Hesaplama kabiliyetini bilmediğimden, bu konuda fazla irdeleme istemiyorum ama Türkiye'den 3000 euroya getirteceğim malzeme ile burada alacağım arasında 4000 euro kadar fark var. 4000 euro x 8,5 TL = 34,000 lira yapar. Senin çevrende bir Doktor, Bir yönetici bu paray 6 - 7 ayda kazanıyor. Asgari ücretli ise 14 ayda kazanıyor yani 400 günde kazanıyor. Sana göre küçük olabilir, ama yaşadığın ÜLKEye göre çok boş yazıyorsun. Benim açımdan 2 aylık kazancımı neden boş yere harcıyayım? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dellialli -- 25 Şubat 2021; 2:48:31 > |
Ben öyle yazmamıştım. Sen farklı okumuşsun. |
Parlementer sistem değil. Artık o çizgiden dönemezsin. Bu ülke Afganistan olmayacak ama artık Pakistan olmasına ramak var. Ülken çölleşiyor, ülken cahilleşiyor, ülken fakirleşiyor, ülken geriliyor... Bu iş Parlementer sistemle olacak iş değil. Kabul etmek gerekli. Osmanlı , Türk savaş sanatlarının ekmeğini yedi, lakin sonrasında geriledi araplaştı yıkıldı. Atatürk gibi bir adam geldi "20. yüzyılın lideri" dendi ama sanırım "21. asrın da lideri" o olacak bu gidişle ki onun kurduğu sistem bile tutmadı ise, bu işi parlementer sistem vs düzeltemez. Hamur bu çünki, elindeki malzeme kaltesi ile bu kadar olabiliyor muhtemelen. |
Dediğiniz şeyi sade vatandaş olarak yapma imkanı olduğunu sanmıyorum . Yüksek yerli sermaye zaten hazine bonosu devlet tahvilinden kazanıyorlar özellikle AKPnin ilk 10 yılında iyi kazandılar, iyi vurgun yaptılar . Çünkü döviz hiç değişmedi kemiksiz %12-15 kazandılar o dönem Burda asıl mesele dövizin değişmesidir .Döviz %15 değiştiğinde enflasyon %15 olduğunda devlet tahvili-hazine bonosu %15 verse kim ne kazanır ki? Burda yabancı sermaye kurda dalgalanma yarattığında (yabancılar için ) iyi kazanç sağlanmakta. Yerli vatandaş yabancılara takip ettiğinde MB buna karşı nasıl tepki gösterdiğinde bakarak bir şeyler kazanabilir belki. Ama devamlı tetikte olması gerekiyor... Öğlen baktığında dolar %3-4 artmış borsa %5 düşmüş artık iş işten geçmiş olabiliyor faiz mesela artırılmış ,zk düşmüş, yeni vergiler gelmiş vs hepsi etkiliyor Sonuçta hiçbir zaman yabancılar kadar kazanamazsın çünkü onlar dövizin fiyatlamasını etkiliyorlar. Yerli büyük sermaye kadar da kazanamazsın çünkü onlar MB 'nin muhtemel tavırlarını biliyorlardır < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
böyle bir imkan var. ama direkt olarak değil dolaylı olarak. şöyleki paranızı eurobond fonlarına,borçlanma araçları fonlarına yatırırsanız. fon havuzunda biriken parayla fon yöneticisi gidip bizim kendi devletimizin çıkarmış olduğu borçlanma araçlarını satın alabiliyor. yani sen paranı döviz olarak devlete borç vermiş oluyorsun. devlet gidip ingilize değil de yerli fon şirketine borçlanmış oluyor,dolaylı olarak da fondaki hisse payın kadar da sana borçlanmış oluyor. |
Sen doldur ıraktan kaçan kürtleri,doldur kancık suriyelileri Atatürkün sistemi napsın Araplaşan her toplum gerilemeye mahkumdur. Osmanlı halifeliği aldıktan sonra getirdi arap şeyhülislamları.Nerde yobazlık var onu yaptılar. Fatih sultan zamanında en iyi toplar bizdeydi.Sonra biz bu salak şeyhülislamların yüzünden matbaayı tartışırken adamlar bizde 300 yıl ileri gitti zaten < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Yazdığınız cümle şu. Nasıl farklı okumam gerekiyor +%2 faiz getirilmiş mevcut faizin üzerine. Normalide %17 idi. Demek %17 de durdurmadı. benim çıkarım için euro yükselsin. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Berat Albayrak lafı geçtiği an dövize bir şeyler oluyor. |
vallahi |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALTCoinci -- 25 Şubat 2021; 10:27:36 > |
bu söylemler acaba minare-kılıf ilişkisi mi diye şüphe ediyor insan nedense. Berat beyin adı ortaya atılır, geri döneceği söylentileri çıkar dolar artar, ihale dış minnaklara bırakılır yola aynen devam edilir. sadece teori. |
“Borsa parayı sabırsız olandan alıp sabırlı olan teslim eden bir araçtır.” – Warren Buffett |
Evet daha değerli, herkes kendinden sorumludur bu hayatta. Ben 83 milyonun parasını neden düşüneyim. Çalışarak sittin sene ne ev ne araba alabiliyorum bu ülkede. O zaman elimdeki para bari değer kazansın da az mutlu olayım. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Arada bir büyükü resime bakmak lazım... 7.08 in altına sarkacak günlük kapanışlarda mor düşüş kanalı halen geçerlidir. Tepkinin bir "yükseliş" trendine dönüştüğünü söylemek için henüz erken diye düşünyürorum. ve fakat sarı kanaldan uzak duruyoruz gibi görünsede 7.90 seviyesinde bu kanala tekrar giriş yapar. şu an bu noktadan çokuzağız tekrar belirtelim YTD ![]() |