Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (5196. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mgora , mgora , samuray_x , beyazid84 , beyazid84 Daha Az
5 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 25 Misafir (4 Mobil) - 24 Masaüstü6 Mobil3 Android
5 sn
235.187
Cevap
1.165
Favori
11.773.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
24. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 51945195519651975198
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şubat toplantısında faiz artırım kararı ne çıkar onu tartışın. Sabit devam mı eder, yoksa düşüşe mi geçer

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Gelişmiş ülkelerin hepsi küçülmüş diyen sizsiniz yoksa ben başlatmadım. Biz PKK ile uğraştıysak İngiltere de IRNA ile uğraştı ne yazık ki İngiltere gibi de değiliz. Darbeyi de küçük düşünen insanlar yapıyor. Ufku geniş olan dünyaya entegre olmak isteyen insanlar darbeyle filan uğraşmıyor zaten. Örneğin gelişmiş ülkeler, adamların kongresi basıldı kaldığı yerden devam ediyor. Televizyonları 7/24 işte böyle oldu, Trump yandaşları demokrasimize böyle saldırdı diye her akşam ayrı bir konuk çıkarmıyorlar. En azından CNN'de bu konu unutulmuş gibi. Bizde zaten meclise vatandaşlar o kadar yaklaşamaz hadi oldu diyelim lağım medyamız hala bunu konuşuyordu ve göstericiler adlarını bile bilmediğimiz onlarca terör örgütü mensubu olarak yaftalanırdı.


    Adamlar mark yakıp ısınma durumundan bugünki seviyeye gelmiş, üstelik beğenmediğimiz koalisyonlar ile bu seviyeye gelmiş. Bizim gibi bir partiye tapıp onlarca kez onu başa getirmek yerine demokratik bir şekilde birden fazla partiye yetki verilmiş ve herkes halkı için çalışmış. Bizde koalisyon yok, herşey daha hızlı işleyecek uçacağız denmesine rağmen 3 yılda sadece %3 büyümüşüz. Neyse uzatmaya gerek yok, siz mevcut hükümeti destekliyorsunuz ben desteklemiyorum. Tartışarak düşüncelerimiz değişmeyecek, inşallah TL yakıp ısınacak duruma gelmeyiz ama enflasyon konusunda Venezula ve Arjantin'in arkasında olmamız gidişat hakkında ipucu veriyor.





  • Dogukan_3002 D kullanıcısına yanıt

    Cevabını sayın Cb verdi. Net değil mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Bu ay ya sabit ya da 0.5 puan enflasyonda artış bekleniyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    hala yazdığımı anlamamakta ısrar ediyorsun sana tanrı burayı uygun görmüş burda savaşıcaksın daha iyi şartlar için yaşıycaksın yada ben gelemem zora diyorsan bir çok türk gibi kaçmaya bak ozaman kedinin ciğer bakıp iç geçirmesi piskolojisi gibi zamanınızı boşuna harcamayın yani o şeyler oyle 5-10 senede sizin o minik ömrünüzde olcak şeyler değil çünkü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Ocak 2021; 19:55:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acquiles

    "70+ yıllık bir serüven 3-5 yılda o hale gelmedi ülkede eşek gibi çalıştı üretti"


    Kesinlikle katılıyorum.


    Zira bizimde bir yerden başlamamız gerek değil mi? Üretmek yerine sürekli ithal etmek(paramız var ki ithal ediyoruz), popçunun kredi borcunu erteleyip çiftçiye haciz göndermek gibi hataları 70 yıldır (hatta hiçbir zaman) yapmamış bir ülke ile kıyaslamak çok hatalı. Haklısınız...

    Adam trol...


    Calismaktan uretmekten bahsediyor ama bayildigi AKP (Guya tam bagimsizlik olacak diye bunlari tutuyormus) 20 senedir sicak parayla, insaatla ekonomi cevirdi, hala ceviriyor...


    Ve bu trol, AKP`nin alternatifi yok digerleri batinin memuru falan diyor.



    Almanya nasil Almanya olmus, otokrasiyle mi ?


    1945`ten bu doneme kadar gecen donemde sadece calismakla mi olmus yoksa baska seyler de mi gerekliymis ?


    Muhalefete bati memuru diyen bu trol, kalkip neredeyse dunyanin en yuksek faizini odeyenlere tam bagimsizlik mucadelesi veriyorlar diyor...


    Almanya bagimsizlik mucadelesini merkez bankasinin rezervlerini eksiye dusururek mi vermis ? Tarihte oyle mi yaziyor ?


    Arkadas bu mavallari asiri cahil insanlar yer, biz de cahiliz ama az bucuk bir seyler okuduk, gorduk ve yasiyoruz.


    O yuzden kahvehane muhabbeti buraya uymaz.





  • Serbest piyasadan Saray ekonomisinemi geçtik..??? 🙄
    Reis; talimat vererek
    Gıda fiyatı düşmez ; KDV Düşer
    Araba fiyatı düşmez ; ÖTV,MTV Düşer
    Sebze fiyatı düşmez ; Elektrik Faturası Düşer
    Meyve fiyatı düşmez ; Doğalgaz Faturası Düşer
    Benzin fiyatı düşmez ; Benzindeki Vergi Düşer
    Motorin fiyatı düşmez; Motorindeki Vergi Düşer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi first_officer -- 26 Ocak 2021; 19:59:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün itibari ile 7.50 stoploss ile yaklaşık 2.5 aydır TL'deyim güzel kazandım kazanmaya da devam ediyorum, Dolar için 7.10-6.80 beklentim var ama 6,50'lerin de görülebileceği projeksiyonlar var. Burada belirleyeceği olan faizlerin ne kadar daha bu seviyede kalacağı. Önümüzdeki toplantıda ya da mart toplantısında gelecek olan max 100 baz puan faiz artışı 6.80'lerin yolunu açar diye düşünüyorum. Dolarizasyonu önlemek için son bir faiz artışı TL'ye ciddi bir değer kazandıracaktır. Buradan merkez bankasının yapacağı rezerv arttırıcı hareketler ile gelecek olan düşük faiz ortamında kur şoklarına karşı bir kalkan olacaktır.


    Umarım bu süre zarfında ülkemiz biraz olsun nefes alabilir ve enflasyonun artış hızı biraz olsun kesilir.



    Bu arada asla YTD...

  • he biz de yedik. stoploss ile para kazandırsaydı bu işte 25 yıldır uğraşanlar ekonomistler şimdiye milyarder olmuştu.

  • Gram 437. Bitirdi be, bitirdi...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Algi boyle birsey iste cikarken 15 ler 20ler havada ucusuyor duserkende daha 7.20 alti gelmeden 6.5 lar konusuluyor simdi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CONQUER.

    Algi boyle birsey iste cikarken 15 ler 20ler havada ucusuyor duserkende daha 7.20 alti gelmeden 6.5 lar konusuluyor simdi...

    Türk demek = abartı demek. çıkarken 10,15 olacak derler,düşerken 6-5tl falan olacak derler. lakin gerçekte olan stabil kalacak. 7,30-7,49tl arası gidip gidip gelecek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    Türk demek = abartı demek. çıkarken 10,15 olacak derler,düşerken 6-5tl falan olacak derler. lakin gerçekte olan stabil kalacak. 7,30-7,49tl arası gidip gidip gelecek.



    Alıntıları Göster

    İkinci 5-5.30 dönemini yaşıyoruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Space-Dye Vest

    Bugün itibari ile 7.50 stoploss ile yaklaşık 2.5 aydır TL'deyim güzel kazandım kazanmaya da devam ediyorum, Dolar için 7.10-6.80 beklentim var ama 6,50'lerin de görülebileceği projeksiyonlar var. Burada belirleyeceği olan faizlerin ne kadar daha bu seviyede kalacağı. Önümüzdeki toplantıda ya da mart toplantısında gelecek olan max 100 baz puan faiz artışı 6.80'lerin yolunu açar diye düşünüyorum. Dolarizasyonu önlemek için son bir faiz artışı TL'ye ciddi bir değer kazandıracaktır. Buradan merkez bankasının yapacağı rezerv arttırıcı hareketler ile gelecek olan düşük faiz ortamında kur şoklarına karşı bir kalkan olacaktır.


    Umarım bu süre zarfında ülkemiz biraz olsun nefes alabilir ve enflasyonun artış hızı biraz olsun kesilir.



    Bu arada asla YTD...

    8.5 ta dövizi bozmayan halk mı bozacak dövizleri? Döviz o noktaya gelince dolarizasyon nasıl düşecek acaba söyler misiniz? Halk döviz almaya devam edecektir o noktada. O seviyeye gelirse bir miktar bende alırım. Faiz arttırsan bile o noktaya gelmesi zor hadi geldi diyelim sadece yalancı bahar olacaktır. Türkiye ye giren para sıcak para , aç gözlü para faiz kesildi mi onlar da hemen uzaklaşacaklardır.
    Bu pandemi döneminde de faizlerin bu kadar yüksek olmasını daha fazla kaldıramayacaklardır.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    Türk demek = abartı demek. çıkarken 10,15 olacak derler,düşerken 6-5tl falan olacak derler. lakin gerçekte olan stabil kalacak. 7,30-7,49tl arası gidip gidip gelecek.



    Alıntıları Göster

    doların bukadar çıkmasının en büyük nedeni dış politikalar tatlıya bağlanma havası eserse gayet düşer,tl halen oldukça değersiz, 7.30 u bir baraj olarak görmek bence mantıksız..

    6.90 düşünce 6.50 baraj görürler..

    5.90 düşünce 5.50 baraj olur.

    bu sarmal bulmaca hiç bitmez 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Ocak 2021; 22:52:41 >




  • önceki yazımda yazdığım gibi, bizim malum trol sıkıştığı anda kendi cinsdaşlarını çağırıyor. bir bakıyorsunuz, uçuyoz kaçıyoz takımı koşmuş konuya. akıl sağlığınızı korumak adına, lütfen bunları beslemeyin, bloklayıp geçin. bir süre sonra azalarak biterler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne artması ne de düşmesi bu saatten sonra fayda eder. Tek çare uzun yıllar stabil kalması insanlar zamanla dolarını bozdurur iş icabı yada yurt dışına çıkmak için alır. zamanla yatırım araçlarından çıkar. yarın 6,80 e düşse yükselecek diye insanlar yine dolar alacak yine dengeler değişecek. böyle olmaz bir yerde artık stabil gitmesi gerekiyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 26 Ocak 2021; 23:24:36 >
  • star scream S kullanıcısına yanıt
    İki veri incelemekten aciz adam gelmiş ekonomi yorumu yapıyor burada.Bak bakalım geçen hafta hane halkı 1 milyar dolar satmamış mı.Senin nato kafaya göre 8.50 den satmadığı için satmaması alması gerekiyordu değil mi.İnsanlar ne zaman döviz bozdurur.Orta Vadede yükseliş beklemiyorsa.Siz eğer istikrarı sağlayacağınıza,gerekli adımları atacağınıza inandırırsanız yatırımcıyı dövizini bozdurur boş dövizde kalacağına en azından tl mevduattan yararlanır.Faiz yatırımcıyı ülkeye çeker güzel reformlarla desteklenirse uzun vadede güzel etkileri olur.Bundan sonrasını izleyip göreceğiz ona göre pozisyon alacağız.Şuan orta vadede bir tahminde bulunmak çok zor Farklı politikalarla 6.5 da 9 da mümkün.Benim tahminim Yaz civarlarında bir 6.90 görülmesi yönünde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 27 Ocak 2021; 6:32:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • star scream S kullanıcısına yanıt

    Ağustos 2018'e bakın kaçtan kaça düşmüş kaç ayda, yüzde 42 düşüş oldu 7.26'dan - 5.10'a. Ağustos 2018'de 7'lerden dolar alan bugün ocak 2021'de 7.33. Dövizi nereden alacağın nereden satacağın önemli. 8.5'da halk tabiki döviz bozmadı halka göre dolar 10 -15 olacaktı. Ama bu işte ilk kural bir şey sonsuza kadar düşmez sonsuza kadar yükselmez. Ve şimdi gene aynı hata yapılıyor daha da düşmez denerek 8.00'dan satmadı 7.70 den satmadı bugün olmuş 7.33.


    Reel ekonomi ile finansal ekonomi bir değildir arkadaşlar, ülkede esnaflar batıyor işsizlik rekor seviyede inanılmaz bir enflasyon var hepimiz farkındayız. Ama bu durum doların düşmesine engel değil finansal ekonomi bambaşka bir olay. Finansal ekonomide verirsin faizi düşürsün doları coşturursun borsayı kimse de ülkenin ne durumda olduğuna bakmaz tek bir amaç vardır o da para kazanmaktır.


    Ülkede faizler bu seviyede olduğu sürece dövizin yükselmesine bu dönem için doların 7.50'yi geçmesine (üstü günlük kapanış) imkan yok bunu anlayın artık.


    YTD...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Space-Dye Vest

    Ağustos 2018'e bakın kaçtan kaça düşmüş kaç ayda, yüzde 42 düşüş oldu 7.26'dan - 5.10'a. Ağustos 2018'de 7'lerden dolar alan bugün ocak 2021'de 7.33. Dövizi nereden alacağın nereden satacağın önemli. 8.5'da halk tabiki döviz bozmadı halka göre dolar 10 -15 olacaktı. Ama bu işte ilk kural bir şey sonsuza kadar düşmez sonsuza kadar yükselmez. Ve şimdi gene aynı hata yapılıyor daha da düşmez denerek 8.00'dan satmadı 7.70 den satmadı bugün olmuş 7.33.


    Reel ekonomi ile finansal ekonomi bir değildir arkadaşlar, ülkede esnaflar batıyor işsizlik rekor seviyede inanılmaz bir enflasyon var hepimiz farkındayız. Ama bu durum doların düşmesine engel değil finansal ekonomi bambaşka bir olay. Finansal ekonomide verirsin faizi düşürsün doları coşturursun borsayı kimse de ülkenin ne durumda olduğuna bakmaz tek bir amaç vardır o da para kazanmaktır.


    Ülkede faizler bu seviyede olduğu sürece dövizin yükselmesine bu dönem için doların 7.50'yi geçmesine (üstü günlük kapanış) imkan yok bunu anlayın artık.


    YTD...

    imkansız diye birşey yok kısa vade(20/30 gün) ben farklı bir senaryo bekliyorum açıkcası ona gore pozisyon alacağım trade amaçlı. Orta vade(4/6ay) dediğin gibi faizler cazip oldugu için dip çalısması devam eder.


    Diğer konu birde şöyle bakalım 2018 ocakta 3.7den dolar alan ne durumda ? :) birde eurobonda yatırdıysa %120 %130 tl bazlı net kazancı vardır


    YTD




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CONQUER. -- 27 Ocak 2021; 1:50:54 >




  • 
Sayfa: önceki 51945195519651975198
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.