Şimdi Ara

DOMİNOS PİZZA REZİLLİĞİ-PARK HALİNDEKİ ARACA ÇARPIP KAÇMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Yazıyı okumadan önce uyarayım uzun bir yazı ve yazı hataları olabilir yazdıkça olayı hatırlıyorum bu da sinirlenip cümle kurmamı zorlaştırıyor okuyup sakinleştikçe düzenleme yapacağım.


    26.NİSAN.2014 Cumartesi saat:20:15 Tarihinde kapımı çalan çocukların haber vermesi üzerine, aşağıdaki fotorafı bulunan arabama çarpıp kaçıldığını öğrendim.Araç evin önünde park halinde iken sepetli bir motor araca 2 kez çarpmış ve sağ aynayı kırıp arka kapı hizasına kadar sürtüp kaçmış.

    Hemen aracın fotoraflarını çektim ve etraftaki komşularıma gören duyan var mı diye sordum.Üst kat komşum Ahmet ve Ayşegül teyze motorun çarptığını görmüş ve bana haber vermesi için çocuklara seslenmiş.En üst kat komşumun güvenlik kamerası ile motorun plakasını okuduk ama bana asıl yardımcı olan dominos sepeti açık açık görünüyor olmasıydı.Bunun üzerine Bodrum'daki bütün dominosları aradım biraz zaman geçtikten sonra motorun ait olduğu bayii buldum.

    İlk çarpıp kaçtıklarını kabul etmediler ama benle konuşurken arkada (telefonu eliyle kapattığında sesin iletilmediğini düşünmüş olacak ki isim verdi) Bizim Numan olmasın o çarpan diye ses duydum.Bunu duyduktan sonra zaten beni bir rahatlama aldı sizi birazdan arasam olur mu dediler ve kapattılar.20-25 Dakika sonra telefona kendini şube müdürü olarak tanıtan biri aradı (adı burak) Kamera kaydında motorun göründüğünü komşularında şahit olduğunu söyleyerek lafa başladım.

    Konuşmayı bire bir aynen aktarıyorum.

    Burak:Merak etmeyin efendim durum ile bizzat ben ilgileneceğim ama şuan biraz yoğunuz size çarpan arkadaşı daha sonra göndereceğim.

    Ben:Nasıl yani yanınızda değil mi arkadaş ?

    Burak:Yanımda efendim ama servise gönderiyorum şuan.

    Ben:Dalgamı geçiyorsunuz yanıma gönderin hem malıma durduk yere zarar veriyorsunuz hemde bu durumu pizza ile bir tutuyorsunuz.

    Burak:Peki efendim göndereceğim birazdan size.

    Aradan 2 saat geçti ben telefon edecekken telefon çaldı

    Numan:(araca çarpan kişi) Efendim adresiniz neredeydi bulamadım ben.

    Ben:Nasıl bulamadın çarpıp kaçtığın yerin önündeyim ben.(Gene anlamamazlıktan geliyor adresi verdim tekrar)

    Numan geldi en fazla 23-24 yaşlarında biri (gerçekte de 1991 doğumlu) hemen tutanak çıkardı dolduralım dedi.Bu arada bende zaten hazırlamıştım o yüzden benim hazırladığımı uzattım doldurdurmaya başladı tabi ben olabildiğince sakin olmaya çalışıyorum bir an önce imza atsın suçunu kabil etsin diye.

    Olayı yazdırdım imzalattım aldım elinden kağıdı.

    KONUŞMA

    Ben:Kör müsün kocaman arabayı görmüyorsun çarpıyorsun hemde 1 kez değil 2 kez birde kaçıyorsun .

    Numan:Yok abi ne kaçması.

    Ben:Bu lafın üzerine sinirlendim tabi U...l.nn komşular görmüş kamera kaydı var al bak arkana bile bakmıyorsun çarpıyorsun arabaya birde sürterek gaz veriyorsun.

    Numan:Abi panik oldum korktum ondan.

    Bu konuşmayı kısa kesiyorum elimde kalmasın diye fazla konuşmadım kimliğinin fotokopisini,aracın belgelerini,çekip gönderdim.

    Belgeler ile pazartesi günü işlemlerin gidişatını ne kadar sürecek nasıl olacak diye öğrenmek için sigortacının birine girdim evrakları gösterdim 48 saat ile 72 saat arasında eksper gelecek araca bakacak uygun görürse 10-15 gün içinde ödeme yaparlar dedi.Ama bu işlemlerin yapılması için sigorta şirketine dosya açtırılması lazım onuda aracı tamir edecek yer yapacak diye belirtti.Gittim opel servisine araca baktı oda benzer şeyi anlattı şöyle yapacağız aracı bırakacaksın ben dosya açacağım eksper gelecek bakacak oda yazı yazacak sigorta şirketi bana bildirecek ben onlara fiyat vereceğim kabul edilirse yapılacak dedi.Bu süre zarfında araç ne olacak dedim ? araç tabi ki burada kalacak dedi.

    Olay zaten orada koptu servisteki beyfendi esnaf tipli biriydi:Kardeşim bak yardımcı olayım sana sigorta ödese ödese aynanı öder onunda tamamını ödemez ...Nasıl yani ? bekle dedi bilgisayardan aynanın fiyatına baktı 350+kdv şimdi bunun %80 bile verse senin cebinden 83 TL çıkar.Neden öyle tamamını ödemiyor mu ? diye sordum.Eksper gidecek olay yerine bakacak parayı ödememek için bir sürü şeyi inceleyecek sokağa araç park edilmesine izin var mı,araç doğru yerdemi vb ve aracın sigortası olan firma sorunlu bir firma sürekli böyle olaylar yaşıyoruz dedi (firma HALKSİGORTA) ben yaparım para kazanmak isterim ama senin arabaya ihtiyacın varsa sen kendileri ile görüş ..dedi.

    Gittim bunun üzerine sanayi de bir kaç yere( çarpan motorun etrafında demir korkuluk olduğu için çamurlukta çöküntüler var ) gösterdim baktı baktı şu alta kini çekeriz üsteki için çamurluğu söker doğrulturuz boyaya zarar gelmez dedi.Başkasına gittim çekeriz abi olur gerek yok indirmeye çamurluğu %90 çözeriz senin işini diyen de olmadı değil.Neyse ne isticen benden siftah yaptın mı ? dedim verirsin abi üç beş hallederiz dedi.

    Dayadı vakumlu aleti öyle etti böyle etti %30 40 başarı anca gösterdi tamam oldu abi dedi tabi olduğu filan yoktu.Neyse 10 lira verdim ilk ustaya gitmeden önce sanayide biraz daha dolandım çay içtim komple işimi çözecek birilerini buldum sonun da.Baktı etti araba beyaz tam tonunu ayarlar üstünden geçeriz birde pasta cila yaparız oraya derin çizikler içinde boya koruma yaptık mı senin iş hal olur,tamponu da söker bura da doğrulturuz dedi.Yaz bakalım neler yapacaksın kaç para alacaksın yazdı çizdi yaz dedim fiyat,ilk 250 dedi yok deve diyince 175 tl komple yaparım madem dedi.Bende attırdım altına kaşesini geri geleceğim diyerek dominosa geri gittim.

    Müdüre sigorta süreci böyle ben bunla uğraşamam araba lazım sigortada ödese de etse de benden para çıkacak bak sanayiden geliyorum al bunu bak adam yazdı çizdi kaşe attı alta telefonu da var ara sor sizin tanıdığınız varsa oraya gideyim farketmez benim için söz verdiğiniz gibi çözün bunu dedim.Müdür döndü baktı çarpana kafa eğdi oda tamam dedi müdür çıkmadan önce bak yaptırıyorum ona göre dedim yarın geleceğim parayı almaya tamam tamam diyerek gönderdi beni.Bu arada ayna için şuan elinde yokmuş vuruk,çıkma,kazalı yada hurda bir ayna bulacağım senin işini görmelik onun için ayrı konuşuruz demişti tamirci bunu da müdüre ilettim.

    Aracın vurduğu yer ile kalkan boyaları yaptırdım eh işte eskisi gibi olmasa da olayı kurtaracak duruma geldi.Aynayı da öyle sarkmasın diye yapıştırdı idarelik ayna bulunana kadar.Çıktım ertesi gün dominosa gittim sanki dün konuştuğum adamlar başkasıymış gibi siz onu sigortadan alın arkadaş ödeyemiyecekmiş dedi müdür.Ya dedim sen okey vermedin mi ? hani sorumlu sendin çözecektin o gece de merak etmeyin dedin dünde geçiştirdin beni.Ben karışmıyorum Numan ile halledin (araca çarpan kişi) çağırdı geldi Numan dedim bak arkadaş güzellikle ses çıkarmadık ödemiyon mu bunu hadi aynayı istemiyorum bıktım koşturmaktan bari ötekinleriver (sanayide 175 TL harcadım) Ben çalışıyorum bura da param yok maaşımdan da veremem başka nereden alırsan al abi diye acındırıyor kendini,Bak dedim şikayet edeceğim zor durumda kalacaksın yardımcı olmaya çalışıyorum hala yok nereye şikayet edersen et bende para yok dedi çekti gitti.Suçlu duruma düşmemek için tutum kendimi ama elimde kalacaktı orada.

    Bende dominos merkeze şikayet ettim durumu anlattım 26.nisan.2014 tarihinden 07.mayıs.2014 18:06 kadar karışık bir şekilde müdür,genel müdür,bölge sorumlusu,müşteri ilişkileri,insan kaynakları departmanı ile konuşmalarım ve cevapları.


    Müdür:Benlik bir durum yok kendi aranızda halledin dedi çıktı işin içinden.Gidin sigortadan alın demeye başladı yapılmış şeyin ne sigortası olacaksa artık.(En başında yaptırın biz arkanızdayız diyen adam birde bu)

    Bölge sorumlusu:(Muğla ili ve ilçelerinden sorumluymuş) Araçlar bizim değil gidin derdinizi araç sahipleriyle çözün kiralama yoluyla tutuldu o motorlar diyerek bu yola baş koymama neden olup asabımı bozan cümleyi kuran kişi.

    Genel müdür:Tam olarak nerenin müdürü anlamadım ama bırakın yardım etmeyi daha çok insanı deli etti.Gidin efendim mahkemeye madem bizi niye arıyorsunuz biz bu şekilde size bir şey yapamayız.

    İnsan kaynakları:Sosyal medya üzerinden şikayetinizi yazın ilgilenelim diyerek en sonunda yardımcı olacaklar sanmıştım ama nerede.....Hediye çeki verelim kupan verelim demeye bile tenezzüh etmediler.Konuştum sorumlular ile bizim sorunumuz değilmiş araçların sahibi ile irtibata geçin dedi.

    Müşteri hizmetleri:İle üsteki benle konuşan bütün kişilerin adlarını vererek bana kurdukları cümleleri söyleyerek şikayet ettim bugün cevap geldi hakkınızı mahkemede arayın suçluysak öyle konuşalım de diye iletmişler beni arayana.

    Şimdi gelelim sonuca ben bu işin peşini bu saatten sonra bırakmam parada umurumda değil.Benim takıldığım nokta ben aracı tespit etsem de etmesem de bu ülkede hakkını arayamıyorsun bu bir,iki koskaca firma ve yetkileri sokaktaki simitçi kadar bile diyalog kurma yeteneği yok ve altını çiziyorum sırf daha sonra suçlu olmamak için telefonlarda ne bir küfür ne bir hakaret ne bir ses yükselmesi yaşamadım.(Ha öylemi yapmak lazımdı diye düşünüyorum orası ayrı konu) müdürlerin verdikleri cevaplar insanı çileden çıkartır burası Türkiye demekten başka bir şey kalmıyor geriye.

    Not:Konuyu merak edenler takip etsin peşini bırakmayacağım çünkü yarın son kez bana düşünün taşının internette video ları koyacağım lanse edeceğim bu şekilde diye uyardım yarın yani 08.05.2014 tarihine kadar.


    Ekleme:O gün tutanağa yazılan sigorta poliçesinin tarihi geçik bir poliçeymiş yani motorun bana vurduğu gün sigortası eldeki belgelere göre yokmuş bunu da servise 3. gidişimde öğrendim hep gözden kaçmış.Müdüre durumu bildirdiğimde yapılmıştır o bildiririz size diye laf arasında kaldı o sigortayı hiç görmedim plakanan sorgulatıldığın da başka bir firmaya ait sigorta poliçesi görünüyor (HDİ sigorta çıkıyor ama halksigorta poliçe ya bitmeden önce yenilediler yada bittikten sonra,bir ihtimal olay günü yaptırdılar o poliçe hiç gelmedi bende müdürden tamam yaptırın biz ilgileneceğiz dedikten sonra aracı yaptırdım.Poliçelik bir durum kalmadı tanıdık bir sigortacıdan detaylı bilgi alacağım yarın.


    ARACIN OLAYDAN SONRAKİ FOTORAFLARI


     DOMİNOS PİZZA REZİLLİĞİ-PARK HALİNDEKİ ARACA ÇARPIP KAÇMA DOMİNOS PİZZA REZİLLİĞİ-PARK HALİNDEKİ ARACA ÇARPIP KAÇMA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 7 Mayıs 2014; 20:22:30 >







  • Talihsiz olay, gecmis olsun hocam.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun
  • konuyu otomobil bölümüne açarsanız daha iyi cevaplar alabilirsiniz. oradakiler daha iyi bilir ne yapman gerektiğini
  • Çok uzun özet yok mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alicnouma

    konuyu otomobil bölümüne açarsanız daha iyi cevaplar alabilirsiniz. oradakiler daha iyi bilir ne yapman gerektiğini

    +1
  • alicnouma kullanıcısına yanıt
    Yeri neresidir değildir tam karar veremedim oraya da açayım.Maksat sesimiz duyulsun sen görürsün o görür asıl yaygara yarın kopacak video klip yapıp youtube koymazsam.
  • Hocam hakkını ara doğru yapmışsın gerçekten suçlular

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuna kadar destekliyorum çarpıp gitmesi ayrı bir konu ilgisizlik ayrı bir konu
  • Geçen kurban bayramının arefesinde bizim arabayada Dominos Pizza motorsikleti çarpıp kaçtı.Sokaktaki oynayan çocuklar söyledi motorun çarptığını.En yakın Dominos şubesine gittik.Babamda sertçe nerede o arabaya çarpan falan dedi.Oradan abi ben çarptım dedi.Tutanak falan tuttuk ama babam kasko delinir diye pasta cila yaptırdı sanayide.Delinmez bırak onlar karşılasın dediysemmde dinlemedi.Sonra Dominosa gidip çarpan çocuğa dedik arabayı yaptırdık 80 liraya parasını ver dedik.Tamam abi falan dedi.Sonra babam çocuktan para istemedi 2 büyük boy pizza ve kolaya anlaştık.Ben olsam yaptırmaz kaskodan hallederdim ama babam yumuşak davrandı.Bir ay sonrada arabayı sattık.
    Sizde hakkınızı arayın sonuna kadar hocam.Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okumadım ama haklısın
  • daxtor55 D kullanıcısına yanıt
    Sigorta işleyişi uzun ve araba bana cidden lazım hatta yaptırdığım akşam izmire iş için yola çıktım.Kasko ile olayı çözmeye kalksan seneye 2 ye katlanır fiyat sordum onuda.
  • Geçmiş olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şikayetvar.coma aç. ekşisözlük hesabı al ikinci elden orda da aç.
  • Gecmisler olsun hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle bırakmayın hocam peşini hakkınızı arayın ki sizden sonra eğer böyle bir şey olursa nasıl davranacaklarını bilsinler.
  • ZEUS__ kullanıcısına yanıt
    Güzel fikir akla gele bilecek her yere açacağım.
  • geçmiş olsun hocam 1 sene bedava pizza versinler
  • benim kardeşimde motosikletle bir araca vurmuştu patronu masrafı ödeyip kardeşimin maaşından kesmişti bir kısmını
    yani kısacası iş biraz karşındaki kişilerin insafına kalıyor

    geçmiş olsun bu arada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strelok -- 7 Mayıs 2014; 20:20:32 >
  • Yazıklar olsun bunun gibilere, çürümeleri lazım soysuzların.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.