Aşağıdaki hisseleri takip et (demet olarak) bunlar yükseliş trendi devam ederse düşüş devam eder. Bu kadar agrasif olması garip ama halen düşme trendinde. Aşağıdaki excel'i ben yaptım şu ana kadar çok yanılmadım. Ama uzun süreli tahminler kimse veremez. En azından yarın öğlene kadar düşme devam eder 7.70-7.60 arası düşer gibi. ![]() ![]() |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Faiz artırılacağını mı bekliyor yoksa doğru kararın bu mu olduğunu düşünüyor? Daha önceki faiz artışlarının sonucunu hatırlayan varmı? 550 baz puan Başçı. Yanlış hatırlamıyorsam 625 Çetinkaya! Sonuçlarını bilen arkadaşlar yazsın lütfen! Ve hangi gelişmeler sonucunda alınmıştı bu kararlar? Kısacası "doğru tektir" gibi bir ifade burda iddalı olmuş hocanın. Faizden önce GÜVEN diyorum ben. Doğru zamanda faiz. Yan etkilerini gözden kaçırmayalım lütfen. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Zarar ettik biraz baya düştü ama düzelecekse düşsün sorun yok.Sizce tekrar sıçrama olur mu |
Faiz kararının konuşulması bile doları 7.70 seviyesine çekti karar çıkarsa 6.5 lira seviyesine düşer bence. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanrıkut Mete Han -- 11 Kasım 2020; 23:59:23 > |
Tarihte Türk lirası hep kaybetti, ne hikmettir ki 2 gündür dünyada en çok değer kazanan para birimi, ve marketlerde bu 2 günde bile gıda maddeleri dahil herşeye ufak ufak zamlar devam ediyor. Dün beni %1.40 oran belirten Finansbank kredi vermek için aradı ve 2.05 olarak kredi faiz oranı güncellemiş Çok klasik olcak ama sabrettim hep uzun vadede kazandım, sabredin, manipülasyon var piyasada < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bu arkadaşı boşuna takip etmeyin. Akp veya Chp neresi olursa oraya kapak atma derdinde. Sürekli ben söylemiştim diyor. Ama twitlerini takip edersen sürekli yanıldığını görürsün. Zaten ekonomi konuşmaktan çok siyaset yapıyor. Burayı okursa tavsiyem bir akp bir chp'ye oynamaktan vazgeçsin sürekli 1 tarafa oynasın belki birisi görür alır bir yere. Şu andaki düşüş sebebi FTH bunun olduğu açıkca belli. Yani senin tespitin daha doğru sonuçta güven ver. Yatırımcı çek. Faiz ile hiç alakası yok. Bu ülke ne faizler gördü gecelik... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeri7 -- 12 Kasım 2020; 0:5:19 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
3 lira olur bence |
iyiki dolar almamışım TÜM PARAMI MEVDUATA VERMİŞİM :) |
10 yıllık kur ve faiz grafiği etki sebeplerinden biri ama direkt etkisi yok. Piyasa ve yurt dışı yatırımcıların tepkisi önemli. Kalıcı olması için ihracat. ![]() |
Zenginlerde faiz artsında çalışmadan götürelim derdinde hocam. Algı kasıp duruyorlar. |
Geçmiş birçok veri var, neden ısrar ediliyor veya düzelteyim neden sadece faiz üzerinde duruluyor merak konusu kendim için. Geçen 1-2 ay önce yapılan 200 baz puan ne oldu hatırlayan varmı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Forumda bu kadar saf olması gerçekten şaşırtıcı, 5 yıl önce de vardı dolar 2 liraya düşerciler sonra sırayla dolar 3-4-5-6 liraya düşerciler geldi. Şimdi 7'ye düşercilerin zamanı. Açık söyleyim 8.50 seviyesi gerçekten bana göre de köpüktü, mevcut piyasada kurun olması gereken seviye 7.50-7.70 arası. Tekrar yükselir mi ? Yükselir.. Fakat ivme önemli. Cari açık artıyor, Kısa vade dış borç korkunç, MB rezervlerin tamamı swap, CDS, Mısır ile yarışıyor, Faizler düşük. 200-250 mb artırımı yetmez piyasa zaten bu beklentide, Biden ekonomi politikası, Olası s-400 krizi ve Halkbank mevzuları, Jeopolitik gerginlikler, . . . |
Ben borsa oynamıyorum. Ama oynayan kişilerden duyduğum banka değil aracı kurumlar ile çalışmak komisyon dolayısı ile. Banka ile çalışacaksan komisyon oranlarını araştırman lazım en düşük hangisi ise onu tercih etmen doğrudur. Benim kuru takip etmemin tek sebebi. Alışveriş (yazılım, donanım) kur'a bağlı olduğundan. |
Algı yapmak istiyorlar hocam. Garanti getirisi olan tek şey faiz. Faiz artsın diyen ekonomistler yatırım yapın, ihracatın yapın demiyor dikkat edersen. Grafikden belli faizin ileride yükselişe engel olmayacağına. |