Şimdi Ara

Domain'de Yazıcı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çalıştığım devlet kurumunda domaine geçiş yaptık. domainden önce bir bilgisayara yazıcıyı kurup istediğiniz kişiye paylaştırabiliyordunuz gayette sağlıklı çalışıyordu fakat domain'i kurduktan haliyle kullanıcı adı ve şifresi olması gerekti bilgisayarların işte sorun o zaman başladı yazıcıya bağlı olan bilgisayarlara tanıyoruz fakat tanıttığımız pc yi yeniden başlattığımızda bağlandığı bilgisayara tekrar bağlatmak zorunda kalıyoruz çünkü yazıcıya göndermiyor tekrar kullanıcı adı şifre gir çok uzun iş memurada bunu öğretemezsin bunun sebebi nedir active directory de ayarınımı var microsoftu aradık 300$ istediler sonuçta devlet dairesi burası yardım edilebilecek biri varsa çok teşekkür ederim şimdiden.



  • Şimdi Makinaları Domaine Alırken kullanıcılara Local de Admin Hakkı Verdin mi ARkadaşım.
    Yazıcı Eklerken Sana Admin Olmalısın FElan Diomu.
  • verdim yazıcıya admin yetkisi hepsini denedik. localde derken ne demek istedin
  • Yani Makinayı Domaine Alırken Admin Hakkı Vercen Kullanıcıya ki İstediği Gibi Rahat Kullanabilsin Pc yi Yoksa Bütün Programları Yüklerken Admin Olmasını İsticek :)
    Sen Kullanıcıları Nasıl Domaine Dahil Ediyosun...
  • Muhtemelen XP Home Edition kullanıyorsunuz. Eğer öyleyse domaine dahil olamazsın bu yüzden ağ ortamındaki yazıcıları bilgisayar açıldığında otomatik göremezsin. Mutlaka Başlat-Çalıştır \\BilgisayarAdı yapman ve kullanıcı adı şifreni girmen(kendini tanıtman) gerekiyor. Bunu bir kere yaparsan bir daha sorun olmaz. Tabi kapatana kadar :) Ben çalıştığım şirkette kullanıcılara öğrettim herkes ilk açtığında yazıcının olduğu bilgisayara login oluyor. Başka yolu yok. XP Home Edition buna imkan vermiyor. XP Professional'da bu sorun yok...

    XP Professional kullanıyorsan belirtirsen bir kaç çözüm var aklımda deneriz birlikte.. Bu arada yazıcının marka ve modelini de mutlaka belirt.
  • yok ya ne home edition 200 tane xp professional var zaten xp home domaine dahil olmuyorki. arkadaşım sende admin yetkisi vericen demişssin o zaman domaini niye kuruyoruz biz admin açıpta tanıttık gene olmadı o dediğinle hiç alakası yok sanırsam.
  • Yazıcının marka ve modeli nedir peki? HP 1020'lerde bu sorunu yaşamıştım.
  • yazıcyla alakası yok her türlüsünde oluyor.
  • yazıcıyı A makinesine kurdun...sonra yazıcıyı paylaşıma aç...yazıcıya sağ tıkla özellikler güvenlik sekmesinde gerekli izinleri ayarla..mesela güvenlik tabında everyone seçeneği vardır everyone tam denetim verirsen yazıcıyla herkes istediği şeyi yapar...tabi tüm bu işlemleri domain admin hesabıyla yapacaksın.
  •  Domain'de Yazıcı Sorunu
  • evet öyle admin yetkisiyle de denedik fakat bir bilene sordum dns in 1.sine domain dns yazman lazım dedi ne kadar alakalıdır sizce .
  • Domainde server a print server rolünü verdinmi ?

    edit : localde admin hakkı veremezsin. ( scriptle yapılabilir ) ancak administrator grubuna dahil edersin ve bu vatandaşlar admin hakkında sahip olurlar. fakat işin şu yanı var art niyetli bir kişi servera oturum açabilir ve sisteminizi çökertebilir bu durumda. bu bir güvenlik açığıdır. belirteyim dedim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoKoLeiTe -- 24 Haziran 2008; 12:00:46 >
  • arkadaşlar dedikleriniz hepsini yaptım adminde hak verdim adminden basit kullanıcı ile ekledim envayi çeşit hepsini denedim ama genede hiç bir şey olmuyor... kafayı yemek üzereyim kurulu makinadan paylaşımı verdim ondan sonra ekledim makinaya ekledim süper yazdırıyor ama eklediiğim makinayı oturumu kapatsam dahi daha sonra bağlanmaya çalışıyor orada takılıyor bağlanamadı diyor a
  • Aşağıdaki komutları bir.BAT veya .CMD dosyası yapıp Başlangıç klasörüne at. Her açılışta otomatik logon olacaktır

    yazıcıları lpt1 bağlı gibi göstermen lazım


    net use lpt1: \\Falan\HpLaser /user:Filan parola
  • Dostum


    Öncelikle Printerın Ethernet bağlantısı olup olmadığını söyle.
    Bizim yapıdan bahsedeyim sana kısaca ,

    Domain ve kullanıcılar var , printer a ethernet kablosu takılı yani networke bağlı ve bir IP verilmiş durumda.

    Her bilgisayara gidip printer ekliyoruz ,bunuda printer ekle dediğin yerden local seçeneğini seçip ortadaki tik'i kaldırdıktan sonra yeni TCP IP portu açıp printerin IP sini yazıyoruz. Bu şekilde herkez bağımsız bir şekilde print edebiliyor

    Umarım birazda olsa yardımcı olmuşumdur.

    Kolay Gelsin.
  • Bir de , dostum ethernet yok ise ,herhangi bir makinaya yükle Domain de olacak tabii. Sonra Printer'ı paylaşıma açarsın ve domain user larına full hak verirsin yada everone a full hak ver şimdilik. Sonra istediğin PC ye git Printer i bağladığın bilgisayarın IP sine ulaş "başlat => çalıştırdan" mesela \\10.0.0.3.

    paylaşıma bağlandığın zaman printeri göreceksin ve sağ tıklayıp bağlan diyeceksin , restart yapınca bir sorun olmaması lazım.

    Bunlar kolay aslında ama bilmiyor olabilirsin , insallah yanlış anlamamışımdır sorununu. Yanlış anladım isem özür :)

    Kolay Gelsin.
  • arkadaşın dediği bat dosyasını deniycem ama yazıcı ethernet diil keşke olsa hiç sıkıntı olmaz... çok sağolasın
  • slm arkadaslar yazıcılar omrumu yedı sırkette 400 cıvarı makına var ve yaklasık 1 0tane yazcıı benım en cok problem yasadıgım bölüm ise pazarlama sürekli olarak yazıcı hata veiroyor yazdırmıyor kapatıp açınca tüm gönderilenleri yazmaaya başlıyordu sonra bir ağ yazıcı aldırdık fakat yine aynı şey oluyor daha az ama yine aynı yazıcı açılığ kapatılıca yazmaya başlıyor sizce neden olabilir arkadalar yazıcıdan desek xerox denedim hp nin bir çok modelini denedim ama yinede sorun ddevam ediyor yardım edebilirseniz çok emnun olucam benim tahminin ad ile ilgili bir sorun olduğu doğrultusunda çünkü yukarıdaki her şeyi ve daha fazlasını denedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.