Şimdi Ara

Dostoyevski kitapları hangi sırayla okunmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
15.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ustalık yapıtları olan Suç ve Ceza ile Karamazov en sona bırakılmalı deniliyor genelde.Ben belki de pek mantıklı davranmayarak Suç ve Ceza'yı bitirdim.Güzel kitap ancak sonlara bıraksaydım daha iyi olurdu diye de düşünmüyorum değil.Şimdi Beyaz Gecelere başlıyacağım.Sonra hangi eserler gelmeli sizce ?



  • Ne ilgisi var? Bende karışık okuyorum. Şu anda yeraltından notları okuyorum. Sıkıntı mı oluyor böyle?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aşağıda yazdığım gibi okudum. Bunda hiçbir amaç gütmedim rastgele okudum.
    Üslubun gelişimi ve değişimini incelemek isteyen birisi kitapları yazılış sırasına göre okuyabilir. Ama ben bir edebiyat sever olarak elime ne geçerse onu okuyorum. -tabi ki belli bir araştırmadan sonra- O sebeple Dostoyevski'yi bilimsel bir gözle değerlendirmeyecekseniz salt edebi zevk için okuyacaksanız karışık okuyun, bir şey olmaz.

    1-Suç ve Ceza
    2-Budala
    3-Kumarbaz
    4-Beyaz Geceler
    5-Yeraltından Notlar
    6-Öteki

    Not: Şu an da Karamazov Kardeşler'i okuyorum mesela.
  • kucuk boy olanindan tugla gibisine dogru

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben okuma sıramı unuttum ama yazdığı ilk eserlerini okurken çok zorlandığımı hatırlıyorum. İnsancıklar, öteki ve ev sahibesini bitirdiğimde öyle hissetmiştim. Karamazov kardeşlerde karakterler oturuncaya kadar biraz sıkıyor ama 600-700 den sonra çok fena sarıyor yani okurken biraz sabırlı olmak lazım. Suç ve ceza zaten bence yazarın ilk okunması gereken romanlarından başyapıt. Yeraltından notlar ve kumarbaz da suç ve ceza kadar olmasa da benim gözümde ona en yakın eserlerinden. Ezilenler de iyiydi ama çok aklımda kaldığı söylenemez adı gibi duygusal yönü ağır basan kitaplarından. Ölüler evinden anılar sürgündeki yıllarını anlatıyor. Merak edilince okunabilir. Ecinniler yazarın en son okunması gereken kitabıdır bence. Karamazov gibi belirli bir olay yok suç ve ceza gibi bir psikoloji yönünü yakalayamadım. Kitabın biraz siyasi yönü var bu da konudan haz etmeyenleri okurken kitaptan bıktırabilir. Ben karamazov gibi bir yerden sonra akar gider diye düşünürek bırakmadım ama düşündüğüm gibi olmadı. Belki tekrar okusam farklı düşünürüm
    Benim okuma sırası önerim şöyle olabilir:
    -Suç ve Ceza
    -Yeraltından Notlar
    -Kumarbaz
    -Ölüler Evinden Anılar
    -Ezilenler
    -Karamazov Kardeşler
    -İnsancıklar
    -Öteki
    -Ev Sahibesi
    -...
    -...
    -...
    -Ecinniler




  • Hocam 17 yaşındayım ilk defa geçen sene karamazov kardeşleri okudum sonrasında suç ve ceza,budala,beyaz geceler,tatsız bir olay,kumarbaz,ölüler evinden notlar,ezilenler,insacıklar,ecinniler'i okudum.Okuduğum her kitapta dostoyevski'ye hayran kaldım,bu arada hangi kitabı hangi sırayla okuyacağın tamamen sana kalmış diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmeteren07 -- 13 Şubat 2015; 17:56:05 >
  • oyle bir sira oldugunu dusunmuyorum dostoyevskinin acemilik doneminde basladigi ve bitirmedigi netocka nezvanovada bile dili cok kuvetliydi zamanla dahada ustalastigi dogrudur ama belli bir sirayla oku tadi oyle cikar diye bir kavram oldugunu dusunmuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostoyevski'yi daha iyi anlamak için önce kolay eserlerinden başlamak daha uygundur. Öncelikle okunması gereken eser ilk yazdığı eserdir, ondan başlayarak listeyi yazıyorum. Uyup uymamak sizin zevkinize kalmış :)

    - İnsancıklar
    - Beyaz Geceler
    - Yeraltından Notlar
    - Kumarbaz
    - Ezilenler
    - Ölüler Evinden Anılar
    - Öteki
    - Delikanlı
    - Yufka Yürek
    - Ecinniler
    - Budala
    - Suç ve Ceza
    - Karamozov Kardeşler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reddes -- 1 Nisan 2017; 14:44:33 >
  • Beyaz geceler basladim ben kisa zaten yeraltindan notlar sonra da insanciklari okuyacagim bence de bir önemi yok okuma sirasinin fakat su var en iyisini en sona birakmak daha cok haz verebilir birde benim kadar kitaplarla araniz hic yoksa kopup gidiyorsaniz okurken aldığınız zevk azalabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıklamalarına bak ve beğendiğini oku.
  • Hepsini sıralamaya koyamam ama ilk kitaba yeraltından notlar derim,akıcı ve kısa olduğundan. İkinci stepançikovo köyü,kitabın içindeymişsiniz gibi olur,birilerine acır birilerine kızarsınız. En son "ölüler evinden anılar" çünkü akıcı değil ve mahkumların psikolojik durumlarını anlatıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeraltından Notlar,Budala,Karamazov son üçlü olsun hocam.Ondan öncesini karışık okuyup gelebilirsiniz.Siranin pek bir önemi yok gibi görünse de sonuçta kitapların derinlikleri değişiyor.İlk önce yazarı tanımak lazım sıralamanın nedeni bu olsa gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suç ve Ceza ile başladım.Gayet güzel gidiyor.Bitirdikten sonra bir sonraki Karamazov Kardeşler olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suç ve Ceza ile başla sonra onun verdiği heyecan, zevk, tutku ile daha fazlasını isteyecek ve bütün kitaplarını okumak için can atacaksın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.