Şimdi Ara

Dolandırıcılık tekniği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kapora verip, araç sahiplerini dolandırdılar

ESKİŞEHİR -AA- Eskişehir'de, internet sitelerine araçlarının satılması için ilan veren kişileri kapora gönderip güven verdikten sonra şehre çağırdığı, noter satışının ardından para vermeden tehdit ettiği iddia edilen 32 kişi gözaltına alındı.
    Alınan bilgiye göre, Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 3 ay süren çalışma kapsamında, internet aracılığıyla otomobil alım satımı sırasında kapora gönderip güven telkin ettiği kişileri dolandırdığı, 580 bin lira haksız kazanç elde ettiği iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi.
    Polis ekipleri, Fevzi Çakmak, Zafer, Tunalı, Yeşiltepe ve Sütlüce mahallelerinde yaşayan 10'u kadın 32 kişiyi gözaltına aldı.
    Zanlılardan 22'si emniyetteki sorgunun ardından serbest bırakıldı. O.B. (38), kardeşi E.B. (28), babası İ.B. (57), akrabaları M.B. (35), H.B. (35), E.B. (28), O.K. (28), R.A. (35), C.D. (40) ile M.C. (44) adliyeye sevk edildi.
    İddiaya göre, suç örgütü üyeleri, internetteki sitelerde araçlarını satmak isteyen, özellikle kent dışında yaşayan kişilerle önce telefonla irtibat kurup hayvan ticaretiyle uğraştıklarını belirtiyor ve zamanlarının kısı tlı olduğundan gelemediklerini söylüyor. Satıcıya 100-250 lira kapora gönderen örgü t üyeleri, yol masraflarını karşılamak kaydıyla satıcının Eskişehir'e gelmesini sağlıyor. Kente gelen araç sahiplerini evlerine götürerek diğer aile fertleriyle tanıştırıp misafirperverlik gösteren örgüt üyeleri böylece güven telkin ediyor.
    Noter satışını özellikle akşam saatlerine yakın zamanlarda gerçekleştiren üyeler, satış yapılırken araç sahiplerini çeşitli bahanelerle oyalıyor. Aracın satışını noter kanalıyla veren kişiler kentten parayı almadan ayrılmak istememeleri halinde tehdit ediliyor. Mecbur kalındığında satıcıya farklı kişiler adına düzenlenmiş ileri tarihli senet veriliyor.
    Noter vasıtasıyla aracın satışını alan örgüt elemanlar ı, dolandırıcılık iş lemini kısa sürede araçları ikinci ve üçüncü kişilere satarak gerçekleştirmiş oluyor.

-net gazete-

• quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_
    .......
    ESKİŞEHİR -AA- Eskişehir'de, internet sitelerine araçlarının satılması için ilan veren kişileri kapora gönderip güven verdikten sonra şehre çağırdığı, noter satışının ardından para vermeden tehdit ettiği iddia edilen 32 kişi gözaltına alındı.
    ......

iyi güzelde buna kanmak için biraz saf olmak lazım sanki? noter satışı yapmadan önce özellikle soruyor paranı aldın mı diye, parayı almadan satışı vermek nasıl bir mantıktır
  • Bizim bir akrabada araba alıcaktı adam ilan vermiş işte inşaat sahibiyim acil satılık diye ucuz yazmış kapora istemis isteyenler var diye tezgah açmışlar
  • Dün gece uzun uzadıya konuştuk bu meseleyi..Amcam 5.20İ aracını 32.000 TL ye anlaşmış,ancak bu durumlar yüzünden alcıya bir türlü aracını verememişti..Alıcı önce noter,ne malum parayı alıp kaçmayacağın derken,amcam önce para,ne malum parayı ödeyeceğin kavgasına tutuşmuşlardı Amcam parayı al notere gel,noterde verir vermez parayı alırım diyordu ama alıcıda O.D.T.Ü. de çalışan bir mühendisten beklenmeyecek bir zeka seviyesi olduğundan,önce noter yada senet diye tuturmuştu..Buna adam gibi bir çözüm getirseler keşke..
  • Notere gidilir, noterin önünde para alınır,satış yapılır... Aynı anda...

Alırkende satarkende acele edilmez, yavaş yavaş, sakin sakin...

Ben bunu uygularım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dranov

Dün gece uzun uzadıya konuştuk bu meseleyi..Amcam 5.20İ aracını 32.000 TL ye anlaşmış,ancak bu durumlar yüzünden alcıya bir türlü aracını verememişti..Alıcı önce noter,ne malum parayı alıp kaçmayacağın derken,amcam önce para,ne malum parayı ödeyeceğin kavgasına tutuşmuşlardı Amcam parayı al notere gel,noterde verir vermez parayı alırım diyordu ama alıcıda O.D.T.Ü. de çalışan bir mühendisten beklenmeyecek bir zeka seviyesi olduğundan,önce noter yada senet diye tuturmuştu..Buna adam gibi bir çözüm getirseler keşke..

Bunun çözümünü bankacılar bulmuş sanırım. Daha önce bu forumda okumuştum galiba. Bankaya para yatar ortak hesaba ve paranın araç alım satımı için olduğu görevliye bildirilir. Daha sonra notere gidilir. Araç devri yapılır. Araç devir belgesiyle tekrar bankaya gidilir ve para alıcının hesabına aktarılır. Bir nevi gitti gidiyor sistemi yani. Gerçi ben bu sistemi sadece okudum uygulayan görmedim ama mantıklı bir sistem...

Ben 3 araç aldım şimdiye kadar. İlkinde noterde verdim parayı elden. Aynı aracı satarken elden noterde aldım parayı... Dikkat ettiğim yalnız gitmemek oldu. Para saymada yardım edecek bir arkadaşımı yanımda götürmüştüm. Daha sonraki 2 aracımı galeriden aldım. Galerici tanıdık olduğundan önce parayı bankadan yolladım sonra noter satışını yaptım ve sorun yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: set

Notere gidilir, noterin önünde para alınır,satış yapılır... Aynı anda...

Alırkende satarkende acele edilmez, yavaş yavaş, sakin sakin...

Ben bunu uygularım...

En mantıklısı bu bencede.Noterin önünde para verilir aynı anda aracın satışı alınır
  • En güvenli seçeneklerden biride Bloke ÇEK'tir.

Anlaşılır Bankaya gidilir, Satacağınız kişi adına Bloke Çek hazırlatılır. Sözleşmeye hangi Plakalı aracın satış sözleşmesi ile geleceği yazılır.Gidersiniz Aracınızı satarsınız Aldığınız Bloke çeki satış sözleşmesi ile Bankadan tahsil edersiniz.Masrafı 50-60 TL'dir.

Bu işlem genellikle Gayrimenkul satışlarında Büyük Meblağları yanınızda taşımamak için sık kullanılır ama 4 sene önce bir araba alımında kullanmıştık.Satan kişinin midesi bulanmıştı Bloke Çek ismini duyunca ama İstediği banka şubesine gidip sorduğunda Onun adına karşılığı olduğunu görünce yüzü gülmüştü :)
  • haber bayağı eski ancak bugün aynı olayı ben yaşadım, şehrin yabancısı olduklarını söylediler, daha sonra terminalde buluştuk yanında birisini getirid bu kim dedim dayım dedi, nerelisiniz dedim ben mersinliyim dayım sivaslı dedi, öğretmenim dayım ise hayvancılık yapıyor dedi. ben araca yüksek fiyat çektim yalandan pazarlığa başladılar, bir yere oturalım yemek yiyelim çay içelim falan dediler ben adamlara temkinli yaklaşıp güvenmedim, aracım rehinli dedim, sana 5000 lira verelim sen rehini kaldır daha sonra bizle notere gelirsin satışı yapınca paranı veririz dediler, hee bakarız ben bi düşüneyim dedim gönderdim vatandaşları
  • Sen Sivas'lı deyince aklıma bi hikaye geldi Babam İstanbul'a gidiyor iş için, daha sonrada dolaşmak istiyor enişte ile dolaşmaya başlıyorlar enişte sivil polis... Daha sonra barlar sokağında bi adam bunlara yaklaşıyor gece için bayan istermisiniz diyor, babam la eniştemde birbirine bakıyor, daha sonrada buna çıkışıyorlar sen ne biçim adamsın sokak ortasında utanmıyormusun böyle tekliflerde bulunmya nerelisin lan sen diyorlar... Adamda Sivaslıyım abi diyor, babamın kan beynine sıçrıyor Sivaslı ya Çıkar lan kimliğini diyor enişte, kimlik bi çıkıyor Tokat Neden Sivaslıyım diyorsun lan diyor, adamda abi Sivaslı çok buralarda bulaşmaya cesaret edemiyorlar diyor tabi sonuç olarak babam arkadaşın burnunu kırıyor

Velhasılı kelam dolandırıcılık yapacağını düşündüğünüz bir grup içinde birisi Sivaslı olduğunu bastıra bastıra tekrar ediyorsa uzaklaşın @engin_er_26 kardeşim en doğrusunu yapmış

Son olarakda eklemek istiyorum ki araç satış işlerini işin ehli bir büyüğünüzle yapmanızda her zaman fayda vardır... Burdaki numaraya ancak tek başına haraket eden yeni mezun veya genç arkadaşlar düşer...

Bloke Çek gerçekten en mantıklı çözüm... Benzer şekilde havuz hesapda...

Saygılar

• Son bir yılda 7 araç aldım sattım,hepsinde de satış anında parayı aldım yada verdim hiçbir sıkıntı olmadı çok şükür.Alıcı yada satıcıyı seçmek te önemli.Her insandan araç alınmaz yada satılmaz..Bu arada,ben de Sivaslıyım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.