Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (2548. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
23 Misafir - 23 Masaüstü
5 sn
235.373
Cevap
1.165
Favori
11.780.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
31. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 25462547254825492550
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -MoDeStUs-

    Tl de kalarak paranızı çöp etmeyin derim.Dolar artık bu saatten sonra düşmesi için Abd de ciddi bir kriz olması lazım.Düşme dediğimde 5-5.5 arası.Yakın zamanda 7 i geçeceğiz.Haa mb tekrar bi faiz artırımı yaparsa gene anca yavaşlamasını sağlar.Dolar hiçbir zaman geldiği yere unutmaz.Bundan sonra doların düşmesi için hiçbir neden yok.%35 lik faiz artırımı bile dolarda %4-5 arası anca düşüş sağladı.Düşünün burdada kalmayacak tabii.Kısa süreli stopladılar.Haa olurda tayyip trumpın emri altına girerse gene dolarda 5-5.5 lara gevşeme olabilir.Yerel seçimlere kadarda böyle birşey beklemeyin.

    Hayın, vatan hayını. Kürtaj dayı mode off. Şaka bir yana ülke insanına tasarruf enstrümanı sunmadılar. Sıkıntı bu. Çok övdükleri bes patladı. Sözünü eden Yok. varsa yoksa dağa taşa konuta yatırım. Yapacak bir şey Yok artık oturup izleyeceğiz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gscarbon G kullanıcısına yanıt
    Fed faiz arttırırsa dövizde yükseliş olur yanlışmıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski mesajlara çok bakamadım ama faizin artmasına sevinen,tl mevduattan para kazanabilecegini düşünen arkadaşlar olmuş.%24 faizi olan bir ülke batar arkadaşlar.Faizin bu seviyeye gelmesi iflasın habercisidir.Biraz ekonomi bilen herkes şuanki durumun ne kadar kötü oldugunu farkeder.Eskiden de %70-80 faiz verilen zamanlar vardı.Ailenize sorun o zamanlar parasını bankaya mevduata koyanlara ne oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uyguna_iphone

    Fed faiz arttırırsa dövizde yükseliş olur yanlışmıyım?
    Faizi artan para değerlenir.

    edit tabi bu teoride böyledir eğer Türkiye veya Arjantin gibi çok kötü giden bir ekonomi söz konusu ise ne kadar arttırırsan arttır piyasa itibar etmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 14 Eylül 2018; 2:51:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artırsınlar doları yeni cıkan iphoneleri kime satacaklar bakalım uzaylılar alır sadece hersene 500 600 dolara yeni cıkaran apple bu sefer 2 katı istiyor belliki yolunda gitmeyen işler yüzünden artırdı maliyet o kadar artmamıştır aç kalsınlar diye sevinmiyorum tabiki biz daha kötü durumdayız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kvot K kullanıcısına yanıt
    Evet o zamanlar herkes battı. En güzel batanlarda bankalar oldu. Parası en çok değer kaybedenlerde mevduat hesabı olanlar oldu. Yalnız bankalar filmin sonunda battı. Artık o derece olmuştuki halkın cebinde tl yoktu. Yevmiye alan işçi maaş alan memur döviz bürosuna koşardı çocuklar harçlıklarına dolar mark alırdı ne günlerdi be o zamanlar euro yoktu mark vardı şu an ülke 92 93 dönemine yada 97 98 dönemine girdi diyebilirim birinci 94 krizinin öncesi 2. 2001 krizinin arefesi. Tek fark ne arada ki tek fark ne hadi tahmin edin.

    Tek fark şu: o zamanlar halkın güvendiği bi iktidar yoktu. Öyle ki halk oy verdiği iktidara bile güvenmiyordu şu anki iktidara ise halkın %40 ı iman etmiş durumda ve bugün çok farklı bi politika var abd ve Avrupa yanında yer alan iktidar yok o ne derse yapan karşısında eğilip bükülen bi iktidar yok onun yerine ülkenin konumu ve elinde ki imkanları değerlendirmeye çalışan onlara karşı güçlü adımlar atmaya çalışan Rusya ve iranla ilerlersek daha iyi olur mu diye bi deneme yapan iktidar var. Sonra o günlerle bu günler arasında çok büyük bi fark var. Çoğunluk reddetse bile bugün halkın alım gücü yüksek ve rahata alışmış bi halk var bunun en güzel örneği bütün ağır işlerde suriyeli lerin çalışması tıpkı 2000 li yıllara kadar Almanya da türklerin bütün ağır işlerde çalışması gibi.

    Evet ekonomik olarak hayatın tamamen faiz üzerine işleyeceği sanayinin vadeli satışları durdurup nakit ve k. Kartına döneceği. Çeklerin senetlerin ödenmeyeceği borcu olanın ödeyemediği takdirde borcunun devalüasyona uğrayıp değerinin kalmayacağı altın döviz borcu olanların bu işlerin içinden çıkamayacağı zenginin yatırım yapmak yerine parayı faize yatıracağı kriz dönemi net olarak başladı kazamız mübarek olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 14 Eylül 2018; 3:12:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: musty578

    artırsınlar doları yeni cıkan iphoneleri kime satacaklar bakalım uzaylılar alır sadece hersene 500 600 dolara yeni cıkaran apple bu sefer 2 katı istiyor belliki yolunda gitmeyen işler yüzünden artırdı maliyet o kadar artmamıştır aç kalsınlar diye sevinmiyorum tabiki biz daha kötü durumdayız
    2011 yılında piyasaya çıkmasından 6 ay sonra S2 Samsung almıştım fiyatı 2000 tl idi dolar kuru ise 1,67 idi



    Kaliteli, güncel bir telefonun fiyatı 1000 $'dır aynı dizüstü gibi.



    Gözünüzü seveyim General Mobile'cılar cevap yazmasın bütün forum biliyor ne muhteşem bir telefon olduğunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kardeş demagoji yapmışsın.Madem bu millet vatanına sahip çıkanlara güvenip oy veriyor, Ecevit yedi düvele meydan okuyup Kıbrısa girdiginde neden ay biz tüp sırası bekliyoruz diyip onu iktidardan indirdi?Ak parti parasal bolluk dönemine denk gelmeseydi o 90 larda iktidarda olsaydı 2. dönemi göremezdi.Şuanda hala o ilk dönemin ekmegini yiyorlar. Polonya Tayland o parasal bolluk döneminde populizm yapmadan sanayiye teknolojiye yatırım yaptı biz ise aldıgımız kredi ile çogunlugu ithal malzeme ve mühendislik ile yol köprü yaptık.Şuan merkez bankası agzıyla kuş tutsa bile ekonomi düzelmez çünkü 10 yıl önceki yaptıklarımızın sonuçlarını görüyoruz. Ve son olarak almanyaya giden türkler ile suriyelileri karşılaştırmışsın.Suriyeliler ölümden kaçıyor ve avrupa onları almak istemedigi için Türkiyeye mahrum olmuş durumdalar.Bunun karşılaştırılacak bir yanı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kvot K kullanıcısına yanıt
    Gece vakti bu kadar sert çakma sesi Ataşehir'den duyuldu hatta ben şimşek çakıyor sandım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kvot K kullanıcısına yanıt
    Ben bu millet vatana sahip çıkana oy veriyor yada doğru adama oy veriyor demedim. Halkın %40 ı iktidara güveniyor dedim. Eski dönemlerde güven yoktu. Yada ben güveniyorum demedim genelleme yaptım.

    2. Olarak suriyeliler zor işlerde çalışıyor ama türkler artık zor işlerde çalışmıyor dedim. Suriyelilere şu an Türkiye Almanya gibidir. Evet o zamanlar türkler açlıktan kaçıyordu bugün suriyeliler savaştan kaçıyor farkı yok.

    Son olarak söylediklerim demogoji değildir tarih tekerrür edecek diyorum. Bu nesil AKP den başka iktidar görmeyen nesildir. Bugün 30 yaşına gelen adam 13 yaşında AKP ile tanımıştır ve başka da iktidar görmemiştir. AKP iktidarı çok iyi bi döneme denk gelmiş ve bunu da ilk zamanlar iyi değerlendirmiştir. 2008 yılında ki krizden Türkiye pek etkilenmedi çünkü kriz tamamen küreseldi ama bu kriz bu coğrafyanın krizi. Irak mısır Lübnan derken işin içine İran girdi şayet sıra Türkiye ye geldiyse sen demogojileri o zaman göreceksin ki bu faiz artışları bunu gösteriyor. İnşallah ben yanılıyorumdur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bay Muhalefet

    Bir ay içinde buralarda ol kimin elinde patlamış göreceğiz aksine çok mutlu oldum alım fırsatı doğdu Önümüzdeki ay FED faiz arttırdı zaman doları tutabilene Aşk olsun

    Alıntıları Göster
    yaw kardeş boş konusma giren herkese giriyor mutlu olunacak durum yok. doların düşmesi herkes yaracagı gibi yükselmesi herkese koyar haa diyosan ben zenginim faizimi yer işime bakarım sorun yok babbaaaaaa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan_harputlu

    Niye istifa etti biraz beyin lütfen adam seçim kaybediyor .... koalisyon dönemi hatta ...ERDOĞAN NEDİYOR ? ' Ben seçim kaybedersem iktidarı kaybedersem istifa edeceğim siz istifa edecekmisiniz ?''

    İçeriğini okumadan yazıyorlar bu ülke en iyi döneminide Erdoğanla yaşada şimdi en küçük sıkıntıda cebimize iphone koyamadık diyemi satacaz ?

    Çok beklersiniz.

    Alıntıları Göster
    Lafa bak cebimize iphone koymuşmuş. Bana birşey gelmedi. Ben hükümetten beslenen tayfadan değilim satmışta sayılmam. Ekonomi kötü giderse oy falan alamaz bizde biat kültürü yok. 2002 seçimlerinde %22 oyu olan ecevit %2 aldı sandığı kafasına geçirdik.
    Ha siz bu kadar bağlıysanız bu kötü günde cebinizden para verip ayakta tutsanıza? Bu kadar bağlıysan ekonomik sıkıntının yükünü sen yüklen bu kadar sene cebine iphone koymuş o kadar fedakarlık yaparsın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kvot

    Eski mesajlara çok bakamadım ama faizin artmasına sevinen,tl mevduattan para kazanabilecegini düşünen arkadaşlar olmuş.%24 faizi olan bir ülke batar arkadaşlar.Faizin bu seviyeye gelmesi iflasın habercisidir.Biraz ekonomi bilen herkes şuanki durumun ne kadar kötü oldugunu farkeder.Eskiden de %70-80 faiz verilen zamanlar vardı.Ailenize sorun o zamanlar parasını bankaya mevduata koyanlara ne oldu.
    Ne oldu?
    Yerel bankalar battı şu an yerel bir banka mı var? Ya devlet bankası ya da dünya genelinde şubeleri olan global bankalar var. Birşey olmaz.
    Parası olup faize koyan adama ne olur ki? Olan kredi çekip ev, araba almak isteyenlere oldu o da onların derdi.
  • Kvot K kullanıcısına yanıt
    Ve ben ilk mesajımda seni destekliyorum zoruma giden beni yanlış anlaman değil. Sabah akşam faiz arttı dolar kalktı diye göbek atan Bektaşi senin yoruma beğeni çaktı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kvot

    Kardeş demagoji yapmışsın.Madem bu millet vatanına sahip çıkanlara güvenip oy veriyor, Ecevit yedi düvele meydan okuyup Kıbrısa girdiginde neden ay biz tüp sırası bekliyoruz diyip onu iktidardan indirdi?Ak parti parasal bolluk dönemine denk gelmeseydi o 90 larda iktidarda olsaydı 2. dönemi göremezdi.Şuanda hala o ilk dönemin ekmegini yiyorlar. Polonya Tayland o parasal bolluk döneminde populizm yapmadan sanayiye teknolojiye yatırım yaptı biz ise aldıgımız kredi ile çogunlugu ithal malzeme ve mühendislik ile yol köprü yaptık.Şuan merkez bankası agzıyla kuş tutsa bile ekonomi düzelmez çünkü 10 yıl önceki yaptıklarımızın sonuçlarını görüyoruz. Ve son olarak almanyaya giden türkler ile suriyelileri karşılaştırmışsın.Suriyeliler ölümden kaçıyor ve avrupa onları almak istemedigi için Türkiyeye mahrum olmuş durumdalar.Bunun karşılaştırılacak bir yanı yok
    Hardcore yapmak yasak hocam.Bildiğin porno çevirmişsin : )




  • yaza yaza düşürecekler ülkeyi sevim koşş.. hayır ülke battıktan sonra elinizdeki kaat parçası olmicakmı bu kadar kötü yorumlarsanız elinize ne geçicek onu merak ediyorum biraz olsun sahip cıkarcasına yorumlar yapın bu hükümet gider başka biri gelir birbirinize giydirmeler yerine olumlu şeylerden bahsedin çünki bu ülkenin artık olumlu insanlara ihtiyacı var bi azınlık var burda ülke batmasına sevinen yazım onlara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dövizi hızlıca gerçek değerinde bozduranlar nereden bozduruyor zira internet bankacılığında alış, satış ve gerçek değer arasında büyük farklar oluyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • musty578 kullanıcısına yanıt
    Evet biri gider diğeri gelir daha net bi ifadeyle gelmek için bekleyen kılıçdaroğlu. Sevinenlerde onun trolleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Final Fantasy XII kullanıcısına yanıt
    müthiş bir insan ya ne zaman canım sıkılsa açıp mesajlarını okuyorum günüm keyifleniyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musty578

    yaza yaza düşürecekler ülkeyi sevim koşş.. hayır ülke battıktan sonra elinizdeki kaat parçası olmicakmı bu kadar kötü yorumlarsanız elinize ne geçicek onu merak ediyorum biraz olsun sahip cıkarcasına yorumlar yapın bu hükümet gider başka biri gelir birbirinize giydirmeler yerine olumlu şeylerden bahsedin çünki bu ülkenin artık olumlu insanlara ihtiyacı var bi azınlık var burda ülke batmasına sevinen yazım onlara
    Bu kötü ekonominin tek suçlusu bu hükümet.

    Tüm iyi niyetli uyarılara kulak tıkadı ve ekonomiyi çöp etti.



    Ya en kötüsünü görelim kurda şu hükümet gitsin de toparlanma sürecine girelim. Ya da dolar şimdi hemen düşmeye başlasın.



    Bu hükümetin bana göre sorunları çözme kaygısı ve vasfı yok. Hala israfa devam ediyorlar.

    Benim sabredin, bekleyin, hükümete destek çıkın gibi şeylere sabrım yok.



    Başkanlık gelecek dolar faiz düşecek denildi. 24 haziran geçecek dolar faiz düşecek denildi. Şimdi yerel seçim geçsin dolar faiz düşecek denildi. Başkanlık gelsin hızlı karar alalım denildi. Başkanlık verdi bu millet.



    Bu millet , hükümet ne istediyse verdi. Şimdi kalkmış dolarlarınızı altınlarınızı bozdurun diyorlar. Adama sorarlar ne işe yarıyorsun diye.



    Bu hükümetin başka bahanesi yok. İstedikleri her etki ellerinde. Ya bu TL'nin değersizliğine ve hayat pahalılığına çare bulacaklar. Ya da DEFOLUP GİDECEKLER.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 25462547254825492550
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.