Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (6494. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Turcopolo , Turcopolo , freshwind , muratbekar Daha Az
4 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 18 Misafir (1 Mobil) - 19 Masaüstü3 Mobil
5 sn
235.336
Cevap
1.165
Favori
11.778.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
12. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 64926493649464956496
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krstarica

    Gelecekte daha da duşecek, nerede yigilma olursa, orada kıtlik oluşur. Su an seven sevmeyen herkes sirf maasindan dolayidir ki doktor olma sevdasinda, ileride hem saglik kalitesi hem de maddi anlamda tatminlik azalacak maalesef. ( Su an bile 10000 lira civari maas oldukça yetersiz, vasat)


    Tip ki 50 yıl once ogretmen maaslarinin gayet ulke ortalamasinin cok ustunde olmasi, su an ise nsanlarin ekonomik ihtiyaclarina karsilik vermemesi gibi.

    Kalite zaten sistemden dolayı yerlerde. Ne kadar çok hasta bakarsanız, ameliyata girerseniz o kadar çok döner sermayeden para alıyorsunuz. Bazı doktorlar yakında sadece kapıdan bakıp ilaç yazıp gönderecek. Bir Kardiyolog, 15:30'daki hastasını 13:15'de alabilecek kadar hızlanmış. Ayrıca hasta sayısı sürekli artıyor ve bazı doktorlar yurtdışına çıkıyor. Bundan 10 yıl sonra da en az 95 milyon nüfus ile doktora talep azalmaz, artar. Üstüne birde artan sayıda yurtdışına çıkmak için fırsatlar kollayan doktorlar var. Ama Tıp Fakültelerinin puanları gerçekten çok düşmüş. Bu ilerde elit kaliteli doktor grubu yaratabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • % 50 ye yaklaşan üfe'yi hatırlatma postu.

    bilmeyecek kadar saf olana not: sanayici, iş adamı (insanı), kar edebilecek durumda, kar etmemeyi seçmez. özellikle bizdeki gibi, geçirme ihtimalin varsa, ne duruyorsun, geçürüvee, tarzı mottoya sahip coğrafyalarda. yanisi, bu üfe oranları, henüz sanayicinin işlediği mala yansımamış olsa dahi, birim fiyatlara çoktan yansımıştır. ama inflaşyon 18.95 , yiyen varsa buyursun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt

    6 ay önce aldigim Bluetooth kulaklik 550 lira iken şu an 799 liradan satiliyor. neredeyse %50 fark var. Ufeyi komple yansitmişlar. Adi enflasyon. Yillik degil, yarim senelik degisim bu. Keza Pc de öyle mayis ayinda aldigim notebook 10750 lira iken şu an 13000 lira bandina yerleşmiş. Evcil hayvan traş makinesi 500 lira civarina edinmiştim, su an andis marka ayni marka cihazlar 1800 lira olmus sadece 2 yıllik degisim bu. Rupes marka polisaj cihazlari bundan 3 sene önce, 1200-1500 lira bandinda idi. Su an en kotusu 5500 lira.


    Bu kadar uzaklara gitmeye gerek de yok, ortalama zeytinyagi 25 liradan satiliyordu litre bazinda, su an 45-50 lira bandina cikti. Bu son 1 sene icerisinde olanlar.


    Enflasyon neye göre kime göre? Enflasyon hesabina Turkiyr gibi tum ticareti ithalata dayanan ülkede, navlun hesabi yansitiliyor mu? Alay eder gibi, %20 bile enflasyon çikmiyorsa 6 7 kat artan, transport fiyatlari nereye yansitiliyor?


    Dolar bazinda enflasyon hesabi da yetersiz ve cahilce maalesef. Pandemi tuzu biberi oldu. Aşi piyasasi tüm transport işlemlerini öldürdü. Navlun fiyatlari %600 artti son 1 yilda. Bu inanilmaz bir rakam. Bu rakami yansitmamak mumkun degil. Dogrudan üfeye yansiyacak bir sey zaten, sadece hammadde olarak da bakmamak gerek.


    Elektronik eşyalari cok ciddi darbogaz bekliyor. TSMC Taiwan dunysnin en buyuk çip üreticilerinden biri kuraklikla mucadele veriyor. Iphone üretimleri darbogazda, bugun 15000 lira olan Iphonelar onumuzdeki 2 yil icerisinde 25 bin bandina yukselecek maalesef ve haberler hiç iyi degil. Aldigimiz her seyi korumamiz gerek bu saatten sonra, zira yenilemek bundan sonra cok daha zor olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 4 Ağustos 2021; 16:30:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 ay önce Fiyat İstikrar Komitesi kuruldu.

    -Sebze, meyve zammını önleyemedi.
    -Akaryakıt zamlarını önleyemedi.
    -Elektrik, doğalgaz zamlarını önleyemedi.
    -Beyaz eşya zamlarını önleyemedi.
    -Mobilya zamlarını önleyemedi.
    -Yangın tüpüne, yangın topuna gelen zamları öneleyemedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt

    ülkede yazdıklarınızın hiçbirini anlamayan ve hatta sizi "hainlikle" suçlayacak milyon kişi var. tam da bu nedenle, yarın bugünden iyi olmayacak malesef..


    eşime dostuma söylüyorum


    "elinizdeki nakiti tutun, ne yaparsanız yapın ama paranızın enflasyon karşısında erimesine müsade etmemeye çalışın,

    uzun dönem konut/araba borcuna girmeyin, 1000 tl lik ürünü 8 takside bölmeyin max 3-4 olsun"..

  • first_officer F kullanıcısına yanıt

    komiteyi oluşturan bakan ve başkanların şu an dertleri çok daha büyük :)

    koltuklar gittigidiyor az sonra okurumunda. her gece resmi gazeteyi okumadan uyumadıklarına eminim ama ispat edemem :) 

  • dolar biraz düzeltme yaptı gibi, nasıl devam eder sizce?

  • acquiles kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle, maalesef. Olaya sadece düz hesap dolar 7 den 8 lira oldu ama neden fiyatlar, 8/7 oraninda artmadi da %40 arttigini fabrikanin vurgunculugu uzerinden degerlendirirler.


    Bir fabrikada sadece dolar girdili hammadde yok cunku, ya da bir oto bayiisinde aklimiza gelen her seyde. Urunun transportu var, iscilerinin ulasim kartlarindaki yol ucretlerine yapilan zamlar, sigorta ucretlerine yapilan zamlar, elektrige, gaza ve bilimum kullanilan sarf malzemelerinden, jeneratorlere kadar kullanilan her seyin degisimi ucretleri eklenince dağ oluyor. Ve hu oranlar her zaman dolar ve kur artisindan daha yüksek oluyor. Cunku ulkede cari acik var ve hukumetinde para kaciran insanlari var ulkeyi yonetenlerin açtigi bu deligi kapatmak istedikce daha da vergiye zamma abaniyor, ulkeden kacan yabanci yatirimci da var. dolardaki degisim devede kulak kaliyor. Bir seyler kotu gitmeye basladi mi o sebeple her sey kotu giymeye vasliyor.Dolar 1 lira yusekliyor ama cari acik 3 kat artiyor. Borcu borcla ceviren devlet ve yolsuzluk yapan insanlari var cunku. Insanlar şunu göz ardi ediyor. Birkaç fabrika sahibi olsun bu fabrikatorlerin bir yasantisi gideri, oglu, oglunun okul masraflari, yillik giderleri, evleri, vergileri, araçlari her seyi var. Bu insanlar gecen sene aldigi araci 1 milyondan degilde 1.5 dan, aldigi evi 3 milyondan degil de 5 milyondan balon emlak fiyatlariyla alinca ya da bunlarin ticaretini yapiyorsa ki Turkiye gibi ulkelerde bircok varlikli insan sadece tek bir işle de ugrasmiyor parasi olan insanlar birçok alanda oluyor. Bu da cok yanlis bir politkadir. Parayla para ticareti yapiyor. Sade bir vatandasin aklinin almayacagi boyutlarda paralar döndurdugunde her sey daha da kirilgan oluyor ekonomi daha da pamuk ipligine bagli oluyor. kisacasi gereksiz anormal sisen balon sektorler de dolarin cok cok uzerinde yillik bazda sişme de eklenince bu insanlar mevcut sahip olduklari gelirlerle mevcut ticaretlerini de ceviremez oluyorlar. Hele hele bir cogu yuksek enflasyon oraninda kredi çekmişse, pacasini kurtarmak icin daha da dayiyor zamlari artik hangi sektorlerdeyse eli kolu. Zaten bir çok sektor tekelleşti. Hayvan yemi ureticisinin sahibi, süt de uretiyor, hatta elektrik kablosu da uretiyor bu ulkede. Tekelesme tek basina kotu oldugu gibi bu ulkede bir de yandascilik altinda tekellesmeye gidildi. Tum bunlar dolayli olarak enflasyona yansiyor. Cok gelisi guzel ve kaba sekilde aciklamaya calistim cok kaba bir hesap ancak temelde çok fazla dinamik var ve bu kadar dengesizce sisen sektorler oldugu surece enflasyondan sadece enflasyon yani uretim maaliyeti, nakliye maliyeti olarak bahsetmek abesle iştigal oluyor.


    Uzun lafin kisasi otomobil fiyatlariyla ,okul fiyatlari, kumaş fiyatlariyla, emlak sektorunun para ile para kazanmasi uzerinden ticaretinin döndugu balonun sistigi yerde, ne alaka bir süt fabrikasinin ya da bir plastik hammadde urunlerini işleyen fabrikanin urunlerindeki zamlar diyenlere gelsin.


    Su an zaten parasi olmayip, olmayan parasiyla urun alanlar 10 taksitle, yandi gülum keten helva. En ufak resesyonda, bataga girecekler.


    Kapitalizmin en buyuk icadi kredi kartlari , insan psikolojisinin açiklarindan yararlaniyorlar, ben de hep bunu söylerim. Cevremizde ne kadar bonkör gozuken insan varsa bir telefona 14000 lirayi 24 ay takstlendirmeli kredi ile alirken, bu alanlarin en az %50 si cebinde 14000 lira nakit parasi olsun, o parayi elle sayıp o telefonu almaz, kiyamaz.Cebinde 140 bin olsun degil 14 bin yine de almaz. Insanlar gormedikleri şeyi, parayi, materyali harcarken kolay harciyorlar cunku. Eldeki 80 lira, kredi kartindaki 80 liradan cok daha degerli. Hele ki toplumsal bilinci oturmamis toplumlarda gosteris silahi da varken, kredi gibi tuketim fenomenleri cok daha tehlikeli oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 4 Ağustos 2021; 17:24:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: drowze

    Dünkü fırsatı kaçırdım.

    Normaldir


    çünkü


    fırsat olduğunu,


    şuandan geçmişe bakarak anlayabiliriz sadece


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: first_officer

    2 ay önce Fiyat İstikrar Komitesi kuruldu.

    -Sebze, meyve zammını önleyemedi.
    -Akaryakıt zamlarını önleyemedi.
    -Elektrik, doğalgaz zamlarını önleyemedi.
    -Beyaz eşya zamlarını önleyemedi.
    -Mobilya zamlarını önleyemedi.
    -Yangın tüpüne, yangın topuna gelen zamları öneleyemedi.

    O komite önce erdoğanın %300 yaptığı araba vergisine baksın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sibiryadan

    dolar biraz düzeltme yaptı gibi, nasıl devam eder sizce?

    20 senelik dolar grafiğine bak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M4M00D kullanıcısına yanıt

    3x+ yaptık Allah bereket versin  

  • 1 dolarken almadık şimdi öyle trene bakar gibi izliyoruz  

  • o kadar multeci al suriyeli afrikali al ama dolari dusureme halende multeci aliyor.biri demisti multeci olmasa sanayi coker diyordu al ne oldu dolari mi dusurdu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9600_G_T -- 4 Ağustos 2021; 18:12:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt

    Güzel bir özet  

    Tam arak bu formattayiz. Tamamen tüketime yönelik ve bizim olmayan parayı harcarayak lüks ve gösteriş üzerine bir hayatı olması gereken bir hayatmis gibi algılıyor insanlar artık. Yemek ve su gibi bir ihtiyaç zannediyor.

    Asgari ücret alıp malum telefonu 12ay taksitle alan kafa..


    Yapacak birşey yok, duvara vurmadan kimse birşey anlamayacak.

    Ama vuracak onu bilsinler.. Bişey olmaz kafasıylan gidiliyor ama öyle deyin kazın ayağı..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ancak bu sefer yutabileceklerinden büyük bir lokmayı çiğnemeyi deniyorlar...
    Tek motivasyonları öyle de bittik böyle de biteceğiz belki yutarız diye düşünmeleri...!!! ⚡🤔🙄

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acquiles kullanıcısına yanıt

    12 ay nedir 36 ay taksitle alan gördüm. Neyseki sonunda bunlar çok cari açık yaratıyor diye taksit sayılarını 3 aya kadar düşürdüler. 36 ay taksitle alıyorsun daha diğerinin taksidi bitmeden yeni çıkan modelini almaya kalkıyorsun resmen kara delik gibi birşeydi. Tek sorun vergiler aşırı yüksek zaten kur sebebiyle artık 8-10 bin'den aşağı ülkeye giremiyorken vergilerle 15 bin yapıyoruz. 8 binlik telefonu 3 taksitle alabilen adamın zaten az çok parası vardır ya da yürek yemiştir. Bunu 15 bin yapmanın mantığı ne? Tabii ki galaksi liderimizin saray ve uçak filosu giderleri.

  • first_officer F kullanıcısına yanıt

    Yok bence motivasyon değil son bir deneme yapiyorlar,


    "bunu da bu halka kabul ettirir herşey güzelmiş diye yolumuza devam edersek, daha da secimmis vaatmis, hizmet mis, hesap vermek mis,oylama vs gerek yok bunlara. Arada bir kafalarına çay at, ışıklı top at geç karşıya"..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acquiles kullanıcısına yanıt
    Bütün dünya malum parti ve yöneticilerin beceriksizliğini konuşuyor, dış ülke siyasetinde minicik yangınları tüm ülkeye körükle yaydıklarıni birbirine anlatıyor malûm partiyi tiye alıp dalga konusu yapıyorlar, bu malûm kendini üstün gostermeye pik yapan yöneticiler varya $$ doları bak 3 TL den ' 1 TL yapma haliyle yola çıkan kadrodur** korukleye körükleye $$$ 9 a yaklastirdilar, dış mihrahlara küçük düşürmeyin diyede yalvaranlar bunlar, eyy malum seçmen kulaklarını aç iyi dinle siz hiç bişey beceeenezsiniz, çünkü kendinize yalan soylemektesiniz, ha bu bunlar güya siyasal İslamcılar , vatanın namusu yanarken , canlılar insanlar, hayvanlar, ağaçlar yanarken başını secdeye götüren münafıklar bilsin ki , her sahte secdelerinde cehennemin en derin ve en zengin ateşine yaklaşmaktadır, zira yaratılana saygıları sevgileri ölmüştür,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redferrari -- 4 Ağustos 2021; 21:25:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • M4M00D kullanıcısına yanıt
    Fena uçmuş, %150.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 64926493649464956496
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.