Şimdi Ara

Dolmuşlarda emniyet kemeri neden serbest?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 dakika önce kemersizlikten ceza yedim. O esnada geçen dolmuşlara dikkat ettim şoförleri kemersiz. Sordum polise neden böyle diye kanunda toplu taşıma serbesttir dedi!! Tuhaf geldi. Bu arada bilmeyenler için Samsun dolmuşları 7 kişiliktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberm -- 20 Eylül 2013; 10:58:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Normalde ticari araç sürücülerinde takmak zorunlu değildi ama şöyle bir haber buldum.

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2012/09/11/artik-butun-suruculer-emniyette-olacak
  • Önce belediye otobuslerinde neden ayakta yolcu taşınıyor diye sormak lazım. O serbestse bütün ticari araçlara serbest olması dogal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkaydj -- 20 Eylül 2013; 11:07:33 >
  • kaza anında araçta sıkışıp ölmesindense camdan fırlasın diye....
  • bu soruyu sordugun polisin kaburgası kalınmış...
  • edirnede arkadaşım trafik polisi ticari araçlara çok zorunlu 0lmadıkça şehiriçinde ceza kesilmediğini söyledi çünkü normal otoyu değerlendirdiği gibi bir değerlendirmeye tabi tutarsak egzosundan farına ceza kesilmiycek bir yer bulamazsın diyordu trafiği aksatmamak ve ticari işlerle uğraşan kişilerin işlerinin aksamaması adına normal trafikte durdurulmuyor demişti haklı veya haksız yorum sizin
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberm

10 dakika önce kemersizlikten ceza yedim. O esnada geçen dolmuşlara dikkat ettim şoförleri kemersiz. Sordum polise neden böyle diye kanunda toplu taşıma serbesttir dedi!! Tuhaf geldi. Bu arada bilmeyenler için Samsun dolmuşları 7 kişiliktir.

Bulvarda mı yeniiz cezayı? Ve kemer takmayan dolmuşcular da 1.hat dolmuşları mı?
    Geçenlerde eski doğum hastanesini geçince yolun ortasında dikilerek tek tek arabaları yavaşlatıp kemerlere bakıyordu polis devamlı kemer takarım ama o sefer takmamışım nedense Allahtan bi kaç saniye önce farkettim de tek hamlede taktım kemeri.

Bu arada Samsun'daki dolmuşçuların İstanbul'dakilerden farkı yok alayı kasap katil.
  • sadece kemer mi
    ben dikmende 1 kere olsun kırmızıda duran dolmuşçu görmedim desem yeridir
  • Dikkat ettim de şehirler arası otobüs şoförleri emniyet kemeri kullanıyor. Onlar ticari sayılmıyormu?

• quote:

Orijinalden alıntı: DMustaine

sadece kemer mi

biz durduğumuzda ise yürüsene diye sellektör korna yapıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

quote:

sadece kemer mi

biz durduğumuzda ise yürüsene diye sellektör korna yapıyorlar

haklısın onu unutmuşum bak
    mümkün olduğunca uzak durmak lazım trafikte dolmuşlardan
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberm

10 dakika önce kemersizlikten ceza yedim. O esnada geçen dolmuşlara dikkat ettim şoförleri kemersiz. Sordum polise neden böyle diye kanunda toplu taşıma serbesttir dedi!! Tuhaf geldi. Bu arada bilmeyenler için Samsun dolmuşları 7 kişiliktir.

İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Yüksel Çakmur'un en kayda değer hizmeti yıllar önce şehir içinden bu dolmuşları kaldırmak olmuştur, hala var ama şehir dışı sayılan güzergahlarda var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapya -- 20 Eylül 2013; 16:22:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rambo-Cash

edirnede arkadaşım trafik polisi ticari araçlara çok zorunlu 0lmadıkça şehiriçinde ceza kesilmediğini söyledi çünkü normal otoyu değerlendirdiği gibi bir değerlendirmeye tabi tutarsak egzosundan farına ceza kesilmiycek bir yer bulamazsın diyordu trafiği aksatmamak ve ticari işlerle uğraşan kişilerin işlerinin aksamaması adına normal trafikte durdurulmuyor demişti haklı veya haksız yorum sizin

İbrahim Ay caddesinde 57km/h ile radar cezası yemiştim, neredeyse 3 araçtan 1 ine ceza yazılıyordu. Her neyse, o esnada yoldan geçen her minibüsü durdurup ayakta yolcu var mı diye kontrol ettiler. Bir süre ayakta yolcu almadı minibüsler fakat tekrardan eski haline döndü.

Eğer böyle bir durum varsa bence yanlış, kural varsa herkes için vardır.

• Taksi şoförleri de takmaz kemer.
  • Hergün 12 saat kemerle araba kullanmak sabır işi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

Hergün 12 saat kemerle araba kullanmak sabır işi

kemer takmayan dolmuşçulara bahane mi üretiyosun
    yoksa ben mi yanlış anladım?
  • quote:

quote:

kemer takmayan dolmuşçulara bahane mi üretiyosun
    yoksa ben mi yanlış anladım?

Ne bahanesi üreticem , ihtiacım mı var böyle bir şeye yada ordan dolmuşçu gibi mi görünüyorum ???

para al para ver , cepten para cıkar bir sürü iş kemerle nasıl yapacak adam ??
  • quote:

Kafalarına silah mı dayıyorlar taksici minibüscu olucan diye

• quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

quote:

Kafalarına silah mı dayıyorlar taksici minibüscu olucan diye

Rahat şartlarda yaşıyorsunuz sanırım vasıfı olmayan bi tek ehliyeti olduğu için bu işi yapan ve iş güvencesi olmayan aile bakmak zorunda olan binlerce insan ekmek yiyor bu işten

Çözümünüz varsa söyleyin yaklaşık 50 bin şöför ve ailesi rahata ersin
  • Kemer takan dolmuşçuda gördüm Samsun'da.Can güvenliği için takar zaten insan.
    Amaç odur.Şahsen ben bakkala bile gitsem takarım.Alışkanlık meselesi.Yoksa haberlere çıkar
    camdan uçtu bla bla bla...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.