Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (425. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Can851 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 57 Misafir (4 Mobil) - 53 Masaüstü5 Mobil1 Android
5 sn
235.040
Cevap
1.166
Favori
11.767.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
65. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 423424425426427
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asau

    Doların düşmesine üzülenlerin zihniyetinin en iyi örneklerinden biri. Onlar için vatan teferruattır. Her durumda maddi kazanç peşindedirler!

    Temsili değil!

    🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥

    Off daha geyik için yapılmış yazıyı gerçek sanıyorsunız adam mal evrakta sahtecilik ilanını ortalık yere asacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: White Devil


    quote:

    Orijinalden alıntı: asau

    Doların düşmesine üzülenlerin zihniyetinin en iyi örneklerinden biri. Onlar için vatan teferruattır. Her durumda maddi kazanç peşindedirler!

    Temsili değil!

    🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥

    Off daha geyik için yapılmış yazıyı gerçek sanıyorsunız adam mal evrakta sahtecilik ilanını ortalık yere asacak.

    Ne alakası var ya,kaplazanlık dan,sahte bilet basmaktan,sahte evrak duzenlemekten bir suru dosyası olan adam ulke yonetiyor da bunu asan mı korkucak?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: the bad Duelist


    quote:

    Orijinalden alıntı: PunkBunny


    quote:

    Orijinalden alıntı: alex59

    Bırakın karışmayın gün onların günü eğlensinler bu arada yabancı yatırımcılar ve fırsatçılarda ucuz doları piyasadan toplasın.
    Adamlara resmen yılbaşı ikramiyesi geldi.

    Fed'in kasasındaki bütün dolarları getirip bozdursanız bile, üretemedikten sonra eskisinden daha beter hale düşeriz.

    Bu şovlar öncekiler gibi geçici, daha kaç defa kandırıldığınız halde size bunu anlatmaya çalışanları vatan haini ilan ediceksiniz.

    Sürekli aynı tekrarı veren kanal sizi sıkmadımı?




    Vatan haını kısmını bılemem ancak.

    Kriz olmasını ıstıyorsun bu barız bellı.

    Bı partının gitmesi ıcın kriz olmasını ıstemek ne kadar vatanı sevmek orası tartıslır

    bir partinin kalması için bütün yolsuzluklara, haksızlıklara, ülkenin batışına, kendi gibi düşünmeyenleri ötekileştirmeye göz yummak ne kadar vatan sevmekse o kadar.

    O zaman ıkısıde vatan haınlıgıdır diyelim konuyu kapatalım.

    Zira chp yahut mhp gelse onların secmenlerı de aynı davranacagı için bızım ulkemız ıcın normal bır durum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Physicist_Emre

    Putincinin dediğine bak adamlar turist göndermedi sebze almayı kesti anası ağladı ekonominin neyse şimdi iyi yalıyorsunuz, davay davay. Sorduğum sorulara cevap veremez ezbere komünis komünist nidası atan bir ak-it fazla şey etmeyin devran döner bunlar yine döner fırıldak olmak kanlarında var. Kansız oğlu kansızlar.

    Kardeş yakın zamanda izmirden geçeceğim. Bir sorun var mı şuan şehirde ? Yüzme paletlerimi almadan turlayabilirmiyim şehirde ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun bir etkisi olurmu?

    quote:

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türkiye'ye kötü haber geldi.

    2017 için Türk bankacılık sektörü görünümünün durağandan negatife revize edildiği açıklandı.Bllomberg'te yer alan habere göre, Fitch tarafından bugün yayımlanan raporda siyasi riskler ve faaliyet ortamında artan risklere dikkat çekildi. Raporda "Artan risklerin bankaların kredi temel göstergeleri üzerinde baskı yapmasını bekliyoruz." değerlendirmesine yer verildi. Fitch, kur ve faizde volatilite potansiyelinin arttığına da dikkat çekti. 

    Raporda, Temmuz'daki başarısız darbe girişimi sonrasındaki belirsizliğin uzun vadede ekonomik performans ve bankaların varlık kalitesinde zayıflığa neden olmasının beklendiği ifade edildi. Raporda bu yılın ilk 9 aylık döneminde %3.3 olan sorunlu kredi oranının 2017 sonunda ılımlı yükselişle %4 civarında olacağı belirtildi.

    Fitch tarafından değerlendirilen Türk bankalarının yaklaşık yüzde 80'inin negatif görünümde olmasının da görünümün negatife çekilmesinde etkili olduğu vurgulandı.Kaynak: Fitch'ten Türkiye'ye kötü haber

    http://www.yenicaggazetesi.com.tr/fitchten-turkiyeye-kotu-haber-152357h.htm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht


    quote:

    Orijinalden alıntı: hardday


    quote:

    Orijinalden alıntı: iskefiyeli


    quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht


    quote:

    Orijinalden alıntı: iskefiyeli


    quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    @iskefiyeli
    quote:

    Orta Doğu; başkanlık sistemine geçen Türkiye nin vilayetleri olur.

    demişsin anlat bakim bu işin sırrı nedir sen gittin almaya mecliste vekiller önüne mi durdu halep orda arşın burada arşınlada göreyim.
    tarabzondan en fazla 1000km

    Ne o hep siyonistlerin dergilerde yayınladıkları gelecek planlarına mı inanıyorsunuz.
    Bunlar hemen olacak işler değil. Nasıl olacak? Orda yazdım nasıl olacağını. Sizin gibi içimizde olup köstek olanlar oldukça buna ulaşmak daha zor olacak.

    Bak şimdi benim karadenizli çok arkadaşım var inatçlar ak dediklerine kara dedirtemezsin falan klasik tutucu tiplerdir ama karşısındaki yedi yabancıda olsa bir lafın eğip bükmeden söylersen anlarlar ama sen sanki inanmamak için para almış gibi birşeye kurulmuş gidiyorsun.

    siyonist dergileri senin kadar bilemiyoruz ama sen çok iyi takip ediyorsun ama biz inanıyoruz nasılsa sende bahane tükenmez ezber bozulmaz tv dizisiyle avrupayı fetedeceğine inanan güruha ne anlatacaksın ki diziyi seyretmeyeni vatan haini ettiniz sizde sınır yok

    sana diyorum ki halep orda hadi sen demişsin bana senin gibiler yüzünden gidemiyoruz gittinde önüne mi durduk şimdi çıksan yarın öğlende ordasın aslanım hadi seni görelim

    hani diyorum ya önünemi durduk lafla gidiyorsun alıp vilayet ediyorsun ya alamadığını söyleyince tabi köstek sayılıyor sizin lügatınızda çünkü oda laf buda laf halbuki siz alacağız dediğinizde aldııık diye bağıracağız ozaman sizde ulan aldık galiba diyip rahatlayacaksınız hani masal bu ya olduya ozaman kimi düşman edeceksiniz gidemediğiniz halep yolundaki kelengileri düşman hain köstek yada sizde laf birtmez birşey ilan edersiniz


    Kıçınızdan element uydurmayı ne çok seviyorsunuz.
    "Oku" "izle" "öğren"
    Gündemden haberiniz yok o Siyonist konusu geçen haftanın gündemiydi. Araştırırsan öğrenirsin. Dergi değil haber takip ediyorum.
    Siz tarihi atalarımızı haremden çıkmayan kişiler olarak gösteren dizilerden takip edin . Gerçek tarihimizi anlatan dizilere bakmayın.
    İşiniz gücünüz laf atmak
    Daha yazdıklarımı Beren ile okuyup anladığım belli değil.
    Biryere gittiğimiz gidemediğimiz yok diyorum ki.
    Senin gibi kafalar oldukça işimiz zor. İlerlemek zor.sen diyorsun ki "benim gibiler yüzünden gidemiyorsunuz" "git önünde mi durduk" :D yirmi kafalı bu anlayış ne böyle. Devlet köprü yapar "hayır" havaalanı yapar "Hayır" araba tapar "hayır" .... Devlet bişe yapacak "hayır" sonra niye gitmiyorsunuz.
    Sen önce devletini milletini destekle de jüpiterede gider

    Hocam bunların derdi gerçekten vatan millet değil. Hükümeti kotuleyimde kim gelirse gelsin ülke yansın umurlarında olmayan tipler. Sorsan akp bitik mhp bitik chpkk olmuş zaten teröriste ağlar, seloya figene özgürlük der, darbeye tiyatro der :)
    Bunlar kendileride bilmiyor ne yaptıklarını. Devletin ufacık sıkışmasında hemen çıkarlar, ahh vatan ahh millet ahh atam feryat figan Atatürk ü kullanırlar:) bayatladi numaraları ama ellerinden gelen bu :) Darbe gecesi halay çekip atm ye kosanla ne konuscan..

    Sen ve hocan bana açıklayın vatan millet derdiniz ise
    milletin parasıyla yapılan köprü neden milletin parasıyla 22 yıl özel şirket tarafından işletilecek üztelik milletin vergisinden gelir garantisi ile milleti dert ediyorsunuz ya o köprüden hiç geçmeyen adam bile eğer günde 39.000araç geçerse bunu garanti rakamı olan 40.000e tamamlamak için özel şirkete ödeme yapacak hadi açıklayın yetmezse hocanada sor

    Yoksa sizin vatan dediğiniz şirketleriniz millet dediğiniz o kıyakçı patronlarmı


    Nüfus ve iş potansiyeli yükselen metropol şehirlerinde o araç geçişleri artacak, hatta 10 yıl sonra yapandan dusunenden Allah razı olsun denilecek. Şimdilik bu aklın ile irdelemen güç, zamanı geldiğinde ömrün olursa anlarsın şampiyon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BiggestNiko

    3.36 dan simdi 230 bin dolar aldım yarın goruselim bir ara Troller.

    1 hafta içinde 10kuruş düşüş olacak :p

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok cahilsin:

    Cahil dedik diye sen kızmadan önce cehaletin ne olduğunu öğretiyim.

    Cehalet bir şeyi bilmemek veya az şey bilmek değildir. Öğrenmeyi reddetmek ve aslında bilmediği birşeyin doğrusunu biliyormuş sanmak ve kibirli olmaktır. Ignorant is who ignores to learn...

    Gelelim sana cahil deme sebebime:

    "Dolardaki yükselişin Trump ile bir ilgisi yok. Dolar 9 haftadır zaten yükseliyordu."

    Bu cümleler sana ait...
    Dolar 9 haftadır yükseliyordu ben her kanalı takip ediyorum ben herşeyi biliyorum!!!11!!1 yazmışsın. Doğrudur da, dolar 2.9 bantından itibaren sert artışa geçti ve elbette bunun tek bir sebebi yok ama Trump'la alakası yok kısmı ben aslında hiç bi ... bilmiyorum demek olmuş...

    Dolar 2008 tarihlerinde ve 2013 tarihlerinde çok sert artmıştır yani yüksek + trendle.
    2008 kriz sonrası,2013 ve sonrası 2015 ve en son olarak şuan 2016 sonu sert tırmanışlar yaptı. ama 10 yıldır ZATEN ARTIYOR
    BU MANTIKLA: senin bütün argumanların geçersiz oldu çünkü 10 yıla baktığında zaten Tl karşısında arttı o zaman suçladığın hükümet yaptırımları ilede alakası yok zaten artıyo du ya... senin cahilliğinin başladığı yer burası..

    fazla uzamadan ben bitreyim..

    2013'te Gezi olaylarına denk geldi sert artış. burda gerçekten doalr arttı her para birimine karşı ancak TL' en çok değer kaybenlerdendendi. Bu geziden mi oldu yoksa fed'in açıklamalarından mı. çok zor bir soru. unutmamak lazım ki gezi sırasında 20 puana yakın borsada düşüş olmuştu. milyarlarca tl.... Tabii ki gezi olaylarınında etkisi oldu ancak globalde yatırım türkiyeye yapılmıyor bir sürü ülke bir sürü coğrafya bir sürü paradigma var... yani doların artışı genellikle FED ile alakalı oluşan algıdandı...

    2008'de çökmelere yaklaşan ekonomi için 2tn dolar para basan amerika faizlerini çok aşağı çekip sirkülasyon yaratıp piyasaları düzeltmeye çalıştı. Obama yönetimi maali disiplini ilk defa ciddi anlamda arttırıp ve dolar basarak yarayan kanayı durdurdu. Ekonmi düzeldi ve amerika bu epik dolar basımını durduracak yoksa dolar balonu oluşacak. bu durunca haliyle dolar kıymetlenir ve yükselen ve düzelmiş ekonomide faizlerin artması ön görülür.

    bu yazdıklarımı herkes biliyor zaten.

    şimdi gelelim Trump'ın seçilmesinin özeline...

    Trumpla bu sert artışın senin sandığından yani zattentiğinden yani assume ettiğinden veya başka değişle BİLDİĞİNİ SANDIĞIN AMA ASLINDA BİLMEDEN KONUŞTUĞUN yer:
    Trumpla doların şahlanmasının ÇOK alakası var. Evet medya (amerikan main stream) Trump'ı 1 yıldır bir canavara çevirdi. sanki Hillary melekti ve trump en kötüsü idi... bu algı ve etnik gruplara ve dinlere karşı kullandığı argumanalrı Trump'ı sevilmeyen bir aday yapmıştı.
    Ancak sen istediğine inan tabii de, 1 yıldır büyük finans kuruluşları thinkthanklar hiç biri Trump gelirse bittik savaşlar çıkar ekonomi daralır yani medyanın pompaladığı algıya kapılmadılar...

    Trump'ın aday olma ihtimali yaz aylarında çok ciddileşti ancak debate'lerde sergilediği kötü performans ile seçilmeyecek algısı oluştu...
    Bütün Wall St. gücünü Hillary'ye aktardı ve trump karşıtı büyük sosyal medya PR'ları yapıldı. Ve herkesi ağına düşürdü Trump. Bu analizler Sanders daha yarıştan çekilmeden taa ön seçimlerde yapıldı. kendim yazmıyorum ama bende böyle inanıyordum öyle oldu...
    Trump bir engelli ile dalga geçtiğinde veya karşısına bir müslümanı aldığında elbette bunun dünyanın tepkisini çekeceğini biliyordu.
    Peki Cumhuriyetçi seçmenh hiç darılıyor muydu? Hiç güceniyorlarmıydı bu söylemlere?
    HAYIR!
    Aksine bu seçmen kitlesi zaten ırkçı yapıya sahipti fakat POLITICAL CORRECTNESS yani politik doğruluk ile insanlar epeydir susturulmuştu, Trump bu çirkin seviye ile bir taşta 2 kuş vurdu.

    1. kuş salaklar
    2. kuş seçmeni

    ....

    Salaklar, yani Trump açısından trump karşıtları oluyor... Bu tepki çeken laflarla aslında Trumptan nefret eden insanlar Trump'ı konuşur oldu. Trump lafı 1 günde bilmem kaç kez ortalama bir amerikalaının duyğu TEK isim oldu. Benzerini bizimkilerde yapıyor ve hala inanıyoruz salakça... Ve karizmasını da kullanarak MEDIA COVERAGE'ta Hillary'nin önüne geçti. Çünkü açıklamaları skandaldı. Yani burda başbakan dümdüz küfür etse herkes konuşurya, heh aynısı yaptı.

    Seçmene gelirsek. Amerika ortalama %40'ın oy kullandığı ve seçim sistemi çok sorgulamaya açık ve demokrasiyi oligarklığa bırakma eğiliminde olan bir ülkedir ve kutupsuzdur. Yani sağ kanat içinde sol kanat içinde sistem budur.

    Hani ekmelledin'i CHP ve MHP ortak aday yaptı ya. Hani CHP seçmeni çok kızdı. bilmem ne yaparım lan bu adayı deyip oy kullanmadılar.
    Oy kullanmada nerdeyse AB birincisi olan Türk seçmeni CB seçiminde düşük katılımla oy kullandı... Bu AKP'li seçmenide etkiledi onlarda zaten "Reis" kesin kazancak ya algısı olmuştu odan...

    Amerikaya geri dönersek:
    Seçmen kendini ifade edilmiyor hisseder ve oy kullanmak zaten hiç bir DEĞİŞİM yaratmayacak algısındadır. Bu seçimde değişimi vaad eden 2 seçmen vardı. 1. Trump, 2. Sanders.
    Sanders'ın başkan adayı olamayacağını herkes biliyordu. Hillary onu ezecekti...
    Ve Hillary değişim vaadinde bulunmadı. Bu vaad zaten çok saçma idi onun için. Sistemin içinden gelen biri sistemi her daim korur, değiştirmez. hatta değiştiremez çünkü o sistemde o ekosistemde yaşarken: onu orda beslerler ve porası evi gibi olur. kimse evini yıkamaz. (special interests)

    Fakat Trump, BM'i dağıtırım, Nato'dan çıkar orayı da dağıtırım bile diyecek kadar cesurdu. Seçmenindeki oluşan susturulmuş hissini ve bastırılmışlığı kullandı. Karizması tavandı. Seçmende coşku oluşturdu ve bu ORGANİKTİ. Bunun için meksikalıyı ve müslümanı hedef aldı..

    ve seçmenine oy kullandırttı. Tarihsel bir seçim olduğu için elbette Hillary' seçmenide daha fazla sandığa gitti.

    not: amerikada ön seçim sistemi ve genel seçim var. ve seçim günü genelde hep hafta içi olur ve tatil değildir. Bu sebep bile oy kullanımını çok ciddi azaltmaya yeter

    Bu analizleri medyada iyi okmuştu ama her zaman ki gibi halklara farklı bir gazete basıldı...

    Ve genel algı Hillrry'nin KESİN seçileceği idi halbuki amerikada zaten hep 2 aday finalde yarıştığından(sağ ve sol parti adayları) hep %45 e %55 49 a 51 gibi sonuçlar olur. bizde %52 aldıkkkk lafı amerikada asla edilmez Çünkü zaten noramli budur orda. Yani trump'ın kazanma ihtimali en azından o algı için %45 olmalıydı... %45 olan birşey asla kesin değildir..

    Gelelim dolara. Niye artıyor ve Tl neden çok değer kaybediyor..

    Trump ile son artışların DOĞRUDAN alakası olmakla beraber Aralk ayı faiz arrtımı olma ihtimali iyice pekiyileşti..
    Trump ülkesine vaad ettiği yatırımlar ve ülke ekonomisine zarar verdiğini söylediği büyük uluslar arası ticari antlaşmaları bozacağını vaad etti.
    Hillary ile arasındaki 2 büyük farktan 1'i budur.

    Trump ülkesinin katma değerini arttırma ve 70lerdeki mutluluk ve American Dream Achievement'ını yani mutlu yılları yani Amerikanın Harika olduğu yılları yaşatma sözü verdi.

    2. farkı dış poltika ona hiç girmiyeceğim..

    Herneyse, Trump doalrdaki artışın en az %50 sebebidir şuan..

    Çünkü içeriye odaklanan ekonomi demek daha da güçlü daha da büyüyen ekonomidir.
    Trump iktisadi olarak Hİllary'den daha çok olumlanıyor bu pencerede.. Ve trump'ın ülkesini izole etme anlaşıyı tabii ki dolar faizlerinin arttırılma sinyali. FED bağımsız ama elbette başkanın ekibinin şahinlerin vs etkisi çok. Dünyada heryerde bu böyle. Ve böyle olmalı zaten.
    yani faizler büyük olasılıkla artcak..

    2. olarak KESİNLİKLE SAVAŞ OLAMAYCAK OLURSA AMERİKA BU SAVAŞTA YOK. vaadi. bu da hillary'nin veremediği bir vaad.
    ORtadoğuyu stabilize etmeye çalışacak amerika. ve haliyle terör bitecek...

    aslında terorörü bitirmenin daha kolay yolları var.
    1. amerika 20 dolardan büyük banknot basmayacak
    2. AB ve İngilterede 20 pound ve Euro'dan büyük para basmıycak.
    İllegelal herşey keşle dönüyor. Bu harvardda bir araştırma konusudur.

    Neyse seneye beklentiler doların 4.0 olacağı yönünde ancak bu bir yatırım tavsiyesi değildir. Kayıplarınızdan sorumlu değilim.

    Dolar kesin artışa devam edecek sadece trump yüzünden çünkü ABD en büyük ekonimi zaten ama daha da büyüycek manyaklaşcak kısacası.
    sen bu durumda paranı gidip Türkiyeye mi yatırırsın ABDye mi?
    ki ABD'ye çok büyük yatırım sözü çok önemli bir nokta... Abd sosyal develt olmadığından trenleri fln leştir... Hiç bi şirket hızlı tren yapmaz gerek yoktur devlet ödenek çıkarmaz. Trump bu konuda iyileştirmeler yapacağını söylüyor. Doymuş bir ekonomidir amerika yatırım yapcak inşaati kalmamıştır. İşte Trump bunu da değiştiriyor. Genel sebep bu artışa.

    "Dolardaki yükselişin Trump ile bir ilgisi yok. Dolar 9 haftadır zaten yükseliyordu."

    bu cümleyi tekrar okuyun şimdi




    ülke olarak evet belki TL nin değersizleşmesini engelleyebiliriz dolara karşı ancak dolar genede EURO,POUND,ISV KRONU,ALTIN vs çoğu şeye göre değer kazancak. Tl nin 1 usd = 4TL veya yukarsı bunu bozmamız için BEKLENMEDİK bir atılım yapmamız lazım. mesela musulu işgal etmek gibi.

    tabii bu beklenmediklerin maaliyetleride olur ama dolar zaten 4.0 olursa kriz çıakcaktır... piayasa daha fazla dayanamaz.
    dış borcumuzun saniyelik faizi 1500+ dolar. borçlanmamız normal seviyede ordan değil kuruyan piyasadan ve çekilen yatırımlardan patlarız heralde

    Yani çok beklenmedik başka bir şey:
    tüm türkie devletlerin TL kullanması AB gibi pakt kurmamız olabilir.

    TL converti olan bir para değil... bu pakt bunu bozabilir.


    Eyyorlamam bu kadar. Lütfen cahil kalmayın. araştırın her yeri ve objektif olarak bakın.

    kim bana kesin başkan bu olur dediyse yanıldı ve hepsi sadece hillary diyordu. buna proflar dahil..

    geleceği kimse bilemez ama algılar geleceğin bozulması olan paradigmaların yansımasıdır bunu da okumak kısıtlıda olsa mümkündür.

    iyi günler 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥


    not: arkadaşlar bazıları paranın karşığı yok falan yazmış. çok temel şeyleri bilmiyor ve biliyor gibi ahkam kesiyorsunuz.
    paranın tabii ki karşılığı vardır. Gold Standart ve Silver Standart hazine ve rezervlerle akalaı bir standarttır.
    eskiden para bir meta değildi, bir kağıttı. o kağıtta şu kadar altınım var. 10 donum arsa 1 altın(oz) vs gibi...

    ne zaman ki apranın kendi meta oldu ve altını korumak maaliyetlendi(işlem hacmi büyüdü vs)
    olay paray a döndü.
    1 dolarda LEGAL TENDER FOR ALL DEBTS yazar. ne demek paranın karşılı yok ta devletler karşılıksız para basarda...
    bütün borçlar için yasal senettir para!!!

    Adalet asla mülkün temeli değil MÜLK adeletin temelidir. Para için milyonlar kıyılıyor nasıl karşılığı yok?

    çok temel kavramları ve terminolojileri bilmeden beylik laf etmeyin. İş dünyasında acımazlar HORT diye laf soku verirler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 7 Aralık 2016; 20:2:51 >




  • Vallahi millet 3.40' dan ''Vatan, millet, Sakarya'' diyerek 80 bin - 100 bin dolar bozduruyor. Allah bereketini versin, keşke bozduracak bin dolarım olsa da ben de tarihin en yüksek seviyelerinden dolar bozdurup gerçek bir vatansever olsam.
  • dexterr kullanıcısına yanıt
    Turk lirasi deger kaybettikce bende kaybediyorum

    Hatta uzuluyorum gordukce ancak istiyorum

    Bir an once halk her seyi gorecek kadar yansin istiyorum



    Vatan hainligi bana kalirsa suan hukumet tarafindan yapiliyor ancak halk bunu goremiyor. Bak bu benim gorusum. Bunj dusunmem beni vatan haini yapmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BiggestNiko


    quote:

    Orijinalden alıntı: White Devil


    quote:

    Orijinalden alıntı: asau

    Doların düşmesine üzülenlerin zihniyetinin en iyi örneklerinden biri. Onlar için vatan teferruattır. Her durumda maddi kazanç peşindedirler!

    Temsili değil!

    🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥

    Off daha geyik için yapılmış yazıyı gerçek sanıyorsunız adam mal evrakta sahtecilik ilanını ortalık yere asacak.

    Ne alakası var ya,kaplazanlık dan,sahte bilet basmaktan,sahte evrak duzenlemekten bir suru dosyası olan adam ulke yonetiyor da bunu asan mı korkucak?

    Çok alakası var o makbuzlar cami bağışı makbuzu ile bir değil, özel izinle alırsın akşam kasa ile makbuz sayımı yapılır karşılaştırılır, bu gerçek olsa anında alırlardı böyle göstere göstere yapamazsın diğer dediğinde haklısın ona bir şey olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • saçma sapan tartışmaları çıkarırsak bir iki bilgi.

    dünyada her devlet karşılıksız para basar. yani o altın karşılığı para olayı artık geçerli değil. abd 1970'lerde bıraktı. doların rezerv birimi olmasının sebeplerinden biri en geç bırakan devlet olmasıdır. petrodolarda aynı şekilde etkilidir.

    çin'den yuan alıcaz, altınla ticaret falan filan hepsi hikayedir. sadece satın aldığın ülkeye verecek yuan'ı nereden bulacaksın. bu arada altının değeride dolarla ölçülür. bu ne saçmalık.

    fed kararları zaten fiyatlanmış durumda, faiz arttırımı yüzde yüze gelmiş. sorun ne kadar artacağı, ve 2017'deki arttırım miktarı, bunlarda süpriz olmazsa hafif düşüşe bile yol açabilir.

    ekk kararlarının hemen hiçbir etkisi olmaz, zira orta ve uzun vadede işe yaramayacak laf kalabalığı olacaktır. bu bir standart artık. ekk kararı ile bağımsız yargı, demokrasi, hukukun üstünlüğü, üretime dayalı ekonomi falan olmuyor. geçelim.

    parayı değerlendirirken bant aralıklarına bakılır. bizde aralık fazla genişlemiş, bu ciddi bir sorun. ama hep yukarı doğru. yani dolar şu an 3.40 3.50 olmuş pek bir önemi yok. orta vadede gene yükselecektir zira yükselmesini sağlayan sebepler aynen duruyor.

    şu andaki düşüşün 2 sebebi var, birincisi kayıtdışı dahil dolar girişi ve kurumların satışı var. bunun pek bir etkisi yok. zira tüm mevduat 90 milyar dolar. net rakamlar açıklandığında göreceksinizki hane halkı dolar falan bozdurmamış aslında.

    asıl sebep şu anda dünyada düşmesi, bizde çıkarkende düşerken de abartıyor. borsada bazı kağıtların uygun fiyatlara düşmesi ile bazı robotlar dolar 3.55'i gördüğü anda koç, tüpraş gibi sağlam hisselerden alım yaptılar.

    şimdi borsa bir tık yükselecek dolar bir tık düşecek bu sayede çıkarken yaptıkları zararı minimalize edecek hatta kar edebilecekler.

    sonuç ne olur, ülke için pek bir umut görülmüyor. hele buradaki bazı muhabbetleri okuyunca bu umut iyice azalıyor. resmen ikiye bölünmüşüz. bir taraf cidden kızgın ve yanarsa yansın havasında, diğer tarafın dünyadan haberi yok, osmanlı hayali ile yaşıyorlar. dolar kuru için 3.30 kritik seviyeydi. onun üstü firmaları anormal zorlar. 2017 çok zor geçecek.

    iyi olur inşallah diyerek kapatayım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknoCat

    Çok cahilsin:

    Cahil dedik diye sen kızmadan önce cehaletin ne olduğunu öğretiyim.

    Cehalet bir şeyi bilmemek veya az şey bilmek değildir. Öğrenmeyi reddetmek ve aslında bilmediği birşeyin doğrusunu biliyormuş sanmak ve kibirli olmaktır. Ignorant is who ignores to learn...

    Gelelim sana cahil deme sebebime:

    "Dolardaki yükselişin Trump ile bir ilgisi yok. Dolar 9 haftadır zaten yükseliyordu."

    Bu cümleler sana ait...
    Dolar 9 haftadır yükseliyordu ben her kanalı takip ediyorum ben herşeyi biliyorum!!!11!!1 yazmışsın. Doğrudur da, dolar 2.9 bantından itibaren sert artışa geçti ve elbette bunun tek bir sebebi yok ama Trump'la alakası yok kısmı ben aslında hiç bi ... bilmiyorum demek olmuş...

    Dolar 2008 tarihlerinde ve 2013 tarihlerinde çok sert artmıştır yani yüksek + trendle.
    2008 kriz sonrası,2013 ve sonrası 2015 ve en son olarak şuan 2016 sonu sert tırmanışlar yaptı. ama 10 yıldır ZATEN ARTIYOR
    BU MANTIKLA: senin bütün argumanların geçersiz oldu çünkü 10 yıla baktığında zaten Tl karşısında arttı o zaman suçladığın hükümet yaptırımları ilede alakası yok zaten artıyo du ya... senin cahilliğinin başladığı yer burası..

    fazla uzamadan ben bitreyim..

    2013'te Gezi olaylarına denk geldi sert artış. burda gerçekten doalr arttı her para birimine karşı ancak TL' en çok değer kaybenlerdendendi. Bu geziden mi oldu yoksa fed'in açıklamalarından mı. çok zor bir soru. unutmamak lazım ki gezi sırasında 20 puana yakın borsada düşüş olmuştu. milyarlarca tl.... Tabii ki gezi olaylarınında etkisi oldu ancak globalde yatırım türkiyeye yapılmıyor bir sürü ülke bir sürü coğrafya bir sürü paradigma var... yani doların artışı genellikle FED ile alakalı oluşan algıdandı...

    2008'de çökmelere yaklaşan ekonomi için 2tn dolar para basan amerika faizlerini çok aşağı çekip sirkülasyon yaratıp piyasaları düzeltmeye çalıştı. Obama yönetimi maali disiplini ilk defa ciddi anlamda arttırıp ve dolar basarak yarayan kanayı durdurdu. Ekonmi düzeldi ve amerika bu epik dolar basımını durduracak yoksa dolar balonu oluşacak. bu durunca haliyle dolar kıymetlenir ve yükselen ve düzelmiş ekonomide faizlerin artması ön görülür.

    bu yazdıklarımı herkes biliyor zaten.

    şimdi gelelim Trump'ın seçilmesinin özeline...

    Trumpla bu sert artışın senin sandığından yani zattentiğinden yani assume ettiğinden veya başka değişle BİLDİĞİNİ SANDIĞIN AMA ASLINDA BİLMEDEN KONUŞTUĞUN yer:
    Trumpla doların şahlanmasının ÇOK alakası var. Evet medya (amerikan main stream) Trump'ı 1 yıldır bir canavara çevirdi. sanki Hillary melekti ve trump en kötüsü idi... bu algı ve etnik gruplara ve dinlere karşı kullandığı argumanalrı Trump'ı sevilmeyen bir aday yapmıştı.
    Ancak sen istediğine inan tabii de, 1 yıldır büyük finans kuruluşları thinkthanklar hiç biri Trump gelirse bittik savaşlar çıkar ekonomi daralır yani medyanın pompaladığı algıya kapılmadılar...

    Trump'ın aday olma ihtimali yaz aylarında çok ciddileşti ancak debate'lerde sergilediği kötü performans ile seçilmeyecek algısı oluştu...
    Bütün Wall St. gücünü Hillary'ye aktardı ve trump karşıtı büyük sosyal medya PR'ları yapıldı. Ve herkesi ağına düşürdü Trump. Bu analizler Sanders daha yarıştan çekilmeden taa ön seçimlerde yapıldı. kendim yazmıyorum ama bende böyle inanıyordum öyle oldu...
    Trump bir engelli ile dalga geçtiğinde veya karşısına bir müslümanı aldığında elbette bunun dünyanın tepkisini çekeceğini biliyordu.
    Peki Cumhuriyetçi seçmenh hiç darılıyor muydu? Hiç güceniyorlarmıydı bu söylemlere?
    HAYIR!
    Aksine bu seçmen kitlesi zaten ırkçı yapıya sahipti fakat POLITICAL CORRECTNESS yani politik doğruluk ile insanlar epeydir susturulmuştu, Trump bu çirkin seviye ile bir taşta 2 kuş vurdu.

    1. kuş salaklar
    2. kuş seçmeni

    ....

    Salaklar, yani Trump açısından trump karşıtları oluyor... Bu tepki çeken laflarla aslında Trumptan nefret eden insanlar Trump'ı konuşur oldu. Trump lafı 1 günde bilmem kaç kez ortalama bir amerikalaının duyğu TEK isim oldu. Benzerini bizimkilerde yapıyor ve hala inanıyoruz salakça... Ve karizmasını da kullanarak MEDIA COVERAGE'ta Hillary'nin önüne geçti. Çünkü açıklamaları skandaldı. Yani burda başbakan dümdüz küfür etse herkes konuşurya, heh aynısı yaptı.

    Seçmene gelirsek. Amerika ortalama %40'ın oy kullandığı ve seçim sistemi çok sorgulamaya açık ve demokrasiyi oligarklığa bırakma eğiliminde olan bir ülkedir ve kutupsuzdur. Yani sağ kanat içinde sol kanat içinde sistem budur.

    Hani ekmelledin'i CHP ve MHP ortak aday yaptı ya. Hani CHP seçmeni çok kızdı. bilmem ne yaparım lan bu adayı deyip oy kullanmadılar.
    Oy kullanmada nerdeyse AB birincisi olan Türk seçmeni CB seçiminde düşük katılımla oy kullandı... Bu AKP'li seçmenide etkiledi onlarda zaten "Reis" kesin kazancak ya algısı olmuştu odan...

    Amerikaya geri dönersek:
    Seçmen kendini ifade edilmiyor hisseder ve oy kullanmak zaten hiç bir DEĞİŞİM yaratmayacak algısındadır. Bu seçimde değişimi vaad eden 2 seçmen vardı. 1. Trump, 2. Sanders.
    Sanders'ın başkan adayı olamayacağını herkes biliyordu. Hillary onu ezecekti...
    Ve Hillary değişim vaadinde bulunmadı. Bu vaad zaten çok saçma idi onun için. Sistemin içinden gelen biri sistemi her daim korur, değiştirmez. hatta değiştiremez çünkü o sistemde o ekosistemde yaşarken: onu orda beslerler ve porası evi gibi olur. kimse evini yıkamaz. (special interests)

    Fakat Trump, BM'i dağıtırım, Nato'dan çıkar orayı da dağıtırım bile diyecek kadar cesurdu. Seçmenindeki oluşan susturulmuş hissini ve bastırılmışlığı kullandı. Karizması tavandı. Seçmende coşku oluşturdu ve bu ORGANİKTİ. Bunun için meksikalıyı ve müslümanı hedef aldı..

    ve seçmenine oy kullandırttı. Tarihsel bir seçim olduğu için elbette Hillary' seçmenide daha fazla sandığa gitti.

    not: amerikada ön seçim sistemi ve genel seçim var. ve seçim günü genelde hep hafta içi olur ve tatil değildir. Bu sebep bile oy kullanımını çok ciddi azaltmaya yeter

    Bu analizleri medyada iyi okmuştu ama her zaman ki gibi halklara farklı bir gazete basıldı...

    Ve genel algı Hillrry'nin KESİN seçileceği idi halbuki amerikada zaten hep 2 aday finalde yarıştığından(sağ ve sol parti adayları) hep %45 e %55 49 a 51 gibi sonuçlar olur. bizde %52 aldıkkkk lafı amerikada asla edilmez Çünkü zaten noramli budur orda. Yani trump'ın kazanma ihtimali en azından o algı için %45 olmalıydı... %45 olan birşey asla kesin değildir..

    Gelelim dolara. Niye artıyor ve Tl neden çok değer kaybediyor..

    Trump ile son artışların DOĞRUDAN alakası olmakla beraber Aralk ayı faiz arrtımı olma ihtimali iyice pekiyileşti..
    Trump ülkesine vaad ettiği yatırımlar ve ülke ekonomisine zarar verdiğini söylediği büyük uluslar arası ticari antlaşmaları bozacağını vaad etti.
    Hillary ile arasındaki 2 büyük farktan 1'i budur.

    Trump ülkesinin katma değerini arttırma ve 70lerdeki mutluluk ve American Dream Achievement'ını yani mutlu yılları yani Amerikanın Harika olduğu yılları yaşatma sözü verdi.

    2. farkı dış poltika ona hiç girmiyeceğim..

    Herneyse, Trump doalrdaki artışın en az %50 sebebidir şuan..

    Çünkü içeriye odaklanan ekonomi demek daha da güçlü daha da büyüyen ekonomidir.
    Trump iktisadi olarak Hİllary'den daha çok olumlanıyor bu pencerede.. Ve trump'ın ülkesini izole etme anlaşıyı tabii ki dolar faizlerinin arttırılma sinyali. FED bağımsız ama elbette başkanın ekibinin şahinlerin vs etkisi çok. Dünyada heryerde bu böyle. Ve böyle olmalı zaten.
    yani faizler büyük olasılıkla artcak..

    2. olarak KESİNLİKLE SAVAŞ OLAMAYCAK OLURSA AMERİKA BU SAVAŞTA YOK. vaadi. bu da hillary'nin veremediği bir vaad.
    ORtadoğuyu stabilize etmeye çalışacak amerika. ve haliyle terör bitecek...

    aslında terorörü bitirmenin daha kolay yolları var.
    1. amerika 20 dolardan büyük banknot basmayacak
    2. AB ve İngilterede 20 pound ve Euro'dan büyük para basmıycak.
    İllegelal herşey keşle dönüyor. Bu harvardda bir araştırma konusudur.

    Neyse seneye beklentiler doların 4.0 olacağı yönünde ancak bu bir yatırım tavsiyesi değildir. Kayıplarınızdan sorumlu değilim.

    Dolar kesin artışa devam edecek sadece trump yüzünden çünkü ABD en büyük ekonimi zaten ama daha da büyüycek manyaklaşcak kısacası.
    sen bu durumda paranı gidip Türkiyeye mi yatırırsın ABDye mi?
    ki ABD'ye çok büyük yatırım sözü çok önemli bir nokta... Abd sosyal develt olmadığından trenleri fln leştir... Hiç bi şirket hızlı tren yapmaz gerek yoktur devlet ödenek çıkarmaz. Trump bu konuda iyileştirmeler yapacağını söylüyor. Doymuş bir ekonomidir amerika yatırım yapcak inşaati kalmamıştır. İşte Trump bunu da değiştiriyor. Genel sebep bu artışa.

    "Dolardaki yükselişin Trump ile bir ilgisi yok. Dolar 9 haftadır zaten yükseliyordu."

    bu cümleyi tekrar okuyun şimdi




    ülke olarak evet belki TL nin değersizleşmesini engelleyebiliriz dolara karşı ancak dolar genede EURO,POUND,ISV KRONU,ALTIN vs çoğu şeye göre değer kazancak. Tl nin 1 usd = 4TL veya yukarsı bunu bozmamız için BEKLENMEDİK bir atılım yapmamız lazım. mesela musulu işgal etmek gibi.

    tabii bu beklenmediklerin maaliyetleride olur ama dolar zaten 4.0 olursa kriz çıakcaktır... piayasa daha fazla dayanamaz.
    dış borcumuzun saniyelik faizi 1500+ dolar. borçlanmamız normal seviyede ordan değil kuruyan piyasadan ve çekilen yatırımlardan patlarız heralde

    Yani çok beklenmedik başka bir şey:
    tüm türkie devletlerin TL kullanması AB gibi pakt kurmamız olabilir.

    TL converti olan bir para değil... bu pakt bunu bozabilir.


    Eyyorlamam bu kadar. Lütfen cahil kalmayın. araştırın her yeri ve objektif olarak bakın.

    kim bana kesin başkan bu olur dediyse yanıldı ve hepsi sadece hillary diyordu. buna proflar dahil..

    geleceği kimse bilemez ama algılar geleceğin bozulması olan paradigmaların yansımasıdır bunu da okumak kısıtlıda olsa mümkündür.

    iyi günler

    🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥

    resimi unutmuşum




  • Bugün 11 arkadaşa daha bozdurup ziraat katilima yatirttirdim..Vatan için TL miz için. Gerçi ayyaslar şimdi basar burayı naptin diye:)) hadi siz biranizi alın, geçin net in başına hatun düşürmeye çalışın. Kafa oraya basar sizde malum:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Desider Specialist kullanıcısına yanıt
    Kesınlıkle katılıyorum bu mılletın canı oyle bır yansın ıstıyorum kı boyle ekmek su bulamaz hale duselım.O zaman belkı bız nerde yanlıs yaptık dıye bır dusunurler.Dusunurler mı hala emın degılım gercı!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardday

    Bugün 11 arkadaşa daha bozdurup ziraat katilima yatirttirdim..Vatan için TL miz için. Gerçi ayyaslar şimdi basar burayı naptin diye:)) hadi siz biranizi alın, geçin net in başına hatun düşürmeye çalışın. Kafa oraya basar sizde malum:)

    Vatan için hahahaha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WARTIME

    Kesınlıkle katılıyorum bu mılletın canı oyle bır yansın ıstıyorum kı boyle ekmek su bulamaz hale duselım.O zaman belkı bız nerde yanlıs yaptık dıye bır dusunurler.Dusunurler mı hala emın degılım gercı!!!

    CHP iktidar mı oldu ?
  • Çok aci bir sey soyliyimmi
    Hayir
    Akp 14 yildir yok ediyor ulkeyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desider Specialist -- 7 Aralık 2016; 20:4:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Desider Specialist

    Çok aci bir sey soyliyimmi
    Hayir
    Akp 14 yildir yok ediyor ulkeyi

    daha acısı ne biliyor musun..dedem yıllarca kuyrukta geçirdi ömrünü.Babam ise 14 yıldır gayet iyi durumda.(çevremde kiler de.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _GRKM_ -- 7 Aralık 2016; 20:9:6 >
  • teknoCat kullanıcısına yanıt
    Çok hoş bir yazı yazmışsın. Bu forumda nadiren görülüyor bunlar. Ben de hala ABD karşılıksız para basıyor, para altın karşılığı basılırcı komplo teorisyenlerine laf anlatmaya çalışayım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 423424425426427
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.