Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (2541. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: erdinc222 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 40 Misafir (2 Mobil) - 38 Masaüstü3 Mobil
5 sn
234.954
Cevap
1.165
Favori
11.763.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
18. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 25392540254125422543
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CONQUER.

    ortada anormal bir durum var.kaos ortamında parayı goturen goturdu.bunu gorup 3-5 kurusuyla kendini para uzmanı olarak goren tipler türedi.0 bilgiyle alım satım yapıyorlar. tl nin bir yılda %95 kaybedecek bir ortamda oldugunu dusunmuyorum. bu asamada yapılan her hamle yapıcı olarak gozukuyor 38milyar dolar kamu harcamalarında tasarruf planlanmakta. borsa suan artısa geçti kredi-guven notlarımız iyileşme surecine girdi. dogru adımlar atıldıgı taktirde bu kaos ortamından onceki seviyeye yavas yavas doneceğini dusunuyorum ben. ytd

    Alıntıları Göster
    400 milyar dolar ödemesi geciken dış borç, içimizde sürekli tüketen suriyelilere + olarak sınırda içimize akan 3m suriyeli ve sen anormal durum yok diyorsun




  • Mao tun kullanıcısına yanıt
    Usd yi toplayan alsatçılar değil ki, döviz borcu olanlar. Döviz düşünce, geçen hafta 6.6 alacağına şimdi 6.2 den alıyor. Alsatçıların işlem hacmi piyasası etkileyecek kadar değildir, sanmıyorum, mevduat değişimleri belli, en fazla 3-4 milyar dolar dönüyor bir ayda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devlet bankalarını takibe devam belki gece 2-3 liradan satarlar kim bilir
  • musty578 kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mao tun kullanıcısına yanıt
    Çok eksik bir soru çok eksik bir değerlendirme.

    Bir çok kişinin düştüğü hataya düşüyorsunuz. Ekonominin temelleri faiz enflasyon değildir. Bunlar ekonominin göstergeleridir. %17'den 6,30 demiş arkadaş. Yahu geçen hafta 5.75 ti aynı faizde. 6.30 da duracağının garantisi mi vardı. Bir çok modelleme 7.5 gösteriyor. Yıl sonu beklentisini Merkez Bankası 6.59'a çekmiş. Ellerinde her türlü gösterge mevcut, her zaman da aşağıda tutulur. Bu bile demektir ki MB 7 ye razı. Anlık portrenin özeti budur.

    Gelelim ekonomik temellere... Burada 3 5 satırla yazılamaz anlatılamaz da ancak şunu diyebilirim. Bir arkadaşın dediği "millet yüklenmese 5.70'i görürdük" en fazla şakadan ibarettir. Olay milletin yüklenmesi olsaydı Amerika Asya borsalarının açılması bizi ırgalamazdı. Hatta dolar da ırgalamazdı. Ama ırgalıyor. Neden? Çünkü ekonomik girdilerin Dolara endeksli. Bu ne demek? Bir rektör dedi ya dolarla hiç işim yok diye. Yalan.
    Bindiğin araba, ona koyduğun benzin, baktığın PC ekranı, elindeki telefon, içtiğin suyun şişesi, okula gittiğin toplu taşıma bilet bedeli hepsi dolara endeksli. %100 olmasa da endeksli. Bu yalnız TR için değil bir çok dünya ülkesi için geçerli. Almanya için de İngiltere için de. Bunun senin için zararlı olması için dolarla aldığın girdilere güzel bir katma değer eklemenle alakalıdır. Bosch da dolarla hammedde alıyor. Ama üzerine yazılım koyuyor, teknolojis koyuyor, lisansıını koyuyor ESP yapıp dünya markalarına satıyor. 3 e aldıysa 10 katma değer koyup 30 a satıyor. İşte ekonomi budur. Hiç Almanya faiz düşürerek enflasyon düşürme derdini çekiyor mu? Her yıl 250 milyar dolardan fazla dış ticaret fazlası veriyor.

    İşin bir de siyasi boyutu var. Yine arkadaşın dediği "millet abanmasa" söyleminin komikliğini ortaya koyuyor. O da şu. Adam milyarder. Para bol. Ne yapacağım diyor. Faize yatırsa % 3 değil. Ne anladım bu işten diyor. O zaman diyor bir yerlerde değerlendirelim. ABD de fabrika açsa işletmesi gideri vergisi (evet vergi gelişmiş ülkelerde daha çoktur) lojistiği hep pahalıya gelecek. Bakıyor gelişmekte olan ülkelere. Bu ülkeler de yatırım istediğinden belli güzellikler sunuyor. Mesela Türkiye. Bosch a 5 yıl vergi verme dedi. Bosch o sayede fabrika açıyor. Babasının hayrına değil yani. Diyor ki TR de faiz 10. Enflasyon 9. Kur da bu minvalde değişir zaten. Bakıyor kar marjı %10-25. Elde kalan temizden 10. Ticari olarak mantıklı. Ürünüm de iddialı. Kendisi satar. O zaman diyor siyasi ortama bakayım. İstikrarlı mı? Hak hukuk adalet yerinde mi? Biri beni dolandırsa mahkeme hakkımı korur mu? Gümrükte adam kağıt üstündekini uygular mı 30 tane fazla gider kalemi çıkarır mı? Göstergeler iyi mi? 5 yıl sonra enf faiz 9, 10 da sabit kalır mı düşer mi? Hepsi kafasına yatarsa yatırımını yapar. Buna da FDI denir. Haybeden ülkene gelen paradır. Çok şükeladır. TR'ye zamanında çok geldi. Son yıllarda ise çıkıyor.

    Bir de fonların paraları var. Onlar da güzel bir gösterge olsa da orta seviyeye işçiye esnafa faydası olmadığından hiç sevmiyorum. Adam yatureuyor borsaya faize bonoya repoya 10 gün sonra 10 ay sonra alıp gidiyor. Kalıcılığı yok. Çalışana faydası yok. Teknoloji yok o yok bu yok. Ama nesi var. kulağa su kaçırma misali adam diyor ki" ben TR de tuttum paraı iyi yer hani yatırım yapılır" imkanı tanıyor.

    Gelelim Türkiye ekonomisine. Doların ucuz olduğu yıllarda bankalarımız baya bir zenginleşti. Faizler bazı alanlarda %1 e düştü. Bedava yani. Ama hangi alanda. Konut. Amenna konut yapılsın. İhtiyaç giderilsin. Ama konut ekonomiyi sadece şişirir. Büyütmez. Mortgage krizi malum dünyayı sarstı konut üzerineydi. Asıl sebebi ise KATMA DEĞER ortaya koymaması. Ekonomi katma değerdir. Ürettiğindir. Bu nedenle üretim diyoruz. Konut üretim değildir. Konuya harcamalarının yarısı Ar-Ge ye üretime yapıla, 20 yıllık konutlar bugün 25 yaşında olsa konaklama adına değşien çok bir şey olmazken teknoloji ve üretim adına çok şey değişirdi. Savunma Sanayi 15 yıldır güzel desteklendi. Bugün firmaların geldiği nokta ortada. Ama orada da çok mikro management yapıldı. Yani her silah her firma tek tek yönelndirildi. Bunu yapınca enerjini diğer alanlara kullanamadın. Mikro dan ziyade makro yaklaşım sergilenseydi tüm sektörlere ya da en azından önemli belirli sektörlere, bugün üretim ve katma değer konusunda son 10 yıla göre önemli bir ilerleme kaydederdin. Bunu yapsaydın bugün dolar 6.20 olmadı. Faziler 25 e çıkmaz. Faiz arttırıyorsun diye enflasyon çıkıyor demek zorunda da kalmazdın. Enflasyon katma değersizlikten çıkıyor. Pahalı dolara hazır olamamaktan dolayı çıkıyor. Dolar tüm dünyada geçen ay değer kaybetti TR de %50 den fazla değer kazandı. Bunun sorumlusu biziz. Ekonomi bir bütündür. 3 5 enflasyon faiz rakamı değildir. Onlar göstergedir. Aynaya baktığında nerede olduğunu ne olduğunu sana hatırlatır.

    Konu çok daha derin. Çok daha kapsamlı. Burası çok eksik. Ama 3 5 örnekle günümüzü anlatmaya çalıştım. Yine buradan hareketle rahatlıkla diyebilirim ki doları düşürmek faizi yükseltmekle olmaz. Faizi yarın 50 yapabilirsiniz. O fonları çeker. Ama o fonlar 10 ay sonra giderse bir anlam ifade etmez. Ayrıca işte o zaman ekonomini başka ellere teslim etmiş olursun.




  • İlginç bir konu, 2018 sonundaki şenliklerden falan bahsediliyor. Ülkenin durumu daha kötü olacak diye zevk alan insanları görüyorum.

    Genelde forum içinde pek böyle toplara girmem çünkü her kafadan bir ses çıkar, gerek yok. Ticaretin içindeyim ve şu sıralar o kadar çok batan firmaya şahit oluyorum ki, anlatan insanların elinde bir tek çekirdek eksik! Ve resmen o batan firmaları anlatan insanları görüyorum burada!

    Yapmayın Allah aşkına size ne faydası var bu durumun. Size, ailenize, çevrenize, ülkenize ne faydası var? Başka bir vatanınız, başka bir toprağınız var mı?

    Konu kirlenmesin yorumum okunsun ve geçilsin. İnşallah üzerine alınanlar alınır, yüreği çarpar da etkilenir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dgkn_ngn -- 13 Eylül 2018; 16:20:5 >
  • rambocuk kullanıcısına yanıt
    2017 verileri ile kiyaslama yapiyorum. Yazdiklarim 2017-2018 kiyaslamasi hala diyorum 2017-2018 arasinda paramizin %95 deger kaybetmesini saglayacak bir durum yok ortada.ytd



    EKONOMI VEYA ULKEMIZ IYI DURUMDA DEMIYORUM ALTINI CIZEYIM...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeen kullanıcısına yanıt
    Bende çok paran var sandım 55 bin TL için sorduğuna da beklediğinede değmez. Bide böyle ufak tefek paralarla sayfayı kirleten yeni bi nesil türedi.

    Tamam iyi yapmışsın 2 ayda şöyle 3 5 bin kazanırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mao tun kullanıcısına yanıt
    Zaten bir öncekinde örtülü faiz artışı etkisi ile aşağı yukarı sizin dediğiniz oran oluyor. MB zaten repo ihalesi yapmayarak gecelik vadede 19.25'ten fonluyordu. Dedi ki yarından itibaren fonlama haftalık vadeden yapılacak. Haftalık için ön görülen faiz de 17.75 idi onu %24 yaptı. Yani aslında 625 baz puan artıştan daha azı oldu.


    Ayrıca daha az faiz artışı ile yetinilmesi zaten %40'lara dayanan ticari faizlerin olduğu ve üstelik kredi genişlemesinin durduğu bir ortamda anlam ifade etmeyecekti. Ekonomik daralma başladı. Buna yüksek enflasyon ile birlikte yüksek kur da eşlik ederse krizi ağırlaştırırız. Bugünkü açıklamada iç talepteki yavaşlamaya dikkat çekmesi bu yüzdendi. Doğru yaptı ama asıl iş ekonomi yönetiminde artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 13 Eylül 2018; 16:26:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark matter

    Fed sıralı birden fazla faiz artırımı yapacak.Tabiki Avrupa birliğide euro kısmında faiz artırımlarında bulunacak.Bundan sonra siz görün eğlenceyi şamatayı.2019 gelene kadar:

    hocam fed faiz arttırırsa veya sabit bırakırsa dolar yükselir mi ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePassenger

    Bende çok paran var sandım 55 bin TL için sorduğuna da beklediğinede değmez. Bide böyle ufak tefek paralarla sayfayı kirleten yeni bi nesil türedi.

    Tamam iyi yapmışsın 2 ayda şöyle 3 5 bin kazanırsın.
    tabi sen troll olup sağlam para cukkaladıgın ıcın sana ufak gelıyordur artık bu rakamlar.



    sayfadaki herkes milyoner zaten. 55bine az diyor bana göre az para değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dgkn_ngn kullanıcısına yanıt
    İnsanlar "Dolar artıyor" diye parti verse ne olur ? Ne değişir ki ? Hani öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki buradaki insanlar Dövizin artışına sevindiği için Döviz artıyor.



    Aynı kişiler burada ağlayıp "bittik, fakirleştik" dese Dolar düşecek mi ? Bu insanlarin bir suçu yok. Siz de mesela tepkinizi yanlış kişilere veriyorsunuz, bugün ülkenin bu halde olmasının sebebi olanlara gösterin tepkinizi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Joker. -- 13 Eylül 2018; 16:33:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "faiz bütün kötülüklerin anasıdır" Tayyip Erdoğan

    2018 seçim beyannamesi

    "Önümüzdeki dönemde faizlerin oluşturduğu maliyet baskısını azaltacak tedbirleri hayata geçireceğiz."

    Söylediklerinin tam tersini yapmasına rağmen her seçimi kazanan eşsiz siyasetçi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.chaLi

    Zaten bir öncekinde örtülü faiz artışı etkisi ile aşağı yukarı sizin dediğiniz oran oluyor. MB zaten repo ihalesi yapmayarak gecelik vadede 19.25'ten fonluyordu. Dedi ki yarından itibaren fonlama haftalık vadeden yapılacak. Haftalık için ön görülen faiz de 17.75 idi onu %24 yaptı. Yani aslında 625 baz puan artıştan daha azı oldu.


    Ayrıca daha az faiz artışı ile yetinilmesi zaten %40'lara dayanan ticari faizlerin olduğu ve üstelik kredi genişlemesinin durduğu bir ortamda anlam ifade etmeyecekti. Ekonomik daralma başladı. Buna yüksek enflasyon ile birlikte yüksek kur da eşlik ederse krizi ağırlaştırırız. Bugünkü açıklamada iç talepteki yavaşlamaya dikkat çekmesi bu yüzdendi. Doğru yaptı ama asıl iş ekonomi yönetiminde artık.
    Çok güzel açıklamışsınız hocam çok teşekkür ederim.




  • Şunu bırakayım şuraya. Bu arada tavsiye ederim çok bilgilendirici bir kanaldır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dgkn_ngn

    İlginç bir konu, 2018 sonundaki şenliklerden falan bahsediliyor. Ülkenin durumu daha kötü olacak diye zevk alan insanları görüyorum.

    Genelde forum içinde pek böyle toplara girmem çünkü her kafadan bir ses çıkar, gerek yok. Ticaretin içindeyim ve şu sıralar o kadar çok batan firmaya şahit oluyorum ki, anlatan insanların elinde bir tek çekirdek eksik! Ve resmen o batan firmaları anlatan insanları görüyorum burada!

    Yapmayın Allah aşkına size ne faydası var bu durumun. Size, ailenize, çevrenize, ülkenize ne faydası var? Başka bir vatanınız, başka bir toprağınız var mı?

    Konu kirlenmesin yorumum okunsun ve geçilsin. İnşallah üzerine alınanlar alınır, yüreği çarpar da etkilenir.
    Basit refleks tadında doğal bir tepki ... Ben uyardım mı ? Oy verme dedim mi ? Ekonomistim konuştuğunda gerçekleri ortaya serdi mi ? Herkes yazdı çizdi mi ? Cehalet kazandı mı ?

    Bir tecavüzcü cezasını çektiğinde sevinmiyor musunuz ? Yada bir hırsız ? Yada bir katil ? Aynı şey ... Demokratik yollar ile, bireysel gelişimin getirdiği toplumsal bilinçle düşünüp bu ülkenin bir yere gidemeyeceği son seçimlerce belli oldu. Çünkü ne düşünen var ne de gelişen.

    Geriye ekonomi kalıyor. Türk halkı işin ucu cebine dokundu mu yanar da yakar da. Bu hep böyle oldu. Eğer bir mucize gerçekleşmez ise bu ekonomik gidişat, ülkede özellikle kendini has-bel kadar geliştirmiş kitlelerin yıllardır nefretini ve kusma refleksini kazanan bir adamın gidişine delalettir ki bu da insanları -kendilerine gelecek zarara rağmen- sevindiriyor.

    Asıl ülkesini seven onlar. Çünkü adam biliyor belki kendisi de acı çekecek ama halk uyanacak. Ülkesi daha iyi yarınlar görecek başındaki bela kalkarsa. Vs vs ...

    Bu açıdan bakarsanız durum sandığınız kadar "vatan haini" kıvamında değildir. Neticede 16 yıldır bu ülkeyi yönetenler belli, bu ülkeye giren o gıcır gıcır sıcak paraları nerelere nereler gömenler belli. Ee bu, senden benden bu gün acı acı çıkıyor.

    Ben bu adamın gideceği her hangi bir yön veya yöntem ayırt eder miyim sence bu gidişattan bu başımıza gelenlerden sonra ? Eğer ekonomik bir çöküntü ile olacaksa varsın öyle olsun, düşünün o kadar ah kesmişiz ki buna bile razı olur hale gelmişiz. Ülkede uyanması gereken korkunç derecede büyük bir güruh var çünkü ...




  • Free WiLL kullanıcısına yanıt
    Son zamanlarda dolar 5,5'e düşecek falan demeye başladı, 625 baz puan artışta bile ancak 6,17'ye düşen dolar nasıl 5,5'e düşecek merak ediyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeen kullanıcısına yanıt
    Haklısın ben sağlam tiyo lar alıyorum. Belki inanmazsınız ama bu dolar mevzusundan son 1 yılda mükemmel bi kazanç elde ettim. Ek gelir demek daha doğru olur. İlk kez 10 15 gün önce 1.000 dolar aldım 6.627 den ve ilkkez şu an ters köşe oldum zaten onuda keyfe keder aldım bi beklentim olduğundan değil. Ama sana bi iyi bi kötü haberim var kötü haber dış borçları ödeyecek para yok bu ödemeler yapılmayınca dolar bu seviyelerde 3 5 ay gidip gelecek iyi haber borç ödenecek şayet günü gelen borçlar ödenirse dolar sene sonunda 8 civarında olacak. Bende her ne kadar trol olsamda doları aldım reise bakıyorum😽

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dgkn_ngn

    İlginç bir konu, 2018 sonundaki şenliklerden falan bahsediliyor. Ülkenin durumu daha kötü olacak diye zevk alan insanları görüyorum.

    Genelde forum içinde pek böyle toplara girmem çünkü her kafadan bir ses çıkar, gerek yok. Ticaretin içindeyim ve şu sıralar o kadar çok batan firmaya şahit oluyorum ki, anlatan insanların elinde bir tek çekirdek eksik! Ve resmen o batan firmaları anlatan insanları görüyorum burada!

    Yapmayın Allah aşkına size ne faydası var bu durumun. Size, ailenize, çevrenize, ülkenize ne faydası var? Başka bir vatanınız, başka bir toprağınız var mı?

    Konu kirlenmesin yorumum okunsun ve geçilsin. İnşallah üzerine alınanlar alınır, yüreği çarpar da etkilenir.
    Evet kendi adıma keyfim yerine geliyor her kötü haberde.Çünkü yıllarca bu cahil yobaz halka insan gibi bilale anlatır gibi anlatılmaya çalışıldı sonuç ortada.Son seçime kadar ufakta olsa bir ümit vardı oda artık bitti.Koskoca ülke tek bir kişinin emri altına girdi.Yargı yürütme basın falan artık herşey onun emri altında.Bu saatten sonra halk ve esnaf açlıktan geberse çekirdek çitletip izlerim artık.Çünkü hep diyorlar yaa bu aktroll tayfası sandıkta koyduk diye alsınlar hayrını görsünler.Kurunun yanında yaşlarda yanacak yapacak birşey yok.Pim çoktan çekildi.Patlayacağı anı bekliyoruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Free WiLL

    Şunu bırakayım şuraya. Bu arada tavsiye ederim çok bilgilendirici bir kanaldır.

    Bu adamın bu videosunu sabah izlemiştim ama 5.5 halen iddialı bir seviye. Hele bugüne rağmen. Adam Cunda adasında yaşıyor galiba ve güneş gözlüksüz ilk defa rastladım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 25392540254125422543
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.