Şimdi Ara

Donanım Parça Uyumsuzluk mu var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlarım, bilgisayarım hep sorunlu. Oyunlar sürekli donuyor. Ben yayıncıyım bir el atın parçalarımda bir uyumsuzluk mu var bakın lütfen bulamıyorum sorunu.

    Monitor: Asus VP278H 27" 1ms

    Mouse: Logitech Mx518 Hero

    Motherboard: Asrock B450M Pro4 AMD B450 3200MHz+

    CPU: AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz 16MB

    GPU: MSI Nvidia GeForce GTX 1660 Gaming X 6GB 192Bit GDDR5 DX(12) PCI-E 3.0 Video Card ( GeForce GTX 1660 GAMING X 6G )

    RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 x2

    SSD: Kingston A400 SSDNow 480GB 500MB-450MB/s Sata3 2.5" SSD

    Power Supply: Gamepower GP-500 APFC 14cm 80+(BRONZ) 500W PSU


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İlk gözüme çarpan güç kaynağının yeterli gücü veremiyor olması olabilir.

    Anakart ve işlemci ikilisini ben de kullanıyorum. Asrock, sitesinde bios desteği kısmında altını çize çize belirtmiş. P3.60 ve üstü sürümler için Ryzen 1000 ve 2000 serisi kullananlar güncellemesin diye belirtmişler. Ben P3.30 ile kullanıyorum hala, sıkıntı yaşamadım.
    https://www.asrock.com/MB/AMD/B450M%20Pro4/index.asp#BIOS

    Ram konusunda ben Patriot Viper Steel'in 8 gb 3000 mhzlik modellerini kullanıyorum. O konuda 3000de stabil çalıştıramadım, 2800de kullanıyorum. Siz de bir kontrol ediniz olmadı.

    SSD kaynaklı olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkürler cevap için. Dün burn in test indirdim temperature kısmında error veriyor muhtemelen macun yenilemem gerekiyor diye düşündüm ama oyunda 96 dereceyi gördü cpu, gpu da 83ü. Apex’te böyle oldu Valorant’ta normaldi. Ayrıca yine burn in testte tüm sistemleri kontrol ederken 2d-3d graphic test error verdi sebebinin de yine sıcaklık, memory usage ya da current drawn from the power supply diyor. Orda da böyle yazınca, güç kaynağı donmaya sebep olabilir mi cidden?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tildiaa T kullanıcısına yanıt

    Söylemeyi unuttum, sıcaklık da olabilir. Ki oyunda 96 derece yüksek bir sıcaklık.

    Eğer güncelleme yapılacaksa kasanıza sığar mı bilmiyorum ama ek bir soğutucu faydalı olabilir.

    https://www.teknobiyotik.com/dark-freezer-x123-frgb-led-fanli-intel-amd-uyumlu-4pin-pwm-baglantili-kule-tipi-islemci-sogutucu.html

    https://www.hepsiburada.com/dark-freezer-x127-intel-amd-uyumlu-argb-fanli-kule-tipi-islemci-sogutucu-dkccx127-pm-HBC000002APII

    Dark Freezer X120R 12cm Kırmızı LED Intel & AMD 4pin PWM Fanlı İşlemci Soğutucu (DKCCX120R)

    https://www.amazon.com.tr/dp/B08X7B89K3/ref=cm_sw_r_awdo_PH1EB035H83S3MMAN273

    Gamepower psular sürpriz yumurta gibi. Sistem yeterli gücü alamazsa sorun olabilir. Daha önce rx580 ile Gamepower psu kullanıp sorun yaşayanlar olmuştu. İlk önce şu sıcaklık sorununu hallediniz hala sorun devam ederse diğer olasılıklara bakılır.

    Ekleme: kasanızın hava akışı da pek iyi değil sanırım. Ya da kasa rafın içinde sıkış tıkış bir yerde herhalde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 21 Mart 2022; 14:4:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tildiaa T kullanıcısına yanıt

    İşlemci düzgün monte edildi mi bi kontrol edin bence. Sıcaklık yüksek.


    Tam temas etmiyor olabilir termal macuna

  • Malesef kasa ve psu iyi değil . Diğer sistem parçalarına bakınca uyumlu. Bir ısınma sorunu var 96 derceler çok fazla tabi. 100 geçse kapatırda zaten makinayı. Mümkünse imkan varsa psu yu değiştirin


    Sistem çok eski bir sistem değil. Psu daha iyi bir şey alınırsa ve de kasanın ne olduğunu göremedim , özellikle ön tarafı mesh yapıda bir kasa olursa hava akışı daha iyi olur. Isınmanında bir nebze önüne geçilir. İşlemci soğutucu stok soğutucu mu ? onlar pek işe yaramaz. Daha iyi kule tipli soğutucu ve iyi bir macunla kullanılırsa daha iyi sonuçlar verecektir. Yukarda link verilen ürünler işinizi görür. Orjinal mx 4 macun öneririm. Isınmanın ana sebepleri , işlemci soğutucusunun yetersizliği - macununun iyi olmaması veya eskimiş olması - kasanın önü kapalı veya dar bir yerde bulunması , boyutunun küçük


    olması- bir de psunun iyi olmamasından olur genelde . Bunları bir kontrol edin veya denilen şeyleri imkan varsa değiştirin. Denilen şeyler yapılırsa veya uygulanırsa 96 larda gezen ısılar 20 - 25 arası düşer sıkıntı da kaybolur.


    Not : İşlemci soğutucusu değişsede düzgün takılmazsa veya macun yenilenirken kurallara uygun sürülmezse çok bir şey değişmez , kendiniz dikkat ederek yaparsanız sorun olmaz. Ama bilmiyorsanız bir bilene yaptırın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 21 Mart 2022; 15:56:42 >




  • 96 derece nedir?

    Kasanın kapaklarını aç, fan yerine oturmuş mu kontrol ediver.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ön tarafta 3 fan var onun önündeki camı sökmeyi düşünüyorum. Fan falan yerinde.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Soğutucu alabilir miyim bilmiyorum bakarım. Kasam çok büyük sayılmaz 4 fanı var. Macun aldım onu sürünce bir şey değişmezse power supply değişimi yapabilirim belki, birçok kişi söylemiş şaşırttı beni o parçadan bi sıkıntı çıkmasını beklemiyordum.

    Rafın içinde değil açık alanda ama camlarını açmıyordum önde 3 fan var onun önündeki camı sökmeyi düşünüyorum şu an. Teşekkürler yanıt için

  • Nymphetaminê kullanıcısına yanıt

    Vallahi 2 senedir kullanıyorum bence temas etmediğinden değil macun yenilemediğimden böyle oldu :D

  • Birkaç kişi psu demiş termal macun aldım onu sürdükten sonra sıkıntı devam ederse değiştirmeyi düşünüyorum. Kasa bir yanı cam önü cam önde 3 arkada 1 fanı olan bir kasa. Çok büyük sayılmaz. Ön fanların önündeki camı sökmeyi düşünüyorum. İşlemci soğutucusu kendiyle gelen bir fan. Aslında sıvı soğutucular daha iyi ama pahalı ve sanırım kasama sığmaz.

    Kasayı kendim kurdum ama yine de macun değiştirirken yardım alcam teşekkürler.

  • tildiaaa T kullanıcısına yanıt

    Diğer sayılan şeylerle birilikte son olarak şunu ekliyim, dediniz gibi kasanın önü cam olduğundan malesef hava almıyor hava akışı iyi olmadığından yazın da daha çok ısınır kasa . Tam dedim gibi kasa ön tarafı mesh değil cam .


    Ve de kasa da ufak olunca işlemci soğutucusu da kendi stok soğutucu olduğundan bu sıkntılar doğuyor. En azından soğutucuyu ve macunu değiştirdinizde bile ısılarda değişiklik olacaktır. Kolay gelsin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.