Şimdi Ara

dondurup tekrar hazırlanmak mı uniyle beraber goturmek mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • yuzde 50 ozelde tıpta ikinci sinifa gecicem oldugum uniden memnun degilim ya yatay gecis ya da sinava tekrar girerek baska yere girmeyi dusunuyorum hep arkama bakiyomus gibi hissediyorum siralama dusuk oldugu icin yatay gecis zor kontenjanlari azalttiklari icin de belirsizlik var sizce ne yapmali mental mezunlugu kaldirir mi bilemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

oduyormussun kaydini sildirirsen de paran iade olmuyormus baya sacma bi sistem. devam edip kendimi daha derin bi kuyuya gommek istemiyorum. cok kararsizim ikisini de aynj anda yapmaya calisirken ikisini de ortalama yapip bi ise yaramamasindan endiseliyim

diyelim mezun senen, seni tam performanstan alı koyan bariz bir durum oldu mu. yoksa elinden geleni yaptın da bu kadar mı oldu.

aile durumun %50 yi ödemekte çok zorluk mu çekiyor. evet se, bu önemli bir etmendir ve seni tetikleyebilir. yok ailen %50 rahat ödüyor ve sen ailen ile kalıyor ve okuyorsan hatta ailenle kalıyorsan ailen bir şekilde o okul parasını zaman zaman zorlanarak da olsa ödüyorsa bile bu devam etmen için iti bir güç. aile yanında kalarak okumak bir nimet+ ekonomik fayda + rahat ders çalışmak için biçilmiş kaftan.

tekrar başa dönelim; 12. senen de %50 burslu kazanacak sıralamayı yakaladın ve aile kararı ile bu okula gittin ama 12. senende bizim oğlan gibi kafanı bir başkasına bedavadan kiraya vermiştin(fan fi fon işleri) ve/veya o sene başına beklenmedik durumlar geldi ise sağlık sıhhat gibi gibi. tekrar dan hazırlanmayı düşünebilirsin.

yada gerçekten seviyen 10k lıktır ve sen bunu yıllardır biliyorsundur ve okulun(lisenin ) top öğrencileri ile mücadele ederken son 1-2 ay istenmedik şeyler/veya heyecan durumları olmuş ve sen sınavda istediğini sergiliyememişsindir. bu tarz durumların varsa zaten mezuna kalmadığın hata. ama bunların dışında sen elinden geleni yaptın ve adım hıdır elimden gelen sonuç bu oldu ise bence okula devam etmezsen hata etmiş olursun.

bence ortalama yapmaya uğraşsan daha iyi olur. 3. 4. senende yatay gçişe uyraş derim.

bir tanıdıkla denk gelmiştim kızı 4 yada 5. sınıfta çoruma geçmişti özel üni den. uğraşırsan olur.

birde bitirince direk tabip olarak atanıyorsun. niye kafanı karıştırıyorsun ki.

• maviplanet kullanıcısına yanıt

12. siniftayken. calistim ama elimden gelenin en iyisini yaparak calismadim. daha iyisini yapabilecegimi dusunuyorum ama biraz aile kararı ile ikna edildim gibi oldu. yatay gecisi yuzde 50den fazla yks puani etkiledigi icin zor ama ortalamami yuksek tutmak icin calisiyorum. tip her yerde tip dogru da egitim seviyesi ve ileride yurtdisi ya da akademi icin uninin kalitesi fark ediyor. kızının okulu neresiydi biliyor musunuz

Okuluna göre, dondurduğunuzda ödenen paralar çok değişiyor. Okula giderken yksde iyi sonuç almak zor olur bence, okul çok zaman yer. Bunu yapıp ilk 100'e girenler bile oldu buradan, ama herkes yapamaz yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 29 Ağustos 2025; 20:24:51 >

istanbulda bir okul ama malum çok özel var. hatırlıyamıyorum. ama muhtemelen 30-35k üzeri yerleşilen bir yerdir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.