Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (5213. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: freshwind , streamin Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 25 Misafir (6 Mobil) - 20 Masaüstü7 Mobil
5 sn
235.425
Cevap
1.165
Favori
11.782.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
9. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 52115212521352145215
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    İnşallah kazanır veya zarar yapmadan çıkar bu işin içinden. Garibanız zaten hepimiz elimizdekinden de olmayalım. Benim babam da altın hastasıdır varını yoğunu altına basar iner çıkar hiç anlamaz öyle şeylerden atar kenara bekler para lazım olduğunda kullanır
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, birazda dertleşmek için bunları buraya yazıyorum. Ben annemi teke tekte uyarıyorum, diyorum bir an evvel ev bulup almaya bak yoksa bu parayı batırır.


    Babam bu yaşına kadar hiç çalışmamış, annem ise tam tersi hep iş kurup para kazandı ama kazandığı sadece giderlerimize yetiyor, ev ve araba almaya yetmıyor.


    Babam, dedemden kalma ev ve arsayı sattı onu da annem sayesınde satabildi, yoksa onu bile beceremıyordu.


    işte bu parayla ev alacaklardı ama evler zamlandı geçen seneye göre, bu da elindeki parayı daha da artırmak için gümüşe yatırdı kaç aydır gümüşte.


    Sabahtan akşama kadar sofrada bile kulaklıkla telefondan youtube a girip ekonomi videoları izliyor. Annem işteyken tv de bloomberg ht yi açıyor sabahtan akşama kadar.


    Ben babamla konuşmadıgım ıcın ve ondan bir beklentim olmadıgı ıcın işine karışmıyorum. Kendi birikimim var bankada duruyor, işten gelir oldukça paramı dolara çevirip biriktiriyorum. Allah nasip ederse bu sene vizeyi alıp abd ye gideceğim. Bıktım artık her şeyden. Tek hayalım amerıka da tutuna bılmek ve vatandaşlık almak. Sonra annemi yanıma alıp ona bakmak istiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Yalnız çöpçü olmak fena bir iş değil bence hocam. Cidden amerika da veya avrupa da bu mesleği seve seve yapardım. Sıkıcı bir iş değil, sokakta oluyorsun bir yere kısılıp kalmıyorsun. Bir de çevreyi temizlemek hoşuma gidiyor çocukluktan beri.  

    ABD'de çöpçülüğün bizdeki gibi statüsel bir sınıflandırmaya kurban gittiğini sanmıyorum bilen varsa daha iyi açıklar tabi. Yani bizde bir kurye, taksici, hamburgerci bile çöpçü ve çöpçülüğü küçümser.


    Şahsi görüşüm kesinlikle birçok meslekten daha zevklidir ve saygı duyulması gereken bir iş. Ben de yapıyor olsam severek yapardım.





  • M4M00D kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam. Eskiden babam altına yatırmıştı baya zarar etti ondan. Şimdi de gümüşe yatırdı bakalım ne olacak sonu. Gelişme olsa konuya yazarım, canım sıkılıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt

    Aynen amerika da, Avrupa da insanları mesleğine göre, yaptıkları işlere göre küçümsemiyorlarmış. Çalışan herkese her mesleğe saygı duyuyorlarmış. Burada ise insanlar çok egolular, alttakileri eziyorlar, küçümsüyorlar.


    Ne bileyim, amerka da bir hademeyle doktor evlenir ama türkiye de selam bile vermezler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Aynen amerika da, Avrupa da insanları mesleğine göre, yaptıkları işlere göre küçümsemiyorlarmış. Çalışan herkese her mesleğe saygı duyuyorlarmış. Burada ise insanlar çok egolular, alttakileri eziyorlar, küçümsüyorlar.


    Ne bileyim, amerka da bir hademeyle doktor evlenir ama türkiye de selam bile vermezler.

    Bundaki en büyük faktör sanıyorum gelir adaletsizliğinin olmamasındandır. Çöpçü ile mezun bir doktorun alımgücünde, yaşam standartlarında, maaş rasyosunda makas farkının fazla olmaması olabilir. Doktor 5 maaşıyla Mustang alabiliyorsa, çöpçüde 7-8 maaşıyla alıyordur heralde.


    Bunun avantajı, doktor olan doktor olmak istediği için doktor oluyordur. Türkiye'de ise, para kazanmak ve statüsel olarak ben ilk 10k e girdim sıralamada bir otorite sahipliğine erişerek kalan hayatında , diğer insanlardan üstün gelmesi durumu oluşabiliyor. Bu birçok meslekde var ama doktorlarda daha çok ironik bir şekilde.


    Tabi bir de, kültür farkı var. Burada maalesef en "elitim, okumuşum" diyen insanlar bile, davul bile dengi dengine der. Haksız da sayılmaz kendince ancak bunda en büyük faktör yine eğitim ve gelir adaletsizliğinden kaynaklanıyor sanırım.


    Geliri 30 k olan bir tüccarın, eğitimi olmasa bile konuşması da ortalama seviyedeyse, avutkat, doktorla evlenebildiği bir ülkeyiz maalesef.


    Bu gözler, şu arabaya biniyorsun, altındaki araba iyiyken, elinde bu ucube telefon ne arıyor diyenleri gördü. Cüzdan üstü anahtar masa üçlüsünden kurtulamadıkça çok zor bazı şeylerin değişmesi.



    Babanızın kötü alışkanlıkları yoksa, yine de çok hakir görmemeni tavsiye ederim. Her insanın kapasitesi bir olmayabiliyor. Çalışmaması onun adına üzücü, üretmeyen erkek maalesef kendini ve çevresini yıpratır. Umarım, borsada zarar verici hamlelere yapıp, size ve ailenize zarar vermez. Önlem alabildiğinize alın. Benim babamda zamanında ciddi zarar vererek, öbür tarafa göçtü, bazen iyi ansam da bazen hala daha sinirlendiriyor yaptıkları. Yine de kötü alışkanlıkları yoksa, üzerinizde hakkı varsa, değerini bilin. Bol sabır diliyorum size.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 30 Ocak 2021; 2:23:56 >




  • krstarica kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam söylediklerinize katılıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Styric

    Nasıl bir ülkeyiz biz yahu, pahalılığın sebebini markette arıyoruz. Gitsene çiftçiye, üreticiye, fabrikaya, yiyorsa tabi. Malın değerini market belirliyor zaten.  


    10 bin kişi var asgari ücretli çalışan iş yerinde. her ay 10 milyona yakın yük getirdi yeni asgari ücret, süt ve süt ürünleri, et, atıştırmalık vb A'dan Z'ye zam yapıldı. Mecbur yapılacak asgari ücrete gelen her zam piyasayı yükseltir.

    Devlet asgari ücreti artırmasa kasiyer, reyon görevlisi şoför yine ayni maaşı mı alacaktı? Onlarda zam talebi olmayacak mıydı ve zam almayacaklar mıydı? Devlet herşeye zam yaparken herşey pahalılaşırken çalışanlara zam yapılmasın demek insani mi?

    Enflasyonun temel nedeni devlettir ,kamu bütçesindeki açıktır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bi pizzacıya oturduğumuzda 10 dolara şuana kadar yediğiniz en iyi pizzayı hayal edin onun daha iyisi + 2 bira idi 1 dolara hamburger vardı walmartta. 1 liraya burger gibi düşünün.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-41F3DB120

    Zabıta güçleri enflasyonu düşürmek için ayçiçek yağını korkutmak süretiyle piyasalara müdahale ediyorlar.Bir de hükümet çalışmıyor derler...

    Dolar 4,90 enflasyon %5 inşallah... 


    Fritöz ve mısırözüyağı ile.



    Adamlar ülkeyi iran Gabon seviyesine düşürmüş milli gelir 700 milyarın altına inmiş. Suçluyu da market üretici dağıtıcı olarak ilan etmişler... Oraya gelen bu adamlar azaldığında yada 8-10 bin beleş maaşları eridiğinde işte o zaman market fiyatlarını, pahalılığı kimse konuşmayacak çünkü nasıl elektrikte kayıp kaçak bedeli varsa ürünlerde de kayıp kaçak bedeli ile gizli yada açık vergiler var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 30 Ocak 2021; 3:46:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xmxksk

    Migros,Bim,Şok ve A101 kendi marklarına ait yoğurt, kaşar, labne peynir ve süte aynı haftada aynı ortak fiyatta zam yaptılar gezin bakın.


    Zabıtaları göreve davet ediyorum 4 marka 4 ürün ortak aynı anda zamlandı. Piyasayı avuçlarında gezdiriyorlar haydi düşürsünler fiyatıda görelim  

    Tekellesmeyi halk istedi bim a101i müslüman dediler içki satmıyor dediler. Sonra şok'u Ülker aldı . Müslümanlar ülkeyi tamamen ele geçiriyor dediler . Migros'da koç'tan çıktı hala içki satılıyor ama olsun o kadar...

    Bugün süt yoğurt makarna yumurta fiyatlarında tekellesen yarın peyniri 60-70 yapınca ne olacak? Yapabilir de ama bunu halk istedi tekelleşmelerini destekledi yıllarca


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    ONS 2200 OLSA NE YAZAR DOLAR DÜŞÜNCE GRAM ALTIN YERİNDE SAYIYOR HATTA DÜŞÜYOR.

    Şu an doları baskılayan en önemli şey faiz. Faiz er geç düşecek ons altında yüksek olursa o zaman altıncılar için çifte kazanç durumu olur yoksa bir ayağı sakattır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 30 Ocak 2021; 3:48:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: glumerna

    Bi pizzacıya oturduğumuzda 10 dolara şuana kadar yediğiniz en iyi pizzayı hayal edin onun daha iyisi + 2 bira idi 1 dolara hamburger vardı walmartta. 1 liraya burger gibi düşünün.

    Dünyayı yöneten ülke olmak işte öyle birşey


    İngilizler bizi musul'dan çıkarıp ordaki bazı aşiretleri bize karşı örgütlerken kendileri Amerika'yı ele geçirmiş yerlileri yok edip Afrika'dan da köle getirip yeni bir ülke inşa ediyorlardı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 30 Ocak 2021; 3:48:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Altından zarar etmek uzun vadede pek mümkün değil o dönemlerde ama kısa vadede olabilir umarım çözülür
  • Styric kullanıcısına yanıt
    Suçlu asgari ücret yani, aynen bu düşünce ile devam edin sistemin boşa harcadığı paraları görmeyin. İnsanların alım gücünün yerlerde olduğunu görmeyin. Garibanın 1 kuruşu gözünüze batar da zenginin milyonluk vergi afları gözünüze batmaz yazık. Ben bu olaya tamamen karşıyım asgari ücret suçlu tutulamaz.. oldu o zaman asgari ücret 1000 TL olsun dolar 2 TL olacak mı alım gücü buna göre iyileşecek mi? Eve hırsız girmiş ev sahibi suçlu hikayesine döndü bu iş
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    MRT ye bakmayın sürekli atıyor böyle birisi cevap verince hemen siliyor amacı ne anlamadım

    Edit : ons 2200 olursa onun dediği gibi dolar da sabit kalsa gram 517 olur daha ne olsun ozbey

    YTD



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M4M00D -- 30 Ocak 2021; 4:53:5 >
  • the__executioner__ kullanıcısına yanıt
    Mrt yine her zamanki gibi bi bomba atıp silmiş geçen günlerde birden fazla kez aynısını yaptı kendi bildiğin yoldan git bunun gittiği yol yol değil
  • ÖZEL İLETİŞİM VERGİSİ ARTIRILDI
    Cep Telefonu, Kablolu tv , İnternet hizmetlerinden 6802 sayılı Kanunun 39. Maddesine istinaden alınan özel iletişim vergisi %7,5 dan %10’na çıkarıldı. Faturalar bu ay zamlı . 🤔

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalış çalış çalış hiç bir şey KAZANMA?!!??

    Kast sisteminin kralı Türkiyede
    .


    İşveren tek çalışan için en az 5.500 TL harcasın ama çalışanın eline 2850 TL geçsin.
    Sonra alacağı her ürün hizmetin EN AZ yarısı VERGİ olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PTTY : Posta-Telgraf-Telefon- YAĞ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 52115212521352145215
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.