Şimdi Ara

Donnie Darko (2001) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
11.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ya arkadaşlar bu filmi online nerden izliyebilrim ?
  •  Donnie Darko (2001)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Macabre

     Donnie Darko (2001)



    bu sitede varmı diosun yani arkadaşm ?
  • Tabi... Yanda da sese ayar veriliyor zaten.

    Sen en iyisihttp://google.com ' da araştır. Karşına zilyon tane site çıkar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Macabre

    Tabi... Yanda da sese ayar veriliyor zaten.

    Sen en iyisihttp://google.com ' da araştır. Karşına zilyon tane site çıkar.


    çok komiksin arkadaşım sen ya vallahi yerlere yattım bu 0 6 yaş espirinden ötürü saatlerdir arıyorum zaten yoksa neden burda sorayım bence sen espiri yeteneğini geliştir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: persian


    quote:

    Orjinalden alıntı: Macabre

    Tabi... Yanda da sese ayar veriliyor zaten.

    Sen en iyisihttp://google.com ' da araştır. Karşına zilyon tane site çıkar.


    çok komiksin arkadaşım sen ya vallahi yerlere yattım bu 0 6 yaş espirinden ötürü saatlerdir arıyorum zaten yoksa neden burda sorayım bence sen espiri yeteneğini geliştir.





  • quote:

    Orjinalden alıntı: persian
    çok komiksin arkadaşım sen ya vallahi yerlere yattım bu 0 6 yaş espirinden ötürü saatlerdir arıyorum zaten yoksa neden burda sorayım bence sen espiri yeteneğini geliştir.


    Yok yok, sen espiriden anlamıyorsun anlaşılan.

    Her neyse, film de iyi bu arada. Zamanda yolculuk olayına değinen, bunu yaparken de 3-5 soru işareti bırakan bir yapım. Sakin kafayla izlemeli.

    Edit: donniedarkofilm.com ziyaret edilesi sitedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Macabre -- 13 Ocak 2009; 17:12:39 >
  • Ard arda 3 kez izlediğim ve filmin müziklerini hemen bilgisayarıma indirip defalarca dinledigim hala da dinlemekte oldugum, zaman kavramını altüst eden, başkahramanıyla ortak yönümüz olan(sanıyorum herkesin) ender filmlerden birisidir.
  • Güzel filmdi az önce izledim sanırım donnie sevgilisnin kurtarmak için kendisini feda ediyor ama ailesi yine ölecek sanırsam


    kafama takılan nokta . kendisinin ölmesine izin vermeyip kız ve ailesini kurtarmayı neden seçmedi acaba ?


    up bu arada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nobran19 -- 13 Temmuz 2010; 3:57:58 >
  • Açıkça söyleyeyim, bu filmi izlediğimde hiçbir şey anlamamıştım, sonra da tekrar izleyip anlayayım derdine düşmedim. Bana pek çekici gelmemişti. Boş vaktim olsa dönüp tekrar izlemem yani. Aklımda bir repliği kalmış:

    - "Neden tavşan kostümü giyiyorsun?"
    - "Sen neden insan kostümü giyiyorsun?
  • Çok harika bir film. İzlemenizi tavsiye ederim arkadaşlar.
  • Filmi ikinci izleyişimde çözdüm ve bu yorumu benim gibi filmi izlemekte geç kalmış sonunda bazı şeyleri oturtamayıp sonucunda forma ulaşıp bu yorumu okuyacaklar için yazıyorum.

    Frank kim yani tavşanımız ? Frank bence;

    Sıradan biri. Şöyleki donnie darko bi zaman döngüsü içerisinde. Zamanda geri dönüş yaptığında bilinçaltına kazınan bi figür var. Bu figür ablasıyla verdiği partiye gelen sıradan bir insan olan tavşan kostümlü frank. Bilinçaltına kazınma sebebinin frank olması ise frankın donnieye sevgilisini ezerek yaşattığı acı. Yani aslında frank başlangıçta tamamiyle halüsinasyon (bölüm 9 olması lazım yaşayan alıcının telekinezi yeteneği ve halüsünasyon görmesi)... En son bölüm hariç sevgilisini ezdiği bölümde frank gerçek. Bu döngü tekrar tekrar yaşandığı için aslında bi önceki döngüde frankın gözüne ne yaptığını hatırlıyo(silahla vurması) ve gülerek soruyo franka gözüne ne oldu diye. Hatta yine bi önceki zaman yolculuğundan frankın birini öldüreceğini hatırlayarak psikoloğuna söylüyo. (şanslı kişinin sevgilisi olduğunu hatırlayamıyo tabiki). Sonuç olarak donnie bazen geçmişteki döngülerinde neler yaptığını hatırlıyo ve frankı unutamamasının sebebi yaşattğı acı


    Şimdi gelelim filmin açıklamasına. Biliyorum yeterince açıklama mevut ama ben olabildiğince anlaşılır ve öz bir açıklama yapmaya çalışıcam;


    Stephen hawking abimiz diyoki uzay 4 boyutludur ve her boyutta mutlaka çatlaklıklar oluşur(filmde uzaydaki yani 4. boyuttaki çatlağı solucan deliği temsil ediyor). Bizim 3 boyutlu cisimlerde örneğin bilardo topu olsun gözle göremesek bile çok küçük boyutlara inildiğinde yüzeyindeki çatlaklıkları görebiliriz diyor. İşte uzayda böyledir atomlardan hatta atomları oluşturan en küçük parçalarda 4. boyut için çatlaklıklar her an oluşup yok olduğunu söylüyor. Yıllar sonra insanların bu çatlakları trilyonlarca kez büyütüp kullanarak zamanda yolculuk yapabileceğini iddia ediyor. Gelelim filmle bağlantısına bir uçak kazası oluyor ve bu uçaktan düşen motor film gereği solucan deliği ile zamanda bir yolculuk yapıyor(bu aslında kitaba göre yıllardır olan bişey eski çağlarda bu yolculuğu yapan metal parçasının okun ucu vb. olduğunu filmde söylüyor). İşte kilit noktası burası zamanda yolculuk yapması paralel evreni yaratıyor. (Source code filmiylede bir benzerlik var gibi). Donnie darkonun kahraman olmasının sebebi ise zamanda yolculuk yapan bu metal parçasının çok yakınına hatta odasına düşmesi(bilmem kaçıncı bölümde diyor bunu). Eğer ki uçak geldiği evren geri gönderilemezse paralel evren kara deliğe dönüşerek kendini yok ediyor(bu kısımda hatam olabilir).Sonucunda donnie bunu başaramayacağını anlıyor ve bunun bir döngü olduğunu farkediyor. Bizim izlediğimiz döngüde bunu farkediyor ve bu yüzden hiç uyanmamayı tercih ederek sonucunda ölümüne gülüyor yorumunu yapabiliriz . İzlediğimiz filmde yaşanan olaylar paralel evrende yaşanan olaylar. Paralel evren yok olunca paralel evrendeki herkes gerçek evrende uyanıyor ve gördükleri kabustan çok etkilendiğini ağlamalarından fark edilebiliyor. Son kısım ise can alıcı donnienin sevgilisi sanki donnie'yi bir yerden hatırlar gibi...




  • inanılmaz bi kafası vardı filmin, kendim arkadaşla inceden anladık ama forumdaki yorumlarla daha bi aydınlandık :D
    şöyle diyeyim; tek başıma hiçbi şey anlamazdım ve 'iyi filmmiş' der geçerdim çünkü cidden karışık
  • Adamlar yapmış çok kaliteli bir film olmuş.Anlaması gerçekten zor bunu ayık kafayla izlemek lazım.
  • An itibariyle bitirdim ve hiçbir şey anlamadım. Anlayan biri varsa anlatsın lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • film ya bana boş geldi yada ben anlamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: charmashaoki

    Donnie Darko için hayatımın filmi yorumunu rahatlıkla yapabilirim. Lynch filmleri ile benzemediği gibi aslında Butterfly Effect’in de tam tersi bir yapıdadır benim fikrime göre.

    Neyse kısaca kendi anladığım gibi anlatmaya ve sorulara cevap vermeye çalışayım bende. Aslında Donnie kasıtlı bir zaman yolculuğu yapmıyor ya da kaderini kendi tayin etmiyor. Sadece olacak olan döngünün sonuçlarını yaşıyor. Şimdi bir olacak olayların gerçekleştiği evren bir de buna paralel olan olasılıkların olduğu evren varsayalım. 1. evrende Donnie ölecek diğer herkes yaşantısına devam edecektir çünkü bir wormhole yüzünden alternatif evrendeki malum uçak yolculuğu sırasında motor kopacak ve Donnie’nin odasına düşecektir. Lakin burada Donnie’nin piskolojik rahatsızlıklarına da bağlı olarak alternatif evrenden bir yansı (tavşan) Donnie’nin 2. alternatif evrende yaşamasına sebebiyet verecektir çünkü tavşan yüzünden o anda odada olamaz. Ama atlanmaması gereken olay bunlar da olması gereken şeylerdir yani zaten olacak olanlardır. Kadının sürekli posta kutusuna bakmasının sebebi döngünün gerçekleşmesini sağlamaktır onun sayesinde Donnie’nin kız arkadaşına araba çarpacak alternatif evrendeki döngünün bir parçası tamamlanmış olacaktır. Daha sonrasında Donnie Frank’i gözünden vurarak sanrısının kendinde yer edinmesini sağlayacak hem de alternatif evrendeki ve normal evrendeki döngüyü tamamlamış olacaktır. Bu olanların sonucunda Donnie değişmez döngünün farkına varır aslında Donnie yolunu kendi çizmemiştir yol zaten çizilmiştir o sadece onu takip etmiştir. Bunu silah sahnesinde karnından çıkan kader çizgisinde de görüyoruz. Zaten sevgilisinin yaşadığı son sahnede bir deja-vu söz konusu olmuştur. Bilinçsiz olarak bir üzülme ve el sallama durumu bu da döngünün bir gereğidir. Tabi bunlar benim yorumlarım umarım net olarak aktarabilmişimdir ve yardımcı olabilmişimdir. Bu film ile beraber 12 Maymun’un izlenmesi benim düşündüklerimin daha iyi anlaşılmsına yardımcı olacaktır. Son olarak ta zaman kavramı konusundaki 12 Maymun ile beraber en az mantık hatası barındıran film olduğunu düşünüyorum.


    Teşekkürler. kafam karışıktı ama anlattıkların sayesinde herşey kafama oturdu ve filmi anlamış oldum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lying

    Filmi ikinci izleyişimde çözdüm ve bu yorumu benim gibi filmi izlemekte geç kalmış sonunda bazı şeyleri oturtamayıp sonucunda forma ulaşıp bu yorumu okuyacaklar için yazıyorum.

    Frank kim yani tavşanımız ? Frank bence;

    Sıradan biri. Şöyleki donnie darko bi zaman döngüsü içerisinde. Zamanda geri dönüş yaptığında bilinçaltına kazınan bi figür var. Bu figür ablasıyla verdiği partiye gelen sıradan bir insan olan tavşan kostümlü frank. Bilinçaltına kazınma sebebinin frank olması ise frankın donnieye sevgilisini ezerek yaşattığı acı. Yani aslında frank başlangıçta tamamiyle halüsinasyon (bölüm 9 olması lazım yaşayan alıcının telekinezi yeteneği ve halüsünasyon görmesi)... En son bölüm hariç sevgilisini ezdiği bölümde frank gerçek. Bu döngü tekrar tekrar yaşandığı için aslında bi önceki döngüde frankın gözüne ne yaptığını hatırlıyo(silahla vurması) ve gülerek soruyo franka gözüne ne oldu diye. Hatta yine bi önceki zaman yolculuğundan frankın birini öldüreceğini hatırlayarak psikoloğuna söylüyo. (şanslı kişinin sevgilisi olduğunu hatırlayamıyo tabiki). Sonuç olarak donnie bazen geçmişteki döngülerinde neler yaptığını hatırlıyo ve frankı unutamamasının sebebi yaşattğı acı


    Şimdi gelelim filmin açıklamasına. Biliyorum yeterince açıklama mevut ama ben olabildiğince anlaşılır ve öz bir açıklama yapmaya çalışıcam;


    Stephen hawking abimiz diyoki uzay 4 boyutludur ve her boyutta mutlaka çatlaklıklar oluşur(filmde uzaydaki yani 4. boyuttaki çatlağı solucan deliği temsil ediyor). Bizim 3 boyutlu cisimlerde örneğin bilardo topu olsun gözle göremesek bile çok küçük boyutlara inildiğinde yüzeyindeki çatlaklıkları görebiliriz diyor. İşte uzayda böyledir atomlardan hatta atomları oluşturan en küçük parçalarda 4. boyut için çatlaklıklar her an oluşup yok olduğunu söylüyor. Yıllar sonra insanların bu çatlakları trilyonlarca kez büyütüp kullanarak zamanda yolculuk yapabileceğini iddia ediyor. Gelelim filmle bağlantısına bir uçak kazası oluyor ve bu uçaktan düşen motor film gereği solucan deliği ile zamanda bir yolculuk yapıyor(bu aslında kitaba göre yıllardır olan bişey eski çağlarda bu yolculuğu yapan metal parçasının okun ucu vb. olduğunu filmde söylüyor). İşte kilit noktası burası zamanda yolculuk yapması paralel evreni yaratıyor. (Source code filmiylede bir benzerlik var gibi). Donnie darkonun kahraman olmasının sebebi ise zamanda yolculuk yapan bu metal parçasının çok yakınına hatta odasına düşmesi(bilmem kaçıncı bölümde diyor bunu). Eğer ki uçak geldiği evren geri gönderilemezse paralel evren kara deliğe dönüşerek kendini yok ediyor(bu kısımda hatam olabilir).Sonucunda donnie bunu başaramayacağını anlıyor ve bunun bir döngü olduğunu farkediyor. Bizim izlediğimiz döngüde bunu farkediyor ve bu yüzden hiç uyanmamayı tercih ederek sonucunda ölümüne gülüyor yorumunu yapabiliriz . İzlediğimiz filmde yaşanan olaylar paralel evrende yaşanan olaylar. Paralel evren yok olunca paralel evrendeki herkes gerçek evrende uyanıyor ve gördükleri kabustan çok etkilendiğini ağlamalarından fark edilebiliyor. Son kısım ise can alıcı donnienin sevgilisi sanki donnie'yi bir yerden hatırlar gibi...


    2.cı spoiler kesinlikle okunmalı. bu arkadaşımızda müthiş özetlemiş.




  • @Sensuski

    Konuyu hortlatıp 3 mesajla popüler konular arasına sokmayı nasıl başardıysan helal olsun.

    İzleyeli epey zaman oldu 8-9 sene filan. Beni filmde en çok etkileyen şey
    Tavşan ile Donnie Darko'nun sinema salonundayken aralarındaki diyaloglar oldu.


    Enteresan bir filmdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    @Sensuski

    Konuyu hortlatıp 3 mesajla popüler konular arasına sokmayı nasıl başardıysan helal olsun.

    İzleyeli epey zaman oldu 8-9 sene filan. Beni filmde en çok etkileyen şey
    Tavşan ile Donnie Darko'nun sinema salonundayken aralarındaki diyaloglar oldu.


    Enteresan bir filmdir.

    hocam film kafamı öyle karıştırdı ki bir anlık heyecanla yazıları okuyup cevap verme hissi duydum.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.