Dönem para ile para kazanma dönemi.

-
-
Şaka gibi konu, birde bilir kişi gibi konuşuyor. Mevduat faizi %80 olsa ne olur reel enflasyon %100 lerde, yani mevduata para yatıran birisi, hadi %50 alsa TL bazında %50 zararda.
Neymiş mala yatırım yama dönemi bitmişmiş. Elindeki parayı faiz yerine gübreye yatır daha fazla kazanırsın 1 yılda bu kadar net.
-
Ya boşver ne takılıyorsun Ülke kurtuluyor herşey iyiye gidiyor kafasında olan insanların hayal dünyası işde.Kendilerini kandırdıkları gibi başkalarınıda kandırdıklarını zannediyorlar.Aklı olan insan bu saatten sonra TL sında yatırım yapmıyor.Arkadaşlar evcilik oynuyolar kendilerine göre. Evin reisi herşey çok iyi herşey çok iyiye gidiyor şükredin Tanrıya diyor. Allaha bu günlerimizi aratmasın Allah dio bunlarda o reisin köleleri işde.Boktan bir peynirin fiyatı 100 küsür olmuş TL ye yatırım yapmaktan bahsediyor bende gülüyorum işde eğlencem bunlar benim :)))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 24 Kasım 2023; 15:23:36 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Konu sahibini ekonomi bilğisi çok eksik açık net söylüyorum mal arsa tarla altın ev her türlü kazandırır özelikle kredili ise ballı kaymaklı kazndırır. Faize para yatırana şaşarım
-
Enflasyonun yüzde 55-60 olduğu yerde yüzde 40 faiz almayı para sanıyorsunuz yaa ne diyeyim :)
Elinde yüksek nakiti olup bunu faize yatıran kişinin ekonomi bilgisi sıfırdır. Ancak parasını korur gibi bir şey olur oda çok zor. Aynı para ile 1-2 yılsa bugün alabildiklerini alamaz zaten. Uzun vadede değeri düşer pul olur o para.
Ben çocukken 9-12 bin liraya ev alınıyordu.
Ergenlik dönemimde 80-120 bin TL arası oldu evlet.
Üniversite dönemimde 250-300 bin TL civarına çıktı
Askere giderken 500-600 bin TL oldu.
Korona başlarında 2020 lerde 800-1 milyon arasıydı.
3 yılda şimdi 3-5 milyona çıktı orta halli 2+1 evler bile.
Aaa faiz çok iyi deyip faizde para tutmak mı yoksa mal mülk ev arsa almak mı !
-
Faize güvenen yaya kalır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşa hakaret eden tiplere bak.
Hepiniz ticaret yapıyporsunuz borsadan deli kar alıyorsunuz. Hepiniz biraz işletmeci- Brokersınız.
Faiz garanti kazançtır. İnsanların çoğu parasını değerlendirmeyi beceremez. Faiz yükseksen değerlendirmeyi bilmeyen insanalrın parasını faize yatırması hiç yoktan iyidir. Sonra bğtğn birikimin kafe açıp- borsada bir hisseye bir coine girip batıran tipler burada akıl veriyor.
Allahııım sen sabır veeer
-
Kur sabitse faiz kazancı söz konusu olur. Çünkü serbest piyasadayız.... Gözüm sen bari yapma ekonomi neyin okuyorum diyordun.
Şöyle diyim, 2 ay önce kkm açanlar faize para koyanlardan fazla TL kazandı. Ama dolar bazında sıfıra sıfır elde var sıfır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 26 Kasım 2023; 4:5:43 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tamam sen faize yatır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tüik enflasyonu bile 70'e dayanmış, bize yansıyan, yaşadığımız enflason %100'lere gelmişken %40 faize para yatırmak paranın erimesidir. Geçici süre yatırılabilir sadece, uzun süre tutan kaybeder.
Yıllardır eksi faiz ile tasarruf edip TL'de kalanlar zarar görüyor. Şimdiki aklım olsa elimde asla para tutmaz ev arsa alırdım. Ya da altın, döviz, biraz da borsaya yatirırdım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet faiz garanti kazançtır ama şu an ki durumda ülkemizde değil . Nedeni de çok basit mevduat faizlerinin , enflasyondan düşük olmasıdır.
Bu sene bitmediği için geçen senenin ortalamasından bakacak olursak
2022 ortalama mevduat faizi: %16,02
2022 Yıllık enflasyon : %72,31 ( TUIK Verisi ) - %137,55 ( ENAG verisi ) (ikimide biliyoruz hangi verinin doğru olduğunu ama yine siz TUIK i alın. )
Basit bir çıkarma işlemi ile garanti kazanç diye bahsettiğiniz şey pek sağlanmamış oluyor.
Emtia, mal yada diğer finans yöntemlerine yatırım yapan kişilerin tüm birikimlerini batırdığını hayal etmenizde komik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 26 Kasım 2023; 9:53:42 > -
Sen dalga mı geçiyorsun? Adam sana 2022de paradan para kazanma dönemiydi demiş mi? İşi nasıl sündürüyorsun sen öyle uyanık...
Borsa diyorsun borsadaki her hisse enflasyondan fazla mı kazandırıyor?
Döviz kurları kaldıraç yapmıyorsan azıcık alım gücü korur.Tl ye göre
İnsanların hepsi finansal piyasalardan anlıyor sanki. Senin mantıkla faiz diye bir şey olmaması lazım. Merkez bankaları salak sen akıllısın aferin sana
Bir daha cahilliğine bakmadan millete hakaret etme
-
Akpartili bir üye var kafası da çalışmıyor
Mevduata yatırım yapmayın diyor. Yarın bütün malvarlığımla mevduattayım.
-
1 milyona aylık 37 bin veriyor.
-
akpartili arkadaşın dediğini yapalım ev alalım kendimize.
Hemen kredi çekiyorum.
Hımm bakalım
-
Yarı yarıya düşürdüm yine olmadı... 30000 TL diyor aylık.
-
Mevduat getirisi enflasyonu aşamadığı sürece zarardır. Millet sanıyor ki ben ana paramı faize koydum faizi yedim ana param hep aynı.
Öyle bir dünya yok, size TL'nin değer kaybının bir kısmını mevduat getirisi olarak veriyorlar. Faizi yediğiniz zaman ana paranız senede 2 kat değer kaybetmiş oluyor.
Yemezseniz de enflasyonu aşamadığınız için daha az zarar ediyorsunuz, zarardan kırpmış oluyorsunuz.
Kimse kimseye yattığı yerden risksiz, kolayca gerçek kar vermez. Gerçek karlı ürünlerde genelde risk vardır.
Ev, araba gibi pahalı temel ihtiyaçların fiyatı ondan çok daha fazla zamlanıyor, ki onlardan da kar elde edilmez anca paranın değer kaybı korunur.
Dolarda bile kalsanız %10 civarı enflasyon var, doların üstüne yıllık +%10 dan fazla getiri sağlarsanız kara geçersiniz.
Aktif şekilde borsa tradingi, fonlar vs. hariç hepsi elinizdeki paranın değer kaybındaki zararı minimize etmeye yönelik. Eurobond sanırım en iyisi pasif yatırımların arasında.
-
Orta ve dar gelirlinin borsada uzun vade yatırımdan başka çaresi yok.
-
Mesela ameirkadaki faiz
Avrupadaki faiz.
Sadece Türkiye değil ki. Hocam. Türkiyede de kur şuana kadar çok artmadı. bir anda yukarı yaparsa haklsıınız. Ama yukardaki arkadaş için gene aynısı Hisse 2 liraydı 2 lira 1 dolardı aldın. Hisse 4 lira oldu Dolar da 2 lira oldu ne olacak?
Faizler şuan yüzde 50 ye yaklaştı. 10 dolar yatırdım kur 30 du 300 lira düz hesap diyelim. 1 yıl sonra 450 lira oldu kur da 40 lira olmuş. 11.25 doların oldu.
Opsiyon piyasaları budur mesela. Doları nokta atış tespit ediyorsanız orada işlem yapın faizle uğraşmayın.
-
Bugüne kadar faiz dolar bazında zarar yazdı demiştim. Bugünden sonra kurdaki ivme yavaşlarsa dolar bazında kazanç söz konusu olabilir. Bilemeyiz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Şaka gibi konu, birde bilir kişi gibi konuşuyor. Mevduat faizi %80 olsa ne olur reel enflasyon %100 lerde, yani mevduata para yatıran birisi, hadi %50 alsa TL bazında %50 zararda. Neymiş mala yatırım yama dönemi bitmişmiş. Elindeki parayı faiz yerine gübreye yatır daha fazla kazanırsın 1 yılda bu kadar net. |
Benzer içerikler
- emre ayan
- sezen aksu pkk
- parayla diploma veren üniversiteler
- eyt iptal mi olacak
- hayvanlarla seks
- kaybolan plaka nasıl çıkarılır
- togg dijital anahtar nedir
- iphone zam geldi
- stanley geri çağırma
- google yorumlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X