli olan düşmanla daha az kişi savaşmak için skil kullanmk ya da item kullanmaktır 1 kişi bile eksiltseniz kombatı daha rahat kazanırsınız....!

    Karşı takımdaki ormancıyı mahvetmek için natural doğma yerlerine ward dikebilirsin hepsine değil de seyrek seyrek yapmak daha mantıklıdır 2 boş lane geçmesi gerekir 3üncü yere gidene kadar zaman harcar ayrıca xp kaybeder ki son patch ile zaten kasmak zorlaştı ormanda sentry de koyulabilir illa observer ward olması zorunda değil. Oyunda bencillik en son safhada bu yüzden oyunların çoğunu kaybediyoruz özellikle Türkler arasında...Misal support alıp görevini yapmayanlar var bir de işinin fazlasıyla hakkını verenler var Tome,dust, teleport,tango,healing salve ile destekleyen ama sanırım Türkler içerisinde 1000 tane maçınıza rağmen çoğu böyle oyuncuya rastlamamıştır bile ben de bunlardan biriyim. Kendi işi olan ward-deward-gank healing,haras,pull,stack dışında yaparım bunları yerine göre! (Çünkü 1000 maçtan en fazla 50 oyunda böyle oynamamı hak edecek oyun olur...)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 28 Mayıs 2017; 18:8:11 >




  • lole de tc kimlik zorunluluğu getirilse baya düzelir oyunun ortamı ama çok oyuncu kaybederler o yüzden yapmazlar
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Telefonu test edebiliyor, T.C. kimlik no'sunu nasıl test edecek ve niye Türkiye'ye özel böyle bir uygulama yapsınlar? T.C. kimlik no öğrenmek çok zor değil, oyun 60 yaşındaki dedesininkini girene "yeme bizi" diyecek değil ya.
  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    Bende 10 yıllık DotA oyuncusuyum
    1- Ben çok gerçekçi olmamasından yakınmıyorum, gerçeklikten çok fazla uzak olduğundan yakınıyorum
    ODTÜ mezunu olman bana göre iyi bir şey değil.
    2- Ard arda çok maç kazandım ama hiç tatmin olmadım. Ayrıca karşı takımda kendi Ptsi ile gelecek, iddiaa ettiğin gibi bunu engellenin yolu değil. Bunu engellemenin tek yolu yok.
    3- Yamanın gelmesi çok zaman alıyor. Mesela şu an kunkka ve prophet beraber çok güçlü. Çünkü prophet istediği yere ışınlanıyor (cooldownsız) ve kunkka da onu geri çağırıyor. Aradan geçen sürede hem prophet canını dolduyor hemde kuleleri indiriyor. Çoğu yama başka bir açığa neden oluyor. Sanılanın aksine gerçekte anti-hero diye bişey yok, sadece bazıları bazılarına karşı daha iyi. Asla savunma yapma, kaybedersin. Ve oyunu late game e bırakma, Mid game de bitir. Late game'de işler tersine dönüyor.
    4- Bu yorumunda algı yönetimi yapmaya kalkmışsın ama yemezler. Bu oyunun gerçek hayatta ezilmemene katkı sağlayacak tüm öğretileri başka kaynaklardan da edinebilirsin. Ayrıca item ve kahraman özelliklerini bilmen gerçek hayatta ezilmemene katkı sağlamaz. Hafıza ise limiti olan birşey, bir sınırı var. Ayrıca hafızadaki bilgilerin hepsi eşit değil. Sınırlı miktardaki bazı bilgiler daha özenli korunuyor. Yani her yeni öğrendiğin DotA bilgisine karşılık bir okul bilgisini riske atıyorsun. Seçim senin. Madem gerçek hayatı çok önemsiyorsun o zaman sınırlı hafızanı dota bilgileri yerine gerçek hayat bilgileri ile doldurursun. Ayrıca hafızayı canlı tutmak unutkanlığa yardım ancak geç yaşlarda etki eder. Seversen unutmazsın bu kadar basit.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluemersini

    Bende 10 yıllık DotA oyuncusuyum
    1- Ben çok gerçekçi olmamasından yakınmıyorum, gerçeklikten çok fazla uzak olduğundan yakınıyorum
    ODTÜ mezunu olman bana göre iyi bir şey değil.
    2- Ard arda çok maç kazandım ama hiç tatmin olmadım. Ayrıca karşı takımda kendi Ptsi ile gelecek, iddiaa ettiğin gibi bunu engellenin yolu değil. Bunu engellemenin tek yolu yok.
    3- Yamanın gelmesi çok zaman alıyor. Mesela şu an kunkka ve prophet beraber çok güçlü. Çünkü prophet istediği yere ışınlanıyor (cooldownsız) ve kunkka da onu geri çağırıyor. Aradan geçen sürede hem prophet canını dolduyor hemde kuleleri indiriyor. Çoğu yama başka bir açığa neden oluyor. Sanılanın aksine gerçekte anti-hero diye bişey yok, sadece bazıları bazılarına karşı daha iyi. Asla savunma yapma, kaybedersin. Ve oyunu late game e bırakma, Mid game de bitir. Late game'de işler tersine dönüyor.
    4- Bu yorumunda algı yönetimi yapmaya kalkmışsın ama yemezler. Bu oyunun gerçek hayatta ezilmemene katkı sağlayacak tüm öğretileri başka kaynaklardan da edinebilirsin. Ayrıca item ve kahraman özelliklerini bilmen gerçek hayatta ezilmemene katkı sağlamaz. Hafıza ise limiti olan birşey, bir sınırı var. Ayrıca hafızadaki bilgilerin hepsi eşit değil. Sınırlı miktardaki bazı bilgiler daha özenli korunuyor. Yani her yeni öğrendiğin DotA bilgisine karşılık bir okul bilgisini riske atıyorsun. Seçim senin. Madem gerçek hayatı çok önemsiyorsun o zaman sınırlı hafızanı dota bilgileri yerine gerçek hayat bilgileri ile doldurursun. Ayrıca hafızayı canlı tutmak unutkanlığa yardım ancak geç yaşlarda etki eder. Seversen unutmazsın bu kadar basit.

    10 yıl dotaya ayırıp emeğinin karşılığını alamamak seni, epey içerlemiş dostum :D Yani Keza Wow ya da knight online oynasaydın emeğinin karşılını alırdın!
    1-Kardeşim oynadığın tür moba hangi moba oyununda gerçekçilik yakın ki ayrıca bu kadar çok kahramanın olduğu bir oyunda gerçekçilikten uzak olduğunu vburgulamanın manası ne!
    ODTÜ dünyanın en iyi 100 üniversitesinden birisidir, ülkemizde bu kadar iyi sadece 1 üniversite daha vardır. Amerikanın onlarca okulu var o listede gerçi ama o ayrı bir konu...
    2-Kendini tatmin edecek başka yollar ara bence oyunla tatmin olman zor gibi senin :D Şaka bir yana 3165136998 adlı maçı izle adam treant 70 küsür maç ard arda kazanmıştı en son şuan kaçtır kim bilir 1 ay öncesindeydi o skor. Yani pt ile böyle seriler elde etmek imkansız değil, yeter ki kaliteli ekip kur. Ancak sadece ekip ile alakalı da değil bir sürü şey söz konusu o adamlar aşmış özetle...Bu tür biriyle sürekli karşılaşıp sürekli yenilmeyeceğini bilemezsin ancak o kadar kasıp da onun gibi oyunculara yenilmek de sorun olmaz bence..
    3-Oyun sürekli böylesi sürprizlerle gelir zaten bunun çözümünü bulmak sana kalmış bir çok çözümü de mevcut bildiğim kadarıyla. İlki tuzak kurar beklersin geldiği gibi öldürürsün. İkincisi doom varsa takımında doom atması bir çözümdür sonra da kes zevkle :D / Başka bir tanesi eul scepter ile doğru zamanlama ile kaldırırsan heroyu kaçamaz. Bir diğeri glimpse zmanlamasıyla disruptor'un gayet güzel kesilebilir. Io ile de bulunduğu noktayı biliyorsanız kesersiniz. Io ile her yeri wardlamak mümkündür düşman base i bile :D Ancak bunları kendi kendine bulman daha zevkli olabilir bence. Belki aklıma gelmeyen daha çok hero ve yeteneği ile çözümü de vardır ya da item ile ama bildiklerim bunlar şuan için.
    4-Hafızamızın limitinin olmadığını düşünüyorum ben. Hala en gelişmiş bilgisayarlardan ve hard disklerden üstün beynimiz ancak bunu kullanma kapasitemiz sınırlı çünkü hala gelişiyoruz. Belki 5000 yılında kapasitemizin %50 sini kulllanabiliriz kim bilir? Hala dünya var olursa :)
    Sevmek ile unutkanlık arasında nasıl bir bağ kurdun bilemem telefon numarası ezberlemek zevkli bir şey değil bence misal; annem cep telefonlarını, araba plakalarını ,doğum tarihlerini ezberler eskiden ve koyduğu bir şeyin yerini de hatırlar. Artık unutmaya başladı çünkü ezberlemiyor bir şeyleri hatırlamaya çalışmıyor. Bu oyuna harcadığım süreyle dünyanın en iyi üniversitesinde okuyabilirdim belki Avrupa ya da Amerika da okusaydım orası ayrı mesele. Bu konuda oyun biraz aşırıya kaçıyor belki de herkesin kendisine göre hobisi var benim ki de oyun oynamak bu oyuna harcadığım zaman belki çok fazla hatta yeni bir oyunu öğrenmek için harcayacağım zamana artık acır oldum belki de bu oyunun beni uzun süre bağımlı kılmasındandır ancan ben bu oyunu sadece yeni bir oyun öğrenmemek için oynuyorum. Bana göre çok daha can sıkıcı yeni bir oyuna başlamak ve yeniden herşeyi en başından tüm detayları ile öğrenmek...Belki yeni bir WOW, KO falan gibi kaliteli bir yapım çıkar da bırakırım bunun dışında gayet memnunum. Tek kötü yanı var para kazanamıyorum bu oyunda. Bunun için de artık çok geç ama zamanında çok iyi oyuncuydum. Bunun dışında vakit ayırdığım tek oyun POE'dir onda da fena değildim ancak sürekli tekrar etmemize rağmen o oyunda bu ufak haritadaki zevki alamadım. Bence bu türe vakit harcanıyorsa para kazanmak için olmalı ya da zaman geçirmek. Ben artık zaman geçirmek için oynuyorum para kazanabilecek durumda değilim bence artık. Gerçi ciddi bir takımın menajeri olsam hala para kazanırım :D




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.