Şimdi Ara

Donanımhaber vs. Ekşi sözlük [Ekşisözlük'ten YANIT GELDI] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
9
Favori
49.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
355 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shepherd.

    dh alır. 2 yıl insanları üyelik için bekletecek kadar ilgisiz olan ekşi'ye karşıyız.

    Sanırım 5 sene oldu hala bekliyorum. Çıkıp iniyor sıram sürekli.
  • Bazılarının hayattaki tek başarısı ekşi sözlükte yazar olmak.Bırakın kendi hallerinde takılsınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanımhaber bir ansiklopedidir, bir romandır, güzel bir şiir kitabıdır ayni zamanda. Eksi ise gazeteciler de satılan dandik kişisel gelişim kitabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanımhaberin 2010-2012 yıllarından sonra kalitesi iyice düştü, sözlükte aynı şekilde. DH 15-17 yaş arası üye çoğunluğundan kurtulmadıkça böyle gider. Gerçi konu dışı haricinde diğer topiclerde hala kaliteli muhabbetler var.
  • Goudelock kullanıcısına yanıt
    Burası ekşi değil yiğenim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekşinin bir avantajı var siyasi ve dini konular tartışılabiliyor. Dh'de akp dediğin an ban yiyosun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Platinum IV

    Ekşinin bir avantajı var siyasi ve dini konular tartışılabiliyor. Dh'de akp dediğin an ban yiyosun.

    Yoo yemiyosun bak deniyorum Ak
  • Ekşisözlük dikkate alınacak bir platform değil. Yaptıkları tek şey eleştirmek ve linç etmek. Hepsi sevgi pıtırcığı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    gelelim dh'yi asıl bitiren hataya. amazon isyanı. benim ve yüzlerce üyenin, kişinin sitedeki üyeliklerinin banlandığı büyük isyana. paradan gözü dönmüş yönetim ve amazondan alışveriş rehberini yapan üye amazon'un ortaklık sistemindeki referanslardan gelen geliri fark etmiş ve bundan, önce üye (mühendis murat nickli üye) daha sonra da site yönetimi ve üye gelir elde etmeye başlamış ancak ipin ucunu fazlasıyla kaçırmışlardı. amazon ortaklık anlaşmasına göre bir siten var ve bu sitede amazon'dan kendi referans linkinle başkalarının alışveriş yapmasını sağlarsan ve bunun gelir getiren bir şey olduğunu belirtirsen vs. -bir ton kuralı var işte- bu alışverişlerden %3 ile %15 arası oranlarda komisyon alıyorsun. dh ölücüsü ve amazon ve ana konu/türkiye'deki en kapsamlı rehber. ışık yandı sanırım. o komisyonların boyutu akıl almaz düzeyde ki sitenin sahibi olan gün oksay'ın ferrari'si ve 370z'si var. önceden de mercedes e200'ü vardı yanlış hatırlamıyorsam. ancak bu bir günde ortaya çıkmadı tabi. çünkü dh'nin eski yazılımı yüzünden gözüken linkte yazan ile tıklandığında açılan sayfa farklı olabiliyor. istanbul yazısına tıklayınca ankara çıkabiliyor karşınıza. üye ve yönetim de bunu bir güzel kullanmış. referanssız gibi gözüken ama kendi referansları olan linkleri koymuşlar. sonra bunu site yönetimi çakınca otomatik olarak linklere referans ekleyecek bir kod eklemişler sisteme ve tüm linkler isterseniz kendi referansınızla koyun dh referanslı hale geliyor. nasıl? tabi bu olayları başta fark eden birkaç üye oldu ama onları susturdular, banladılar, seslerini kestiler. devam edince bu durum ülke bazlı kısıtlamalar geldi amazon tarafında. ürün indirime giriyor, gönderim kapalı. fiyat artınca gönderim açılıyor. derken murat denen üye bir gün bir ekran görüntüsü koydu. hangi üründen kaç tane ve hangi beden alındığı gözüküyordu. o veriye erişmesinin tek yolu amazon ortaklık sisteminde bulunan hesaba erişmesiydi ki isyan bundan sonra başladı. indirimi bulan, paylaşan üyeler de bu gelirden pay isteyince dh yönetimi önce açıkça üyelere hakaret ettiler, yalan söylediler, sonra kıvırmaya başladılar, üyelik sözleşmesini değiştirdiler vs. ama isyan durmadı tabi. adam uğraşıyor, indirimli ürünü buluyor ve karşılığında da kendi komisyonunu istiyor ama site yönetimi krizi yüzüne gözüne bulaştırdı ve sonucunda üyelerin üstünden silindir gibi geçti. bugün ise dh ölücüleri başka mecralarda takılıyor. bu üyeler arasında çeşitli konularda çok iyi düzeyde bilgisi olanlar da vardı. ben dahil gözlemlediğim kadarıyla çoğu bir daha dh'ye dönmedi. burayı uzun uzadıya yazmıyorum, bu özet hali.


    Bu gerçek mi ?




  • ölücülük kolay zanaat degildir. zira kapi zilinin elektrigini, evdeki ampulleri yakmak icin kullanmis adamim ben bir ürünü normal fiyattan almanın verdiği kazıklanma hissini sadece bir ölücü anlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki platform da berbat fakat Ekşi Sözlük son zamanlarda hiç olmadığı kadar berbat. Bir maç oluyor sol taraftaki gündemin %90'ı maçın oyuncuları, teknik direktör, hakeme küfür vs. Bugün açılan Chp kurultayı başlığına girerseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Kimse kimsenin düşüncesine saygı duymuyor, sayfalarca hakaret var. Donanımhaber nispeten bu konularda iyi.

    Bir de yıllarca yazarlık beklemiş, seçilmiş kişiler diye düşünüyoruz. Donanımhaber bile seçme yapmadan Ekşi Sözlük'ten daha iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 3 Şubat 2018; 20:18:48 >
  • EYYY EKŞİSÖZLÜK, SEN YERLİ VE MİLLİ DEĞİLSİN.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortaokul'un sonunda 2012 haziranında üyelik açtım, üniversitedeyken yazar olabildim anca.
  • hocam iyi güldürdün
  • Bundeskanzler kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle eski konular çok daha samimi ve düzeyli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "...gelelim dh'yi asıl bitiren hataya. amazon isyanı. benim ve yüzlerce üyenin, kişinin sitedeki üyeliklerinin banlandığı büyük isyana. paradan gözü dönmüş yönetim ve amazondan alışveriş rehberini yapan üye amazon'un ortaklık sistemindeki referanslardan gelen geliri fark etmiş ve bundan, önce üye (mühendis murat nickli üye) daha sonra da site yönetimi ve üye gelir elde etmeye başlamış ancak ipin ucunu fazlasıyla kaçırmışlardı. amazon ortaklık anlaşmasına göre bir siten var ve bu sitede amazon'dan kendi referans linkinle başkalarının alışveriş yapmasını sağlarsan ve bunun gelir getiren bir şey olduğunu belirtirsen vs. -bir ton kuralı var işte- bu alışverişlerden %3 ile %15 arası oranlarda komisyon alıyorsun. dh ölücüsü ve amazon ve ana konu/türkiye'deki en kapsamlı rehber. ışık yandı sanırım. o komisyonların boyutu akıl almaz düzeyde ki sitenin sahibi olan gün oksay'ın ferrari'si ve 370z'si var. önceden de mercedes e200'ü vardı yanlış hatırlamıyorsam. ancak bu bir günde ortaya çıkmadı tabi. çünkü dh'nin eski yazılımı yüzünden gözüken linkte yazan ile tıklandığında açılan sayfa farklı olabiliyor. istanbul yazısına tıklayınca ankara çıkabiliyor karşınıza. üye ve yönetim de bunu bir güzel kullanmış. referanssız gibi gözüken ama kendi referansları olan linkleri koymuşlar. sonra bunu site yönetimi çakınca otomatik olarak linklere referans ekleyecek bir kod eklemişler sisteme ve tüm linkler isterseniz kendi referansınızla koyun dh referanslı hale geliyor. nasıl? tabi bu olayları başta fark eden birkaç üye oldu ama onları susturdular, banladılar, seslerini kestiler. devam edince bu durum ülke bazlı kısıtlamalar geldi amazon tarafında. ürün indirime giriyor, gönderim kapalı. fiyat artınca gönderim açılıyor. derken murat denen üye bir gün bir ekran görüntüsü koydu. hangi üründen kaç tane ve hangi beden alındığı gözüküyordu. o veriye erişmesinin tek yolu amazon ortaklık sisteminde bulunan hesaba erişmesiydi ki isyan bundan sonra başladı. indirimi bulan, paylaşan üyeler de bu gelirden pay isteyince dh yönetimi önce açıkça üyelere hakaret ettiler, yalan söylediler, sonra kıvırmaya başladılar, üyelik sözleşmesini değiştirdiler vs. ama isyan durmadı tabi. adam uğraşıyor, indirimli ürünü buluyor ve karşılığında da kendi komisyonunu istiyor ama site yönetimi krizi yüzüne gözüne bulaştırdı ve sonucunda üyelerin üstünden silindir gibi geçti. bugün ise dh ölücüleri başka mecralarda takılıyor. bu üyeler arasında çeşitli konularda çok iyi düzeyde bilgisi olanlar da vardı. ben dahil gözlemlediğim kadarıyla çoğu bir daha dh'ye dönmedi. burayı uzun uzadıya yazmıyorum, bu özet hali."

    (bkz: vay anam vay neler dönmüş serhat ya)




  • Ya bu konu okyanus ile su birikintisini kıyaslamak gibi bir şey olmuş.

    Donanım haber'in ölücüleri tek başlarına eksi sözlüğe bedel zaten.

    Ekşiciler,

    Birileri ite köpeğe tecavüz etsin de duyar kasıp prim yapalım diye pusuda yatan leş yazarlarla dolu.

    Change.org gibi çalışıyorlar.

    Yok kan lazım, yok tecavüzcümü bulmalıyım..

    Boykot edeyim, rezalet bulayım, işeyim sıçayım...



    Donanım toplumsal sorunlara olması gerektiği gibi duyar göstermenin yanı sıra, milyonlarca bilgi içerikli konulara ev sahipliği yapıyor.

    Bugün telefonu arızalanan, bilgisayarına virüs giren herkes çareyi önce burada arar. Ekşi sözlük nedir arkadaş?

    Saçma.

    Kıyaslamak bile saçma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whippoorwill

    Kesinlikle eski konular çok daha samimi ve düzeyli.

    Temel sebebi 2010 öncesi evinde internet olan kullanıcıların belirli bir zümreye ait olmasıydı. Yalnızca teknolojiye ilgi duyan veya buna gereksinim duyan (akademik, eğitim) adamın bilgisayarı vardı, bu insanın da samimiyetsiz cevaplar vereceğini bekleyemezsin. Şimdi herkesin elinde internet var haliyle Ekşi de Dh de bozuldu.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.