Şimdi Ara

Dota 2’ye “telefon numarası doğrulama” zorunluluğu geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dota 2’ye “telefon numarası doğrulama” zorunluluğu geliyor 

    Valve, Dota 2 oyuncularının dereceli oyunlara girmek için telefon numaralarını doğrulatmalarının zorunlu olacağını duyurdu. Bugün yayımlanan bir blog yazısında yer alan açıklama, Valve’ın “smurfing” adı verilen taktiği kullanan oyunculara karşı aldığı bir önlem.
     

    Smurfing, oyunda deneyimli olan oyuncuların yeni bir hesap açarak oyuna baştan başlaması taktiğine verilen isim. Birçok deneyimli oyuncunun kullandığı smurfing, dereceli maçlardaki eşleştirme sisteminin deneyimli oyuncuyu yeni başlamış oyuncularla eşleştirmesi sonucunda ortaya çıkan haksızlıktan ötürü bir süredir Dota ekibinin canını sıkıyordu.

     

    Valve yetkilileri, 4 Mayıs’ta devreye girecek olan sistemin smurfing’i tamamen bitirmeyeceğini bildiklerini ancak kullanan kişi sayısının kayda değer miktarda azalacağını söyledi. Yalnızca dereceli maçlar için gerekli olan telefon numarası doğrulama sistemi, girilen telefon numarasının değiştirilmesine izin verecek fakat bir hesapta kullanılmış olan numaranın bir diğer hesapta kullanılabilmesi için numara değiştirilme tarihinin üzerinden en az 3 ay geçmiş olması gerekecek.

     

    Eşleştirme sisteminde de değişiklikler olacak

    Güncelleme ile oyunun eşleştirme sisteminde bazı değişiklikler de yaşanacak. Valve, dereceli oyunlar için eşleştirme yapılırken partinin ortalama MMR’ının (matchmaking rating) değil, parti içerisindeki en yüksek oyuncunun MMR’ının göz önünde bulundurulacağını açıkladı. Yeni sistem, daha uygun eşleştirmelerin yapılmasıyla smurfing’in azalmasına da katkı sağlayacak.

     

    Bu yeniliklerin yanı sıra eşleştirme sistemindeki bazı aksaklıklar da giderildi. Dereceli oyuna yalnız giren oyuncular, kendileri gibi herhangi bir partide olmayan oyuncularla eşleşme seçeneğine sahip olacaklar. Ayrıca oyuncu sayısının oldukça az olduğu Güney Afrika, Hindistan ve Dubai bölgeleri dereceli maç bölgelerinden kaldırılacak. Bazı oyuncuların bu bölgelerdeki az oyuncu sayısından yararlandığı biliniyor.









  • kardeş bölümsonucavarı bu tarafta. TIKLA

  • Gelmiş geçmiş en iyi moba oyunu. Konu tartışmaya kapalı

  • MOBA oyunlarının zirvesidir bence... Herkes oynayamaz, çoğu LoL'cü öğrenemeden geri bırakır. Oyunu ve heroları tam olarak kavramak yaklaşık 2-3 yıl alıyor.

  • Batumatu kullanıcısına yanıt
    Gerçekten de öyle. Çeşitli MOBA oyunlarını denemiş ve hatta yıllarca Smite oynamış, Paragon'a göz atmış birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki en kapsamlısı, en zoru Dota. Sadece Invoker'da ustalaşmak tüm LoL karakterlerinin toplamından daha zor :D

  • Kampanya mesajlara gelmesin başka birşey istemiyorum. :)
  • senelerdir oynarım,hala bir oyunum diğerini tutmaz.bir oyunda ezdiysem hemen sonraki oyunda feedlemem olası.dota böyle bir oyun.normalde oyun dediğiniz stres atmak içindir,dota içinse tam tersi insanı strese,sinire sokan bir oyun,baş ağrısı yapan bir oyun.

  • Bazı eleştirilerim
    1- Oyun çok gerçeklik dışı, bu yüzden bilim ve mühendislik öğrencileri oynamamalı
    2- Kazanmak tatmin etmiyor, kaybedince o günlük moralinizi yıkıyor
    3- Bazı kahramanlar bir araya gelince yenilmez oluyor
    4- Hep aynı kahraman oynansa bile bilmeniz gereken çok şey var
    ve bu hafızayı meşgul ediyor bu yüzden hiçbir öğrenci oynamamalı

  • Arkadailar knight onlıne ile kıyaslanabılır mı bu oyun ? En sevdıgım onlıne oyun K.O du ama yıllar önce bıraktım hala aklıma geldıkce heyecanlanırım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreKarakullukcu

    Gerçekten de öyle. Çeşitli MOBA oyunlarını denemiş ve hatta yıllarca Smite oynamış, Paragon'a göz atmış birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki en kapsamlısı, en zoru Dota. Sadece Invoker'da ustalaşmak tüm LoL karakterlerinin toplamından daha zor :D

    Bence invokerla 10 kere pratik yapsan öğrenirsin az çok.. ben meepo chen gibi 1 den fazla üniteyi kontrol etmen gereken heroları hiç beceremiyorum.. İnsanın eli ayağına dolaşıyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluemersini

    Bazı eleştirilerim
    1- Oyun çok gerçeklik dışı, bu yüzden bilim ve mühendislik öğrencileri oynamamalı
    2- Kazanmak tatmin etmiyor, kaybedince o günlük moralinizi yıkıyor
    3- Bazı kahramanlar bir araya gelince yenilmez oluyor
    4- Hep aynı kahraman oynansa bile bilmeniz gereken çok şey var
    ve bu hafızayı meşgul ediyor bu yüzden hiçbir öğrenci oynamamalı

    1. ve 2. yorumun göreceli bence. 3. maddeye gelince sadece tek kombinasyon yok, o heroların antileri de olabilir. Orada öne çıkaran detay takım oyunu ve diğer oyuncuları gerek alacağın eşyalarla gerekse de büyülerinle kullanılamaz hale getirebiliyorsun (silence, hex vs gibi eşyalar)

    ama 4. maddeye kesinlikle katılıyorum :) Öğrencilik hayatımı bi dönem şiddetli derecede etkiledi




  • Öyle oyuncular gördüm ve kapıştım ki karşı tarafı full stunerken antisi stuner olan herolarla esen gürleyen adamlar oyunculuk cok cok önemlim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5K oyuncuların hero denemek için 2K'lı sahte hesap açmaları ve herkesi dövmesiyle yaşadıkları hazzın artık son bulması

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Arkadailar knight onlıne ile kıyaslanabılır mı bu oyun ? En sevdıgım onlıne oyun K.O du ama yıllar önce bıraktım hala aklıma geldıkce heyecanlanırım.

    Aynı tarzda bile değil neyini kıyaslayacaksın?

    Knight Online kendi tarzındaki oyunlar arasında bile en iyi oyun değildir.2005 yılından 2011 yılına kadar oynamış biri olarak söylüyorum bunu.Basit bir oyun ve Fire Drake patchinden önce epey zevkliydi ama hepsi bu.Wow çok daha iyi bir oyun.
  • Bende yıllarca ko oynadım daha sonra bıraktım ama hep içimde kaldı. Bırakalı 5 seneden fazla oldu ama en zevk aldıgım oyundu. Alternatıf olarak bır oyun bulamadım o tarz pk ortamı olan.
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Sanırım özlediğin şey oyun değil de, ortam. Bu bağlamda Greggs mahlaslı arkadaş farklı bir şeyden bahsetmiş oluyor.

    Ortam için oynadığımız oyunları bir şekilde bıraktıktan sonra eski günleri ansak da yeniden başladığımızda çoğu şey eskisi gibi olmuyor. Bırakmadığınız takdirde de oyundan soğuyup tamamen bırakıyorsunuz. Yani her türlü, hemen her şeyde olduğu gibi, oyunların da bir raf ömrünü var.

    Ben KO'yu çok oynamadım, lise ve üniversite zamanlarında sırf arkadaşlarım oynuyor diye oynamışlığım ve eğlenmişliğim var. Onun dışında güzel bulmadım ama eğlendiğim zamanları anlamlandıran arkadaşlarımdı zaten.
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Aynen o ortamı özluyorum.
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Ben hayatımda en çok Dead Island oynarken eğlendim örneğin. Dört kişi oynadık, bana hep etekli kızı aldırıyorlardı ve merdivenden hep ilk ben çıkıyordum.

    Eteğimin altına bakmaya çalıştıklarını sonradan öğrendim. Oyun bu nasıl olsa deyip arkadaşlara her fırsatta açar gösterir oldum.
  • hayatımda böyle takım eşitmesi dandik bir oyun görmedim ne kadar feeder varsa benim takımamı gelir mmr kasamıyoruz deliriyorum vallahi :(
  • Sebastian Insane kullanıcısına yanıt
    Matematiksel olarak rakibe daha çok feeder geliyor. Çünkü senin takımında random 4 kişi karşıda ise random 5 kişi var seni saymazsak. Kısaca eğer sen feeder değilsen otomatik olarak mmr atlarsin zamanla.

    Tabi hepiniz mmr'ınızdan iyi olduğunuzu düşünüp kendi hatalariniz yerine başkalarınkine odaklandığınız için normal

    Kısacası kasamamanız sizin suçunuz başkalarının değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.