Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (3660. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
25 Misafir - 25 Masaüstü
5 sn
235.373
Cevap
1.165
Favori
11.780.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 36583659366036613662
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2017`deki kredi genislemesine cok benzer bir durum var diyorlar ve gecmiste bunu muteakiben doviz piyasasinda oynakliklar oldugu hatirlatiliyor.




    🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

    Makro ekonomi kuramına yeni bir boyut getirmek üzereyiz, bununla kaç oldu 3 değil mi, 3 defadır faiz indiriyoruz fakat paranın değeri düşeceğibe yükseliyor.
    Ülkedeki kırılganlık üst düzeyde. Ama ne olursa olsun bir bütçe, cari denge konusu var. Ülkeye fon girişi çok düşük. Sıcak para belirsiz yerden geliyor bunun üstüne.

    En önemli nokta dengesizlik üzerine kurulu ekonomilerde kuram işlemez. Bilmediğimiz noktalarda kırılganlık çok sert olur. Bknz trump osuruyor ülkede hortum oluyor. Aynı söylemi bir çok ülkeye yaptı kaçı bizim gibi madara oldu.

    Kısa vadeli olaylar aldatmasın sizi. Siz yöne ve büyük harakete bakın. Birde işsizlik gibi bir olay var ki bu ülkede bütün bütçe dengelerini bozacak popülizme müsait. Bir çıkıp asgari ücret 3k olsun der. Diğeri de bunu yaparsa misal. Kısaca bizde kur talebe odaklanmış durumda. Harcama varsa kur artıyor. Faiz indirimi istedikleri kadar indirsin. İlk sıçramada misli ile faiz artacaktır. Ülkede volatilite üst seviyede. Sadece soluklandı. Hükümet eğer üretime teşvik vermemeye devam ederse bu haraketlerin mislini görürüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uretime yeterli destek verilmedi bu gidişle de verilmeyecek orası belli. Hala umut insaat, kanal İstanbul muhteşem projesi ile yine beton beton beton... Akillanmayacagiz tokatı yemeden görüntü onu gösteriyor..tarım ve hayvancılık zaten tatil..
    Şanslıyız ki abd nin başında kimsenin iplemedigi bir adam var..
    Ama şansımız o kadar yardımci olmayabilir ki abd de başkan ne Derse o olmuyor her zaman



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 12 Aralık 2019; 23:35:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla erdoğanın dedikleri bir bir gerçekleşirken ekonomistlerinki fos çıktı,faiz düşürülürse kur ve enflasyonda düşer dedi, dediği oldu,ekonomistleri dinlesek küreselcilere yüzde 10 fazladan faiz veriyorduk,iyiki mb başkanınıda değiştirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 12 Aralık 2019; 23:38:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acquiles kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=-LCvt03J3Ek&feature=youtu.be

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-6D7247931

    Yapılan araştırmalara gören tr de yaşan sert kur hareketlerinden yaklaşık 24 ay sonra tekrar kur hareketi başlamış. Yani tarihte hep böyşe tekerrür var. Bunun aslını araştırdım doğru çıktı.

    Bunun hikayesi ülke halkının tepki süresi. İhtiyaçlar sanırım bizde 2 yıl en fazla ertelenebiliyor. İlk fırsatta tekrar talep enflasyonu kaynaklı cari açık yani kur riski artıyor.

    Dolarda 7.5 a geldiğinde çok büyük cari açık ve düzük rezerv ile karşılaştık. Yani 7.5 satışları ülkedeki cari dengenin sürekli lehimize diğer deyişle sürekli cari fazla verme noktası sanırım. Biz bunun geçici olanın 6 lı seviyede ki kurlarla yaşadık. Maliyetler uçmasına karşın talep enflasyonu azalınca tabiiki genel enflasyon da iyileşme olur.

    Dikkat edin bu ay ağustostaki kurdan beri ilk cari fazlaya dönen denge açığa dönüştü. Tabiiki faiz indirimi ve satışların arttırılması tedbirleri ile. Demekki faiz indirimleri devam ederse talep kaynaklı cari açık ve kur riski oluşacak. Bu 24 ay hesabı tam olarak bununla alakalı.
    Bu hesaba göre 8 ay sonra inen faizlerden dolayı oluşan cari açık sebebiyle tekrardan kur şoku yaşayabiliriz. Sadece bir fitil yeter. Fitil mi trump tweeti, fitil mi anayasa kitapçığı fırlatılması. Bir sonraki fitil abd yaptırımları olabilir.
    Bence ülke dış siyasetini bu şekilde yürütecek ise cari açık vermeyecek. Bunun da iki yolu var. Ya kaliteli üretim. Ya da daha az tüketim. Bu ikisi bizdede yok. Ayrıca bu işsizliği kısa vadede kaliteli üretim ile aşmak imkansız. Ancak hızlı tüketim ile kısa vadede iyileşme yaşarız.

    İnsanları olmayan para ile borçlandırma ekonomi teorisi ülkeye üretimsizlik dolayısıyla çok büyük işsizlik olarak patladı.
    Cari fazla denilen şey bir ay bazında ay yıl bazında açık var gene.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

    Her yil 100 bin konut projesi, kamu bankalariyla dusuk ipotek kredisi, ohooo, tekrar geri donuyoruz ayni hikayeye... Borsa 110 bin olmus, ancak bu paralarin kaynagi kim olacak ? Kim alacak bu evleri, hangi parayla alacaklar ? Kredi ile alacaklarsa, kredi icin kaynak nasil bulunacak ? Mevduat/kredi rasyosuna bakinca iceriden olamayacagini gorebiliyoruz, eee disaridan bize doviz yagacak iceriye de tl ipotek/ihtiyac kredisi olarak mi dagitilacak ?

    Alice in Wonderland.


    Hatirlatma : Yorsan gecen sene konkordato ilan etmisti, bu sene iflasa donustu. Demek ki ekonomi cok iyi buyuyor ki, krizden cikmis olmaliyiz ki konkordatoya ihtiyac kalmadi artik
    Konkordatolar iflaslar intiharlar cinayetler ve zamlar evet çokomelli bir ekonomik yükseliş




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acquiles

    Uretime yeterli destek verilmedi bu gidişle de verilmeyecek orası belli. Hala umut insaat, kanal İstanbul muhteşem projesi ile yine beton beton beton... Akillanmayacagiz tokatı yemeden görüntü onu gösteriyor..tarım ve hayvancılık zaten tatil..
    Şanslıyız ki abd nin başında kimsenin iplemedigi bir adam var..
    Ama şansımız o kadar yardımci olmayabilir ki abd de başkan ne Derse o olmuyor her zaman
    Bankalarda ki varlık kalitesinde büyük bozulma var. Aslında sermayeye yönelik ve yatırım için ticari kredi verilmesi gerekirken sadece taşıt, ev ve büyük kısmı ihtiyaç kredilerine ayrılan bir kredi görünümü var. Yani inanılmaz sağlıksız. Bu durumu ben değil bankalar söylüyor. Takip oranları %6 larda ödenemeyen kredileri varlık yönetim şirketi kurup ona devrolunması talebi var. Tabiiki yabancı hissedarlı. Yani bugün sermaye yeterlilik rasyosunu aşağı çekecek büyük riskler mevcut ve durmadan aşağı iniyor.

    Değerleme uzmanı olduğum için şumu belirteyim bu aralar bazı bankalar iskanlı binalara bile konut kredisi kullandırmıyor. Tabiri caizse gözünün üzerinde kaşın var denilerek çok kısıtlı kredi kullandırma mevcut. Tabi bu durum özellikle 1 in altında faiz kullandıran bankalar için geçerli. Aynı bankanın 1.10 luk veya daha üzerinde ki finasnman paketini alın işler tamamen değişiyor. Şu an yapılan zorlama zararına düşük faizli kredi kullanımı talebi arttırdığı gibi bankalara maliyet ve rasyolarda bozulma getiriyor.

    Yani sadece show ve günü kurtarma haraketleri yapılıyor. İnsanlar hafife alıyor bu durumları. Ancak bankalarda ki bozulma ile birlikte sadece bir adet sendikasyon kredisin ödenmemesi nasıl bir kar topu etkisi yapacağını kimse tahmin edemez. Hele net borç ödeyecesi konumda olan bankalar 2 katına 3 katına faizle borçlanmak zorunda kalır. Kime tabiiki yurtdışında ki özellikle londrada ki yamyamlara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2020 sonunda faizler %7 ye kadar düşer.

    Enflasyon %5 olabilir.

    Dolar / TL istikrar sürerse tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faiz dustu,(seneye %7 olacakmis) cesareti olan gidip isyeri acsin da, gorsun milletin cebinde ne cok para var, ne satarsaniz kapis gider, ekonomi cok hareketlendi

    Oyle hareketli bir ekonomi var ki, kose basina dukkan acsan, yumurta bile satsan zengin oluyorsun, iste bu kadar istikrarli, doviz kuru sakin bir ekonomi bu
  • Liberal küresel sola bir tokatta ingiliz halkından.
    https://www.bbc.com/news
    Seçim sonuçları ile brexitin gerçekleşmesi ve liberalizmin kalesi abnin parçalanması kesinleşmiş olurken.Hanemize bir tik daha atalım, şimdi sıra abd seçimlerinde bilgisayarlara sahip çıkıp trumpu seçtirmekte ...
  • fed faizi sabit tutarsa.. merkez bankasi 200 bp dusururse aradan ingiliz sterlini firlar gider boyle

    sterlin alan yada akil eden varmi forumda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke çok stabil maşallah... 2 aya kalmaz dolara 1 TL enflasyon eksiye döner..

    http://www.milliyet.com.tr/siyaset/agir-abiler-devreye-girdi-davutoglu-ve-babacan-icin-son-hamle-6099903

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acquiles kullanıcısına yanıt
    2020 de ticaretin önü açılacak. Dolar yükselmeyecek. Normal şartlarda bu seviyelerde seyreder.
    Faiz düşüyor dolar düşüyor tıpkı aylar önce equris in söylediği gibi ama maalesef son zamanlarda sahadan uzak kaldı
    @equris hocam nerdesiniz bi selam verin en azından bi hayat belirtisi olsa yine yeter :)

    2020 de dolarcılar ve faizciler kaybederken ticaret yapanlar kazanacak.
    Birde borsayı bilinçli oynayanlar kazanacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 13 Aralık 2019; 12:11:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Inşallah. 2018 kötüydü 2019 daha kötü.. 2 yılin ardından toparlar mi göreceğiz.. Toparlamazsa zaten arka arkaya ikinci kötü yıl sıkıntıyi büyütür..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok kısa vadeli rahatlama olabilir ama siyasi sorunlar düzelmeden mümkün değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokbaska -- 13 Aralık 2019; 12:32:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M.ERTEN

    Arkadaşlar hayırlı akşamlar.
    $ al–sat veya pari te ile iyi kötü kâr yapmaya çalışıyordum.
    Malumunuz vergiler çok arttı artık bu işin esprisi kalmadı, makaslar da çok açık. tl ye döndüğüm vakit artık borsada takılmak istiyorum. borsa ile işlem nasıl yapılıyor? yani hangi bankaları hangi uygulamaları kullanıyorsunuz?
    Ben döviz ve emtia için tfx i kullanıyorum ve bildiğim kadarıyla bu işi yapanların en çok tercih etmiş olduğu uygulama tfx.
    Bunun gibi en çok kullanılan borsa uygulaması hangisidir yada hangileridir?
    Borsada takilinmaz. Borsada orta veya uzun vadeli yatırım yapilir. Bunun da kuralları vardır. Bilgi ve deneyim gerekir. Bilanço okuyabilmek bile gerekir. Bence hic bulaşmayın zarar edersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatandaş dövizden TL’ye dönmediği gibi tam tersine her geçen gün döviz cinsinden tasarrufa daha çok ilgi gösteriyor.


    Yurt içi yerleşiklerin 2012 yılı sonundan bu yılın kasım ayı sonuna kadarki dönemde mevduat bankalarında tuttukları Türk Lirası ve dolar cinsinden olan hesaplarına baktık.


    Tablo ilginç, tablo çağrıların karşılık bulmadığını gösteriyor...


    2012 yılı sonunda bankalarda yurt içi yerleşiklere ait her 100 liralık Türk Lirası cinsi mevduata karşılık 43 liralık döviz cinsi mevduat bulunuyordu.


    Oran yıldan yıla hızla büyüdü. Bu yılın kasım ayı sonuna geldik; 100 liralık TL cinsi mevduata karşılık artık tam 94 liralık döviz hesabı var.



    https://www.dunya.com/kose-yazisi/vatandas-dovizden-tlye-donme-konusunda-kimseyi-dinlemiyor/458475




    Merkez Bankası’nın faizi yüzde 12, bankaların vadeli mevduata uyguladığı ortalama faiz kasım sonu itibarıyla yüzde 11.35, Hazine’nin borçlanma faizi de yüzde 12 dolayında. Enflasyon, o da yüzde 11.5 dolayında bekleniyor. Her ne kadar yüzde 11.5 geride kalmakta olan yılın enflasyonu ve 2020 için tahmin yüzde 8.5 ise de Türkiye’de çok kısa vadeli karar alındığı için tahmin edilen orana değil, gerçekleşen orana daha çok itibar ediliyor.


    Dolayısıyla tüm oranlar bir dengeye oturmuş görünüyor.


    Bu oranların bize söylediği en somut gerçek şu:


    “Türkiye’de tasarruflara enflasyon kadar bile faiz verilmiyor.”


    Mevduatta nominal faiz bile enflasyonun altında, net faiz ise enflasyonun çok çok altında kalıyor.


    https://www.dunya.com/kose-yazisi/yuzde-24-ile-basladik-yuzde-12-ile-bitirdik/458629



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondrioglukadayi -- 13 Aralık 2019; 17:4:56 >




  • Simdi vatandasin tasarrufuna negatif faiz verilecek ki su anda veriliyor ve sonra yine ayni vatandasin elindeki dovizi bozdurup TL`ye gecmesi bekleniyor ?

    Bunun icin dovizde yukari yonlu hareketler olmasi gerekir (Ciddi anlamda), baska herhangi bir yolu yok.

    Eksi faiz alirken, ne diye millet doviz bozdursun, bilen varsa anlatsin.
  • bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:18:29 >
  • 
Sayfa: önceki 36583659366036613662
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.