Donanım uyumluluğu
-
-
xeon işlemciler çat diye ddr2 anakartlara uymayabiliyor.ama sen böyle yapma sen elindeki parçaları ve bütçeni söyle ayarlayalım bir şeyler.
-
Bütçem çok değil, yaklaşık 1500-2000 arası.
Şuan elimde olan PC'nin donanımı;
-Anakart: Gigabyte GA-G31M-ES2L
-İşlemci: İntel Pentium Dual CPU E2180
-Ram: 2 GB
Ekran Kartım yok.
İşlemci ve Ram'i değiştirmeyi düşünüyorum. Gerekliysede ekran kartı takmayı.
-
Çok eski bir sistem bence bu bütçede yapacağın en iyi iş hangi şehirdesin bilmiyorum ama sahibinden facebook letgo fln neyse gir buralara am4 dd4 ryzen 5 2400g olur ryzen 3 2200g olur bu işlemcileri eğer anakart+işlemci +8gb ram üçlüsünü 1.5 2k ya bulursan yapış al
yoksa tek tek bulursan
r3 2200g 800-1000tl arası
a320 anakart 1000-1200tl arası
8gb ddr4 ram ise 400-500 lira
toplam bütçe 2500-2700
bunun altında harcama yapma bence yavaş yavaş topla gerekirse elindeki sistem upgrade edilemez bir sistem quad işlemci taksan 2 gb daha ram atsan her türlü ekran kartı takman gerekecek en ucuz ekran kartı zaten 1500 2000 lira bu amd işlemcilerin sonunda g ibaresi varsa apu yani işlemci ekran kartı beraber demek online oyunlarda fln anca idare eder anakart fiyatları yaz dönemi olduğu için uçmuş kışın olsa a320 1200 lira edece bir anakart değildi.
Yani bütçene arttırma yapmazsan hiç upgrade işine girme bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rayli82 -- 15 Temmuz 2024; 18:12:53 >
-
hocam bu anakartın fiyatı bana uymuyor başka önerileriniz var mı daha uygun
-
hocam birden fazla yol önerdim zaten bu elindeki parçalara dahada para harcama ddr2 sistem öneremem eğer bütçen yetmiyorsa bekle bütçeni arttır veya ikinci el de pazarlık yapıp bütçen dahilinde yeni bir sistem toplamaya bak yada hiç uğraşma.
-
Evet LGA 775 Xeon'lar var ama...
GA-G31M-ES2L'nin yüm revizyonları yalnız Core2Duo/Quad/Extreme veya Pentium 775 pin desteklediğini Gigabyte beyan ediyor.
Velev ki ona takılabilen Xeon(lar) var... O Xeon işlemciler illa ECC bellek de isteyebilir.
Sizdeki anakart Rev. kaç ise onun işlemci desteğine bakabilirsiniz.
gıgabyteGA-G31M-ES2L (Rev. 2.4) - Destek | Anakart GIGABYTEhttp://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-g31m-es2l_24/support#support-cpuGörünen o ki anakart en fazla 4 GB 1066 MHz DDR2 destekliyor.
Bulmanız çok zor ama, belleği baştan eş belleklerle 4 GB yapın.
SATA arabirimi de SATA II imiş. Tek PCIe, 2 PCI var.
Yani...
İkinci sistem, deneme sistemi, Firewall falan olur (2/4 port Gigabit NIC ekleyerek, 3/5 port Gigabiti olur).
Hani SATA yaavaş ama... PCI SATA kart + PCIe SATA kart (HBA) bulursanız... dosya/depolama sunucusu da olur.
Ama o analarta göre büyük masraflar bunlar. Kart güzel, o ayrı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 17 Temmuz 2024; 22:57:29 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X