Şimdi Ara

Donanımhaber vs. Ekşi sözlük [Ekşisözlük'ten YANIT GELDI] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
9
Favori
49.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
355 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 11 52 7

    Ekside Teroristleri öv gelsin favlar, sukelalar.

    Dh de yiyorsa öv.(forumub en guzel ozelligi)





    Buda benzerlikleri olsun





    Akp ye sov gelsin favlar, begeniler.

    Ataturk de prim yap.





    İki tarafta da vıcık vıcık mide bulandırıcı ulusalcılık var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekşi Sözlüğü Türkiye'ye benzetebiliriz. Her görüşten insanlar var. İyisi kötüsü, hırlısı hırsız, dindarı ateisti vs vs. E tabi Bununda birlikte baskıcı bir yönetim de var. Hesabım banlandı oradan biliyorum. Donanım forum ise çok daha ufak bir oluşum. Ayrıca ekşi sözlükte yazar alımının sancılı bir süreç olması dolayısıyla ayrı bir çekiciliği var. Herkes forum dh'den üye olur konu açar yorum yapar. Ekşide onu yapabilmek için 2 yıl beklemek lazım.
  • Ekşide hangi başlığı okusam adamlar hiç bişeyi beğenmiyor

    sikayetvar.com = Ekşi sözlük

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne eksi eskisi gibi ne dh eskisi gibi yillarin okuyucu olarak yorumum bu yonde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekşi berbat.DH'de ahım şahım iyi değil.Bu forumun konu dışı ve ülke ve dünya gündemi çöp,diğerlerinde faydalı şeyler var.

    Konu dışını yok etseler kalite artar gerçekten.Konu dışı=Ekşi bana göre.
  • Ekşideki konuda firarist diye bi arkadaş uzunca biseyler yazmış okumanızda fayda var mahvettiniz dh'yi,herşeyi elinize yüzünüze bulaştırdınız o güzel sıcak ortamı yokettiniz teşekkürler gözünü para bürümüş dh'yönetimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuklacini

    Redditte kadın üyeler cıbıldak resimlerinide atıyor ...Bizim forumda şeyini atan KAYRA'yı sürekli banlıyoruz .Sonra neden DH gelişmiyor.

    Yaşhasın özgürlük .



    Önemli Duyuru:Burdan bunu okuyan bağyaan üyeler bana ö.m ulaşıp kısıtlı özgürlükten yararlana bilir.(Bu teklif sadece bağyan üyeler için geçerlidir)

    Ne zaman attı yahu
  • eskiden dh derdim ancak bariz bir şekilde ekşi sözlük her şeyde önde. aynı zamanda karşı cins nufüsu ekşi sözlükte çok olduğu için sıcak bir ortam var orada. burayı paso 14-18 yaşındaki ergenler kuşatmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burda domatezi bilmem kaç eurolara alamazsıncı tayfa var yok lan bu kadar da olmaz diyorsun ama oluyor yol yabdı ve siz bilmezsiniz ben 21545614 yaşındayım diyen tipler
    kendisini havaya uçuran bi mal vardı terörist millet dalga geçti hayalleri vardı kardeşine ekmek götürecekti tarzı saçmalayan terörist özentisi kuzen aşıkları var terörist sana keleşle ateş etse sen keleşi elinden alıp kafa atsan onun da hayalleri vardı burnunu kırmaya değer mi? niçin seni öldürmesine izin vermedin yazıcak malların toplanma alanı ekşisözlük
  • 1 donanım haber üyesi = 100 ekşi sözlükçü
  • hem ekşisözlükte hem de donanımhaberde bir okuyucu olarak diyorum ki,

    bu platformlar olmasa, kendinizi acaba nerede ifade edebilirsiniz.

    ekşi bir ansiklopedidir. donanımhaber ise, teknolojik yeniliklerden haberdar olmanın yegane kaynağıdır.

    beğenmiyorsan, çarpıya bas çık. saçma yada faydalı bir şeyler düşünen, yazan bu iki platform kaldı. düşünmenizi, fikir beyan etmenizi istemiyorlar. anlamıyor musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkozdogan -- 5 Şubat 2018; 0:43:15 >
  • Konu dışı = (küfürsüz) inci sözlük

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç yıl sonra ilk defa diss konusu için girdim ekşiye.Bi 10 sene daha girmem mümkünse.Kapanıp google önerilerinden silinsede rahatlasak.Boşuna yer tutuyor.
  • Sözlükte yazar olamayanlar ağlıyordu 😀😁😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırdır kaç aydır popüler konularda dh serverlerı, gönderilemeyen mesajlar, reklamlarını gömülüyordu kullanıcı olarak hakları, şimdide övmek mi moda oldu!?
  • eski bir veteran DH üyesi ne güzel yazmış :

    quote:

    eski bir dh haber editörü ve forumda tanınmış bir üye olarak (25.000+ mesaj,9+ yıl) yazayım mı yazmayayım mı kararsız kaldım.

    edit büdüt: azcık yazayım. talep olursa eklemeler gelebilir.

    dh'de erkek oranı buraya göre daha fazla. haliyle erkeklere hitap eden içeriklerin(bilgisayar, otomobil, hırdavat, alet edevat vs.) daha fazla konuşulan bir ortamdı ve diğer muadil türkçe sitelere göre daha detaylıydı. ekşi sözlük de gerçekten bilgi kaynağıydı. ama ikisi de çöp olma yolunda gidiyor. dh'yi bitiren birkaç şey yaşandı, hala da devam ediyordur. ekşi sözlük henüz o hayati hataları yapmadı ama yapmayacağının garantisi yok, dünün en beğenilenleri gitti la. başka şeylerin de gitmeyeceğinin, başka hataların yapılmayacağının garantisini kimse vermiyor.

    dh dedin mi kitlenen ve ağır çalışan taş devrinden kalmış yazılımla yapılmış ve sürekli çöken bir site akla gelir. citizen nickli üyeyle(forumun yazılımcısı) bol bol dalga geçilir ama günün sonunda o adama muhtaçtırlar. cidden çok eski ve aşırı derecede modifiye edildiği için yıllardır bulunamayan bir .net geliştiricisi ilanı forumda toz tutmaktan başka bir işe yaramıyor. muhtemelen editörlere gösterdikleri cimriliği yazılımcılara da gösteriyorlardır, en olası sebebi de budur. sistem eski, yenilemesi zor ve maliyetli. hadi bunu anladık. gidip bu topal sisteme sürekli ama sürekli daha fazla reklam sokuşturmaya devam ediyorlar. amazon isyanı (22 temmuz 2017 donanimhaber rezaleti) ile bağlantısını daha sonra açıklayacağım. bir sayfada hiç atmasız 50 adet reklam görmüşlüğüm var. ublock ile engellenen sayısı 100'ün üzerinde. reklam reklam reklam. anlaşılan reklam gelirleri çok tatlı. bu reklamlar yetmezmiş gibi sponsor olan firmalardan gelen ürünlerin taraflı incelenmesi ve bunun can sıkıcı hale gelmesi ve iyi editörlerin de gitmesi sitenin adındaki haber kısmını bitirdi denebilir. bir ara galeri haber yapmaya başlamışlardı ki en gıcık olduğum şeylerden biridir. haber 2 kelime ise 2 kelime, 3 cümle ise 3 cümle olmalıdır. benim için laf kalabalığı olan kısım çöptür. editörlüğümdeki yaşadıklarıma da 2 paragraf altta azcık değineceğim. azcık.

    gelelim dh'yi asıl bitiren hataya. amazon isyanı. benim ve yüzlerce üyenin, kişinin sitedeki üyeliklerinin banlandığı büyük isyana. paradan gözü dönmüş yönetim ve amazondan alışveriş rehberini yapan üye amazon'un ortaklık sistemindeki referanslardan gelen geliri fark etmiş ve bundan, önce üye (mühendis murat nickli üye) daha sonra da site yönetimi ve üye gelir elde etmeye başlamış ancak ipin ucunu fazlasıyla kaçırmışlardı. amazon ortaklık anlaşmasına göre bir siten var ve bu sitede amazon'dan kendi referans linkinle başkalarının alışveriş yapmasını sağlarsan ve bunun gelir getiren bir şey olduğunu belirtirsen vs. -bir ton kuralı var işte- bu alışverişlerden %3 ile %15 arası oranlarda komisyon alıyorsun. dh ölücüsü ve amazon ve ana konu/türkiye'deki en kapsamlı rehber. ışık yandı sanırım. o komisyonların boyutu akıl almaz düzeyde ki sitenin sahibi olan gün oksay'ın ferrari'si ve 370z'si var. önceden de mercedes e200'ü vardı yanlış hatırlamıyorsam. ancak bu bir günde ortaya çıkmadı tabi. çünkü dh'nin eski yazılımı yüzünden gözüken linkte yazan ile tıklandığında açılan sayfa farklı olabiliyor. istanbul yazısına tıklayınca ankara çıkabiliyor karşınıza. üye ve yönetim de bunu bir güzel kullanmış. referanssız gibi gözüken ama kendi referansları olan linkleri koymuşlar. sonra bunu site yönetimi çakınca otomatik olarak linklere referans ekleyecek bir kod eklemişler sisteme ve tüm linkler isterseniz kendi referansınızla koyun dh referanslı hale geliyor. nasıl? tabi bu olayları başta fark eden birkaç üye oldu ama onları susturdular, banladılar, seslerini kestiler. devam edince bu durum ülke bazlı kısıtlamalar geldi amazon tarafında. ürün indirime giriyor, gönderim kapalı. fiyat artınca gönderim açılıyor. derken murat denen üye bir gün bir ekran görüntüsü koydu. hangi üründen kaç tane ve hangi beden alındığı gözüküyordu. o veriye erişmesinin tek yolu amazon ortaklık sisteminde bulunan hesaba erişmesiydi ki isyan bundan sonra başladı. indirimi bulan, paylaşan üyeler de bu gelirden pay isteyince dh yönetimi önce açıkça üyelere hakaret ettiler, yalan söylediler, sonra kıvırmaya başladılar, üyelik sözleşmesini değiştirdiler vs. ama isyan durmadı tabi. adam uğraşıyor, indirimli ürünü buluyor ve karşılığında da kendi komisyonunu istiyor ama site yönetimi krizi yüzüne gözüne bulaştırdı ve sonucunda üyelerin üstünden silindir gibi geçti. bugün ise dh ölücüleri başka mecralarda takılıyor. bu üyeler arasında çeşitli konularda çok iyi düzeyde bilgisi olanlar da vardı. ben dahil gözlemlediğim kadarıyla çoğu bir daha dh'ye dönmedi. burayı uzun uzadıya yazmıyorum, bu özet hali.

    haberleri bundan 8-10 sene önce güzel olsa da şu anda çöp. bu böyle olmuyor, ben editör olayım hem üç beş kuruş kazanayım hem de millet adam gibi haber okusun dedim, editör olmak için başvurdum, vurmaz olaydım. fiyat düşük geldi(5tl/haber) ama hemen artacak, bonus vereceğiz falan dediler iyi dedim kabul ettim. benim haberime müdahale eden ahmet adlı bir çalışan var. daha önce ve hala çalışan bazı editörlere de aynı şeyleri yaptığı ve başka yerlerde de yazıldığı için yazmakta sakınca görmüyorum. benim haberimde değişiklik yapar, başlığı yayınlanmadan önce veya yayınlandıktan sonra değiştirir, haber içeriğindeki cümlelere, kelimelere müdahale eder, sürekli çöken sistem yüzünden görüntülenmeyen görseller için mesaj atıp durur falan ama üyeler bunları bilmediği için lafı editör yer. bir kelimeyi yanlış yaz, editörlerin olduğu gruba ss'sini atar. forumda reklamlar da çok olmuş yav dersin şakayla karışık, saate bakmaksızın telefonla arar fırça atmaya kalkar falan. böyle birisi. mangalda kül bırakmaz ama pek dolu birisi de değil, üyelerden gelen tepkiler de bu yönde. ben editörlüğü 1 sene önce bıraktım. o da zam istediğim için. haberleri kısa, olması gerektiği kadar zam istemeden yazayım veya uzat uzat bu haberleri diyecekseniz biraz zam yapın dedim dedim diye editörlüğü bıraktım. hatta bıraktıktan sonra da arayıp hakkımızda olumsuz şeyler yazarsan ileride işe başvurursan ve bizi referans olarak yazarsan sana olumsuz referans oluruz, hakkında kötü şeyler söyleriz diyen biri. ben de geri vites yapmayınca editörlük olayı bitti, iyi de oldu benim açımdan, daha fazla zaman harcamadım.

    bu olaylardan sonra forumda felaket bir tıklama düşüşü var(istatistikler herkese açık). bunu da kapatmak için trollere göz yumdular bir süre onlar da kalan deneyimli, bilgili kişileri kaçırdılar. önüne gelen 2dk'da üye olup çoğu başlığa yazabiliyor. sen istediğin kadar doğru yaz, 10 tane trol hesaptan yalan söylüyor dediklerinde seni takan, haklılığına inanan seni bilen oluyor. gerisi o trollere inanıyor. sonuç? dh bitti. geçenlerdeki otobüs konularını görmeyen kalmadı herhalde.

    ekşi de dh de ergen ve trol istilasından sağ çıkamıyor. iyiye gitmiyorlar.

    ayrıca eklemekte fayda var dh de ekşi de trollerden besleniyor. birisi bir laf atıyor, sonra kavga gürültü, yüzlerce mesaj yazılıyor, binlerce görüntülenme geliyor sonra siliyorlar falan ama sonucunda reklam paraları gelmiş oluyor. üzgünüm ama bu işler bu yola girdi. donanım, bilgisayar sitesinde siyasetin ne işi var? benim yazdığıma 4 gün uzaklaştırma, trol bilinen üyenin mesajı siliniyor devam et deniyor. ben tık getirmiyorum o kadar. azcık yazayım deyip paragraf paragraf yazdım. sevmiyorum şu huyumu.
    109 03.02.2018 18:17 ~ 19:31 firaristt


    acaba DH ölücüleri ve veteran üyeler hangi forumlarda takılıyor.Şu an DH'e alternatif en iyi platform nedir , ben de yavaş yavaş yol almayı düşünüyorum.Baya eski bir üyeyim. 15-16 sene olmuştur herhalde.




  • 10 yıllık Dh üyesi ve 2 yıllık eksi yazarıyım.



    Dh’nin samimiyetini seviyorum. Bir konu acacagım zaman buraya acarım, burada daha cok arkadasım var, yardımlasma var burada.



    Eksi’nin de özgürlügünü seviyorum. Küfretmen gereken yerde küfredebiliyorsun. Sahsa degil tabi durumsal olarak. Dh’de birisine laf soksan cocuk gibi sikayet ediyor ve 4 gün ceza. Ama eksi’de ceza falan yok.



    Ayrıca dh konu dısı tam bir ergen yuvası. 2 dk’da üye olunabilindigi icin kalite daha düsük haliyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet ölücüyüz abi, aynı ürünü niye x marketten 5 lira fazlaya alalım. Ekşide ''egonomi çohh eyi'' diyenlerle dalga geçilmiyor mu yıllardır. Ekonomi berbat ve bu ülkede yaşayan milyonlar gibi cebimizi düşünmemiz gerekiyor.

    Buranın ölücüsüyüm, konu dışını da okurum ara sıra, onun dışında ekşide saatlerce araştırdığım konularda girilen entryleri de okuyorum. İlla taraf olmak zorunda değiliz.
  • asıl adı EKŞİ değil TURŞU olması gereken sözlüktür
  • Donanımhaber vs. Ekşi sözlük [Ekşisözlük'ten YANIT GELDI]



    Bu da benden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.