Şimdi Ara

Dolandırıların Yeni Yöntemi! DİKKAT !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Dolandırıcıların yeni geliştirdikleri yöntemle internet üzerinden ikinci el satışlarında alıcı gibi davrandıklarını, pazarlık sonrası karşı tarafa güven vermek amacıyla anlaşılan bedeli satıcının hesabına havale ettiğini, satış için notere giderken ise "Benim acil işim çıktı. Satışı akrabamın üzerine yapın" dediğini ifade ederek, şunları anlattı:

    "Buraya kadar her şey normal ancak sorun bundan sonra başlıyor. Araç için havale çıkartan kişi size bir ihtar göndererek, aracın devrini yapmadığınızdan dolayı gönderdiği parayı geri talep ediyor. Siz her ne kadar 'devrini yaptım' deseniz de satış yaptığınız kişi ile paranın havalesinin geldiği kişi farklı olduğu için sıkıntı başlıyor. Sattığınız kişi ile parayı gönderen kişi arasında bir bağ ispatlayamazsanız almış olduğunuz araç parasını iade etmek zorunda kalabilirsiniz. O nedenle vatandaşlar araçlarını satarken çok dikkatli olsun. Para kimden havale edilmiş ise satışı onun adına gerçekleştirsin. Ya da parayı satış esnasında noterde nakit olarak alsın. Bunlar da olmazsa satışı parayı havale çıkaran kişinin resmi vekaleti bulunan birine yapmaları mağdur olmalarını önler."


    quote:

    Koçal, diğer bir yöntemde ise dolandırıcıların talip oldukları araç için bir miktar nakit para ve çekle ödeme önerisinde bulunduğunu vurguladı.

    Aracını satan vatandaşın sunulan çeki sorguladığında karşılığının bulunduğunu gördüğünü ifade ederek, "Ancak vatandaş vadesi geldiğinde ne yazık ki çekin karşılığının olmadığını görüyor. Böyle bir durumda vatandaşlarımız satış işlemi sırasında noterde 'mülkiyeti muhafaza olarak' satış verirse, dolandırılmaktan kurtulur." değerlendirmesinde bulundu.


    KAYNAK:AA


    Dolandırmak için peşin para veriyorlar bi de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpawniN -- 17 Ağustos 2017; 15:34:39 >







  • şu kafaları ilime bilime yorsak neler çıkacakta. bizden bi yol olmaz.
  • Cidden buradan birşey çıkar mı hukuki olarak çünkü havaleyi yapan kişinin ismine bakmıyoruz çoğu zaman arkadaşından gönderse ne dicez olmaz kendi hesabından mi gönder dicez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arifomer kullanıcısına yanıt
    Hiç bişey demeye gerek yok, sen nasıl arabayı havaleyle yollamıyosun elden teslim ediyosun paranıda elden alacaksın bu kadar basit.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kucukbulut

    Hiç bişey demeye gerek yok, sen nasıl arabayı havaleyle yollamıyosun elden teslim ediyosun paranıda elden alacaksın bu kadar basit.

    Hocam haklisinda bu seferde sahte para şüphesi oluyor .



    Adamdan alıp bankaya yatirayim desen adamda imza sırasında ya havale yaparım ya elden veririm der. Noterde sahte para tespit ediliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para bi tarafa ruhsat bi tarafa yönteminden şaşma.
    O kadar parayı 20 lik halinde getirecek değiller sonuçta 200 lük 100 lük banknotları sayman ve tek tek kontrol etmen çok fazla zamanını almaz ki zaten adam dolandırıcı değilse gardaş acelem var hadi demez sana, anlayış gösterir.
    Aracı alacak kişi sizi aradığında teli kapattıktan sonra numarasından whatsap resmine bakın ordanda adını soyadını faceden sosyal medya hesaplarından aratıp profiline bakın, aile babası veya ailesiyle yaşayan adam zaten o riski alamaz, alacak olanda sosyal medyada kendi profiliyle takılmaz. Adamın gönderi yorumlarına falan bakın, paylaştığı gönderilerin tarihlerine bakın 2 yıldan fazlaysa zaten profil sağlamdır sıkıntı yok.

    Bu arada çek,senet,20 si bugün 2 si yarın, birazı elden birazı bankadan, arsa, ev bilmem ne tekliflerini düşünmeyin bile. Nakit kardeşim, o kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukbulut -- 17 Ağustos 2017; 17:12:27 >
  • Bu konu dolanıp duruyor ama aslı astarı yok bunun. Örneklemek gerekirse adamın hiç böyle bir oyun yapmasına gerek yok. Notere gelen kişi yine farklı bir kişinin internet şubesine girer ve açıklamaya araç bedeli yazarak gönderirse siz kimden geldiğini göremezsiniz. Yani mahkemeye gittiğinizde size şunu diyemez kimse "Niye bu adamdan geldiğini kontrol etmedin?" çünkü açıklama kısmına bir şey yazıldığı zaman kimden geldiğini göremezsiniz. Sadece bir kaç bankada açıklamaya ek olarak hesap sahibinin ismi not olarak ekleniyor. A kişisi noterde iken yada öncesinde B kişisinin hesabından para gönderir ve noterde aracın devrini siz A kişisine verirseniz, açıklamada isim göremiyorsanız sizin suçunuz ne burada?



    Elden para olayına gelirsek belirli bir tutarın (daha önceden 8 bin TL idi şimdi ne kadar bilmiyorum) üzerinde olursa kayıtlara geçmesi için transfer şeklinde gerçekleşmesi gerekir, aksi bir durumda kimse aldın mı verdin mi diye sormaz kendi haline kalırsın.



    Yani ben gelemiyorum sen devrini şuna ver diyene kadar, zaten o adam hiç gözükmez ve onun hesabından para transferini yine notere gelen kişi yapar, böyle bir durumda herkes herkesi dolandırabilir.



    Mantık dışı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.