Şimdi Ara

DOTA 2 [ANA KONU] (1072. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.856
Cevap
77
Favori
703.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10701071107210731074
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar dergi süresi ne zaman bitiyor tarih bulamadım ne kadar daha sürecek bilen var mı?
  • Cross1963 kullanıcısına yanıt
    18 eylül diye biliyorum . aegis of champions ve baby roshan için 1 eylüldü onları bekliyorsan 1000 level için falan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tek suçu kopya çekmek

    Yeni yama ile lone druid ayısı uzakta ikende saldırıyor adam sadece ayı ile oynadı ya bişe yapmadı herşeyi kastı ayı ile sonra etrafı dağıttı ayı ölüyo hoop yenisi nasıl sövdüm varya

    Aghanims scepter alması gerek ayının saldırması için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yavyeter

    r7 240 seviyesinde bir ekran kartıyla 1366x768 çözünürlükte low ayarlarda kasma yapmadan oynayabilirmiyim bu oyunu?

    puck'ın ilk skill'ini küre yerine küp olarak görürsün :D
  • Ppdnin 5 sarı kafa takımını beğendim.Umarım uzun ömürlü olur.
  • Yeni mücadele(dergi) olayı varmı arkadaşkar ?
  • KARTALIZMA kullanıcısına yanıt
    Bir kaç ay sonra gelir.
  • KARTALIZMA kullanıcısına yanıt
    Gelecek seneki International'a kadar dergi/battlepass yok.

    Valve Major'ları kendi düzenleme işini bıraktı.
    http://wiki.teamliquid.net/dota2/Dota_Pro_Circuit
    Maviler yeni Major'lar, beyazlar ise Minor denilen daha ufak ödüllü turnuvalar. Gelecek International'a kadar bunlardan başka üst seviye turnuva düzenlenmeyecek.

    ---

    4K'ya kadar MMR kasmak isteyen varsa Terrorblade deneyebilir. TB ile son 9 maçımı kazandım. İlk item Dragon Lance kasmak büyük kayıp şu anda. Prolar Mask of Madness > Manta > Dragon Lance kasıyorlar ama MoM açan bir Terror'ü hayatta tutacak support 3-4K civarında pek yok.
    Benim item buildim şöyle; laning yaparken PT + Aquila + PMS. Ardından Radiance > Linken's > Skadi. Sonrasında maçına göre Travel, Kritik, Manta ya da Diffusal. Radiance'ı 17. dakikada bitirdiğim de oldu, 21. dakikada da. Ama Radi'yi kastıktan sonra hero Linken'i çok hızlı kasıyor zaten. Korkmaya gerek yok pek.
    Talent buildi; lvl10 +15 attack speed / lvl15 +200 health / lvl20 +15 agility / lvl25 +15 all stats

    Tek sıkıntı, takımınıza Relic'i alana kadar kombata gelmeyeceğinizi anlatabilmeniz lazım. Relic'ten sadece 300 gold uzaktayken, benim takımım kazanıyoruz diye düşman shrine'ına kombata gidip 4 kişi öldü. Ki bu mid oyuncumuzun eseriydi. Supportlar mid oraya gitti diye peşinden gitti, sonra bana söylendi adam. Daha ben ağzımı açmadan support'lar anlattılar durumu adama. O maçı çevirene kadar canım çıkmıştı. Durumun açıklanmasına rağmen adam bana inat sırf karşı tarafa dive yaptı.




  • Ñolofinwë kullanıcısına yanıt
    MoM'un amacı savaşlarda kullanmak değil. Savaşlarda kaçarken ya da kovalarken ya da burst gerektiğinde savaşırken kullanabilirsin ama MoM'un öncelikli avantajı orman. Mevcut metada lane'i farmlayıp ormanı hızlı dönen carry'ler tercih ediliyor. TB; PA, Slark, AM gibi farklı bir oynanışa sahip hero. Sürekli lane'de kalır kill peşinde koşarsanız potansiyelini kullanamazsınız. Sen zaten bunları biliyorsundur da, MoM konusunda yazdıklarını okuyup da MoM alıp lane'de kalmaya çalışanlar olabilir endişesi ile yazmak istedim. Spectre, Jugg, PA, Troll ve WK için MoM yapmanın öncelikli amacı hızlı farm. Savaşlarda faydasına hiç girmiyorum, sadece farm için alınıyor demek istemedim.


    TB'yi çok seven ve iyi oynadığı söylenen, %70 win rate'e sahip Nicholai Hel'i dinlediniz. Gerçi benden de geçti artık, yaşlandım.
  • arkadaşlar dota2'yi sadece ruslar mı oynuyor ya, twitch'i ne zaman açsam ruslar çıkıyor böle olunca da oynayasım izleyesim kalmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

    MoM'un amacı savaşlarda kullanmak değil. Savaşlarda kaçarken ya da kovalarken ya da burst gerektiğinde savaşırken kullanabilirsin ama MoM'un öncelikli avantajı orman. Mevcut metada lane'i farmlayıp ormanı hızlı dönen carry'ler tercih ediliyor. TB; PA, Slark, AM gibi farklı bir oynanışa sahip hero. Sürekli lane'de kalır kill peşinde koşarsanız potansiyelini kullanamazsınız. Sen zaten bunları biliyorsundur da, MoM konusunda yazdıklarını okuyup da MoM alıp lane'de kalmaya çalışanlar olabilir endişesi ile yazmak istedim. Spectre, Jugg, PA, Troll ve WK için MoM yapmanın öncelikli amacı hızlı farm. Savaşlarda faydasına hiç girmiyorum, sadece farm için alınıyor demek istemedim.


    TB'yi çok seven ve iyi oynadığı söylenen, %70 win rate'e sahip Nicholai Hel'i dinlediniz. Gerçi benden de geçti artık, yaşlandım.

    3k ya çıkıp çıkıp inen biri olarak bu sıralar taktik peşinde koşar oldum.Bu forumda mmr artırma için daha önceden pa tavsiyelerinize de bakmıştım ama sizde belkide %70 win rate olan durum bende yine %50 lerdeydi(Ben alınca crit gelmiyor bash stunlamıyor vs. ).Bu arada maçları 2 arkadaş giriyoruz birimiz sup birimiz carry alıyor.Genelde carry ben oluyorum.Ve bu sıra ck alarak iyi bir performans yakaladım gibi ama yazılarınızdan sonra tb de neden olmasın dedim.Fakat fazla tb almış biri değilim varsa birkaç maç id niz izlemek isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza53 -- 24 Eylül 2017; 10:32:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hamza53 kullanıcısına yanıt
    Kişisel görüşüm CK, TB'nin daha iyi versiyonu. Yani TB ile iyi oynayan birisi CK ile oynamalı. Yalnız CK oynayanların, ben de dahil, yaptığı bir hata var. Kill alması kolay olduğu için her savaşa girip oyunun amacını, yani rakip base'i yıkmayı erteliyorlar. Bunu pro oyunlarda da görüyorum. TB alsalar sürekli split push oynayacaklar ama CK'nın üç skill'i için rakibe ihtiyaç duyması insanı gaza getiriyor. CK ile kill ve assist'im daha fazla olmasına rağmen ölme sayım da TB'ye oranla çok daha fazla. Ayrıca win rate de daha düşük.

    Özellikle TB öğrenicem diyorsanız IgnitableS, monet, Maden (bu arkadaşlar 8-9k, benim arkadaş listemdeler, ben de denk gelirsem izliyordum), Ramzes666, Miracle- bu heroyu en iyi oynayanlardan aklıma ilk gelenler. Son bir aydır oyuna girmiyorum, sıkıldım artık. Ayrıca kendi oyunlarımı da öğrenmek isteyen birine tavsiye etmem, sürekli bir şeyler deniyorum ve snowball haricinde rakibi durdurmaya, düşürmeye oynuyorum, her oyunda ezbere yaptığım bir item build ya da oyun tarzı yok.

    Dotabuff'tan falan en iyi TB oyuncularına ulaşabilirsiniz. 7k üstünde yapılanlar sizin oyunlara uymaz ama 5-6k'daki arkadaşların maçlarını izleyerek tercihlerini analiz etmeye çalışıp oyunlarınızda uygulayabilirsiniz. Ben de çok iyi seviyede değilim, 4.7k'ya düştüm ve ara verdikten sonra şimdi oynasam o seviyede carry oynayabilir miyim bilmiyorum.




  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    MoM önemli bir farm item'ı tabii ki. Benim demek istediğim Metamorphosis'i açıp push'a gidildiğinde karşı takım savunmaya geldiğinde genelde support'lar uyuyorlar. Meta basmış TB'nin etrafındaki düşman heroları kontrol etmesi gerek supportların, genelde yapılmıyor benim seviyemde. Zaten Manta, Linken's, Skadi, bu 3 stat item'ından en az 1ini bitirmediği sürece çok kırılgan bir hero. O yüzden MoM kasmayı kendi seviyemde pek mantıklı görmüyorum. Yoksa MoM'la alıp veremediğim yok. Şu anda neredeyse her carry herosuna kasılabilecek bir item. Hani Jugger'a, Spectre'ye kasmışlığım var MoM'u. Ama TB'ye kasmadım.

    Terror'ü ben kasma herosu olarak oynuyorum açıkçası. Deli gibi kill ya da kombat kovalamam Terror ile kolay kolay. O iş için Troll'ü kullanıyorum daha çok.
    9W seri var dedikten sonra 10. maçı kaybedip 11. maçı yeniden kazandım. Dragon Lance kasmayı bırakıp, Radiance > Linken's > Skadi buildi ile 11 maçta 10W, 7.6 kda, 700 gpm/xpm ortalama tutturdum. O yüzden söyledim o dediklerimi.

    Bu arada belki 4.7k değilim, 4e yeni yeni gidiyorum ama benim de TB ile %72 win rate'im var. Lütfen.


    Bir de CK genel olarak iyi bir carry tabii ki de STR carry'ler içerisinde Sven, Lifestealer, WK, DK ve hatta Lycan varken CK bana hep gereksiz görünmüştür. Ha, saydığım 4 herodan sadece WK ve Sven CK'ya yakın bir winrate'e sahipler ama CK oldukça yavaş kasan bir hero. Sevmiyorum o yüzden pek.




  • Ñolofinwë kullanıcısına yanıt
    Evet dediklerine katılıyorum. Yanlış bir şey yok, yalnızca MoM açan bir TB'yi hayatta tutamıyorlar dedin ya, MoM'u zaten daha önceden yazdığım durumlar dışında pek kullanmıyoruz, ulti ve mirror image büyüleri için bizi zora sokmasın diye kullanmamamız da gerekli. Yani TB ile MoM kullanımı, bir Troll gibi değil. Troll'de range ol w kullan melee ol w kullan ultiye bas MoM aç taktiğini her savaşta ya da HP trade'de yapıyoruz. TB'de MoM'u yalnızca hızlı farmlayalım diye yapıyoruz. Yararı var mı, var tabiî ki. Ama prolar niye MoM yapıyor dersek farm yapması gereken ve orman giren bir heronun farm hızını artırmak için cevabını verebiliriz.

    %72 güzel bir win oranı. %55 üstü win oranı, oyun sayısı da çoksa, gayet iyi bir oran. Ben MMR'ımı benden oyunlarımın id'sini isteyen arkadaşa söyledim, yanlış anlaşılmasın. 4.7k'yım, iyi değilim demek istemiştim.

    Benim çekindiğim tek carry LS'dir. En iyi PA ile oynayabiliyorum, onunla bile oynarken karşıda LS varken çekiniyorum, işi sıkı tutmaya çalışıyorum. LS afk farm ile de oyunu bitirebilen ve çoğu carry'yi yiyebilen bir hero.

    CK'yı çok iyi olan kill potansiyelini sürekli kullanıp sürekli savaştan savaşa gitmek yerine TB'ye benzer bir oyun tarzıyla oynarsanız TB'den daha iyi oluyor. CK'nın early ve erken mid'i iyi ama mid sonları ve late game için zayıflıyor. Oyunu çok da uzatmamak gerekiyor.




  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    4.7k olmak Dota oyuncularının %95inden daha iyi olmak demek başkan. Nereye iyi değilsin.

    Şu anki hesabımı vaktinde smurf olarak açmıştım. Ama 1-1.5 sene olmuştur. Önceki hesabımda 70 civarı maç sayısında Lycan ile %69, PL ile %65 winrate tutturmuştum. Ama mmr'ı çok düşük bir hesaptı. 2.2k'dan kalibre etmişti oyun beni, görünce şevkim kırılmış mmr kasmaya çalışmamıştım.
    Bu hesapta da Terrorblade ile 53 maçta %72 winrate var. Seviye yükseldiğinden Lycan ile olan winrate'im %55e geriledi. PL'yi nerfleye nerfleye bitiremediler, oynamayı bıraktım zaten heroyu. Her 2 hesabımda da winrate'i yüksek olan carry Lifestealer ve Wraith King.

    Lifestealer zaten çok da güçsüz bir hero değildi. 6.86 ve 6.87'de de çok buff vermişlerdi. O dönemler oyunun en büyük carry'siydi zaten. Hani Troll gibi, Ursa gibi ağır 1v1 hero'larını rahatlıkla kesiyordu. Sonra ufak ufak nerf'lediler de bir şeye benzedi.




  • Ñolofinwë kullanıcısına yanıt
    Ben iyi değilim, genel olarak oyuncular kötü. Ayrıca MMR'a bakacaksak, o sürklase ettiğim %95 ile çoğunlukla oynamadığımdan pek bir anlamı olmuyor :)
  • hamza53 kullanıcısına yanıt
    Şu an Secret'a karşı notail TB oynuyor, yetişebilirseniz izleyin ya da tekrarını izlersiniz. MoM alıp jungle girdi.

    Yalnız bir kere treads switch yapmadı, TB'de gibi mana sorunu yaşayan bir heroda çok mühim bir olay aslında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

    Şu an Secret'a karşı notail TB oynuyor, yetişebilirseniz izleyin ya da tekrarını izlersiniz. MoM alıp jungle girdi.

    Yalnız bir kere treads switch yapmadı, TB'de gibi mana sorunu yaşayan bir heroda çok mühim bir olay aslında.

    Tekrarına bi bakarım ama birkaç el tb aldım oyunlar uzadığı için kazandık ama sanki ck kadar başarılı bulmadım kendimi ve iyi oynadığım hissine de kapılmadım.Late de ilah gibi olduğundan otomatikmen yendik gibi hissettim.Ben ck devam edicem sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza53


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

    Şu an Secret'a karşı notail TB oynuyor, yetişebilirseniz izleyin ya da tekrarını izlersiniz. MoM alıp jungle girdi.

    Yalnız bir kere treads switch yapmadı, TB'de gibi mana sorunu yaşayan bir heroda çok mühim bir olay aslında.

    Tekrarına bi bakarım ama birkaç el tb aldım oyunlar uzadığı için kazandık ama sanki ck kadar başarılı bulmadım kendimi ve iyi oynadığım hissine de kapılmadım.Late de ilah gibi olduğundan otomatikmen yendik gibi hissettim.Ben ck devam edicem sanırım

    Mmr kasmak istiyorsan, az biraz ingilizcen varsa git reddit oku. Sana tavsiyem odur. Metayı çok iyi çözen, güzel taktikler veren arkadaşlar var. Biraz da dikkatli oynarsan farkı hissedersin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aschil

    arkadaşlar dota2'yi sadece ruslar mı oynuyor ya, twitch'i ne zaman açsam ruslar çıkıyor böle olunca da oynayasım izleyesim kalmıyor.

    oynayan rus fazla ama hep rus gelecek diye bir şey yok, kaldı ki bazı ruslar iyi bile sayılır.
  • 
Sayfa: önceki 10701071107210731074
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.