Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (4108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Look At Me , ry4n , tafesan Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 28 Misafir (2 Mobil) - 28 Masaüstü3 Mobil
5 sn
235.413
Cevap
1.165
Favori
11.782.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
10. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 41064107410841094110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu Memiş vb. analizcilerin altın temmuzda düşecek bekleyin uyarıları yüzünden altına yatırım yapmadık altın uçtu.

    Bu süreçte net olarak gördüm ki en iyi analiz kendi bildiğin.
  • Altının uçacağı pandeminin başlangıcında belliydi. Şahsım ülkesi ve üçüncü dünya neyse de anlı şanlı zengin ülkeler bile çılgınca para basmaya başlamışlardı. Ekonomideki "nedret" kuralı yani az bulunurluk nedeniyle altını birkaç ayda bulup çıkaramayacakları ya da darphanede basamayacakları için çıkardıkları kağıt / pamuk imalatı paracıkları bir güzel tokatlanacaktı... Muhasebenin kuralı alacak/borç ilişkisidir. Kasaya para giriyorsa, kasa yani cebin alacaklı oluyor ve sen başka bir yere borçlanıyorsun demektir. Borçlandığın yeri gizlesen bile iğneden ipliğe her şeyin fiyatının artması şeklinde bir gün ortaya çıkıyor ve onun adına Enflasyon deniyor. Bu fiyatı artan her şeyin içinde ve en başında da altın geliyor.

    Ekonomist değilim bu arada, ancak Dolar, Euro, Sterlin gibi paralar da diğerleri gibi altına hesap vermek zorundadır. Yukarıda bir arkadaş şimdi dolar zamanı demiş. Altın zaten dolara endeksli, ayrıca ons avantajı da var. Ons sabit kalsa dahi dolar ne kadar yükseldiyse altın fiyatı da o kadar yükselir.




  • 3 hafta önce eldeki altınları bozdurup biraz krediyle ev almayı düşünüyordum, biraz daha bekleyelim emlak fiyatları düşer dedik bozdurmadık altını. iş böyle giderse krediye gerek kalmayacak
  • 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exclusive.Gamer -- 22 Temmuz 2020; 13:52:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakalım altına vergi ne zaman

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne zaman altın yüksek girilmez desem kendi kendime 1 ay sonra daha da yükseliyor ibretlik

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • konuya gümüş de eklensin. hatta bu gidişle demir, bakır, alüminyum
    dün gümüş ten bahsedilince 4.6 dan gümüş aldım şu an 5 TL nin üstünde
  • Euro ne yapmaya çalışmaktadır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cokbaska kullanıcısına yanıt
    ABD'de parasal genişlemenin sürmesi, koronavirüs vakalarının hızla tırmanması ve ikinci dalga endişeleriyle dolar küresel olarak değer kaybederken TL karşısında ise 5 haftadır yatay seyir izliyor.
    Euro, Fed'in faiz indirirken likidite pompalamasıyla doları zayıflatması, ECB'nin sabit bırakması, Almanya'nın mali teşvikleri ve carry trade nedeniyle dolar karşısında son zamanlarda yüzde 2 değer kazandı.Birlik'in geleceğine dair tartışmalar sürerken bir olumlu haber de liderler zirvesinden çıktı.

    Avrupa Birliği (AB) liderleri, üye ülkelerin ekonomilerini desteklemek için 750 milyar euroluk (860 milyar dolar) ortak tahvil arzını öngören teşvik paketi konusunda anlaşmaya vardı.Pakette acil fonun 390 milyar euroluk kısmını hibeler ve 360 milyar euroluk kısmını ise düşük faizli krediler oluşturuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 22 Temmuz 2020; 16:11:12 >
  • Murat Kubilay ile Herkes İçin Ekonomi (41): Başkasının dolarıyla piyasayla kumar oynamak

    https://www.youtube.com/watch?v=yreR0STAIEE&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Kuveyt Üzerinden aldığım bir miktar altın var şu an hesapta duruyor. Bunu fiziki altına çevireyim mi sizce yoksa bankada sanal olarak kalsın mı? Gram başı 2,5 TL ücret alıyorlarmış. Evde saklama durumu var fiziki olanın ama yastığının altında duruyor. Bankada da güvende gibi ama yarın bir gün ne olacak kestirmek güç. Siz ne dersiniz, hangisi mantıklı olur? Altın patladı gitti birkaç gündür yetişilmiyor. :)
  • sasa_iliç kullanıcısına yanıt
    Banka üzerinden aldığın altını fiziki olarak veriyorlar mı da?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sasa_iliç

    Arkadaşlar merhaba. Kuveyt Üzerinden aldığım bir miktar altın var şu an hesapta duruyor. Bunu fiziki altına çevireyim mi sizce yoksa bankada sanal olarak kalsın mı? Gram başı 2,5 TL ücret alıyorlarmış. Evde saklama durumu var fiziki olanın ama yastığının altında duruyor. Bankada da güvende gibi ama yarın bir gün ne olacak kestirmek güç. Siz ne dersiniz, hangisi mantıklı olur? Altın patladı gitti birkaç gündür yetişilmiyor. :)
    Vergileri daha da artırabilirler böyle giderse Fiziki altın candır. Evde güvende koyacağınız yer varsa fiziki olarak saklayın. Bende Bankalara güvenmediğim için fiziki olarak saklıyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altın 30 TL arttı dolar 3 kuruş artmadı altın ve emtialar resmen şov yapıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @radko: Evet hocam veriyorlar dediğim gibi gram başı 2,5 TL alıyor ama banka.

    @Kimyager06: Hocam bana da öyle geliyor alışa vergi geldi onu yükseltebilirler yakında satışa da vergi gelebilir acil bir satma durumunda yazık olur.

    @MRT_: Dolaylı yoldan altın birikimi olanlara katkı sağlıyoruz o zaman. Bir yandan da altın borcu olanlara sıkıntı. Allah onlara yardım etsin bugünlerde borçlar katladı gitti.

    Çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için. :)
  • sasa_iliç kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 39 tane Ata lira ile bekliyorum ortalama 2100 TL den almıştım... Fiziki olarak saklıyorum sorun yaşamadım şimdiye kadar....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bankalara güvenmediğim için yazmışınızda bendede gram hesabı var ondan soruyorum neden güvenmiyorsunuz banka hesabı riskli falanmı diye?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mvnmt35

    Bankalara güvenmediğim için yazmışınızda bendede gram hesabı var ondan soruyorum neden güvenmiyorsunuz banka hesabı riskli falanmı diye?
    AKP ye güvenmem BDDK ile döviz altın hesaplarına olası bir krizde ağır vergiler koyabilir... Kambiyo vergisini boşa getirmediler ve daha ağır vergiler de gelecektir. Hem bankadaki altını merkez Bankası kullanıyor bizim altın dövizimiz ile fiyatları indiriyorlar.... Fiziki altına müdahale edemiyorlar kendi şahsi fikrim fiziki altından şaşmam...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: educationist

    Daha önce yazmıştım gram 375 ve dolarda 6.75 altını tahmin etmiyorum diye en azından şu konjonktürde. Piyasaların kapalı olduğu günler saldılar ama destek noktaları iyi çalıştı. Gram için 380 direnç seviyesini kalıcı olarak kırmakta zorlanıyor. 390-400 seviyelerini konuşmak için dolar desteğinin yanında 380 üzeri kapanışlar gelmeli.

    Edit:powel konuşuyor altın için olumlu olacak izliyorum.
    İki ay önce yazmıştım sarı kız için daha alınacak yol var. Üç yıl içerisinde 750 li rakamlar gelecektir. O zamn alıntılarım. Tabi yatırım tavsiyesi değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım ama daha büyük riskler varmıdır devlet adına Allah göstermesin ama krizde vs. Hesaba el koyma satış yaparkende vergi sistemi falan olabilirmi merakımdan soruyorum yoksa bende düşünüyorum fiziki olarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 41064107410841094110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.