Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 35,12 - Altın 2.239 | 15 MART 🔥 (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Dark Territory , qaanx , otaku , otaku Daha Az
4 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 39 Misafir (1 Mobil) - 39 Masaüstü4 Mobil1 Android
5 sn
233.104
Cevap
1.147
Favori
11.664.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1144 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
65. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Behram B kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam. Bu arada tabloya göre sanırım "avrupa bizi gıskaniy"
  • Bak keyfine hocam. Ben artık düşünmüyorum bile. Dolar isterse 5TL olsun ben yine alacağımı alırım, yiyeceğimi yerim. Onu alamayan düşünecek bu saatten sonra, biraz akıllı olacak. Atmışsın kendini de yurt dışına, takıl işte



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 10 Kasım 2016; 1:26:55 >
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Eskiden umursamamak kolay degildi. Atatürkcü , Türkiye Sevdalisi büyüdük. uzaktanda olsa ülkede olan hersey üzüyordu insani. benim gelirim 3000 euro bindigim araba 2750 Euro türkiye fiyati 23-28 bin arasi. keske benim ülkemde de insanlar 1 ayligi ile ikinci el olsa bile bir araba sahibi olsa. süt 40 kurus , et 5 tl olsa. refah icinde yasamali diye kafa yoruyorsun. bilim , egitim , hukuk , adaletten bahsediyorsun ama adamlardan yillarca hep hakaret isittik. simdi ne halleri varsa görsün. Yaptiklari hatalarin bedelini kendileri ödeyecek. onlarla birlikte masumlarda aci cekecek ama ne yapalim insanin genetigi sabikali...
  • Valla günden güne maaşlar artmazken her şeye zam geliyor , alım gücü iyice azalıyor. Bu ülkenin ekonomisi ile ilgili muhalefet yapmaya gerek var mı cidden ??!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThePandorasBox

    Arkadaşlar Mualif olabilirsiniz ona bişi dediğim yok ama gerçekten burada öyle bir güruh varki kendi para biriminin değer kaybetmesine üzülmüyor tam tersine bundan zevk alıp ooo daha dur 4 5 olmasını istiyor o kadar oportünist insan var ki bu forumda ülkesinin geleceği vs hiç umrunda değil, bu arkadaşlar milli mücadale döneminde amerikan mandası, amerikan mandası diye bağıran güruh dan farksız... Ben meclisteki bir partiyi desteklemiyorum,RTE den memnun değilim ama sizin yaptığınız gerçekten oportünizim. Ekonomik kriz cıksa, babası işten çıkarılcak aç kalıcak halen ekonomik kriz olmasını istiyor, garip :D

    Boşversene ya bugüne kadar kim beni düşündü ki ben milleti düşüneyim? Geçen seneye kadar kuruş yoktu bende. Miras kaldı birşeyler sahibi oldum. O kadar kpss girdik 3 kere 6 yıl eder. Her seferinde el altından alım ve torpilliler cemaatçiler girdi. Bize kadro kalmadı. Özel sektör bitik. 1300-1500 maaş mesai bitmiyor.
    Kaç yaşına geldim vatandaş olarak arkamda devleti hiç hissetmedim. Askerde bile dünya kadar para gitti. Faydası olmadığı gibi eli cebimdeydi. Şimdi ben bunun için neden fedakarlık yapayım? Gitsin bugüne kadar kimi beslediyse ondan birşeyler istesin. Vatan millet sakarya laflarını da ergenler dışında yiyen kalmadı.




  • İnşallah 4ü görür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RadioheadTR

    İnşallah 4ü görür.

    düşman oldugunu bu kadar bellı etme bari
  • Arkadaşlar iş yerine 10 gündür yurt dışından gelen malzeme olmadı.Tedarik edemiyoruz. İthalatçılarda doların artacağını bildiğinden elinde malzemeleri tutup daha pahalıya satma peşindeler.Ekonomik kriz yavaş yavaş varlığını gösteriyor. Biraz tasarruf yapmaya çalışın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Bu kadar guzel bir cevabi yillardir okumadim forumda. Tam da icimden gecenler, yasadiklarim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgora


    quote:

    Orijinalden alıntı: upliftingsky


    quote:

    Orijinalden alıntı: SelamiŞahin

    Ben 100 liraya yine 100 ekmek alırım banane dolardan kardeşim?

    Bizim tepkimiz neye biliyor musunuz?

    Dolar 4 lira değil 10 lira olsa;açlıktan geberseniz;çocugunuz yiyecek ekmek bulamasa yine bu adamları savunmaya devam edecek olmanız.

    Çünkü elinde kuran var onun başı seccadeye değiyor.



    Dolar arttimi yilbasinda anlarsınız 100liraya 100 ekmek degil 70 gelir.herseyi dovizle alan bir ulkeyiz hep bir disariya bağlılık.

    O zamanda muz yeriz , ithal muzun fiyatı sürekli düşüyor yazın 6-7 tl idi bu akşam 3,99'dan aldım (carrefour) birde muzda %14x vergi varmış ona rağmen bu fiyatlar , o zaman hükümet vergiyi kaldırır doyasıya muz yeriz , hatta ceviz ve balla tatlı bile yapabiliriz.

    Arada bi kampanya yapıp elde kalanalrı temizliyorlar sende fiyat düşüyor diye inan :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acaluka

    quote:

    Orijinalden alıntı: captain_turkiye

    quote:

    Orijinalden alıntı: black_flood

    çokta tın dolar euro

    Cokta tin mi? Yoksa sende dolar kullanmiyoruz, bize ne diyenlerden misin?

    Mesela bence de çokta tın. Aileden zenginim, iyi de mesleğim var. ÖSS' ye iki kere girdim, ilkinde en iyi özel okulda okuyacak param da puanım da vardı, kendime yediremedim bir sene daha çalıştım. Bu kez iyi bir devlet üniversitesi kazandım öyle gittim. Üniversite yıllarında katılmadığım eylem, protesto kalmadı. Gezi'de gaz atan polise, biz senin haklarını savunuyoruz, zengin ile gariban arasındaki uçurum büyümesin, işçi-memur ezilmesin, işçilerin güvenliği sağlansın, alım gücü artsın vs. vs. bunlar için mücadele ettik. Verdiğimiz mücadele sonucunda vatan haini olduk, marjinal olduk, çapulcu olduk. Varsın olsun biz hedefe ulaşalım da yine sıkıntı yok dedik. Ancak sonuç değişti mi, hayır. Soma'da işçiler öldü, bir sonraki sene Soma'dan %50 üzeri oy çıktı bu adamlara. Ben o gün inancımı yitirdim.

    Ulan benim keyfim yerinde. Malımı mülkümü satsam 2 nesil torunuma yetecek kuru para çılar. 2 yabancı dil var, iyi bir meslek var. Bananeydi lan, uğrunda canımı tehlikeye attığım adam omzuma gaz attı lan, haklarını savunduğum esnaf sopa ile vurdu lan.

    Geberin ulan açlıktan. Bu pisliklere oy veren herkes umarım açlıktan sürüne sürüne geberir. Yemin ederim içim bir nebze cız ederse ne olayım...

    Dünyanın her yerinde yoksullar, dar gelirliler solcu, elit kesim sağcı olur. Ulan o bile ters be bu ülkede. Cahillik nasıl bi boyuta geldiyse artık, beyinler yanmış. Daha geçen sene trilyonluk Jeep ile mapus damından alının Reza Zarrab'ı alkşladı ulan bu insanlar. Evine 3 aydır et girmemiş, çocuğuna giyecek ayakkabı alamıyor, yarını belli değil, gidip Reza'yı alkışlıyor. TV' de Ebru Gündeş'in çocuğuna ağlıyor. Neymiş, psikolojisi bozulacakmış. Bozulmaz bacım bozulmaz. Soma'da madende babası ölen çocuğun psikolojisi bozulur, 7 yaşında yazları sanayide ustadan dayak yiyen çocuğun, babası doğuda şehit düşen çocuğun psikolojisi bozulur.

    Bi çekin ulan bu ülkeden eliniz, yeter be yeter. Bi gidin lan artık!

    Herşeyin başı cahillik.
    Cahil insan kolay kandırılır ve sorgulamaz.
    Aa tamda istenilen seçmen tipi.
    Bu kadar imam hatip açılmasının başka bi açıklaması daha olamaz zaten.




  • oncelikle sunu belirteyim. dolar/euro'nun dusmesi-yukselmesi beni kisisel olarak etkilemiyor cok sukur.

    ardindan, buraya yazan pek cok arkadas hukumete muhalif olan insanlarin dolarin yukselmesini istedigini bu sayede rte'nin iktidari kaybedebilecegini soyleyip muhalifleri topa tutuyor. turk lirasinin deger kaybetmesinden ekonomik cikari oldugu/olmadigi halde bunu isteyen insanlarin vatan sevgisinden suphe etmek gayet normal, anlasilabilir bir durum ki benim kisisel gorusum de ayni.

    lakin, sebep sonuc iliskisi biraz karisiyor sanirim.

    acaba insanlar gercekten dolar yukselsin de ekonomik kriz olsun boylelikle rte iktidari kaybetsin mi istiyor yoksa amerika dunyayi dolara bogarken biz parayi betona gomduk su anki durum bu tercihi yapanlarin sucudur o yuzden bu hatali karari verenler gitsin mi diyor?
  • Arkadaşım dün 3.18 den gömmüş parayı dolara şu an bozdu 3.21 den bir günde 10 bin küsür tl yi cebe koydu, dolar adamı fena ihya etti. Benim görüşüm siyasi değilde kazanmak isteyen için olacak, eğer kısa vadede dolardan para kaldırmak istiyorsanız bu tarz şeyleri bekleyin zarar eden görmedim, uzun vadede paranızı dolarda tutun çünkü tl de paranızın kaldığı sürede sürekli değer kaybediyor, Türkiye için acı birşey. 1881 yılından bu yana tl hiç bu ele düşmedi. Ytd.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhat_ps3

    Arkadaşım dün 3.18 den gömmüş parayı dolara şu an bozdu 3.21 den bir günde 10 bin küsür tl yi cebe koydu, dolar adamı fena ihya etti. Benim görüşüm siyasi değilde kazanmak isteyen için olacak, eğer kısa vadede dolardan para kaldırmak istiyorsanız bu tarz şeyleri bekleyin zarar eden görmedim, uzun vadede paranızı dolarda tutun çünkü tl de paranızın kaldığı sürede sürekli değer kaybediyor, Türkiye için acı birşey. 1881 yılından bu yana tl hiç bu ele düşmedi. Ytd.

    Kesinlikle katılıyorum. Ev aldı bir arkadaşım beylikdüzünden 200 bin tl ye yatırım için 2+1. Nerdeyse 6 aydır aidat ödüyor kiraya veremedi hala. Konut öldü artık yeni yatırım $ ve €.


    Bu arada güncelleyelim 3.24




  • bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    Hocam bence sunduğunuz seçeneklerde şöyle bir yanlışlık var yada bu yorum benim görüşüm olsun.

    Bence doların yükselmesini isteyenler oluşabilecek bir kriz durumunda Akp'nin yönetimi bırakacağını düşünmüyor ya da belki diğer partilere güvenmiyor.Benim anladığım kadarıyla Akp'yi destekleyen kesimin genelde gelir bakımından alt düzeyde olduğundan ötürü ,(Doların yükselişinden dolayı çıkacak olası bir krizde de haliyle alt gelir düzeyindekilere darbe vuracağından) , Akp seçmenini bir tür cezalandırma yöntemi olarak görüyorlar diye düşünüyorum.

    Not: Akp'li değilim fakat doların aşırı yükselişinden dolayı oluşabilecek olası bir krizden haliyle rahatsız olabilecek bir vatandaşım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 10 Kasım 2016; 16:07:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar 3 lira ilen 1 kuruş artışı ile dolar 3,22 iken doların bir kuruş artışı aynı şey değil , oransal olarak yeni kuruş , eski bir kuruştan daha değersiz.
    Yani dolar yoruldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qaanx

    Hocam bence sunduğunuz seçeneklerde şöyle bir yanlışlık var yada bu yorum benim görüşüm olsun.

    Bence doların yükselmesini isteyenler oluşabilecek bir kriz durumunda Akp'nin yönetimi bırakacağını düşünmüyor ya da belki diğer partilere güvenmiyor.Benim anladığım kadarıyla Akp'yi destekleyen kesimin genelde gelir bakımından alt düzeyde olduğundan ötürü ,(Doların yükselişinden dolayı çıkacak olası bir krizde de haliyle alt gelir düzeyindekilere darbe vuracağından) , Akp seçmenini bir tür cezalandırma yöntemi olarak görüyorlar diye düşünüyorum.

    Not: Akp'li değilim fakat doların aşırı yükselişinden dolayı oluşabilecek olası bir krizden haliyle rahatsız olabilecek bir vatandaşım.

    turkiye'de iktidar degisimlerini tetikleyen sey ekonomis krizler oldugundan ve simdiye kadar rte/akp ne yaparsa yapsin secmen kitlesi ondan vazgecmedigi icin tek vazgecme yolunun ekonomik kriz oldugu dusunulurse dediginizde haklisiniz.
    cezalandirma konusuna gelirsek eger, devletin gelirleri azaldikca vergilere, zamlara, cezalara yukleniyor hukumet. yine dediginiz gibi akp'nin kemik secmeninin dusuk gelir grubundan oldugu asikar. bu durumda bahsedilen cezalandirma aslinda akp secmeni icin daha az.

    ozet olarak, turk halki hayata bakisi, beklentileri, temel ahlak kurallari birbirinden cok farkli topluluklardan olusuyor. bu topluluklar arasinda kutuplasma, nefret de uzun zamandir arttirilmaya calisiliyor zaten "kindar ve dindar nesil yetistirecegiz" gibi beyanatlarla ve basarili da oluyor gozuktugu gibi.
    bu acidan bakarsak dedikleriniz de haklisiniz.




  • bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    kendi ekonomini kuramazsan ve ithalata bağlı kalırsan, aldığın her malın fiyatı dolar yükseldikçe yükselir. dövizin yükselmesi her hane halkını etkiler. keşke dolar 1.2-1.3 seviyesinde olsa, aldığımız ürünler insani fiyatlara gelse. yada yurt dışından alıp, çakal esnafa kazandırmasak. ama elimizde öyle bir imkan yok. son satırı çok güzel yazmışsınız. zaten parayı betona gömmesek en azından ithal edebildiğimiz ürünler olurdu. iktidar ne liberal, ne de sosyal demokrat olabildi. :) her seçim birilerini kafaladılar ama ortaya birşey koyamadılar.
  • Günün özeti: Dolar almayın duvara çarparsınız diyen birini dinlemeyip vaktinde hatırı sayılır miktar dolar aldığım için bu günü yine kazançla kaparken, onun her sözünü bir lütuf olarak görenler sadece ceplerindeki Türk Lirasının biraz daha eriyişini izlediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alex59 -- 10 Kasım 2016; 17:3:11 >
  • Ülke battı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.