Şimdi Ara

★ DOLAR DALGALI ★ 3,4400 ( Piyasalara 250 Milyar TL Kredi Sağlandı! ) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
624
Cevap
3
Favori
30.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mirketsesii

    Vay efendim neymiş dolar düşünce üzülüyormuşuz ülke yikilmayacak diye.Vay efendim vatan hainiymişiz.Burada vatanı umursamayan,vatan haini olanlar sizsiniz çomar ordusu.Dolar 60 kuruş birden artarken dış mihrakların oyunu,dolar 5 kurus oynayınca millet oyunu bozdu.Ya siz kendinizi neden bu kadar büyük görüyorsunuz?Kimsiniz arkadaşım siz.Neymiş Türkiye dünyanın en önemli ülkesiymiş bu millet bilmem kaç kıtayı yönetmişmiş.
    Tarih eskiyi bilerek,ondan ders çıkararak ileriye daha iyi hareket etmeyi sağlar.Siz ne yapıyorsunuz?Geceleri osmanlı geri döner diye ıslak rüyalar görüyorsunuz.Biri de demiş ki torununuz size sorduğunda "ben dolar bozdurmadım" diyip nasıl yüzüne bakacakmışız.Siz nasıl bakacaksınız arkadaşım?15 sene oldu 15 senedir memlekette satılmadık toprak kalmadı.Özelleştirecek kuruluş kalmadı hala ekonomi iyi.Baya iyi kardeşim evet.Aldığın her ürüne ederinin 2 katı kadar para ve vergi öde,ekonomi baya iyi evet.
    Sizin derdiniz kesinlikle ekonomi,o,bu,şu değil.Siz yaptığınız her şeyi akp için yapıyorsunuz.Sebebi de ağzınıza damlatılan bal.Hepiniz akp gençlik kolları,akp zıkkım kollarına girmişsiniz,işiniz var.O bal sizin ağzınıza damlamayı kestiği an en büyük siyasal islam düşmanı siz olacaksınız.Kefeninizle falan çıkmadınız bu yola bırakın yalanı.
    Ne kadar uğraşsanız da arabistana ceviremeyeceksiniz bu ülkeyi.Avrupanın gördüğü en güçlü liderlerden Hitler bile kaybettiyse o koltuğu,siz de kaybedeceksiniz.Muhalefet eden herkesi yok ettiğiniz gibi,siz de yok olacaksınız.

    bak sana bir tavsiye araştır oku ve öğren ..türkiyede 2002 den sonra yapılan tüm özelleştirmeleri 2 ile çarpsan yanlızca 95 -2000 arası batırılan bankalardaki hak sahiplerine ödenen meblağ etmez..he hatırlamazsın sanırım yaşın tutmaz..senin ilerici çağdaş hükümetlerin yüksek faiz ile para toplayan özel bankalar kurdurdular yandaşlarına ,sonra devlet güvencesine aldılarsonra batırıp devlete yüklediler o paraları..kim ödedi..akp hükümeti...sonra fak fun fon dediler topladılar yıllarca paraları.çaldılar çırptılar o paralar ile maaş ödediler..kim ödedi..akp hükümetleri..tasarrufu teşvik fonu dediler topladılar paraları..kimseye ödeme yapmadılar..yeter deyip o ödemeleri ki kesti ve geri ödedi akp hükümeti....senin gibi çok bildiğini sanan kara cahiller şunu anlamalı artık..halk yaşıyor görüyor seviyor seçiyor...yüzde 50 ye sizde trene bakar gibi bakıyorsunuz..şu anda devlet kimseye ne olduğunu sormadan işsizlik maaşı veriyor..yaşlıya maaş bağlıyor..yatalak olana maaş bağlıyor..ona bakana maaş bağlıyor..yanında çalışana 2400 tl den başlayarak maaş veriyor..daha 2002 de pazarda limon satan öğretmeni bugün okula karı koca ayrı oto ile geliyor..sizde masal üstüne masal okuyorsunuz




  • Dolar şu kadar yükselmiş bu kadar düşmüş çok önemli değil belki ama.
    Düşünün arkadaşlar başka bir ülkenin para birimi senin paranın 3,5 katı.
    Hadi o ülke büyük bir ülke diyelim.
    K.. kadar gürcistanın parası bile senin parandan %30 daha değerli.
    Asıl sorun bu neden Türk Lirası bu kadar değersizleşti.
  • gececi4337 G kullanıcısına yanıt
    Peki cumhurbaşkanlığı ve bakanlıkların yaptığı bunca lüks harcama nedir? En son model araçlar (bunun en son model mercedes olması değil sorun mercedesler olmasi) saray ve giderler, uçaklar diğer partilerin harcamaları millet vekillerinin nerdeyse sinirsiz hak ve özgürlükleri korumalari harcamalari....

    Kaç yıldır dünya ihaleyi dolarla yapıp dolara endeskleyip şuan yazdığınız başlıktaki doları dusurme çabaları,? Bu insanlar hiç mi merkez bankasindaki ekonomistleri dinlemediler?

    Sıkıntı yapilan iyi şeyleri yaptıkları diğer kötü şeylerle örtüp her yaptıkları hatayi daha sonra toplarken iyi bir şey yapilmis gibi anlatmalari..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi hoş doları %5 düşürdük. Peki elde satacak dolar kalmayınca ne olacak? Devletin buna karşı ekonomik bir hamlesi yok ki? Samanı bile ithal ediyoruz gerisini siz düşünün. Şuan bile doğru adımlar atılsa etkisini en az 5 yıl içinde gösterecektir ki o zamana kadar dolar inşallah 5 liraya kadar çıkmaz. Şuan bizim yaptığımız yanan evi işeyerek söndürmek. Allah sonumuzu hayır etsin...
  • gececi4337 G kullanıcısına yanıt
    Tabi tabi onun için ülkede en az %60 aç resmen aç insan var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir aktrolun laftan anladigini gormedim hic

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MachinaeSupremacy


    quote:

    Orijinalden alıntı: samsungj7


    quote:

    Orijinalden alıntı: MachinaeSupremacy


    quote:

    Orijinalden alıntı: samsungj7


    quote:

    Orijinalden alıntı: MachinaeSupremacy

    En acınası olan da adamın sorduğu tonla soruya sadece bi siz biliyosunz diye trip atmaktan başka bir şey yapamaman... çok acınası çok...

    Bu ülke senin gibi insanlardan kurtulmadan düzlüğe çıkamaz.. niyet çok önemli..

    Ben herhangi bir görüş belirtmedim, sadece konuda gözlemlediğim kadarıyla ne biriyle tartışabilecek kapasiten ne bi karşı argümanın ne de herhangi bir bilgin var. Sadece karşındaki senle aynı fikirde olmayan insana siz bilmonuz sizden kurtulsak filan diyorsun. Adam gayet güzel sorular sormuş, vatanın karış karış satılmasına sesiniz çıkmıyor demiş, sen de cevap veremeyip pf bi siz bilonuz demişsin. Işte en acı ve komik olan bu.

    biz art niyetli sorulara art niyetli insalara cevap vermiyoruz. bilgi-argüman diye bildiğiniz herşeyin kopyala-yapıştır olduğunu biliyoruz. ayrıca iki satır yazıda ne çok şey gözlemlemişsin.. sen ona gözlem ben ise önyargı diyorum. muhatap olma..madem çok biliyorsun cahille münakaşa etme.

    Konuyu 1 kaç haftadır takip ediyorum, verdiğin cevaplara binaen yazıyorum bunları. Kopyala yapıştır dediğin şeyler kanıtlar, bazıları gibi farazi konuşup siz suçlusunuz demiyoruz. Ki vatanın hala karış karış satılmasına bir cevabınız yok. Vatan hainliği dediğiniz şey buna göz yummak değil de nedir? Artniyetli diye değil, verecek bi cevabın olmadığı, ama parti fanatikliğinin düşünmene izin vermediği için yazamıyorsun. Ben cahille münakaşa etmiyorum, sadece cevap veremediğin şeyi niye sorgulamıyorsun diye merak ediyorum. Vatan geleceğini etkileyebilecek bi oy veriyorsun, ben de en azından aklında soru işareti olsun diye senin mantığınla sana cevap veriyorum. Ha sen haklıysan dökersin argümanlarını kanıtlarını deriz ki bu adamın hareketi vatan için daha doğru onu benimseriz. Ki hala sanmıyorum vatanın satılmasına doların yükselmesi kadar ses çıkarabileceğine.

    dolar çıkıyor diye sanki biz eleştirmiyoruz. sanki enflasyon sadece sizi etkiliyor. hay Allahım ya




  • sübanallah dolar 3 TL'ye düşünce süper güç olucaz vurucaz kırbacı. amerika ve almanya yeni kanal istanbul projesini kıskandığı için doları yükselttiler. çünkü böyle kanallar venedikte bilem yok. oyum yine istikrara olacak.
  • Dolar tepedeyken firmalar ürünlerine zam yapti. Dolar düsünce fiyatlar ayni kalacagi icin olan yine bizim halka olacak.

    Simdi dolar düsüyor, bundan dolayi asgari ücretten tutun bir cok maas zammi olmasi gerekenden düsük olacak. enflasyon hesabi zaten yalan, döviz kuru da düsük halden hesaplanirsa vah halimize..

    Firmalar böyle uyanikliklar yapar mi, bal gibi yapar..
  • Arkadaşlar batarsak da beraber, çıkarsak da beraber...

    Burada sidik yarıştırmanın kimseye faydası olmaz bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baaydin

    Dolar şu kadar yükselmiş bu kadar düşmüş çok önemli değil belki ama.
    Düşünün arkadaşlar başka bir ülkenin para birimi senin paranın 3,5 katı.
    Hadi o ülke büyük bir ülke diyelim.
    K.. kadar gürcistanın parası bile senin parandan %30 daha değerli.
    Asıl sorun bu neden Türk Lirası bu kadar değersizleşti.


    6 sıfır atılmadan oncesini düşün bir de.
  • 3,36 direnci kırıldı, çok daha düşüş olacak. Yeterli değil ama bu ivme yılbaşına kadar yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi yanım artmasını bir yanımda azalmasını istiyor ... Artarken kaybolan adamlar hemen çıkmış oda ayrı bir konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik snslize göre şu anda düzeltmesini yapıyor.Gün içerisinde inebileceği minimum nokta 3,3520...oradan biraz daha yukarıda günü bitirecek ve yarın bira tepki yükselişi olacaktır.Yarın akşama kadar tepki yükselişinin 3,41 - 3,43 seviyelerine kadar gitmesi beklenebilir.BU hafta kar satışlarının bitmesi ile birlikte önce 3,48 sonra tekrar 3,55 seviyelerini denemesi beklenebilir.İkinci yükselişte eski zirvesini geçemezse burası bir direnç olur ve bir süre atay ve aşağı yönlü seyir izler.Ama gelecek hafta deneyeceği yükselişte 3,55 seviyesi geçilirse bir miktar daha yükseliş olabilir.Yani kısaca en geç önümüzdeki hafta en tepe noktasına doğru bir yükseliş deneyecek.Bunu geçip geçememesi yön hakkında fikir verecek.Şahsi kanaatim bu noktayı 1-2 ay gibi geçememesi yönündedir.
  • 2.60-2.70 bandına kadar inmeli.
  • FED faiz arttıracak. fitch te olumsuz açıklama yapar.. 22 aralık noel tatilinden once olacka bunlar.

    o zaman görürüm 3 diyen arkadaşları. Tl ye dönüp suni çözümlerle olmuyor bu iş malesef.. sene sonu 3.5 üzerinde kapatacak benim tahminim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Flagyy

    Bi yanım artmasını bir yanımda azalmasını istiyor ... Artarken kaybolan adamlar hemen çıkmış oda ayrı bir konu

    Ülkenin menfaatlari ne diyor peki ?
  • dolar artık minumum 3.20 görür
    fazlaya alıştırıp 3.20 ye şükrettirirler.
  • Konuyu niye guncellemiyorsun dolar 3.337 degil 3.574 suan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: St. Dupont

    bu düşüşü sevinçle karşılayanların kapak olsun diyenlerin ikiyüzlülüğü tartışılmaz. iyiye iyi kötüye kötü demeyi bileceksiniz. doların arttığı zamanda açılan konuya nispet yapar gibi bu konu açılmış bir de. sanki siz düşürüp yükseltiyorsunuz doları.

    Ülkem adına faydalı bir durum olması neticesinde doların düşmesine seviniyorum. ithalat yapan kesimin kan ağladığı esnafın endişelendiği bir durumda dolar yükseliyor diyerek 1.000-2.000 dolar sermaye ile kur savaşına girip cebine 3-5 kuruş para giren ülkesi ve esnafı endişe içerisindeyken sevinenlerden olmuyoruz en azından. Hangisi daha mantıklı. Aynı mantıkla mikro iktisat konusu olan bulunduğun lokasyonda gidip fırındaki bütün ekmekleri alman ekmek fiyatını etkileyemeceği gibi burda cüzi rakamlarda doları olup kur savaşına katılan arkadaşımda kur u etkilemiyordu. Ama onlar sevinirken sorun yok biz düşmesine sevinirken siz mi yaptınız oluyor. Yükselirken bilmem ama düşerken biz yaptık(makro konuyorum).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_DoMiNo -- 8 Aralık 2016; 12:17:18 >




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.