Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (5197. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Portraitclub , dogangoxel , mazottt Daha Az
3 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 28 Misafir (4 Mobil) - 24 Masaüstü7 Mobil1 Android
5 sn
235.185
Cevap
1.165
Favori
11.773.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
35. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 51955196519751985199
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CONQUER.

    imkansız diye birşey yok kısa vade(20/30 gün) ben farklı bir senaryo bekliyorum açıkcası ona gore pozisyon alacağım trade amaçlı. Orta vade(4/6ay) dediğin gibi faizler cazip oldugu için dip çalısması devam eder.


    Diğer konu birde şöyle bakalım 2018 ocakta 3.7den dolar alan ne durumda ? :) birde eurobonda yatırdıysa %120 %130 tl bazlı net kazancı vardır


    YTD



    Alıntıları Göster

    eurobond alacak kadar finans bilgisi olan adam neden hiise senedi fonu almıyor ki? bakın ocak 2018 den bu güne kadar tfk hisse senedi fonu %312 kazandırmış.

    https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TKF





  • Space-Dye Vest S kullanıcısına yanıt

    7.26dan 5.10 %42 anladım hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dolar düşebileceği en dip yer 7,25

    faiz artacak diye de bekleyenler ülke gerçeklerinden çok uzak. KOBİler faizler çok yüksek düşsün diye her gün baskı yapıyor. esnaf kan ağlıyor. bu pandemi ve yüksek faizler devam ederse çoğu iş yeri 3 ay çekmez kapanır.

  • krstarica kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba şubat ayı sabit kalır veya artar diyen ekonomistler var fakat düşecek diyen yok,

    siz 18 şubat ile ilgilli düşer diye mi düşünüyorsunuz?

  • acquiles kullanıcısına yanıt

    Hocam faiz artacak veya sabit kalacak diyen çok fakat düşecek diyen hiç bir kul yok şuan ekonomist yorumlarında felan,

    siz 18 şubat ile ilgilli düşer diye mi düşünüyorsunuz sırf rte bu cümleyi kurdu diye?

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Evet fonlar mantikli bakip ilgilenmeyenler icin. Ben hergun aktif trade etmeme ragmen portfoyumun 1/3 u fonlarda defansif ve sigorta amacli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JackWondo kullanıcısına yanıt

    hocam kaynak nedir acaba bende okumak istiyorum da

  • acquiles kullanıcısına yanıt

    hocam yani şubat itibariyle düşecek mi diyorsunuz kaynak varmı yoksa sırf rte lanetledi diyemi bu düşünceniz


    yıl sonu da en fazla 14 e düşer diye okudum kayngağınız varsa bende okumak isterim

  • first_officer F kullanıcısına yanıt

    sizce şubatta artacak mı düşecek mi?

  • ClockerTr28 C kullanıcısına yanıt

    şubatta da sabit kalabilir ama Martta kesin düşecektir. çünkü sanayicide,kobiler de artık atacak kurşun kalmadı. bir yandan pandemi bir yandan yüksek faizler.

    Martta faizler düşmezse ülke ekonomisinin dinamosu üretici kesim iflas bayrağı çekecek.

    yüksek girdi mliyetleri,yüksek faiz,pandemi dolasısıyla durgunlaşan piyasa bunlar yetmezmiş gibi bir de hükümet popilist davranıp asgari ücrete 500tl zam yaptı. 1 işçinin iş verene maliyeti 4200tl.

  • Enflasyon +3 faiz sistemi devam edecektir yaz sonuna kadar.Mart belki Nisan'da akut gelişen üfenin yansıması bitecek Tüfe gerileyecektir ufak ufak enflasyon+3 ü koruyarak faiz indirimleri gelir bu durumda ama yaz sonuna kadar %10lu faizler falan imkansız onu aklınızdan çıkarın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    hala şu almanyayla kıyaslama bitmedi gitti o almanya topraktan direk armut gibi oyle çıkmadı 70+ yıllık bir serüven 3-5 yılda o hale gelmedi ülkede eşek gibi çalıştı üretti ,8 milyarda almanyada doğmuyor hatta insanlığın çoğunluğu refah ülkelerde bile yaşamıyor bu kadar hayata negatif bakmanıza gerek yok çoğunluğun içindesiniz çünkü 


    almanyanın senin gibi askeri vesayeti olmuş, bilmem kaç defa kanlı darbe yemişmi hep rap rap modumuymuş?

    almanyanın pkk gibi bölücü bir örgütüde,milyonlarca sempetizanıda varmıymış..?


    size tanrı burayı uygun görmüş ,tanriya şikayet dilkeçesi yazın belki halinize acır 1945 almanyasına ışınlar bol bol mark yakar sobada ısınırsınız 

    ben vatanımı seviyorum .



    Alıntıları Göster

    Allah ın bize uygun görmesi ile ne alakası var yazdıklarınızın.


    O vakit Allah insana beyin versin kullansın ve ilerlesin diye. 500 lü 1000 li yıllarda kalsaydık ozaman , ne teknoloji olsaydı ne başka birşey. Neticede bize bunu uygun görmüş. Ne biçim insanlarsınız. Utanma fıtratınızda 0 bile değil , eksilerde yüzüyor.



    Almanya hiçde 70 yılda gelmedi o vakte, gayet Türkiye 'den ciddi göç aldığı dönemlerde bile iyiydi. Uydur uydur yaz, nasıl olsa kendinizi inandırmışsınız yalanlara.





  • dolar artık öyle 8-9 olacak filan hikaye..reformlarla birlikte dahada düşer bence..düştükçe zaten faizleride orantılı olarak indirirler..marttaki davalarda orta yol bulunursa zaten 7 nin altına gider..erdoğan bu saatten sonra kimseyle zıtlaşacağını sanmıyorum.

  • Faizlerin düşüşe geçtiği ay dolar alımlarıma başlamayı düşünüyorum parçalı. 2018'deki aynı filmi deniyorlar 5.xx lere kadar düşmüştü hatırlarsanız.Ondan sonra kademeli artışlara devam etti ordanda pandemi sonrası mağlum.

    YTD Yatırım Tavsiyesi Değildir. Tamamen kendi hayal ürünümdür :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Ekonomi benim alanım” dedi ama artık seyir zevki kalmayan dizi gibi… Faizleri indirince enflasyonun da düşeceği gibi enteresan bir ekonomi bilgisine sahip birinin, talimatla fiyatların düşeceğini söylemesi tuhaf değil ki… 🙄

    Tuhaf olan bu yönetim şekliyle her şeyin düzelebileceğine inanan uyku moduna alınmış insanların buna itibar etmeleri…! 🤔

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OMREG O kullanıcısına yanıt

    ne reformu? yargı reformu mu? ondan bahsediyorsan hiç umut yok. baksanıza siyasetin emir eri olmuş bir hakimi tuttular anayasa mahkemesi üyeliğine atadılar.. hem de yargıtay da daha bir mahkemeye bile çıkmadan anayasa mahkemesine transfer edildi.

    akp nin yapacağı hukuk reformu anca böyle olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    ne reformu? yargı reformu mu? ondan bahsediyorsan hiç umut yok. baksanıza siyasetin emir eri olmuş bir hakimi tuttular anayasa mahkemesi üyeliğine atadılar.. hem de yargıtay da daha bir mahkemeye bile çıkmadan anayasa mahkemesine transfer edildi.

    akp nin yapacağı hukuk reformu anca böyle olur.

    benimde umudum yok, ama göz boyamada olsa bir reform çıkacak, buda piyasaya mutlaka etki edecektir..bir sürü insan bende dahil uçacak kaçacak denilerek dolar alıp zarar ettik, zararı etheriumdan çıkardım onuda sattım..artık bir şeye bulaşmayacağım..ortalık duruldu bana göre. suyu bulandıracaklarını düşünmüyorum bu saatten sonra..şuan en mantıklısı faiz ve bist oda bilgi birikim varsa tabiki..Allah herkesin gönlüne göre versin, kimse zarar etsin istemem ama çakılıp kalmakta mantıklı gelmiyor..





  • quote:

    Orijinalden alıntı: kendinigelistirentasrali

    İki veri incelemekten aciz adam gelmiş ekonomi yorumu yapıyor burada.Bak bakalım geçen hafta hane halkı 1 milyar dolar satmamış mı.Senin nato kafaya göre 8.50 den satmadığı için satmaması alması gerekiyordu değil mi.İnsanlar ne zaman döviz bozdurur.Orta Vadede yükseliş beklemiyorsa.Siz eğer istikrarı sağlayacağınıza,gerekli adımları atacağınıza inandırırsanız yatırımcıyı dövizini bozdurur boş dövizde kalacağına en azından tl mevduattan yararlanır.Faiz yatırımcıyı ülkeye çeker güzel reformlarla desteklenirse uzun vadede güzel etkileri olur.Bundan sonrasını izleyip göreceğiz ona göre pozisyon alacağız.Şuan orta vadede bir tahminde bulunmak çok zor Farklı politikalarla 6.5 da 9 da mümkün.Benim tahminim Yaz civarlarında bir 6.90 görülmesi yönünde.
    Süper veri analizcimiz de gelmiş. Öncelikle şunu belirtelim, rezervimiz hala ekside. Biden koltuğa oturdu ve caatsanın önemli maddeleri uygulanacak gibi. Cumhurbaşkanı da faizle ilgili konuşmalara başladı, bu faizlerle daha gidilemez. Esnaf çok kötü durumda kredi de alamıyor , kredilerini de ödeyemiyor. Dünya da sıfır olan faiz bizde %18 bu böyle gidemez. Şuan hala mevduatın %50 den fazlası döviz de. 1 milyar dolar bozulmuş diyorsun da , deve de kulak o miktar.
    En büyük sorun da ülkenin durumu ortada.
    Yatırım tavsiyesi değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi star scream -- 27 Ocak 2021; 10:39:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Space-Dye Vest

    Ağustos 2018'e bakın kaçtan kaça düşmüş kaç ayda, yüzde 42 düşüş oldu 7.26'dan - 5.10'a. Ağustos 2018'de 7'lerden dolar alan bugün ocak 2021'de 7.33. Dövizi nereden alacağın nereden satacağın önemli. 8.5'da halk tabiki döviz bozmadı halka göre dolar 10 -15 olacaktı. Ama bu işte ilk kural bir şey sonsuza kadar düşmez sonsuza kadar yükselmez. Ve şimdi gene aynı hata yapılıyor daha da düşmez denerek 8.00'dan satmadı 7.70 den satmadı bugün olmuş 7.33.


    Reel ekonomi ile finansal ekonomi bir değildir arkadaşlar, ülkede esnaflar batıyor işsizlik rekor seviyede inanılmaz bir enflasyon var hepimiz farkındayız. Ama bu durum doların düşmesine engel değil finansal ekonomi bambaşka bir olay. Finansal ekonomide verirsin faizi düşürsün doları coşturursun borsayı kimse de ülkenin ne durumda olduğuna bakmaz tek bir amaç vardır o da para kazanmaktır.


    Ülkede faizler bu seviyede olduğu sürece dövizin yükselmesine bu dönem için doların 7.50'yi geçmesine (üstü günlük kapanış) imkan yok bunu anlayın artık.


    YTD...

    Reel ekonomiyle , finans ekonomisi birbirini takip eden şeylerdir. Birbirinden bağımsız olmaları imkansızdır, öyle birşey olduğunda ortada olanlar sadece balonlardır, onlarda birgün patlayacaktır.2018 i örnek vermişsiniz de , şuan ki riskler çok daha fazla ve merkez bankasının rezervi ekside. Buralar bana göre diptir, daha fazla düşüş beklemiyorum. Daha düşüş olursa bana göre balondur.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • star scream S kullanıcısına yanıt

    Buralar dip ise ben sizi gerçekten tebrik edeceğim ve yanılmışım diye mesaj atacağım tarihe not düşülsün. Dolar 7.36 27 ocak 2021


    YTD...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 27 Ocak 2021; 11:3:48 >
  • 
Sayfa: önceki 51955196519751985199
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.