Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (1396. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
31 Misafir - 31 Masaüstü
5 sn
235.425
Cevap
1.165
Favori
11.782.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
84. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 13941395139613971398
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Equris

    Selam hocam.

    Dolar yükselmeye başladığımda bu konuda yorumlarımı okudunuz mu bilmiyorum fakat eğer okuduysanız benim şöyle bir yorumum vardı. Bu yorumu hatta 15 temmuz'dan önce farklı platformlarda dolar 3.00tl'nin altındayken de yazmıştım.

    Türkiye krize 2 aşamada girecek. Birinci aşamada devlet olaya dahil olacak ve piyasaya para pompalanacak sonrasında ise bu borçlar ödenmeye başladığı sırada ABD faizleri ve bilanço küçültmesine başlayınca bir biri ile çakışacak ve biz bu durumdan çok kötü etkileneceğiz.

    Benim söylediğim birinci kısım yaşandı. Şimdi biz geçici bahardayız. Asıl mesele piyasadan paralar çekilip AB ve ABD'de hatta İngiltere ve Japonya'da paralar kısılıp faizler artınca başlayacak.

    Elimizde tek bir şans var ve Merkez Bankaları başta özellikle FED yani Amerikan Merkez Bankası, bu süreçleri çok yavaş yapacaklarını söylüyorlar.

    Yani hala eğer doğru hamleler yaparsak bu durumdan minimum zararla kurtulabiliriz. Ama biz her konuda yanlış politika güdüyoruz. Ne yapısal reformlar, ne bilim temelli eğitim, ne düşünebilen insanlar, ne doğru sanayi yatırımı, ne de dış dünya ile doğru politikalar.

    Daha önceden yazmıştım tekrar yazayım. 2023 hedefleri diyip duruyorlar ya ben burdan uyarımı yapayım yine. Eğer biz bu kafa ile devam edersek ve dış dünyada ekonomi toparlarnırsa yani ABD, Avrupa, İngiltere ve Japonya. Eğer bu ekonomiler toparlanırsa 2023'te dolar 10tl'yi aşarsa kimse şaşırmasın.

    Okumuştum dostum, hatta sizinle özel mesaj üstünden de muhabbet etmiştik. Sonbahar ve kış çok zor geçecek gibime geliyor.

    Şu anda güllük gülistanlık gibi lanse edilen ortam batı dünyasında yaşansa hükümetin gitmesi için öyle bir baskı olur ki bir gün duramazlar. Yandaşlar şimdi hemen taşlamadan söyleyeyim, hükümeti zerre kadar sevmiyor olmama rağmen işlerin kötüye gitmesi gibi bir temennim yok. Doğru şeyler yapıp, az zarar görelim istiyorum, ben zevk almıyorum uçmuş döviz kurundan ama ısrarla uyarılmasına rağmen birileri hata yapıyor ise, gitmelerini istemek de toplumun hakkı elbette. Demir yumruk ile iletişim çağında ülke yönetilmez.

    Sanki Batı ülkeleri ile papaz olduğumuz, ülke menfaatlerini ön plana aldığımız için cezalandırılıyormuşuz gibi bir hava yaratılıyor oysa hiç bir doğu ülkesi ile de yakınlaşamıyoruz. Çin ve Rusya kastım.

    Rusya Suriye konusunda YPG politikamızı desteklemiyor, daha yeni domates alımını yine kesti, Çin ile Uygur Türklerine destek vermeyi kesmemize rağmen iyi ilişki geliştiremiyoruz.

    Çok zor bir dönem bizi bekliyor.

    edit: Bugün Erdoğan: Türkiye'ye yatırım yapan pişman olmaz demiş. Kendi ailesi neden üretime katkısı olacak, riskli sektörlerde çalışmıyor da sadece tuzu kuru transport ve lojistik sektörlerinde çalışıyor sormak isterdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 12 Ağustos 2017; 15:5:25 >




  • SİZCE 3 ay içerisinde euro düşermi artarmı yorumu olan varsa seve seve okurum.
  • Uzun vadede dovize yatırım bu zamana kadar kaybettirmemistir her zaman kazandirmistir.Kisa vade icin su anda neler olacagini kimse tahmin edemez cunku yarin seyhin birinin ya da seyhlerin zengin arap is adamlarinin milyarlarca euroyu veya doları cesitli anlasmalarla borsada dolasima sokmayacaginin garantisi yok.Kış durgunlugunda normal sartlarda dolar ve euronun saha kalkmasi gerekir en az 50 kuruş firlayacagini düşünüyorum.(normal sartlarda)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Age of Empires oynar gibi yonetiliyoruz bizim kaderimizde refah yok ortadoguda dogmanin sanssizligini gun gectikce daha fazla görüyoruz.



    Mutlu ve refah icinde huzurlu yasamak istiyorsaniz dolara euroya takilip kalmayin kendinize yatirim yapin beyninize ve vucudunuza.YATIRIM TAVSIYESIDIR.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba,
    Şimdi ben işim gereği Zambiyada bulunuyorum 4 aydır.
    Benim merak ettiğim bir konu var.
    TR De döviz örneğin ortalama hesap Dolar 3500 Euro ise 4100
    Zambiyada ise döviz ortalama hesap Dolar 9100 Euro ise 9380

    Şimdi misal Tr den bana 5000 dolar havale eidlse buradan ben 4800 civarı dolar alabiliyorum ve 4800 dolar karşılığında burada 4700 euro alabiliyorum ve bu 4700 Euro yu Tr ye aileme gönderdiğimde ailem kesintilerden sonra 4500 Eline geçiyor.

    Tr de Euroyu bozdurduktan sonra sadece bu bir işlemden 1000 Tl gibi bir kar oluyor.

    4 aydır buradayım ben böyle yapsam şimdiye kadar çok gelir elde ederdim.

    Bunun mantıklı bi açıklaması var mı isteyen kişiler böyle kazançlar kazanabilir yoksa bu yasal bir olay olduğu için her hangi bir sakıncası yok mu.

    Ben bunu çok düşündüm ama bir türlü vicdanım el vermedi.
  • Arslan Mustafa kullanıcısına yanıt
    Kur bilgin yanlistir. Oyle olsa herkes yurt disina cikip zengin olur.



    1 EUR = 10.7243ZMW

    1 USD = 9.07056ZMW



    Zarar edersin ancak... Fakat parani o ulkenin para birimine cevirip saklayabilirsin. Orta vadede dolar ve euro'ya karsi tlden daha az deger kaybederse kara gecersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pelerinli

    Kimse seni dinlemedi değil, işlem hacmi düşük, gittikçe de düşüyor ve çok inişli çıkışlı, çok fazla manipüle edilebilir (gerek tekelleşme gerek de etherium'da gördüğümüz gibi hacklerle), kumar gibi dedi(m). Şimdi bilmem kaç kat çıktı ama bilmem kaç kat düşmeyeceğinin garantisi yok benim açımdan.



    Yanlış anlama; belli ki bilerek yatırım yapıyorsun ama bu konudakilerin çoğu gözlemimce kısa vadeli tasarruflar yapıyor. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim diye belirteyim dedim. Yoksa sürekli takipteysen (dövize de odaklı olduğunu düşünürsek) voleyi vurman işten bile değil.

    Inisleri cikislari aslinda cokta ønemli degil uzunvade dusunuyorsaniz. Dunyada kabul gørmeye basladi. Japonyada artik 260.000dukkan kabul ediyor. Hindistan, rusya, yani yazsam bir kitap cikar burda. Cogu kumar filan saniyor ama bitcoinu anlamak icin para nedir onu anlamak gerekir önce. Bu iste kisavadede vole vuranlar degil. Uzunvadeciler kazaniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • shintai kullanıcısına yanıt
    $3900 dolar bandına ulaştı.

    Hemde ne köşe be hocam. Zamanında 1000 tane Btc alan adamın şimdi 4 milyon$ Dolara yakın parası var. Çok önceden 100.000 tane, 1 milyon tane olanların zaten 400 milyon dolar, 4 Milyar dolar para havuzu oluştu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AkatooS86 kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi hocam, isteyen için, uğraşabilecek insan için uygun bir yatırım aracı olabilir. Ama bizim gibi "eski" kafadakiler için arkasında bir resmi güvence olmayan paranın kurundan kar etmek veya tasarruf yapmak hala şüphe uyandırıyor.



    Şu var, uzun vadede TL karşısında değer kazanmayacak sanırım tek Zimbabwe doları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 13 Ağustos 2017; 9:28:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitcoin'e fiziksel olarak sahip olduğunda bunu bozdurabileceğin dövüz bürosu gibi bir yer var mı Türkiye'de ?
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    hocam bazı ülkelerde atm tarzı cihazlar koymuşlardı galiba fakat bizim ülkede yok sanırım belki bankalarla görüşüp öğrenebilirsin en iyisini onlar bilir bence bu konuda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Boomcu

    hocam bazı ülkelerde atm tarzı cihazlar koymuşlardı galiba fakat bizim ülkede yok sanırım belki bankalarla görüşüp öğrenebilirsin en iyisini onlar bilir bence bu konuda

    Evet bitcoin atm'si ben de Japonya'da gördüm youtube videosunda ama buralarda bir tane bile denk gelmedim.

    Sadece meraktan sordum.
  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap içi,
    Hocam kur bilgim yanlış değil haftada bir dolar bozduruyorum harçlığım bittikçe belki resmi olarak internet sayfasında öyle görünebilir ama döviz bürolarında bu şekilde satılıyor.
    Hatta dün işi biten bir arkadaş Tr ye dönecekti. Cebindeki 1100 usd yi 1000 euro ya çevirdi.Üstüne az biraz yerel paradan ekledi.

    Edit; Şunuda belirtmek isterim ki Usd burada Haftada 8900 10000 arası devamlı kuru değişiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslan Mustafa -- 13 Ağustos 2017; 14:37:27 >
  • Şurda 2 tip insan görmekten gına gelmişti 1. si aktroller, onların artık yüzleri kalmadı gelemiyorlar bi de şu size dedik dedik bitcoin alın diyenler gitse iyi olacak.Almadık kardeşim almayacaz sen al zengin ol biz almayacaz. her sayfada 1 tane var bu ne yahu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Illusive Man

    Şurda 2 tip insan görmekten gına gelmişti 1. si aktroller, onların artık yüzleri kalmadı gelemiyorlar bi de şu size dedik dedik bitcoin alın diyenler gitse iyi olacak.Almadık kardeşim almayacaz sen al zengin ol biz almayacaz. her sayfada 1 tane var bu ne yahu

    Reklamı yapıldıkça, popülaritesi artıyor, yaygınlaştıkça da değerleniyor.
  • Bitcoin $4160 Dolar civarlarına zorladı. $4100 de seyrediyor şuan. Aklını kullanıp alanları tebrik ederim.

    Sizler için umarım ulaşabildiği, Tek bitcoinin 2020 yışında 1 milyon dolar olacağı tahmini gerçek olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarin sak diye duserse aglarsiniz bitcoin. Sert hareketler yapan yatirim araclarina cok takilmamak lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suicide kullanıcısına yanıt
    Hocam neyin sert hareketi daha herhangi bir resmi güvencesi dahi olmayan birşey.1m dolar olsun bunu türkiye de gerçek paraya çevirebilecek adam çok az vardır oda gelip burda zaten 2014 de alcaktınız 10 bitcoin dedik size diyip durmaz.
  • Illusive Man kullanıcısına yanıt
    Bu ise giren adam zaten o riski goze almistir. Guvencesi olmayan sirket bonosuna para yatiranlarda var forumda mesela.

    Ulke paralari az cok tahmin edilebiliyor ama bitcoin icin hep cok farkli degerler duyuyorum ben. Yakin zamanda 3000$ dan bahsediliyordu yanlis hatirlamiyorsam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 13941395139613971398
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.