Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (5188. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: s.h.a. , s.h.a. , mtnei , Turcopolo , İl teber Daha Az
5 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 49 Misafir (2 Mobil) - 49 Masaüstü5 Mobil1 Android
5 sn
235.091
Cevap
1.165
Favori
11.768.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
2. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 51865187518851895190
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TakTAkk

    Beyler rica ediyorum bu trole cevap vermeyin ekonomi sayfasına gelmiş neden yatırım yapıyorsunuz der gibi kendini komik duruma düşürüyor
    Battı dediği ülkelerin parası senin paranın 10 katı olmuş cahill,
    Desteklediği hükümet doları euroyu 1 tlden alıp 10 tl yapmış üretimi bitirmiş,şimdi diyecek üretmiyoruz ondan kur yükseldi ee cahill 2000de uzay mekigi mi,araba mı üretiyorduk dolar 1 tlydi bilmiyor ki ülkenin tüm kaynakları satıldı başkalarına peşkeş çekildi diye kur bu durumda

    akşama kadar troll medyası izleyip olmayan beynini doldurmuş çeşitli ütopyalarla gelmiş burda bilgili ayağına vuruyor hiç cevap bile vermeyin buna bırakın kendi haline

    he canım burda işi gücü yatırım olanlar burda hep nedemezsin, devamlı akp chp almanyanın refahından başka bir cacık yok 8 milyarda almanyada doğuyor zaten ,diğer konu dışı yazanlarda yazsan keşke, konu başlığı almanyadaki araba cep telefonu fiyatlarımı akp mi chp mi ha ? ama hep işinize gelen yazılcak burda dimi diğeleri ne isterse yazabilir ama karşıt görüşlere yasak oldu.


    olur batının emir eri olmaktan uzaklaştın olur gayet doğal rusyada çinde norveçte yada japonyada kaç katı bakmayı denedinmi?? hiç sanmıyorum emperyal diktatörlük dönüyor dünyada meraketme ömrü azaldı.


    ayrıca dediklerimide saptırıyorlar sanki şu an almanya abd ingiltre battı demişim külliyen saptırma yalan,2025 e kadar bir sabredin yahu almanyanın kendi diyor şu an bitse bile 2028 e kadar yarları anca sarıcaz diye nerde yaşıyorsunuz hayret yani o devletleri resmen gözünüzde tanrılaştırmışsınız oda bir proje ya neyse yıkılmaz kalkmaz hiç birşey olmaz kafa o, yahu o almanya 1945 şehir beton enkazından kuruldu her devletinde bir sonu gerilemesi var yarın yıkılcıklar gibi birşey yazmadım ama küresel çöküş başladı izleyin diyorum sadece olay o.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ocak 2021; 18:38:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

    reyizde iskandinav ülkeleri eyt liler yüzünden battı demişti😁😁😁

    17 senedir aktif sigortalı çalışıyorum, emekliliğime 23 sene daha var !! onlar battı aman biz batmayalım 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: xmxksk

    17 senedir aktif sigortalı çalışıyorum, emekliliğime 23 sene daha var !! onlar battı aman biz batmayalım   



    Alıntıları Göster

    norveçte 35 yaşındamı kafanda bir iki tane beyaz varkenmi emekli oluyorlar sanki ordada yaşasan 60+ na kadar bekliycen çalışçan almanya tüm ab dahil ..

    türklerin genel sonunu zaten çalışmayı sevmemek abd almanya oturdukları yattıkları yerden süper ekonomi güç oldular zaten biri üfürdü oldu🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ocak 2021; 14:54:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    norveçte 35 yaşındamı kafanda bir iki tane beyaz varkenmi emekli oluyorlar sanki ordada yaşasan 60+ na kadar bekliycen çalışçan almanya tüm ab dahil ..

    türklerin genel sonunu zaten çalışmayı sevmemek abd almanya oturdukları yattıkları yerden süper ekonomi güç oldular zaten biri üfürdü oldu 



    Alıntıları Göster

    1 dönem kapağı meclise atıp kıyak emekli olanlara söyle bunu istersen....





  • quote:

    Orijinalden alıntı: xmxksk

    1 dönem kapağı meclise atıp kıyak emekli olanlara söyle bunu istersen....



    Alıntıları Göster

    milletvekili ol o zaman 90 sendir boyle statüsel faklar kıyaklar heryerde var, bir arkadaşımında 25.000+ geliri var napıyım hayatımı hasetlikle kıskanmaklama geçiriyim hayatımı.

    ama burdakileirin kafası ben yatıcam devlet beni besliycek bakıcak,35-40 yaşında emekli olup hayatımı yaşıycam böhhh yeminle türklerle araplar tembellik konusunda bir biriyle yarışır resmen.

    o almanlar oyle bir azim varki dedeyken bile çalışıyor çoğu oyle azim var adamlarda yatarak olmuyor o ekonomi o refah ,kadınları bile sırtında moloz taşıdı yıllarca oyle bedavaya yatarak olmadılar.

    abd bile çalışma emek üstüne kurulmuş bir ülke yatmaya keyif yapmaya değil, yan gelip yatmak isteyen, çalışmak istemeyen homeless oluyor ülkede.🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ocak 2021; 15:11:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    milletvekili ol o zaman 90 sendir boyle statüsel faklar kıyaklar heryerde var, bir arkadaşımında 25.000+ geliri var napıyım hayatımı hasetlikle kıskanmaklama geçiriyim hayatımı.

    ama burdakileirin kafası ben yatıcam devlet beni besliycek bakıcak,35-40 yaşında emekli olup hayatımı yaşıycam böhhh yeminle türklerle araplar tembellik konusunda bir biriyle yarışır resmen.

    o almanlar oyle bir azim varki dedeyken bile çalışıyor çoğu oyle azim var adamlarda yatarak olmuyor o ekonomi o refah ,kadınları bile sırtında moloz taşıdı yıllarca oyle bedavaya yatarak olmadılar.

    abd bile çalışma emek üstüne kurulmuş bir ülke yatmaya keyif yapmaya değil, yan gelip yatmak isteyen, çalışmak istemeyen homeless oluyor ülkede. 



    Alıntıları Göster

    Demogoji yapıyorsun hasetlendiğim falan yok banane milletin aldığı maaştan, ben ne anlatıyorum sen neden bahsediyorsun. Beni tanımıyorsun,nerede, hangi şartta, kaç para maaşla, hangi sosyal haklarla ne iş yaptığımı bilmiyorsun sadece Türkler tembel çalışmayı sevmez diye boş sallıyorsun....


    Peki uzman kardeşim aynı iş yeri beni 60 yaşına kadar çalıştıracakmı ???? sokakta 30 yaş altı genç işsiz dinamik milyonlar varken ben çalışmak istesemde özel sektör beni 60 a kadar tutacakmı ?


    neyse boş yere nefes tüketiyoruz hayata bakışımız ve doğrularımız çok farklı biribirimizi anlama şansımız yok....





  • neyse konudan çok saptık.


    Arkadaşlar bir dahaki faiz toplantısı ne zaman olacak ve eğer faizi düşürürseler dövizde artış olur mu fikri olan cevaplarsa sevinirim.

  • xmxksk kullanıcısına yanıt

    bir topluma tembel ve hazırıcı armut piş ağzıma düş olduğunu soylemek hakaret değil bu bir, Atatürkçüyüz derler Atatürk 55 yaşına kadar, adam yatağa düşene kadar haldur huldur büyük bir emekle çalıştı,halkıda yan gelip yatırmadı sırtından ter gele gele çalıştırdı,vatanda çalışmak üretmek refahın olmazsa olmazıdır toprağından petrol fışkırmıyorsa🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 


    ama arkasından gelen sözde Atatürkçüler nerden rahat iş avanta kapsam,ay erken emekli olsam,nerde oturak masa başı yatış memur tarzı iş bulsam, nerde uzun tatil yapsam derdinde bu kafayla çok nefret ettiğiniz akp gitse ne gitmese ne aynı tas aynı hamam devam eder.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ocak 2021; 16:27:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-400988AF7

    Bu mesaj silindi.

    Ne çalışkanından bahsediyorsunuz siz? Metro'da mühendislik stajı yaptım bende (tanıdık sayesinde o da) herkes yatıyor adama soru soruyorsun bilmem diyor. Eline almış telefonu dizi izliyor. Çift maaş ikramiyeli en düşük ücretin 6-7k olduğu bir yerden bahsediyorum. Bu dönemde İmamoğlu'na denk gelmiyor öncesinden bahsediyorum şuanda da aynıdır. Hani hakkını veriyordu? MEtro'da çalışmakta her babanın harcı değildir normalde. Dayısız giremezsin.


    Ülkenin her kurumunda yozlaşmışlık var. Devlet dairesinde işgüzarların çokluğuna hiç denk gelmediniz galiba.


    Ya bu milletin kendi içinde bile laf çıkmıştır." Memur kafası diye." Siz neden bahsediyorsunuz?


    Parayı al yangel yat. 3 tarafı denizle çevrili memleketin(turizmi bedavadan geliri bile olmasına rağmen) insanı çalışkan olaydı. 3 savaş görmüş yıkılmış duvarla bölünmüş Almanya'nın şu an olduğunun yarısı kadar olurdu en azından.


    Google'da en çok arananlarda "nasıl kripto parayla köşeyi dönerim?" soruları varken biraz bahsettiklerin abesle iştigal


    Üstelik tembel diyenlere de hedef göstermişsin, yalancı diye. Yalanımı ispat edecek bir tane delil söyle. Çalışkan olan millet okur. Kendini mal gibi kullandırtmaz. 20 yıldır bu ülke sömürülmüyor. 1945 ten beri sömürü düzeni var. Halen daha akıllanamadıysa sözün bittiği yerdir.


    Aptal olanı güden çok olur bunu anlayın anlamadıysanız. Kimse size önünüze demokrasiyi, adaleti sunmaz. Söke söke kendiniz alırsınız. Gelir adaletsizliği varsa bunun sebebi halkın kendisidir. Bak sarı yeleklilere, ona buna herkes hakkını arama peşinde.


    Bu ülkedei en büyük sorun tembellik asıl. Mustafa Kemal bu ülkeye demokrasiyi getirdi getirmesine ama demokrasinin değerini bilen mi vardı? Ya da demokrasinin ne olduğunu bilen daha doğrusu? TVler de demokrasi diyenlere de ben gülüyorum. Demokrasi için en ufak mücadelen yok , bir de onu getiren adama laf atanlarla dolu. Avrupa'da halkın kendisi yıllarca demokrasi için çabaladı. Bilmeyen, 12 Levha Kanunları, 1215 Magna Carta,, Reform Hareketleri, Fransız Devrimi nedir ucundan kıyısından bir okusun fikir edinsin. Bunların hiçbiri senin coğrafyanda olmadıysa, bu senin milletinin kıçının rahatlığındandır. Zora girmeyen hiçbir canlı evrimleşmez. BU doğa kanunudur. Bu millet 1000 senedir yatıyor. OSmanlı baharat yolunu ipek yolunu, istanbul'u fethetmeseydi, coğrafi keşifler 100-200 yıl daha geç olurdu. O adamları zora sokarak, risk almaya yeni yollar, kaynaklar keşfetmeye, çalışmaya iterken kendi keyfinden gelişmedi bunu da kültürüne ve halkına geçirdi. Kültürel olarak tembellik işlemiş artık. Bu halkta gökten gelmedi, Osmanlı'nın devamıdır. Aman başkası baksın ben ne uğraşacağım kafası olduktan sonra daha çok güderler.


    Hiçbir şey olmasa bile sadece şu deprem vergilerinin hesabının sorulmaması, olan depremlerde kadercilik ilkesini benimsemesi , ders çıkarmamasından bile. Ne kadar işgüzar, kendini günlük düşünen, tembel bir insan topluluğu sonucunu ortaya çıkartır. GÖrmesini bilene.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 24 Ocak 2021; 15:53:2 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-400988AF7

    Bu mesaj silindi.

    Sizin bahsettiğiniz bu ülkede azınlık grup. Üstelik torpilin dönmesinin sebebi de yine tembellikten kaynaklanır. Gençlerin çok büyük çoğunluğu ticaretle uğraşmak istiyor. Ben de dahil. Hangi insan çalışarak emeğinin karşılığını alıyor. Ticaretle uğraışmalısının sebebi de bereketin bol olması. Kolay kazançtır. (Bu da tembelliği gösterir.) Bu ülkedeki problemlerin temeli, yaşlı kesimden mütevellit çünkü o yaşlı kesim, genç kesimin istediği türden insanları meclise sokmuyor. Bir takım dini ananelerle kafaları yıkanmış çünkü. Kısır bir zincir reaksiyona sebeb sonuç adaletsizlik, çatışma, üretimsizlik, verimsizlik olarak dönüyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 24 Ocak 2021; 16:1:25 >
  • @krstarica


    bloklamışsın ama neyse dediklerinin çoğunluğuna birebir katılıyorum, yozlaşmışlık ve işten kaçma tembellik Türkiyenin heryerinde var.

    bunlar sanıyor bu hükümet gidecek diğeri gelecek yattığınız yerden uçurucak, daha çok beklersiniz uzun uzun yıllar ilk once toplum kendini uçurmaya hedeflemeli siyasiler değil.🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ocak 2021; 16:8:46 >
  • Dolar, Altın düşüyor ama ne hikmetse fiyatı artan şeyler bir türlü ucuzlamıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-400988AF7

    neyse konudan çok saptık.


    Arkadaşlar bir dahaki faiz toplantısı ne zaman olacak ve eğer faizi düşürürseler dövizde artış olur mu fikri olan cevaplarsa sevinirim.

    • 18 Şubat 2021.
    • 18 Mart 2021.
    • 15 Nisan 2021.
    • 6 Mayıs 2021.
    • 17 Haziran 2021.
    • 14 Temmuz 2021.
    • 12 Ağustos 2021.


    Sayin Cb nin son faiz artışından sonra ısrarla, basabasa, vura vura "faiz düşmeli böyle gitmez" mesajından sonra geçen hafta faiz sabit geçildi. Şubat ve mart ayları itibariyle de kademeli olarak düşeceğini beklemek hata olmaz.


    Kaldı ki, yüksek faiz yüksek. Kurdan daha büyük sıkinti.

    Zira usd 8-8.2araligindan herşey fiyatlandi ve 1 kuruş fiyat indirimi gelmedi. Şu an kuru 7 ye veya altına götürmek fayda değil aksine ihracatta havlu atmamıza sebep olur ayrıca ucuz işçilik ile gelecek yabancı yatırımciyi da unuturuz.

    Bu riski içinde bulunduğumuz iki ucu çoklu değnek durumunda hiç bir ekonomi yönetimi almaz.

    Kurun kontrollü yukarı faizin de aşağı gideceği aşikar.

    Oranlar ve zamanlama anlık değişebilir ve fakat bahar ayı ile konut faizlerinde kampanya yapılıp inşaat canlanmaz ise yalancı bahar patlar.

    İnşaat çözüm degil uzun süreli ama ilk etapta en sıcak para akışı inşaat ta..


    Bunu görmemek için son 18 yılı Türkiye yerine Seyşeller de geçirmiş olmak gerekir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 24 Ocak 2021; 16:17:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu dönemde dolar almak mantıklımı acaba ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F79B393CF

    bu dönemde dolar almak mantıklımı acaba ?

    bence tamamen kumar,abd ile ortalık yine aşırı gerilirse uçar ama aksi olursa düşüş veya yatay şansına güvenen alsın bence.

    ha doğal yollardan uçacak diyenlere şu sıralar gülerim sadece seçuk geçer özentileri.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Ocak 2021; 18:4:7 >
  • uzun vadeli düşünüyorsan yabancı hisse senedi fonu almak daha mantıklı.

    hem borsa artuşından hem doların artışından kar edersin.

    https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IPJ


    https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=AFT

  • smnckgzr S kullanıcısına yanıt

    her yıl aynı senaryo oluyor dolar çıkar ürünlere zam gelir. dolar düşer ürünlerin zammı geri alınmaz.

  • kısa vadeli düşünüyorsanız kısa vadede yatay seyredeceği düşünülüyor ytd.

  • dolar düştü (1.5' dan 7.5' a düştü, yersen 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 ) ekonomi düzeldi heyoooo, herşeyin fiyatı düşüyor heyooo 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 

  • 
Sayfa: önceki 51865187518851895190
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.