Şimdi Ara

Dolmayan Pozisyonlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca, işçiler rekor sayılarda işlerinden istifa ettiler. Bazıları kariyer değiştiriyor, bazıları daha hızlı ilerlemek için iş atlıyor ve bazıları işgücünü tamamen terk etti. Örneğin ABD'de, Çalışma İstatistikleri Bürosu'nun Ağustos 2022 verileri, işgücüne katılım oranını Şubat 2020 seviyesinin 1,0 puan altına koyuyor.


    Başka bir deyişle, insanlar bırakılıyor ve bazı sektörlerde ve işlerde geri gelmiyorlar. Pandemi boyunca birçok işyerindeki kötü koşullar göz önüne alındığında, belki de şaşırtıcı değil. İşçi kıtlığı, bulaşıkçılar, kamyon şoförleri, perakende çalışanları, gıda sunucuları, havaalanı acenteleri, evde sağlık yardımcıları ve benzeri roller için pozisyonların kelimenin tam anlamıyla yıllardır açık olduğu konaklama ve hizmet sektörü endüstrilerinde en belirgindir.


    Uzmanlara göre bunun nedeni insanların çalışmak istememesi değil. Sadece daha iyi işler istiyorlar; daha yüksek ücret, iyileştirilmiş koşullar. Salgının neden olduğu iş piyasasındaki çalkantı, bazı işçilerin daha iyi istihdama geçmelerini sağladı ve ağır darbe alan sektörler işçilerini geri istiyorsa, işlerini daha çekici hale getirmenin yollarını bulmaları gerekiyor.


    credits BBC - By Kate Morgan

    12th September 2022









  • Düzgün para vermiyorlar

    91de sosyalizm çöktüğünden beri patronlar verdikleri her hakki ayricaligi bir bir geri aldi işçi sınıfından

    Emegin degeri çok düşük appleda çalışan muhendislerin maaslarini incelemistim anormal kar oranlarina sahip bir şirket olmasına rağmen muhendislerine ayda 5 ila 25 bin dolar para veriyordu dunyada bir insanin emegi ile gelebileceği maksimum yerde bile durum buyken bundan cok daha zor olan bir is ornegin McDonald'sta yagin kirin sicagin icinde kan ter icinde calisan bir isci maasi ile ev arsa alamiyor araba telefon pc gibi oyuncaklar insanlar icin tatmin edici değil suan ciddi bir konutlasma sorunu var kapitalist ülkelerde bi insan barinmak icin ev alamiyorsa neden çalışsın ki?

    Asgari ücret insan 10 bilemedin 15 senede insanca bir ev saglayacak duzeyde olmali yoksa hicbi anlami yok calismanin yan gel yat omg
  • Secimden sonra bu troll ordusu ne olucak acaba ben de onu merak ediyorum
  • Çalışıyorsun ama bir şey sahibi olamıyorsun ki.

    Ayda 50-60k kazansan bile bir 3+1 ev alamıyorsun. O yüzden insanlar artık düşük gelirli işlerde hiç çalışmak istemiyorlar. Bu seviye artık çalışmak değil kölelik.
  • erkahn kullanıcısına yanıt

    haber dünya gündemi ile ilgili

  • insanlar sabahtan akşama kadar sadece temel ihtiyaçları için çalışıp hiç bir hayallerini gerçekleştiremedikten sonra haliyle çalışmak istemiyorlar. Türkiye'de hele bazı aileler temel ihtiyaçları için bile borç almak zorunda..

  • Ben bunların şikayet ettiği paraya razıyım. Türkiyede insan çalışarak ne uzar ne kısalır. Anca hırsızlık, kaçakçılık, siyasi torpille ihale işleriyle bir yerlere gelinir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.