Şimdi Ara

Donmuş Kola

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
20.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün içmek için buzluğa kola koymuştum (sıcaktı) ama uykum gelince içmeden yattım. Tabi kolayı da buzlukta unutmuşum. Şimdi yeni kalktım ve tabi kola buz tutmuş. Bu durumlarda yapılabilecek bir şey var mıdır? Pratik bilgi tarzında? Eskiden de donmuştu birkaç kere o zaman da tadı çok bozulmuştu...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Donmuş Kola: Bilmeniz Gerekenler

Donmuş Kola İçilir mi?

Hayır, donmuş kola içilmesi tavsiye edilmez. Donma süreci, içeceğin tadını ve dokusunu olumsuz etkileyebilir, köpürmesine neden olabilir ve içilmesini zorlaştırabilir.

Buzlukta Unutulan Kola

Buzdolabında unutulan kola donabilir. Bu durumda, kaptan çıkarılmalı ve buzdolabında veya oda sıcaklığında çözülmeye bırakılmalıdır.

Kola Buzluğa Konur mu?

Evet, kola, özellikle de diet kola buzluğa konabilir. Ancak, patlama riskini önlemek için şişe veya kutuların tamamen dolmaması gerekir.

Kola Buzlukta Kaç Dakikada Donar?

Kolanın donma süresi, buzdolabının sıcaklığı, şişe veya kutunun boyutu ve içeceğin başlangıç sıcaklığı gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Genellikle, kola buzlukta yaklaşık 3-4 saat içinde donacaktır.

Donan Kola İçilir mi?

Hayır, donmuş kola içilmemelidir. Donma süreci, içeceğin tadını ve dokusunu değiştirebilir. Ek olarak, donmuş kola içmek boğazınızı tahriş edebilir.

Donmuş Kola Nasıl Çözülür?

Donmuş kola, buzdolabında veya oda sıcaklığında çözülebilir. Mikrodalga fırında çözmeyin, çünkü bu, içeceğin patlamasına neden olabilir.

Kola Donarsa Ne Olur?

Kola donduğunda genleşir, bu da şişe veya kutunun patlamasına neden olabilir. Bu nedenle, kola buzluğa konulduğunda şişe veya kutuların tamamen dolmaması önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben de koymuştum ama patlamıştı rezil olmuştu buzluk ..
  • al yenisini be kardeş tadı madı dünyası kaçmıştır onun
  • quote:

Orjinalden alıntı: novalgine_plus

al yenisini be kardeş tadı madı dünyası kaçmıştır onun

bu saatte bulmak da zor hocam ya tost yapmıştım yanında kola içeyim dedim kaldım öyle. mecbur çay demledim bu saatte
  • sıcak bi su kabına koyup erimesini ve çözülmesini hızlandırabilirsin ama tadı bozulmuş olabilir.
  • Bende bu olayı bilgisayarcıda çalışırken yaşıyordum.Ufak bir büro tipi dolabımız vardı.Sabahtan alırdık Pepsimizi koyardık(Şişe Buzluk Kısmına)E malum işler arasında unuturduk. Akşam 4-5 gibi çıkartığımızda resmen buz.Yerlere vuruyorduk ama tık yok.Allahtan patlamıyordu ama Teknik Servis Bölüm Sorumlusu abimizin etmediği küfürde kalmıyordu
  • quote:

Orjinalden alıntı: arbiter

sıcak bi su kabına koyup erimesini ve çözülmesini hızlandırabilirsin ama tadı bozulmuş olabilir.

Biraz bekleyince bir bardak çıkacak kadar çözüldü zaten. Tadı bozulmaması için bu tür durumlarda yapılacak bir şey var mı diye soruyordum. Zaten geçti artık. Yine de cevap için teşekkürler. Şimdi baktım epey çözülmüş tadı da normal gibi geldi bana. Pek o kadar kötü değil...

Bu arada tek ben değilmişim buzlukta kola unutan onu da öğrenmiş oldum bu topic sayesinde
  • Yatakta telefon kaybetmek ve buzlukta kola unutmak bir onurdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanunal01 -- 18 Ekim 2008; 7:24:33 >
  • soğuk içersen genede biraz içilebilir o kola
  • yala...

ciddiyim güzel oluyo
  • henüz kapağı açılmamış kola donmuşsa kapağını açmadan eritin tadı pek fazla bozulmamış oluyor.
    çalkalayıp sakinleşmesi için yarım saat falan bekletin ve sonra açın.
    ama bir kez kapak açıldıktan sonra bir an önce bitirseniz iyi olur yoksa yine hızla bozuluyor.

kapağı açılmış kolayı da buzluktan çıkarıp yine buzdolabının içinde eritin ve buzu iyice erimeden açmayın.
    gerçi yine de tadı kaçar. varsa açılmamış bir kola ile karıştırın ve öyle için. tat bozulması
    biraz azalır.
  • 3-4 saat once kola sıcak diye atmistim dolaba. bi baktim buz tutmus cok degisik bi yontem buldum. buzdolabindan cikarip yaklasik 5- 10 dakika bekletin. azda olsa bi sıvılasmaya baslicaktir. sonra kolayi yere vurun buzlar kirilacak ve sivilar dagilmaya baslicak. boyle boyle iyice buzlar ericek. total 15 dakikada kolanız servise hazir hala gelecek. tadindada bizi bozlukluk yok.
  • erıtebıldınız mı ?
  • Ben bu konuyu açtığımı unutmuştum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kivanc1Mac

Ben bu konuyu açtığımı unutmuştum

O sabah tostun yanında ne içtin hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: arbiter

sıcak bi su kabına koyup erimesini ve çözülmesini hızlandırabilirsin ama tadı bozulmuş olabilir.

Rütbe mesaj uyumu BUDUR

Donmuş Kola

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bustoll -- 1 Eylül 2013; 18:04:01 >
  • Bu yüzden 2 kolam çöpe gitmişti :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben meyve suyu unutmuştum donmuştu da çözününce tadı değişmemişti. Bir kere de süt unutmuştum onun tadı değişmişti. Kolanın da tadı değişir büyük ihtimal.
  • Bende unuttum buzluk kahve rengi oldu patlamış şişe

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.