Şimdi Ara

DOTA 2 [ANA KONU] (1028. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21.856
Cevap
77
Favori
703.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10261027102810291030
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • balikcibili B kullanıcısına yanıt
    İki support'umuz var, yazdıklarımı düzenli oynadığımız takım ihtiyacı ve genel tavsiye olarak ayırmadığım için biraz karışık olmuş olabilir, kusura bakmayın.

    Sürekli oynadığım arkadaşlardan üçünün asıl görevi support'luk. Üçünden de çok memnunum. Normalde sıkıntısını yaşadığım bir husustu, artık iki support desteği ile oyun kaybetmemeye başladık. Ortada da dediğim gibi çok çok iyi oynayan bir arkadaş olduğundan olay hard lane'e kalıyor. Aldığımız gemi taşıyacak, biraz tanklayacak, küsüp hakaret etmeyecek (4 kişi giriyoruz oyuna, gelen +1 hep dangalak oluyor) bir arkadaş lâzım. Çünkü carry'ler oyun taşımasını biliyor, oyun okumasını biliyor. İyi oynayan birisi genele oranla iyi oynuyordur, eğlenmek için illâ kaybetmesine ya da kazanmak için ciddi oynamasına gerek yok. Mekanikleri bilen, mümkünse uzun süredir oynayan (Oyunda çok detay var, her detayı anlatarak öğretemezsin, tecrübe ederek öğrenilecek şeyleri de tek tek anlatamazsın) arkadaşlarla gül gibi geçiniriz.

    Böyle yazı ile olmaz zaten, belki beraber oynamak isteyen arkadaşlar benim iki katım iyi oynuyordur carry ya da hard lane rolü ile, o zaman jungle ya da support'a ben dönerim, sorun değil.

    Bir iki oyunda oyuncunun kumaşı belli olur zaten. Aktif oyunculardan bir iki takım çıkaralım, benim yerli yabancı arkadaşları da katarız o gruba, müsaitlik durumuna göre değişik değişik oynarız, hayatın anlamını sorgularız.

    Yeter ki salak olunmasın. Salak olmamak önemli. Feeder leaver olayını son 100 maçımda görmüyorumdur. Arada 1-13 oynayan Sven'ler çıksa da adama Alchemist ile oynarken Aghanim yapıyorum, bize de yararı oluyor. Herkes mutlu oluyor, bir Aghanim ile moral motivasyon yükseliyor.

    Umarım Lerzan da mutludur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AJFA

    Arkadaşlar 1-2 sorum olacak

    1- Bir hesabımdaki tüm itemleri diğer hesabıma aktarmak istiyorum mümkün müdür? 1 sene arkadaşlık falan istiyor steam üzerinden ama bunu nasıl halledebilirim?

    2- Profil leveli atlamak için pasif-kolay botlarla maç yapsam olur mu?

    smurf kasıcam da very high skill falan düşerse smurfu main yapmak istiyorum.

    Main acc da geçemedik çünkü


    1. soruyu ben de merak ediyorum.
  • AJFA kullanıcısına yanıt
    Whatsapp'ten yazdığım cevabı buraya da kopyalayın dilerseniz üstad, madem diğer arkadaşlar da merak ediyor.
  • Su tum itemlerin aktarilma olayi gibi bisey mumkunse bende ogrenmek isterim :D acemilik accountumuzda kaldik :D
  • 1. soru için Nicholai Hel'in cevabı

    Gift için arkadaş olarak 1 yıl gerekiyor, eğer authenticator kullanmıyorsan. Authenticator ile bu süre bir aya düşüyor. Ama gerek yok. Trade ile arkadaş olmana bile gerek olmadan hesaplar arası item transferi yapabilirsin.

    2. soru için yine Nicholai reyizin cevabı

    Yanlış hatırlamıyorsam oyunda geçen her dakika için battle point veren bir sistemi vardı Dota'nın.
     Yani çok oynamak şart gibi gözüküyor. Ayrıca achievement'lar olabilir. 5 ve 10 all hero challenge da exp veriyordu.
    Para mühim değilse battlepass alabilirsin, achievement'ları exp veriyor. Abuse ile hızlı bp level kasabilirsin. Sadece düşen item'ları satsan parasını çıkartır.

    @Nicholai Hel
  • http://steamcommunity.com/profiles/76561198119686800/

    http://steamcommunity.com/profiles/76561197992590830

    İlki main ikincisi smurf. Biraz çnce 1837 mmr açtım. Solo sevmem pek. Party mmr 1871 di galiba. Beklerim :))

    Carry iyi olsun sup da oynarım off da :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada sonneiko 9k olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz eski ama bilmediklerimiz vardır diye ekleyeyim;

    https://www.reddit.com/r/DotA2/comments/3k98ki/7k_tips_to_increase_your_mmr/
  • ilk maç kötü geçti ama yinede gpmyi yüksek tutmaya çalıştım

    2. maç aktım gittim gpm ve expm 700

    hala normal. 3. maç gene slark alıcam bakalım ne atacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AJFA -- 8 Kasım 2016; 2:36:31 >
  • Dotayı siliyorum komple an itibariyle
    Bir baslanınca bırakılmıyor cekırdek gibi
    Dersler felan derken cok zaman alıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.opendota.com/players/294387500/matches

    Bende her oyun random atarak oynuyorum fake accountumla, 140 oyun attım hala 15 levelim. 250 civarı oyun atmak lazım sanırım level 20 için. Çok aşırı zor olmuş bence bu yeni sistem ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: u have to MakeMyFireOut

    https://www.opendota.com/players/294387500/matches

    Bende her oyun random atarak oynuyorum fake accountumla, 140 oyun attım hala 15 levelim. 250 civarı oyun atmak lazım sanırım level 20 için. Çok aşırı zor olmuş bence bu yeni sistem ya

    Very High çıkmış? Şahane. Elinden geleni yap bari, 20 olana kadar öylesine oyun atma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nicholai Hel


    quote:

    Orijinalden alıntı: u have to MakeMyFireOut

    https://www.opendota.com/players/294387500/matches

    Bende her oyun random atarak oynuyorum fake accountumla, 140 oyun attım hala 15 levelim. 250 civarı oyun atmak lazım sanırım level 20 için. Çok aşırı zor olmuş bence bu yeni sistem ya

    Very High çıkmış? Şahane. Elinden geleni yap bari, 20 olana kadar öylesine oyun atma.

    Yok hocam ne şahanesi en fazla 4.3-4.4 acilir zaten o da oyle yuksek bisi deil, hatta en kanser ve kötü oyuncularin bulundugu mmr seviyesi desem yeridir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • u have to MakeMyFireOut U kullanıcısına yanıt
    Abi kaç çıksın istiyorsun? 5k çıkmıyor artık diyorlar bizim Whatsapp grubunda? Dün 5k'da iki vurup bir saydılar bana. Bu yoğunluğa, yoğun baskıya alışmamışım. Taş sopa büyü beddua ulti multi saç çekme hakaret gibi türlü damage kaynaklarıyla, ağır savunma hamleleriyle geldiler.

    Ben de mi acaba bir smurf açsam? Arkadaşa hesap bakıyordum, kendime de mi alsam yoksa. 20 olana kadar uğraşmak da yorucu geliyor.
  • 3-4 acc denedim hep very high cikiyo zatende onemli olan kalibreden ziyade 5k ustune cikmak. Oyun biraz olsun orda bisiye benziyor.Lakin 4k dan yukselmek hem sans hemde yuksek derecede mental dayaniklilik gerektiriyor😀

    Dün slark oyununu izliyodum 10dk kadar falan. Lanede gayet iyiydiniz gordugum kadariyla. Hatta sizin troll midde qop u cezalandiriyodu😅
    Acc lazimsa satayim bunu, bi jugger setine tavım. (blok yedi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u have to MakeMyFireOut -- 8 Kasım 2016; 9:07:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • u have to MakeMyFireOut U kullanıcısına yanıt
    Pek sımayli kullanmayı sevmeyen biri olarak (Çok asil bir insanım, prensiplerim vardır);

    Hehheh yahu ne Jugg setiymiş arkadaş, ev sahibim bile "Kombinin bakımını ben yaparım bu sene, yeter ki evde yavrularınla huzurlu ol. Bu arada Jugger set duruyor mu :)))" şeklinde türlü dalavereler ile konmaya çalışıyor, noluyoruz, hooov, köy meydanı mı burası? (Retorik soru)

    Şimdi kalibre sonrasında 5k ve üstü vermiyor deniyor, bu doğru mu değil mi? 5k hoş bir seviye ama dil altı hapımı almadığım takdirde bu tempoya dayanabilir miyim bilmiyorum. Ben genel olarak unranked'da bir seviyede oynuyorum ama ranked ve turnuvada o seviyeyi %30 daha arttırabiliyorum, rakip genel olarak bizden daha iyiyse kendi oyunumdan ziyade oyunu okuyup nasıl durdurabiliriz, durduramazsak nasıl kazanabilirizi okumaya çalışıyor, performansımı bir %10 daha artırıyorum. Bu söylediklerim saçma mı mantıklı mı bilmiyorum. Her oyun 100 üzerinden 70'lik oynuyorsam bazen üç ayda bir oynadığım 100 üzerinden 110'luk bir performans var. Yalnız oyunu kazanmak istemem gerekiyor. Saçmalıyor olabilirim.

    İzlediğin için teşekkürler, o oyun çok basit bir oyundu. Mid'deki arkadaş mid hususunu çok iyi biliyor. Diğer yazılarımda bahsettim mid oyuncusu o arkadaş. Troll ile mid oynamaya yeni başladı sayılır. Ben de onunla oynarken sürekli carry olduğumdan Troll'e alışmaya çalışıyor. Normalde caster carry'leri tercih eden bir arkadaş. Ben o oyunda çok dikkatsiz oynadım, eğlencesine oynadık biraz. Genelde Slark ile sağa sola hunharca zıplıyorum. Bazen kucağımda tepsi bir şeyler yerken o konsantrasyonu sağlamak da zor oluyor. Pijamaya bulaşan domates çorbası moral bozuyor.
  • 5k ustu vermiyor pek evet, o yuzden train amaciyla actim zaten bu acc yide. Sadece meepo gelince repickliyorum. O heroyla oynayinca parmaklarim



    Belli bi seviyede surekli oyun atinca zaten bi sure sonra uyum sagliyorsun ya. 6-7k ortalamasi yoksa oyunun cokta abartmaya gerek yok diye dusunuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u have to MakeMyFireOut -- 8 Kasım 2016; 18:21:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • u have to MakeMyFireOut U kullanıcısına yanıt
    Öncelikli amacımız kazanmak. Ama bazen o kadar eğleniyoruz ki kazanmak için gerekli kondansatörleri sağlayamıyoruz (konsantrasyonu muydu yoksa). 24 maçta 19 galibiyet almışız, kalan 5 maçın 3'ünde Pafe'nin (Altta Warlock ile Antimage karşısında hard lane oynayıp dıkşın dıkşın kule alan tip, ayrıca ortada oynayan arkadaşın abisi olur) yeni şeyler denemeleri, saçmalamaları sebebiyle kaybetmişizdir. Unranked oyunlarımız eğlenceli geçiyor :)

    İyi oynayan adamlar kazanırken de eğlenebiliyor. Bu önemli. Kötü oynayan arkadaşlarla oynamıyorum çünkü bir yerden sonra kazanmak da istiyorsun. Uyum sağlama hususunda ise, alışmamış oturma organında dondurma. Beş on oyun sonra normalim bu olabilir ama dünkü 5k oyuncularının oyundaki baskısına dayanamadım, kabul etmem gerekiyor.

    Bu arada doların yükselmesi bizim için çok fena oldu. Item sahibi olup da satacak olanlar için çok iyi ama satıp marketten başka item alacak arkadaşlar için durum kötü. Adam 2 dolara aldığı şeyi hâlâ 2 dolara alıyor ama biz 5,68 liraya alırken artık 6,65 liraya alıyoruz. 80 lira olan Arcana 105 liraya çıktı falan. Sattığımız item'ın fiyatı yükseliyor ama sattığımız takdirde aldığımız paranın alım gücü düşüyor.
  • Arkadaşlar u international için oyuncu kartları geldi...Ne oldugunu bılen varsa anlatabılırmı okudum da tam anlıyamadım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lancelot06

    Arkadaşlar u international için oyuncu kartları geldi...Ne oldugunu bılen varsa anlatabılırmı okudum da tam anlıyamadım...


    10 paket veriliyor her birinde 5er tane oyuncuların kartları var bunlardan 5 ile fantezi takımını kuruyorsun, yanılmıyorsam her 3 günde bir miydi neydi maçlar topluca yapıldıktan sonra oyunculara puan veriliyor, senin fantezi takımındaki 5 oyuncu kaçar puan aldıysa turnuva sonu topluca battle pass puanı olarak sana dönüyor. Yalnız 23 gün daha var ilk karşılaşmaların yapılmasına, biraz daha bekle hangi takım hangi takımla kapışacak bunlar belli olsun ondan sonra yap. Turnuvaya katılmayan takımların kartları çıkıyor mu bilmiyorum ama çıkarsa boş yere koyma. Bir de maçlardan birer gün önce takımını kurarsan iyi olur. TI6'da yanılmıyorsam 3-4 level almıştım bu uygulama sayesinde, tabi o zaman acemilikti bu sefer dikkat edeceğim.

    Bunun yanında bir de tahmin var en çok hangi hero picklenir, en çok kim ban yer vs gibi bir de oyuncu ve takım tahminleri var kim kazanır, en erken maçı kim bitirir, kim en çok last hit yapar vs vs bunları tahmin etmek biraz zor ama TI6 için wagamama özel bir yayın yapmıştı ben bittikten sonra gördüm adam çoğu tahmini bilmiş, youtubeden izlemiştim en çok Mirana picklenir falan demişti haklı çıktı TI6'dan sonra 3-4 nerf yedi hero

  • 
Sayfa: önceki 10261027102810291030
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.