Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (6006. sayfa)

8 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 27 Misafir (3 Mobil) - 29 Masaüstü6 Mobil
5 sn
235.471
Cevap
1.165
Favori
11.784.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
2. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 60046005600660076008
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • M4M00D kullanıcısına yanıt

    Mantıklı hocam ben öyle art niyetli insan değilim aynı kafadan sayılırız sizinle.Dört sene önce işyerinde arkadaşlarla böyle bir muhabbet geçmişti. Evlenmiycem çocuk yapmıycam diyordum. İş arkadaşlarım bana sen ölünce mirasın kime kalacak veya sen hastalanınca elden ayaktan düşünce kim sana bakacak diye söyleyince kilitlenip kalmıştım o gün.

  • Faiz inecek mesela 100 baz puan inecek oo ne oluyor millet diyecek ama alttan alta ayarlamadir ya dusuremezler diye düşünecekler.

    Böyle inecek ciddiyim bu ideolojik bir mesele halini almış durumda ama bir yerde insanların yahu bunlar hakkaten bu faizi indirerek bir şeyleri kotaracagini sanıyor diye emin olacaklar.

    Tabii o zamana kadar ekonomi kötüye gitmeye devam o aralar nispeten küçük şoklar olabilir çünkü artık iyice ince bir ip uzerindeler yarın birileri çıkıp eyyy Amerika diye bağırsin ödemeler dengesi krizi kapıdan bakar böyle.

    Sonra tabii bu faiz indirimleri kötü yönetim ekonominin kanı olan dolara ihtiyaç iyice artacak bir yerde para bulmak için faiz artırılmak zorunda kalacak.

    O arada tabii yine yan yollara girilebilir dolar bulmak için ama artık ne kadar yan yol kaldı bilmiyorum ama bu 128 milyar dolar gösterdi ki seçim kazanmak için memlekete çok şey yapılabilir bu para satılırken seçime kadar 6.95'de takiliriz diye düşünülüyordu sonra pandemi patladı o ara millet kendini yakarken çoğu çıkan yabancıya falan gitti.

    Çünkü gelişmiş ekonomilerde zihnisinir fikirlerle onlarca hatta yüzlerce milyar dolar birinin yüzünden zarar edilir.

    Yani yol su aslında yol yok işler batırılır sonra aa batıyoruz diyerek masaya oturulur kısa dönem şekli şemalı kurtaran bir fikir bulunur sonra yine batislar.

    Ne kadar sıkıntı olsa da faiz artırımına tutunamazlar ama daha büyük bir şeye ihtiyaç var çünkü kötü yönetimle yüksek faiz birleşince ekonomi sıcak parayla dolar sonra her türlü şokta bu hassas para büyük turbulanslara neden olur sonunda bir büyük şok çıkışa sebep olur ve o çıkışta kritik eşiği geçtiği için tsunamiye dönüşür ülke krize girer.Ama son dönemde anladım ki kriz bile bir şeydir çünkü kriz çıkmayınca işin sonu dibi olmuyor aynı bizim durum.

    Peki ne olacak bence biraz azaltılacak sonra geri artırılacak zor durumda kalındığı için çünkü seçime daha var o indirimler bir yere kadar öyle bir zarara ekonomi dayanamaz.Yok yani o işin sonu bomboş bir ekonomiye geri dönmeyecek krediler vermek turkiye'de çoğu banka yabancıların elinde batı ile ilişki kurulmaya çalışılırken o işler zor.Zaten bu baskıyla şu an bile batık oranı ozsermayeden yüksek kar gelmesi lazım ileride.

    Murat kubilayi dinlediğimde bir kur şokuna daha dayanabilir diyor ekonomi ve o kur sokunda nakit akışı sorunu olursa belli bir zaman sermaye kontrolü gelebilir işte on gün kendi dolarını cekemezsin böyle bir şeyin halkta karşılığı başka bir ülkeye benzemez çünkü halkımızın umursadigi şeyler bellidir yani.

    O yüzden temkinli ve dikkatliler kur umurlarinda değil kuru dusurmek falan o hayaller eskidendi adil değeri 8 olmuş nerdeyse yani reel ekonomiye dokunmadan 7.60.7.70 altı ancak geçici süreler.

    Peki ne olur biz biliyoruz ki artık herhangi bir reform vesaire imkansız sistemin yapısı buna izin vermiyor en ufak örnek olarak reform diyerek beş kişinin toplanıp on madde yayınlaması hammur abi kanunları gibi ve bu defalarca yapıldı.Bu reformlar kurumların organize çalışması,strateji,yüzlerce kişilik iş birliği gerektirir böyle bir şey akla bile gelmiyor kafa bu bir oturup konuşalım kafası.Akla gelse sistem yok ve bunları yapabilecek entelektüel biriminde yok.

    Kötüye gidecek seçime kadar tek soru yavaş mi hızlı mı yavaş ve derin bir fakirlesme yaşayacağımız kesin pek çok kurum yılın sonunda doları 9.30 üstü fiyatliyor artık dolarında enflasyonu yenememesi yüzünden piyasada para kor topal her yere kendini atacak aslında şu an tam halkı soyma devri bunu da bilerek ya da bilmeyerek yapıyorlar zaten çünkü parayı mal harici koyacak yer yok.

    Burada arazi alan arkadaşlar iyi yatırım yapmışsa çok akıllılar gerçeği kabul etmişler enflasyon ortamında finans piyasalarında kısa ve orta vadede yüksek riskler alınmadan para kazanılmaz.Uzun vadeli hisse su bu yine iyi.akinolukentuf diye bir eleman var İstanbul'da değerinin artmasıni beklediği arazilerle iligili iki videosu var bakabilirsiniz.

    İçeride böyle kör yolunu bulmaya çalışan halkın krizden kendini korumak için ya da birikimini attığı bir para var zaten ekonomi iyiyken ev alır kotuyken dolar başka çok bir şey bilmez arada sağda solda hamlede şuna buna kaziklanir.

    Sonuç olarak ağır fakirlesme devam edecek abd ile aranın güzel olması iki yılda olacak iş değil bundan emin olabilirsiniz o ilişkiler iyileşirler ufak bir rahatlama getirir ama bu zehirli atmosferi temizlemez bu atmosferin iki üç katı var kalkması kolay değil.

    İşte bu olurken sapilacak yan yollar çıkmak için yapılan hamleler sürüp gidecek ve işler daha bozulacak çünkü bunların doğru bir iş yapması imkansızdır.

    Eğer baskı altında hissedip büyük işlere seçime doğru girişirlerse işte ben tam bundan dolayı korkuyorum o zaman sönduremeyecekleri bir yangını daha hamleyi bitirmeden başlatabilirler.

    İşte abuk subuk işler kur şoku sonra nakit akisini sağlamak için sermaye kontrolü milletin paniğe kapılması daha da panik bitsin diye yapılan saçma işler bunun içine siyasi olayları da katarsanız o fırtına bugünkü halimize sukretmemize sebep olabilir.

    Aslında bu oyun bitmiş durumda ama hala oynamak istiyorlar kavga çıkarmadan masadan kalkmalarini umuyoruz artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 8.44 şimdiden sabah a ne olur acaba.
  • Abicim bu dolar yükselir önemli değil aslında. Doların artık ekonomik gösterge olduğu aşikar.


    Hükümetin doları düşürmeye değilde insanların gelirini, alım gücünü buna göre ayarlaması gerekiyor. Bizimkiler bunu yapmıyor bizim sıkıntımız bu. Dolar yüzde otuz artıyor, enflasyon ona paralel yüzde 30 artıyor, ama emeklinin memurun maaşı bu şekil artmıyor. İpin ucu kaçık bir yerlerde yani. Yapamıyorlar. Zam için oluşacak bütçeyi çok önceden garantili yollara hastanelere gömmüşler. Elde yok avuçta yok misali.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 25 Nisan 2021; 22:47:49 >
  • 8.5 ları yine göreceğiz anlaşılan.

  • Piyasalar acildimi nasil yukseliyor bu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 8.50 ile başlıyoruz haftaya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ttfvol kullanıcısına yanıt
    Normalde 23:00 de uzakdoğu açılır.
  • MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Merhaba, Tsi 22.00 itibariyle açılıyor yanlış bilmiyorsam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeşil yeşillll
    Yeşil yeşilli
    Senin güzel gözlerin benjamin yeşilll yeşilll

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M4M00D

    Altın dolar karşılaştırması veriler https://goldprice.org üzerinden alınmıştır.

    BASEL III sonrası ve eğer gelişmiş ülkeler kripto borsalarını yasaklarsa özellikle ben epey sıçrama bekliyorum altın ONS


    yatırım tavsiyesi değildir





  • bloomberg usd/tl 8.44

  • Herkes çok gergin

  • 8,50yi geçerse 9tl ye gider bu hafta içinde

  • bende basel olayını ve kripto para vergi / yasaklama haberlerini bekliyorum ama en azından hazirana kadar bi çöküş olmasa coin piyasasında benim için iyi olacak 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 

  • eren1654 kullanıcısına yanıt

    ben yalnızda yaşadım bir dönem hastalandım da kendim kalkıp gittim hastaneye kendi kendime baktım. evet birinin olması iyi güzel olursa hayır demem ama karşıma çıkmıyorsa olmuyorsa didik didik aramam sağda solda benim kafa yapıma uyan birini bulmakta zor bu dönemde açıkçası onu geçtim asgari ücretle gerçekten evlenilmeyecek bi durumdayız insan kendini niye 20 yıl borç ödemeye mahkum eder ne gerek var böyle bir şeye şimdilik yok bence 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 

  • Asya piyasaları ölçü değil. Yarın ki duruma bakmak lazım. Şu bir gerçek ki merkez bankasının artık faiz indirme lüksü kalmadı. Daha da arttırmak zorunda kalmasın yeter ki? Görünen o ki yaz beklenenden sıcak geçecek!


    🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 

  • M4M00D kullanıcısına yanıt

    OOOO baya ilerleme var TSK da o zaman. Ben 1 sene stajyerlik yaptım assubay myo dan mezun olduğumda kışladan dışarı kafamı çıkartmamışlardı. Asker ağalar isteğiniz varmı diye bizim koğuşa gelirdi sorardı çarşı iznine çıkmadan.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sinirli ve Süratli

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    20 yılda çok çok fazla ben ev için kredi çekmiştim 5 yıllıktı o 5 yıl bile bana bir ömür geldi.20 yıl olsa kafayı yerdim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    20 yılda çok çok fazla ben ev için kredi çekmiştim 5 yıllıktı o 5 yıl bile bana bir ömür geldi.20 yıl olsa kafayı yerdim.



    Alıntıları Göster

    Ben 10 sene çektim hiçte pişman değilim.


    100.000 TL den 60.000 TL anapara borcu kalmış. 6 sene bitmiş. İçindeki kiracı ödüyor şu an taksidini. Olmayan parayla yatırım diye ben buna derim.

  • 
Sayfa: önceki 60046005600660076008
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.