Şimdi Ara

dostalar MSİ GE620DX-651XTR mi yoksa ASUS N55SF-SX236V mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
6.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu 3 laptop arasında kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim.

1.MSI --- Intel® i5-2430 QM 6GB 750GB 15.6" FULL HD USB 3.0 2GB GT 555M

7200 rpm----

1*3.0 usb + 2*2.0 usb

sistem belleği 6 gb

----------------1732 TL.--------------

2.ASUS--ASUS N55SF CORE İ5 2430M -2.3GHZ-6GB DDR3-640GB-15.6"-DVDRW-2GB GT555M

5400rpm----

2*3.0 usb +2 *2.0 usb

sistem belleği 4 gb

----------1844TL-------------

3. MONSTER .......Intel® Core™ i7-2720QM 4-Cores; 6MB L3; 2.20GHz > 3.30GHz; 1600 MHz (ES)
    1GB GDDR3 nVIDIA® GeForce® GT 520M
    15.6" HD ( 1366 x 768 ) LED Parlak Ekran
    8 GB DDR3 (1333 Mhz)
    500GB 7200 RPM SATA 16 MB CACHE SEAGATE®
    Dual Layer DVD RW
    USB 3.0 + VGA + HDMI + eSATA
    LINUX----------------------1750 TL

• Monsterın msi ve asusdan tek iyi yanı işlemcisi ve rami, ekran kartı konusunda onlarla kapışamaz bile.Asusun özellikleri msiyle aynı ram ve hdd hariç ancak msinin soğutması daha kötü diye biliyorum. Bu durumda oyun için alıcaksan asus yada msi(sana kalmış) iş için alıcaksan yada internette takılıp müzik dinleyip hd film izliyeceksen monster derim
  • Asus ve msi daha guclu. Geri kalan ozelliklerde de msi daha iyi oldugu ve daha ucuz oldugu icin msi derim.
  • monster i salla.ekran karti digerlerinden kotu.msi asustan daha iyi gibi ama msi markasini fazla tanimiyorum.
  • bencede MSI çok daha iyi..bu arada nerde var bu fiyata? bende almayı düşünüyorumda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykp07

bencede MSI çok daha iyi..bu arada nerde var bu fiyata? bende almayı düşünüyorumda..

www.pcdepo.com/msi-ge620dx-651xtr-notebook-urun6968.html
    Pcdepoda var ama bu pcnin soğutması iyi değil diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki bu özelliklerde ve bu fiyata olan bildiginiz baska bir ürün varmı ?
  • quote:

peki bu özelliklerde ve bu fiyata olan bildiginiz baska bir ürün varmı ?
    yukarıdaki 3 pc hariç HP Pavilion dv6-6010st ve Lenovo Y570 var benim tercihim lenovo ve hp arasından hp olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighonFire -- 11 Aralık 2011; 2:41:00 >
  • Benım anlamadıgım ılk ıkı modelde pcdepoda sata rpm yazıyo yanı ssd olmuyomu herkes hdd dıyo ya da benmı yanlıs bılıyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaztmr

Benım anlamadıgım ılk ıkı modelde pcdepoda sata rpm yazıyo yanı ssd olmuyomu herkes hdd dıyo ya da benmı yanlıs bılıyorum...

Msi 750 gb 7200 rpm hdd
    Asus 640 gb 5400 rpm hdd
  • hertürlü havada karada MSI... ben de asusla msi arasında kararsız kalmıştım asus un zaten klavyesi çok enteresan klavyesi ışında herşeyi güzel ama gri klavye hiç gitmemiş asus a, msi hertürlü hem fiyat hem performans olarak en iyisi bide arkadaşın dediği lenovo y570 2000 tl 200-250 tl daha fazla vermeye gerek yok orda babalar gibi msi dururken
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocker35

hertürlü havada karada MSI... ben de asusla msi arasında kararsız kalmıştım asus un zaten klavyesi çok enteresan klavyesi ışında herşeyi güzel ama gri klavye hiç gitmemiş asus a, msi hertürlü hem fiyat hem performans olarak en iyisi bide arkadaşın dediği lenovo y570 2000 tl 200-250 tl daha fazla vermeye gerek yok orda babalar gibi msi dururken

adam haklı, tabiki msi
  • Bende bu ıkı urun arasında cok gıdıp geldım ama asus marka olarak agır basınca n55sf_sx236bugun sadcenotebooktan sıparısını verdım:)))
  • Kesinlikle MSI
    ekran kartı çok iyi
    Full HD olması çok iyi
    Free DOS olması bir artı.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8039
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahti24

quote:

Orijinalden alıntı: BrokenCross

quote:

bencede MSI çok daha iyi..bu arada nerde var bu fiyata? bende almayı düşünüyorumda..

www.pcdepo.com/msi-ge620dx-651xtr-notebook-urun6968.html
    Pcdepoda var ama bu pcnin soğutması iyi değil diye biliyorum

bu modele en yakın model şuanda bu ssdli lenovo y570

http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-y570-59-316634-notebook-urun7010.html

Bu ne ya? Islemcisi gelistirilmis, ekran kartinin tipi degistirilmis guclendirilmis, ram azalmis, 32 gb (muhtemelen anakarta gomulu) ssd takilmis, ilk defa goruyorum bu modeli, yazim hatasi olmasin.

• Merhaba arkadaslar ben yukaridaki MSI dan almayi dusunuyordum! Kullanan arkadaslar acaba goruslerini yazabilirler mi? Performansi nasil? Isinma sorunu var mi? Ben oyun oynamak icin aliyorum uzun sure calisinca takilmalar oluyor mu? Yardimci olursaniz sevinirim.
  • benim bunak sony notebook u satıp almayı düşündüğüm notebook MSI GE620DX-434TR ve birde ASUS N55SF-S1194V
    sizin düşüdüğünüz ise bir alt işlemcili modeli olan 651TR
    sonuçta işlemci ve bellek büyüklüğü hariç herşeyi aynı model üründen bahsediyoruz
    dell xps 15z veya 502s lenova y570 samsungun chronos sony f serisi asus n55 serisi derken oldukça fazla bir notebooku inceleme ve kurcalama şansım oldu..... aralarında en beğendiğim msi ge620dx oldu.... öncelikle en hafiflerinden biri idi sonra ekran görüntü kalitesi hepsinden iyi idi.... ses kalitesi de ciddi olarak daha iyi idi.... fiyatını öğrenince tamam alayım dedim ama teşhir dışında kalmadığını söylemişlerdi.... iyi satılan bir notebook muş....
    incelediğim ve tecrübem olduğundan kesinlikle MSI derim..... ufak tefek değil oldukça ciddi fark atan bir notebook.... iyi inceleyin derim....
    adamlar her türlü en iyi donanımı kullanmışlar...eksik yok....disk 7200rpm....ekran 1920x1080 ve harika keskin ve renkler.....usb3 ve sata6 ...... gt555 grafik kart... benimkinde 1333mhz 8gb ram sizinkinde 1333mhz 6gb ram..... kasa harika----tasarım ve malzeme kalitesi olarak........benimki i7-2670qm sizinki i5-2430qm .... ses kalitesi hepsinden iyi ... ekranda aynı şekilde..... alet birde bunlara rağmen 2.4kg.... ehhh yaniii.... eksik birşey yok alette fazlası var....

sizede kısmet olsun bana da alet süper

ilave: ısınma konusunda cihazı mağazada incelediğimde alet teşhir ürünü idi ve saatlerdir açıktı..... çalıştırdıkları da bir oyun demosu idi....hani oyun bilgisayarı ya o yüzden o tarz bilgisayara yük getiren bir demo var idi.... yani boşta beklemiyordu alet......ben öğleden sonra gitmiştim sabahtan beri açıktı kesin... sağında solunda ve altında herhangi aşırı bir sıcaklık hissetmedim...elbette üstüde sıcak gelmedi benim ilgilendiğim i7 idi sizinki i5 daha az sıcak olacağı kesin....bence herhangi bir ısınma sorunu yok.... EN AZINDAN PİYASADA MEVCUT OLAN RAKİPLERİNDEN DAHA FAZLA ISINAN YA DA ISINMA SORUNU OLAN BİR NOTEBOOK DEĞİL.... ben ne ateş gibi notebooklar gördüm o bunların yanında hikaye kalır hikayeeee....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 30 Aralık 2011; 5:00:07 >

• arkadaslar sadece performans ve tasarim olarak yorumlamişsiniz cogunuz bende bu modeli almayi dusunuyorum ama beni en cok korkutan şey isinma problemi cunku ben uzun sureli kullancam bu notebook u kullanan yada bilgisi olan biri solerse sevinirim isinma sorunu oluyomu olmuyomu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Farquarto

arkadaslar sadece performans ve tasarim olarak yorumlamişsiniz cogunuz bende bu modeli almayi dusunuyorum ama beni en cok korkutan şey isinma problemi cunku ben uzun sureli kullancam bu notebook u kullanan yada bilgisi olan biri solerse sevinirim isinma sorunu oluyomu olmuyomu ?

ısınma konusunda cihazı mağazada incelediğimde alet teşhir ürünü idi ve saatlerdir açıktı..... çalıştırdıkları da bir oyun demosu idi....hani oyun bilgisayarı ya o yüzden o tarz bilgisayara yük getiren bir demo var idi.... yani boşta beklemiyordu alet......ben öğleden sonra gitmiştim sabahtan beri açıktı kesin... sağında solunda ve altında herhangi aşırı bir sıcaklık hissetmedim...elbette üstüde sıcak gelmedi benim ilgilendiğim i7 idi sizinki i5 daha az sıcak olacağı kesin....bence herhangi bir ısınma sorunu yok.... EN AZINDAN PİYASADA MEVCUT OLAN RAKİPLERİNDEN DAHA FAZLA ISINAN YA DA ISINMA SORUNU OLAN BİR NOTEBOOK DEĞİL.... ben ne ateş gibi notebooklar gördüm o bunların yanında hikaye kalır hikayeeee....

ayrıca yapılan bir testte

"Sıcaklık
    Windows güç planını Gaming olarak seçtim ve işlemciye OCCT ile 20 dakika boyunca tam anlamıyla yüklendim. İşlemcinin sıcaklığı 85 dereceyi geçmedi. Bu işlemden sonra 15 dakika boşta beklediğimdeyse sıcaklık 45 derece seviyesinde sabitlendi. MSI GE620DX’in fazla ısınan bir dizüstü olduğu söylenemez. Zaten video düzenleme gibi bir işle uğraşmıyorsanız normal bir kullanıcı olarak böylesi bir işlemci yükü yaratmanız pek olası değil.

GPU sıcaklığını da yine OCCT ile test ettim. Uzun süre ekran kartına yüklendiğimde sıcaklık 86 derece seviyesinde, boşta beklerken ise 50 derece civarında sabitlendi."

denmiş....
    http://tukel.thgtr.com/msi/ge620dx/msi-ge620dx-dizustu-incelemesi/performans-pil-omru-ve-sicaklik

yani benimde gözlediğim gibi alet sıcaklık sorunu olan veya sıcaklığı size sorun yapacak bir notebook değil.... ayrıca bir de düşünüki yukarıdaki alıntıda test edilen ve benim test ettiğim model i7-2670qm işlemcili sizin düşündüğünüz i5-2430qm....yani sıcaklık sorununu kafaya takmayın bile....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 30 Aralık 2011; 3:06:25 >

• Monster 'ın ekran kartını biraz daha düzeltirsen asusuda msi 'yide gömer bu haliyle bile ikisinden daha fazla oyun performansı verir ama illa bu şekilde kalıcaksa msi yi salla çok sorunlu makine asus yada monster arasında düşün derim.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.