Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 35,12 - Altın 2.239 | 15 MART 🔥 (2519. sayfa)

5 Kayıtlı Üye (4 Mobil) ve 43 Misafir (5 Mobil) - 39 Masaüstü9 Mobil2 iOS
5 sn
233.614
Cevap
1.153
Favori
11.697.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1146 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
16. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 25172518251925202521
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nereye bastıysam bu konu mesajımın geçtiği konular listesinde görünmüyor, geçmiş ekranını açarak son mesaja git diyorum bunu nasıl düzeltirim ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    Enflasyon konusunda insanların tl de kaldıklarında paralarının eridiği doğru ama tl nin haricinde bugün ne alsan paran değerini korurdu bazıları altın daha fazla artıyor Buna ne demeli yazmıştı fakat faiz ayrı altın döviz ayrıdır. Kim demiş altın dövize para bağlamakta faiz olur diye. Doğru ticaret yapan bi insan faize Para yatırmadan da parasının değerini koruyabilir. Zaten piyasada şu an değer kaybeden sadece tl benim bildiğim başka bişe yok. Sonuçta insanları acımasızca sömüren yine bu faize dayalı kapitalist sistemtemler. Benim demek istediğim insanların ekonomiyi Allahtan daha iyi bileceğini iddia ediyorlar o kadar komikler ki halbuki onların rızkını bile Allah veriyor.
    O zaman faize karşıysan tl diye bir paranın islamda yeri ne? O zamanlar böyle kağıt para mı kullanırlardı yoksa altın mı?
    Döviz mi vardı eskide?
    Hem herkesin ticaret yapma ve ticareti bilme zorunluluğu mu var? El kapısında maaşlı çalışanın enflasyona karşı parasını nasıl koruyacaksın?
    Ayrıca tüm dünyada faiz geçerken, bankalar varken elinde sermayen yoksa nasıl borçlanacaksın? Kim sana faizsiz para verir?
    Açıkçası senin savundukların mazide kaldı.
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Şunu denediniz mi?

  • 6.41 güncel olarak dolar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtibarda tasarruf olmaz dediler.

    Tabi balık baştan kokar.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 8 Eylül 2018; 14:19:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

    Iceride acilim sureci vardi hatirliyor musunuz ? Iste bu surec abd'nin irak ve suriye'de israil ile birlikte olusturmak istedigi Kurt bolgesinin Turkiye ile uyumu acisindan vazgecilmezdi ama turkiye bu konuda abd'yle anlasamadi. Isid Kurt alaninin buyutulmesi icin muthis firsat yaratti, esad'a olan tutumumuz nedeniyle abd'yle bunlara ortak operasyon yapmadik, boylece abd kurtlerle direkt muttefik oldu suriye'de.





    Zaten irak sonrasi suriyede olacaklar belliydi. Rusya ise bizim aramiz abdyle bozulunca kurtleri cezalandirmak icin hava sahasini bize acti, afrin cerablus al bab vs...



    Simdi surec tersine donuyor, firatin dogusu ne olacak ?



    Rusyanin Sahada agir cevaplari olacaktir.



    Abdyle tekrar muttefik olusumuz ekonomiyi biraz rahatlatir ama politik olarak baska tehlikeli sureclerin tetikleyicisi olur.



    Kotu siyaset ve sonuclari.

    Alıntıları Göster
    Dış siyaset okadar dengesiz ki, abd-rusya ile ilişkileri dengeli tutmak gerekirken, biriyle iyi biriyle kötü oluyoruz.

    Çok iyi analiz etmişsiniz hocam. Abd ile kötü olmanın ekonomik sonuçları ağır basarken, Rusya ile kötü olmanın askeri açıdan çok kötü ve stresli ortam yaratacağını çok çok iyi biliyorum. Ruslarla şaka olmuyor fena madara ediyorlar adamı. Üstelik akdenize bukadar yerleşmişken, akdeniz ve ege de harekat kabiliyetimizi ciddi kısıtlayacaklardır. Birde yunanlılar var ki , ne zaman Akdeniz’de sıkıntı yaşasak şapkadan çıkar gibi çıkıyorlar piyasaya, fırsattan istifade.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Led Zeppelin L kullanıcısına yanıt
    Evet ya konuyu gizle aktif imiş sağolasın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Şu anda el kapısında maaşlı çalışanın parası değerini ziyadesiyle koruyor. Hani diyorlar ya bu insanlar AKP ye oy verdi iyi oluyor diye inan artık bende zerre üzülmüyorum. İnsan er geç layık olduğu yere geliyor. Bakıyorum insanlara diplomalı aç dolu. Evet diyorum ilim cehaleti giderir kuru kafa insanda baki kalır. Çok okumak değil çok para kazanabilmek marifet. İşte böyle büyük balık küçük balığı her türlü hallediyor. Benim tuzum kuru 20 sene okuyupta okulda ki ezberledikleri ile yaşam mücadelesi verenler yada maaşlı çalışıp faizle gününü kurtarmaya çalışan insanlar düşünsün.

    Tarih tekerrürden ibaret. 90 ları tekrar yaşıyoruz tecrübesiz ve parasız yakalananlar yiyecek ayva bulamayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 8 Eylül 2018; 17:47:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KOnuyu ısrarla kirleten bir troll var. Bu trolün dokunulmazlığı mı var?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Equris

    Ekonomik durgunlaştığı için elbette cari açık düşecektir. Mesela otomobil satışlar sene sonunda muhtemelen %40 civarında daralmış olacak ve geçen sene 900.000 civarında olan satışlar 600.000 adet belkide aşağısına düşecektir. Çünkü fiyatlar çok arttı.

    Aynı şeyleri diğer döviz bazlı şeyler içinde düşünebilirsiniz mesela cep telefonu, çamaşır makines vs. herşey. (Saman dahil)

    Cari açığı kapatmamız için bizim ara malı ithalatını bitirmemiz gerekiyor. Biz yurtdışına sattığımız her 100 dolarlık malın 65 dolarını ham madde aldığımız için geri yurtdışına ödüyoruz. Yani 50 milyar dolar ihracat yaptıysak aslında gerçekte masraflar çıkınca cebimize kalan para 18 milyar dolar oluyor.

    Bu da sürekli döviz kurlarının artması oluyor. Döviz artınca enflasyon artıyor, enflasyon artınca faiz artıyor ve sarmala giriyor.

    Tasarruf etmeliyiz, tasarruflarımız artarsa yurtdışından borçlanmak yerine iç piyasadan borçlanırız bu da cari açığı çok olumlu etkiler.

    Edit: 29 milyara belki daha aşağı bile düşebilir ama biz asıl ekonomik daralmayı 2019 yılında göreceğiz. Cari açığı kapatmanın kesin çözümü ise her konuda dışa bağımlığığı minimuma indirmektir. Dışardan aldığımızdan çok dışarı satmalıyız ayrıca.. Yani bakkal hesabı ile para dahil her konu alıp sattıklarımızda artıda kalmalıyız.

    Alıntıları Göster
    Hocam ağustos verilerine göre geçen yılın ağustos ayından %53 daha az otomobil satılmış. Ki ağustosta kur uçuşu tam yansımamıştı fiyatlara. Eylülde en az %70 olur geçen yıla göre, dolayısıyla %40 kadar az daralma imkansız gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egemena

    KOnuyu ısrarla kirleten bir troll var. Bu trolün dokunulmazlığı mı var?
    Evet hocam bu forumda bazı üyeler millete ana avrat sövse bile banlanmıyorlar onu gördüm ben 2005'ten beri bu forumdayım. Yazık günah ya... Geçenlerde konu dışında birisi maganda gibi millete racon kesiyordu, şahsiyetine ve karakterine hakaret ediyordu milletin. Defalarca o adamı şikayet ettim, mesajlarını bile silmediler, zar zor sildirdim, ceza almayı geçtim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 8 Eylül 2018; 16:4:58 >
  • idlib'de yine bir şeyler oluyor
  • agtr A kullanıcısına yanıt
    Yapılan yazım hatalarından dolayı özür dileriz efendim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Enteresandır bu güne kadar kimi şikayet ettiysem hep ceza aldı. Demek yersiz şikayetlere bulunuyorsunuz.

    Maalesef yöneticiler kurallar doğrultusunda hareket ediyor sizlerin keyfiyle değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agtr A kullanıcısına yanıt
    Düzelttim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harbidenmi H kullanıcısına yanıt
    Benim yazdıklarım bu işlerle direk bağlantılı iş yapan insanlarla istişare yaptıktan sonra yazılmıştır.

    Çok net konuşuyorum ay sonu yükselmeyecek zıplayacak. Belki tarih 1 2 hafta yanıltabilir. Zaten kısa vadede kimse ne olacağını bilemez. Yalnız Ekim ayı %90 7 nin üzerinde seyredecek. Gelir bekleyenler 8 diyor ama ben abartmak istemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumun en büyük trollerinden birisi bu. RTX 2080 ekran kartı konusundan çıkmıyor. Amerikaya avrupaya sözde küfür edip onların ürettiği teknolojilere köpek gibi muhtaç olduğunu gizlemiyor. Prim vermeyin.

  • Adamlar başlık harici Allah muhabbetleri yapıyor. Ne kadar çok Allah'cı varmis forumda sözde bunlar 5 vakit namaz kılıyordur şimdi. Zina hiç yapmamislardir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakan bey ekonomik saldırılara karşı gücümüzü gösterdik diyor, nasıl varmı açıklayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 25172518251925202521
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.