Şimdi Ara

Dönen oyunlar ve ezilen Türkiye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Saçma sapan cevap verecekler konudan direk çıksın. Trollerle uğraşacak vaktimiz yok.

    Türkiye bir seçimden çıktı ve AKP istediğini alamadı. AKP uzun zamandır cemaat ile kavgalı iken istediğini alamamasının tek suçlusunu cemaat olarak gördü. Çünkü cemaat böyle bir adım atmasaydı oyları bu kadar düşmeyecek tam tersi artacaktı. Seçim açıkladığı günden itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık üç günlük suskunluğa gömüldü ve onun yerine bazı konuşmaları sözcüsü yaptı. İstediği yeterli oy alıp kendisinin dizayn edeceği bir yönetim şekliydi ve Ülkemizdeki %20'lik değişken oylar ülkemizin geleceğini yönlendirdi.

    Şimdi ise her ne kadar çözümsüzlük üretmeyeceğiz, yasamanın önünü tıkacamayacağım gibi söylemlerde bulunsada muhalefet partilerin basiretsizliği ile yasama durmuş durumda. Bunu bize bilinçli olarak yaşatan kimseler var ve her geçen gün insanlarımızı ve insanlığımızı kaybediyoruz.

    Bize anlatılan:
    "Türkiye kaynayan bir ateşin üstünde durur iken IŞID adını verdikleri terör örgütünün kanlı bir eylem yapıp Suruçta toplu katliama sebep verdi. İnsanlığı bir kez daha olsun aşırı dindar kimseler tarafından darbe vuruldu. Ve bunlar gerçekleşir iken samimi bulmadığım kınama seansları tüm partilerce gerçekleştirildi. Katil 20 yaşındaki bir gençti ve ailesi dahi neler yaptıkları hakkında bir fikirleri yoktu."

    Olayın öbür ucu ise AKP IŞID ile arasındaki bağlar idi. Silah ve cephane yardımları en duyulan haberlerdi. MİT'in IŞID ile gizliden gizliye bir bağı olduğu hakkında düşüncelerde oluşmuştu. Amaçları belki RTE daha eski yıllardaki B.O.P eşbaşkanıyım deyip oy istemelerine dayanıyor. Peki Büyük Ortadoğu Projesi ne için oluşturulmuş ve RTE bu konuda neden kendinde eşbanlık görüyordu. Yoksa o zamanlarda istediği yönetim biçimini dizayn etmiş ve bunun için elinden gelen herşeyi yapacakmıydı. Cemaat ve AKP sadece onun istediklerinin bir aracıymıdı. Tam olarak derdi neydi?

    İlk önce TSK'nın siyasi gücünü (postmodern darbe, darbe) elinde alarak TSK'nın içini boşalttı. Peki boşaltıklarının yerine kimleri koydu? Amacı TSK'yı siyaset arenasından tamamen çekip demokratik bir Türkiye midi yoksa TSK yeniden dizayn edip sıfırdan bir askeri güç elde etmekmiydi? Normalleştirilme süzgecinden geçirilen Türkiye vatandaşları bunu zafer olarak ilan etti. TSK'nın tamamen siyasetten gücü çekilip, siyasi bir figuranın eline geçme ihtimali ne kadardır? TSK kimden emir alıyor ve bu emirler ne kadar stratejik tasarlanıyor. Türkiye Cumhuriyetinin çıkarları uğrunamı var yoksa bir kaç kimsenin ortak paydası mı?

    Bu soruların cevaplarını vermek çok zor. Zamanla anlayacağız.

    Ülkede bir kaos söz konusu. Bu durumda el freni görevi görmesi gereken siyaset kurumu ne yapıyor ? Kısacası medya ile bir düşman yaratılıp tüm suçu o insanların üstüne yıkması ne kadar doğru. Korkudan ağzını tıkamış siyasi figuranların tek derdinin çıkarlar olduğu bir yapıya dönüştü. Halk bu durumdan ne kadar rahatsız oluyor veya ne kadar hoşuna gidiyor bilmiyorum. Ama tek anlayabildiğim insanlıkla yaşamayı unutturulmuş bir topluma dönüştük. Her farklı düşünce, kökene yahut kültüre sahip insanların arasına barut dökülmesi neden var ?


    Doğal olarak Türkiyenin bu sıcak gündemiyle AKP en büyük bozgunu, zafere çevirmek için mi tasarladı? Erken seçim ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını tekrar bir noktaya çekip, oylarını başarıyla attırıp hayalini kurduğu Türk usülü Başkanlık sistemi için mi bu kadar canlar kıyılıyor. Yada harbiden IŞID kendini bilmemezlikten gelip ülkemize mi bulaştı. Bir diğer fikir ise muhalif partiler ve muhalif olan güçlü kimselerin ortak projesiyle güvensizlik ortamı yaratıp üçlü koasliyonu halka kabul ettirmek istiyor.

    Her ihtimali değerlendirmek fazla fantastik olsada bizlerin hiç bir zaman haberimiz olmayacağı bir yapıyamı sokuluyor. Sorgulayan, hakkını isteyen, kardeşce yaşayıp derdini uzlaşmacı bir uslüple ortak fikir bulmak mı?



  • bilerekmi yapılıyor bilemiyorum ancak erken seçim olursa bu sefer akpnin tek başına iktidara geleceği bariz.
  • Helal olsun buyuk resmi gormuş biri ben de bunu dusunuyorum hep . Insanlar zaten koalisyondan korkuyor eskideki olaylardan ötürü aman koalisyon olmasın da tek parti her zaman iyidir diyor .

    Simdi secimlerde millet aman kaos ortamına tek parti ile girelim diye AKP ye oy verecek görürsünüz .

    Tabi kucuk düşünen insanlar hep ufak noktalara takılır . Isid i istese amerika ingiltere veya turkiye bile 3 saate bitirir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.