Şimdi Ara

Döner, börek, dondurma, tatlı...Konsept nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba, Konunun ciddi olarak açıldığını ve eğlence amaçlı açılmadığını bildirmek isterim.

    Yaklaşık üç yıldır işsiz olan ve daha önce uzun bir süre üst düzey yöneticilik tecrübesi olan birisi olarak . İş bulmamın pek ikanı olmadığına kanaat getirdim. Banka icraları da üzerimde birikmiş ve ne yapayım diye düşünürken bir gün tavuk dönerci de tavuk yerken tavuk dönerci açmak aklıma geldi:)). Evimizin altında 110 metrekare cicvarı bir dükkan var. Çok işlek bir yer değil ve araba sirkülasyonu insan sirkülasyonuna göre daha fazla ama yine de etrafındaki dükkanlar iş yaptığına göre bu dükkanda tavuk dönerci de iş yapabilir diyorum. Dükkanın tam karşısında kahvehane var.Yine 70-80 metre ötede bir kahvehane daha var. Dükkanın 50 metre sağında,solunda ve karşısında erkek berberi, market, kadın berberi, yorgancı, tpgaz vb satan bir yer, elektrikçi,tenekeci var. Yani gıda üzerine bir dükkan yok. Sadece seyyar olarak tost ve köfte satan iki kişi var.

    Ben bu dükkanı gıda üzerine çalıştırayım diyorum. Ama girişimciliğimizi konuşturarak ürün çeşitlendirmesi yapayım diyorum. Sabahları önünden işe gidenler oldukça fazla bu nedenle sabah börek poğaça satayım diyorum, Malum börek genelde öğle saatine kadar yeniyor, öğleden sonra ise akşama kadar tavuk döner ve et döner satayım diyorum. Hatta dükkana küçük bir yatay camlı dolap koyarak birkaç hazır süt tatlısı da satabilirim. Yine proje bitmedi :)) Dükkan 110 metrekare civarı bundan 20-30 metrekaresini böleyim diyorum ve bu küçük olan kısımda yazın 3-5 ay açıktan dondurma satayım diyorum.

    Biliyorum şimdi birçok kişi tek birşey üzerine yoğunlaş diyecek ama bu saydığım ürünlerin hiçbirisi birbirinin yerine ikame değil ayrıca çok işlek bir cadde olmaması nedeni ile satışa arttırmam gerek aklıma gelen yol bu.

    Sizce bu tarz bir konsept iş yapar mı? Ya da sizin önerebileceğiniz bir konsept var mı?Tavuk döner ve et döner için fizibiliteye ihtiyacım var.Bu işi bilenler var mı? Son olarak bu işi daha önce yapmadım ve bilmiyorum özellikle Bursa'da yapan varsa iletişime geçmek isterim.







  • Çok büyük hevesle başlıyorsun da 1 haftaya kalamaz bütün hevesin kırılır hocam. En işlek yerler bile kazanamaz oldu artık, ülke ekonomisi buna müsait değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cetinsangu

    Çok büyük hevesle başlıyorsun da 1 haftaya kalamaz bütün hevesin kırılır hocam. En işlek yerler bile kazanamaz oldu artık, ülke ekonomisi buna müsait değil.

    Doğru söylüyorsun da kafayı yemek üzereyim son üç yılını evde beş kuruş para kazanmadan geçirince ya bir riske gireyim diyorsun ya da intihar edeyim diyorsun.Bu kısır döngüyü kırmam lazım diyorsun. Ben ticaretin zor olduğunu biliyorum şu devirde ama dükkan kendimizin olması sebebi ile ve kendim çalışacağım için bir artısı olur belki diyorum.
  • Dükkanı kiraya verseniz ne kadar alırsınız kira ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nitemm_96

    Dükkanı kiraya verseniz ne kadar alırsınız kira ?

    Dükanda kiracı var ama hem eski kiracı olduğundan hem de dükkan şu anda çok bakımsız olduğundan 500 TL civarı kirası var. Biraz bakımlı olsa 1250-1500 civarı getirebilir. Fakat bu kira benim cebime girmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.