Şimdi Ara

---Donanim Haber İcra Takip Elemanları Grubu--- (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
11.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hey bende icra takip elemanıyım cağlayan adliyesinde dosyası olan kardeşlerime yardım etmek isterim
  • caner kardeş. bu işte iyi insandan çok kötü fikirli insan çok var. mesela benim başıma geldi. bir devlet kurumunda evrak kayıt takip işlerini yapıyorum. işyerinde bir eleman yeni memur olmanın verdiği heyecanla kredi kartına bir sürü borç yaptı. kredi kartını ödeyemediği için banka ile anlaşıp kredi kartı borucunu belli bir faiz ödeme şartı ile taksitlendirdi. zaten anadan-babadan bir destek fayda yok. kiralık olan evini kendi aldığı maaşla idare edip, kardeşini o okutuyor desem yeridir. ee hali ile bunlarda masraf. yan gelir de yok. bankanın yapmış olduğu kredi kartı taksitlendirme borcunu da ödeyemedi doğal olarak. tabi banka bunu icraya verse maaşından 4/1 oranında kesileceği için, bu parayı o arkadaştan tam olarak ne zaman tahsil eder, orası belli olmadığı için banka da arkadaşın dosyasını belli bir miktar karşılığında avukata satmış. (mesela 30 bin tl borcu var ise 25 bin tl'ye avukata satmış.) avukat devreye girdi hemen, aylık 1000 tl gibi taksitlerle avukatın kendi hesabına taksit taksit ödemeye başladı. baktı yine tıkanmaya başladı ödeyemedi. zaten aldığı maaş 2 bin tl. bu para ile kira mı ödeyecek, borç mu ödeyecek, kardeşini mi okutacak, ev mi geçindirecek? avukatta bu arkadaşın dosyasını başka bir avukata sattı. bu durumda ödediği paralarda avukatın çerez parası oldu. borçta bir azalma olmadığı gibi daha da arttı. yeni alan avukatın kendi parasıymış zart zurt derken arttı borç.

    şimdi ki avukat hem icra dairesi aracılığı ile maaşa haciz kağıdı göndermiş. tabi avukat bunu söylemiyor arkadaşa. (haciz kağıdının maaş aldığı kuruma 1 haftayı buluyor gelmesi.) haciz kağıdı gelmeden avukat, daha sonra kimliğini öğrendiğim icra dairesi müdürü ile birlikte iş yerine gelip arkadaştan ödeme için taahhüt alıyorlar. Taahhüdü aldıktan sonra aynı gün maaşa haciz kağıdı geliyor. bu durumda hem maaşa haciz konuyor, hemde vermiş olduğu taahhüdü ödemek zorunda. Verilen taahhüdü yerine getirmediğin zaman 3 ay hapis yatıyorsun. (şimdi 1,5 aya düşmüş galiba) ee hali ile 1000 tl'yi ödeyemeyen adam nasıl 1500 tl ödesin?

    geçenlerde haciz kağıdı gönderen icra müdürlüğüne halini anlatan bir dilekçe yazıp yolladık. 3-4 gün sonra avukat dayandı işyeri kapısına. madem ödemekte zorluk çekiyorsun taahhüdü aylık 250 tl yapalım demiş. arkadaşta kabul etmiş. merak ettiğim konu 250 tl'lik vermiş olduğu taahhüt ile birlikte 1000 tl'lik taahhüt kalkıyor değil mi? yoksa 1250 tl'mi oluyor? eğer böyle oluyorsa arkadaş bu sefer vurur o avukatı. arkadaş zaten trabzonlu.

    babam diyor "oğlum avukat, anasını alır babasına satar." çok doğru bir söz bence. göz göre göre yanlışı savunuyor, bir de para alıyor. sonra da o paradan hayır bekliyor. evine ekmek değil, ateş götürüyor haberi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakabus_ -- 31 Ocak 2016; 9:21:07 >




  • Merhabalar mesajinizi dikkatlice okudum, arkadas icin gecmis olsun diyorum. Ve sorunuz olan konuda fikrimi belirmek istiyorum, muhtemelen son verdigi taahhut ile onceki gecersiz sayiliyordur. Kesin bilgiyi yine icra dairesinden mudurden ogrenebilir, bende yarin avukatlara danisip yazarim, fakat bahsettiginiz gibi avukatlardan avukata farklilik cok var, bildiginiz gibi binlerce avukat var, maalesef bir avukati hepsine genelleme yapamayiz, inanin cok elestirdigim avukat ve takip elemani var. Bu isten sadece ekmegini kazananlar var, kaldi ki ben isin icinde oldugum icin inanin avukatida hor gormuyorum cunku bu isin en cok begenilen avukatlari onlar oluyor, bizim gibi anlayisli calisanlar hep magdur olup is yapamayanlar oluyoruz. Kaldi ki bu isin icine girseniz o kadar cok borcluyla karsilasiyorsunuz ki iyi niyetli diyorsunuz sonra yillarca pesinden kosuyorsunuz bu is boyle borcluda kavun degil koklayamiyorsun, adamin keyfinden muvekkile alacakliya hesap veremiyorsunuz iste. Simdi sizin arkadasin alacaklisi adam, demez mi adam devlet memuru sen parayi tahsil edemiyorsun demez mi. İste isin icinde olmayinca maalesef haksizmis gibi haram paraymis gibi gorebilirsiniz ama isin asli oyle degil hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cnr.kh kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkürler hocam. ben evrak kayıt takip işlerini yapıyor olmanın avantajıyla kim borçlu kim borçsuz az çok biliyorum. mesela öyle bir maaş haciz kağıtları geliyor ki akıllara zarar. mesela 800 tl haciz kağıdı geliyor. halbuki adamın borcu en fazla 250-300 tl. geri kalan yok avukat, yok icra dairesi derken borç oluyor 800 tl. adam 250-300 tl borç için 800 tl para ödüyor. tamam böyle yapıp keyfi olarak ödemeyenlere yap ne yaparsan.

    öte yandan ödeyemeyen adamın maaşı belli. evi kira, giderleri, okul masrafları derken adam ödeyemiyor, bunalımda olan adama bir tekme de sen vurma. önce bir adamla otur konuş anlaş. sonra ödemezse yap ne yapacaksan.

    4 tane eleman çalıştırıyoruz hocam babamın arabalarında. adama icra geliyor bakıyorsun nereden geldiğine. DİGİTÜRK yazısını görünce kafamız atıyor. ulen digitürk senin neyine. sen önce bir otur karını çoluğunu çocuğunu doyur sonra al digitürkü. biz patron konumunda olmamıza rağmen digitürk yok bizde. istesek alamaz mıyız alasını alırız. ama digitürke gelene kadar daha neler var neler...




  • İste bahsettigim gibi durum boyle ustad, inanin dediginiz gibi borclu cok az, kaldi ki zor durumda olan adama iyilik yapiyoruz boluyoruz ediyoruz ondan sonra kos pesinden taksit almak icin, herkes sorumlu degil, cevremde bu isi yaptigimi duyanlarin yuzde 80 ni bana iste 1000 lira borcum var alabilir mi oluyor, yolunuda ogrenmis sigortam yok evim arabamda yok alamaz dimi diyorlar ve bu adamlarin aylik 500 lira sigara gideri vardir ama herkes cakallik pesinde maalesef. Birde 300 lira borcu olanin 800 lira olmasi normal hocam, bu borcun icinde zaten 200-300 tl avukat vekaleti faizi 50-60 tl harci masrafi derken normal olmasi, o zaman o kadar borcu olan avukata kadar gitmeden odemeli borcunu sonucta avukatta yaninda kac tane avukat kac tane elemAna ekmek veriyor illaki para kazanicak hocam inanin isini abartarak yapanlar sayilidir. Ama dedigim gibi istisnalar
    Kaideyi bozmuyor hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu actigimda 2012 idi, gecen cumadan sonra 8 senelik is yerimden ayrildim :) kismetse baska buro arayisi icindeyiz bakalim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnr.kh

    Konuyu actigimda 2012 idi, gecen cumadan sonra 8 senelik is yerimden ayrildim :) kismetse baska buro arayisi icindeyiz bakalim.

    sen bana yaptıın gibi davrandıysan tabi ayrılırsın bana iyi davranmamıştın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba yeni adalet bölümü mezunuyum. Daha önce bu alanda çalışma deneyimim yok. İcra takibi alanında çalışmak istiyorum ama herkes deneyim istiyor. Nasıl bir yol izlemeliyim. Bu alanda nasıl işe başladınız mesela tecrübesizken, hiç yetiştirelecek eleman aranmıyor..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.