Şimdi Ara

DonanımHaber Hukukçular Platformu [ 59 Kişi... ] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
822
Cevap
24
Favori
60.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nabalım kardeş bi şekilde bulucaz işletme mezunu olmak daha mı iyi yani ea lıkların bence en iyi bölümü hukuktur.İnş Allah nasip ederde hepimiz gönlümüzdeki yerlere geliriz.İlk adım Deu hukuk inş.

Orjinalden alıntı: Mk4Ever.

nabalım kardeş bi şekilde bulucaz işletme mezunu olmak daha mı iyi yani ea lıkların bence en iyi bölümü hukuktur.İnş Allah nasip ederde hepimiz gönlümüzdeki yerlere geliriz.İlk adım Deu hukuk inş.

kardeş mi
    genç adam ben fakülteyi bitireli 7 sene olmuş sen o zaman ilkokul 4 e gidiyordun herhalde

hey sen, bana hiç umut olmadığını söyleme
    birlikte ayakta duruyoruz, ayrılırsak düşeriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: HuKe

quote:

nabalım kardeş bi şekilde bulucaz işletme mezunu olmak daha mı iyi yani ea lıkların bence en iyi bölümü hukuktur.İnş Allah nasip ederde hepimiz gönlümüzdeki yerlere geliriz.İlk adım Deu hukuk inş.

kardeş mi
    genç adam ben fakülteyi bitireli 7 sene olmuş sen o zaman ilkokul 4 e gidiyordun herhalde

pardon dede

İngiltere,Amerika ve çoğu avrupa ülkerinde yargıçlar ve savcılar krallar gibi yaşıyor.
    Birşey yazayım ;

Yargıçların maaşı

İngiltere'de yargıçların maaşı yoktur.
    Onun yerine ihtiyaçları oldukça kullandıkları
    kredisi sınırsız çek defterleri vardır. İngiliz
    devleti hakimlerine o kadar güveniyor yani.

Birgün hakimin biri bir bankaya gidip 1.000.000
    poundluk bir çek bozdurmak istediğini söylemiş.
    Tabii ortalık birbirine girmiş. Banka yöneticileri
    en üst makamdan onay almadan bu kadar parayı
    veremeyecekleri söyleyip hemen İçişleri Bakanlığı,
    Adalet Bakanlığı,Başbakanlığa filan telefon etmişler.
    Ancak aradıkları her yerden gelen cevap aynıymış:
    ÖDEYİN!
    Gel gelelim bankada o kadar nakit yokmuş. Hakimden
    ertesi gün gelmesi rica edilmiş. Ertesi gün para
    bir bavul içinde hazırmış.
    Aradan birkaç gün geçmiş. Hakim çıkagelmiş.
    Parayı bankaya geri vermek istiyormuş.
    Banka yönetimi şaşırıp kalmış. Hemen Adalet
    Bakanlığı'nı aramışlar. Derhal bakanlık
    müfettişleri devreye girmiş ve hakime
    hareketinin sebebini sormuşlar. Hakim
    "Kraliçe nin hükümeti bize gerçekten bu kadar
    güveniyor mu? Onu sınadım" cevabını
    vermiş.
    Raporlar bakanlığa iletilmiş ve aynı gün hakim
    azledilmiş. Adalet bakanlığı hakime gönderdiği
    yazıda gerekçeyi şöyle açıklamış:
    "Kraliçe hükümetinin saygın bir hakimi,
    devletine güvenmiyor ve onu sınıyorsa, devlet
    ona asla güvenmez."

Bu gerçek mi bilmiyorum ama İngiltere'de yargıçların devletten karşılıksız kredi aldığını biliyorum.

Ülkemizdede bir hukuk mezunu stajyer yargıç olarak işe başladığında 2.100 tl ile işe başlar.
    Yargıçlığa yüksekdiğinde 2.400 olur maaşı.
    Daha ilk sene alacağı maaşlar bunlar.

Savcılarda aynı şekilde.
    Hazine avukatlarıda çok iyi paralar kazanıyorlar.
    Hukuk çok kral bölüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 7 Şubat 2009; 5:49:57 >

• Şunlarıda okumanızı öneririm

Toplumsal yaşamı düzenleyen kuralların bütününden oluşan hukuk, iyi ve adil olanın sanatıdır.

Hukukçu da adaleti ortaya çıkaracak olan sanatçıdır. Adalet duygusu hem kişisel hem de toplumsal açıdan, vicdanlarda tam olarak gerçekleştiğine inanmamız gereken önemli işleve sahiptir. Adaletin tam olarak yerine getirilmemesinin yanında, geç yerine getirilmesi bile tamiri zor sonuçlara yol açar. Hukuk kurallarına gerçek anlamda uyuluyorsa, adalet ve hakkaniyet tam olarak sağlanıyorsa, çoğu kez aldığımız nefes gibi bu kuralların farkına bile varmayız. Çünkü her şey mükemmel şekilde yolunda gitmektedir. İyi yetişmiş hukukçunun da önemi bu noktada ortaya çıkar. Çünkü bu ideal yaklaşım, iyi yetişmiş hukukçuların çabaları ve çalışmaları sonucu somut hayatta gerçeğe dönüşür. Hukuk Fakültelerinin temel işlevi de her açıdan donanımlı hukukçuları yetiştirmektir.

Hukuk Fakültelerinin yetiştirdiği hukukçular sadece hakim, savcı veya avukat olarak görev yapmamakta; diplomasiden bürokrasiye, uluslararası ilişkilerden danışmanlıklara kadar, sosyal bilimler alanında pek çok disiplinin mezunlarına sağladığı iş imkanlarının neredeyse tümüne sahip olabilmektedir

Bütün dünyada hukuk eğitimi, kendine has özellikleri olan, ciddi ve ağır bir eğitimdir. Klasik hukuk eğitiminin dokunulmaz bir çekirdeği vardır; bu çekirdek, yakın zamana kadar hukukçularımızın yetişmesinde, hem de iyi yetişmesinde başlıca etken olmuştur. Dolayısıyla, "klasik" damgası vurulan bu çekirdeğin muhafaza edilmesinde fayda ve hatta zorunluluk vardır. Bununla birlikte toplumsal ihtiyaçların değişmesi ve gelişmesi, uluslar arası ilişkilerin öneminin artması, disiplinler arası yeni hukuk alanlarının oluşması gibi etkenlerin de dikkate alınarak, bunlara ilişkin konuların hukuk eğitiminin bir parçası haline getirilmesi de gerekmektedir. İşte bu nedenle Fakültemiz ders programında çağdaş gereklere uygun değişiklikler yapılmıştır. Örneğin, Avrupa Birliği Hukuku, Karşılaştırmalı Hukuk ve Anglo-Sakson Hukuku kapsamında yer alan derslere de önemli bir yer ayrılmıştır. Ayrıca, Fakültemizde bir biriyle bağlantılı derslerden oluşan geniş bir seçimlik ders yelpazesiyle öğrencilerimizin birinci sınıftan itibaren Siyaset Bilimi, Spor Hukuku gibi belli konularda ihtisaslaşması sağlanmaktadır. Bu yöntem, hukuk fakültelerinin sadece hakim ve avukat yetiştiren meslek okulları olmadıklarını göstermek bakımından da önemlidir

Hukuk öğrencisi ve hukukçu sosyal bilimler alanında geniş bir kültüre sahip olmak zorundadır. Aksi takdirde hukukçu, çözüm üretirken toplumu anlayamamış bir insan durumuna düşer ve ürettiği çözümler tatminkar olmaz. Bu nedenle hukuk öğrencisi özellikle edebiyat, felsefe, sosyoloji, tarih gibi alanlarda da geniş bilgi ve genel kültür sahibi olmak zorundadır.Hukukçuların çalışmaları, devamlı değişen ve gelişen toplumsal ihtiyaçlar karşısında yakın gelecekte oluşturulacak hukukun temelini de atabilecek şekilde olmalıdır. Hukukçunun görevi, yürürlükteki hukuku eleştirel gözle görmek, himaye edilmesi gereken kuralları tespit etmek, yürürlükten kalkması gerekenleri belirlemek ve bunların yerine yenisini koyabilecek donanıma sahip olmaktır. Bu formasyona ancak iyi yetişmiş bir hukukçu sahiptir. Bu yol zor bir yoldur. Bu zor yolda yürürken uygulamaya da büyük önem verilmelidir. Ama bu önem sorgulayıcı ve eleştirel bir önem olmalı; doğru uygulamalar teşvik, yanlış uygulamalar ise tenkit edilmelidir

Günümüzde hukuk eğitiminden ve hukukçudan beklenenler değişmiş ve beklentiler yükselmiştir. Küreselleşen dünyada hukukçunun görevleri diğer alanlara göre çok daha fazla önem kazanmıştır

• Ben Çankaya üni.de okuyorum... zamanında adam gibi çalışmadığım için mezun olamadım şuan 6. senem.. çok az dersim kaldı haziran gibi mezun olucam inş.. hukuk zor bi bölüm ama bi o kadar da prestijli ve iş sahası çok geniş bi bölüm .. hakim savcı olmak isteyenler için ingilizcenin pek önemi yok ama iyi bi ingilize ile avukat olursanız anında iş bulabilirsiniz.. ayrıca her ne kadar kısmen mezun olunan okul da önemli olsa da artık kişiye göre değerlendirme yapılıyo kişi kendini geliştirmişse daha avantajlı sayılıyo.. Ankara Hukuk hukuk eğitiminde markadır bilenler bilir... ama dediğim gibi kişi kendini geliştirmişse iyi bi hukukçu olabilir kanımca..

Hakim / savcı olabilmek için 3 ay sistemli bi çalışma yeterlidir.. mülakaatda ise torpil gerekir.. avukatlıkta da ilk 2-3 belki 4 sene parasız kalınabiliyomuş ama daha sonra yavaş yavaş işler rayına oturuyomuş ama avukatlıkta ağzı çenesi güçölü olan ,güven veren ve işini iyi takip eden avukat daha başarılı olur bu kesin.. beni de ekle ve sormak istediğiniz birşey olursa sorun pm'den gerçi daha mezun olmadık ama..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 7 Şubat 2009; 10:15:59 >

• ekledim buraq901 007Fatih

pardon dede

Ben senin ne yaşıtın ne de askerde beraber bot bağladığın kişiyim. Beni tanımdan böyle konuşma hakkını nereden aldın, bu nasıl bir cehalet cesaretedir. Akıllı durmayı ve büyüklerine karşı saygılı olmasını öğren.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuKe -- 7 Şubat 2009; 18:12:54 >

• Huke üniversiteyi bitireli 5-7 yıl olmus bi abimiz bunu bilerek hitab edelim beyler ( ondan küçük olanlar için )

Burada yazılanları hukuk okumak isteyenler ve okuyanlar aşağıdaki linkte yazılanları muhakkak okumalı

hukuk okumak iyidir ancak açılan hukuk fakülteleri buna bağlı artan kontenjanlar nedeniyle hukuk fakültesi mezun sayısı inanılmaz derecede yükselmekte bu bağlamda hukuk okurum mezun olup iş bulamazsam avukat olurum diyenlere hitafen

http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=260290

not: AÜHF de okurken Gazi, İstanbul, Marmara, 9 Eylül, Kocaeli, Anadolu, Dicle üniversitelerinde hukuk fakültesi var idi. Şimdi ise kaç fakülte ve kaç kontenjan olduğunu bilmiyorum lakin bildiğim şey; bu sayıyı bu iş yükü kaldırmaz

Burayı okudum da moralim bozuldu gerçekten. acaba mezun olduktan sonra bu şekilde işsiz kalmamak için neler yapmalıyız? Kendimizi nasıl geliştirmeliyiz?

• illa avukat olacan diye bi sart yok...
  • iş bulmak zor diye avukatlıktan vazgeçmektense iş bulmayı kolaylaştırıcak yöntemler üzerinde düşünmek daha mantıklı geliyor bana sanırım bu konu forumda tartışabilceğimiz en faydalı konulardan biri

quote:

pardon dede

Ben senin ne yaşıtın ne de askerde beraber bot bağladığın kişiyim. Beni tanımdan böyle konuşma hakkını nereden aldın, bu nasıl bir cehalet cesaretedir. Akıllı durmayı ve büyüklerine karşı saygılı olmasını öğren.

Ya abi(abi dedim ama şimdi bişi dersin kesin neyse) ne kadar ciddiye alıyorsun herşeyi.Şaka dedik herhalde.Ben tektek satırları okuyup bilmem kaç yıl önce mezun olduğunu mu takip edicem.Sen beni tanımadan nasıl anlıyorsun cahil olduğumu acaba.Büyüklerime yeterince saygılıyım ben senden veya başkasından öğrenicek değilim.Diyorsan ki insanlar büyüklerine şaka yapamaz o zmn tmm derim.Herkezin yetiştirilme farklı tabi benim çevremde neşeli insanlar olduğu için birbirimize şaka yapabiliyoruz.Senin çevrende böyle birşey yok herhalde.

• meslek hayatımızda bizi en yükseğe çıkartan faktör(ler) ne(ler)dir?
  • Hukuk okuyunca bir sürü alternatif oluyor. Hakim savcı avukatv ayrıca hukenin belrttiği bürokrasi ş diplomasi , danışmanlık vs. en azından savcılık sınavına girip sansını deniyip olmadı kendini avukatlığa hazırlayabilirsin
  • avukatlıkta kendimizi nasıl diğer avukatlardan bir adım öne geçirebiliriz peki? yani mesela hemen çevre edinemeyiz bunun için mesleğe başlayıp biraz tecrübe kazanmak gerekir. Ancak henüz fakültedeyken yapabileceklerimiz nelerdir?

Orjinalden alıntı: buraq901

avukatlıkta kendimizi nasıl diğer avukatlardan bir adım öne geçirebiliriz peki? yani mesela hemen çevre edinemeyiz bunun için mesleğe başlayıp biraz tecrübe kazanmak gerekir. Ancak henüz fakültedeyken yapabileceklerimiz nelerdir?

avukatlık için;
    yabancı dil/diller öğrenmek, fakültede okurken avukat yanında çalışarak pratik geliştirmek işin esası
    bunun yanında başka bir avukatın yanında çalışmak isteniyorsa bunlar referans olabilir.
    burada bir anımı anlatmak isterim; staj zamanında (sene 2004) bir avukatla iş görüşmesi yapmaya gitmiştim. Büronun hali içler acısıydı ve büronun bulunduğu iş hanı nem kokuyordu. Neyse avukatla konuştuk bana 250 TL teklif etti, kabul etmedim. 300 TL de anlaştık (neden kabul ettiysem, sanki arada dağlar kadar fark varmış gibi). Bana bilgisayar kullanabilir misin dedi. Ben de bildiğimi söyledim. Yalnız bilgisayar taş devrinden kalma gibiydi hele bir mouse'u vardı, evlere şenlik (ulaşmak istediğiniz yere 2 günde ulaşabiliyordu). Neyse ertesi gün sabah işe geldim baktım avukat 3-5 zeytini, kibrit kutusu büyüklüğünde peyniri almış kendi halinde kahvaltı yapıyor. Nereden geldim buraya dedim kendi kendime. Avukat gitti öğlene doğru birisi geldi, böyle çakal tipli, avukata iş getirip parayı bölüşüyorlarmış, konuştuk biraz, bu konuşma bana yetti, buranın bana birşey katmayacağını düşünürek avukat geldiğinde işten ayrılacağımı söylerek hemen oradan uzaklaşmıştım.
    eğer müstakil avukat olarak çalışacaksanız çevreniz olmalı bunun da iki yolu var ya yeterince sosyal olacaksınız (ki bu da biraz para ister) ya da çevrenizdekiler sizi bir şekilde müvekkiliniz olacak kişilerle buluşturacak.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.