Şimdi Ara

Doktorların yurtdışına çıkışını nasıl engelleriz. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
1
Favori
4.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tubytube kullanıcısına yanıt
    Oldukça farklı açıdan konuya bakabildiğim bir yazıma yorum yapılmamış daha önceleri olduğu gibi, gerisi çoraplı muhabbet...

    Evet; sağcısından da solcusundan da, lümpeninden de aydınından da, zengininden de fakirinden de iğreniyoruz bu ülkenin. Maymunlara paravan, gecekondu devlet dizayn edip sıfat takmışlar işadamı, asker diye geri kalanları da 2 - 3 balık kokulu vajina sevecek, onlara erkeklik yapacak diye de bunlara köle olmuş...

    Geberin dıııt çocukları, gelecek bu işin neresinde?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 22 Mart 2022; 19:38:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt

    biyolojik yaşı önemli değil, akıl yaşta değil baştadır deyimi ile zeka yaşına bakmak lazım diyeceğim ama bakmaya değmez zaten .

  • Mahallemdeki berberde kaçmaya çalışıyor :) ne önerirsin konu sahibi?!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin akepeli abilerinin coğu hak etmediği diplomalarla hak etmediği yerlerde çalışıyor ve bu nedenle o işin kendisine verilmesini nimet sanıyor olabilir ama bu insanlar kendi alın teriyle girdikleri sınavlarda kendileri diplomalarını alıp hak ettiği halde iyi şartlarda çalışamıyorlar. O yüzden sen hak edenin elinden diplomasını alamazsın bu bir. Devlet eğer kendi çalışanına gerekli şartları saglayamiyorsa zaten kendisi suçludur bak bu da bir seçenek canım kardeşim bunu da bir düşünebilirsin bu iki.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Niye engelleyeceğiz ki çıksınlar hayatlarını kurtarsınlar? Ülkede doktor kalmayacakmış onu akape düşünsün siz değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterangamer -- 22 Mart 2022; 10:20:31 >
  • Bunu önerebilecek kişi ya aklı evveldir ya da 7-8 yaşındadır. Başka bir şey düşünemiyorum.

  • realgs kullanıcısına yanıt

    mutlaka haklısınız ama benim merak ettiğim z kuşağı mı değil mi ?

  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

    bende kaçmaya çalışıyorum :)

  • Ben konu sahibinin anlatmak istedigine ve @hayatı tespih yapan adam rumuzlu arkadaşın dediklerine katılıyorum. Doktorluk kritik, stratejik bir konu. Hatta bana kalırsa sadece bu kısım değil. Özellikle burs alıpta okuyanlar için kapsamlı bir düzenleme yapılabilir. Konunun iktidarı sevmekle uzaktan yakından zerre alakası yoktur. Asla zerre sevmem iktidarı ama bu ülkede eğitim alıpta, millettin vergilerinden, devletten burs alıpta okuyan kişilere belli zorunlu hizmet şartı konulmalı. Bunu yapmadan yurtdışına gidiyorsa bunun bir cezai müeyyidesi, yaptırımı olmalı. Elbette bu insanların daha iyi bir gelecek, özgürlük gibi değerlere, hür modern dünya değerlerine ulaşma haklarına saygı duyuyor ve hak veriyorum. Bu insanları yurtdışına iten sebepler malum, bunların üstüne gidilmesinin gereği ortada ancak öte yandan kimse de kimsenin bu hayallerini finanse etmek zorunda değil ! Bu ülkeye ve insanlarına hizmet etmeyecekse, ne hakla bu vatandaşın eğitim masrafları devlet tarafından finanse edilmek durumunda ? Hem kamu vicdanında, hem bu gençlerde hakkaniyeti sarsmayacak bir düzenleme mutlaka olmalı.





  • etoiledorient kullanıcısına yanıt

    zaten konu sahibi ile hayatı tesbih yapan adam aynı adam zaten 

    zaten zorunlu hizmet var

    pratisyen için 2 yıl

    asistan için 5 yıl

    yan dal için 3 yıl doğuda çalışma zorunluluğu var eğer ayrılırsa şu ana kadar aldıkları tüm paralar fazileri ile gei alınıyor


    onun için taahüt imzalanıyor


    zaten o yüzden tıp puanları düşmeye başlandı


    ama tıp fakültesine gidenler için yurtdışı yasağı da getirilirse kimse seçmez

  • Reis'den iyi mi bileceksiniz? Suriyeli doktorlar geçer yerlerine .
    Artık, diplomaları vardır ya da yoktur.... Onu da siz bilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tesekkür ederim kiymetli bilgi icin. Bilmedigim bir seyi ögrendim sayenizde sagolun. Varsa diyecek bir sözüm yok. Bu süreler yeterli midir, degil midir kismini bilemem. O ayri bir case. O konuda bir yorumda bulunamam. Ihtiyaclar ne durumdadan bagimsiz, bu vatandaslarin aldigi egitimlere harcanan bedeller kompanse edilebiliyorsa bu sürelerde, benim diyebilecek bir sözüm yok.


    Fakat söyle bir durumu ele alalim ; farz edelim ki bu genc kardesimiz bu yukarida bahsettiginiz yükümlülüklere uymadi ve yurtidisindan, söyle net en az 5-6 bin euro, pound, dolar her neyse gelir elde edebilecegi bir teklif aldi. O zaman bu cezanin ne kadar caydiriciligi olur konusu gündeme gelir. Faiziyle rakami defaten geri ödedi, isin maddi kismi evet. Öyle ya cezayi müeyyide koyalim adini, yaptirim koyalim her neyse, asli unsur caydiriciliktir. Caydirici degilse, örnek durumda hicbir sekilde bu vatandasa koymaz bu durum, güle oynaya düsünmeden cekinmeden yapar.


    Yurtdisi yasagi olamaz, asla olmamali konusunda size tabi ki katiliyorum. O evrensel hukuka, hukuk devleti kavramina sigmaz zaten. Yaptirimin yetersiz kalmasi konusunda, yukarida verdigim örnegi mesela baz alin, bu durumda yaptirimin hicbir caydiriciliginin kalmadigi bir case te, o zaman yetmiyor bizde yurtdisi cikis yasagi koyalim diye bir öneri gelmis olabilir bu hakkaniyete de, hukuk devletine de uymaz o nedenle uygulanmamali ama ülkeye geri döndügünde, dönmesi durumunda bir süre diplomasini kullanamamasi konusu hakkaniyetli duruyor hocam. Bu da manevi olarak verdigi zarar, bu süre zarfinda bu kontenjandan faydalanamamis olan, bu egitimi alamamis bir vatandasin ve milletin ugradigi manevi zararin bedeli gibi düsünülebilir.


    Dedigim gibi bu istisare edilir, hakkaniyet ölceginde bir karara varilir. Keske hic bu can sikici, moral bozucu, üzücü konulari konusmak durumunda kalmasak, ülkemizin bu piril piril, emek vermis, kiymetli degerleri de hem maddi, hem manevi, hem de özgürlükler ve modern hür dünya degerlerine kavustugumuz günlerde olsak...





  • etoiledorient kullanıcısına yanıt

    Bu sürelerden benimde haberim var hocam ama görünen o ki yetersiz. Hekim arkadaşlar üniversite kontenjanlarını tabiki çzlışarak kazanıyorlar, kolay yoldan bir şey elde etmiyorlar ancak dediğiniz gibi milletin finanse ettiği bir kontenjan o. Stratejik yeri dolmayan kontenjan. Bunun bir bedeli olmalı. Hekimlere karşı hep saygılı olmuşumdur, ama hekim oldukları için değil, bize hizmet ettikleri içindir bu saygım. Bize hizmet etmeye niyeti olmayana saygımda olmaz kusura bakmasınlar. Devlet beni okutmadı diye pişkin pişkin konuşanları yüzünden bu konuya kafa patlatmaya başladım. Devlet beni okutmadı diyemez kimse. Öyle bi dünya olmamalı. Diyecekse maddi bedelini ödeyip diyebilmeli, yani devlet beni okutmadı diye ağzını yüzünü sallamaya kalkarken 100 kere düşünmeli.


    Konuyu sjw dediikleri arkadaşlar basmış. Yazık. Sırf doktor diye tapınacaklar neredeyse. Yada bilakis art niyetli bu ülkeyi sevmeyen muhalif görünümlü kişilerdir. Bilemiyorum. Muhalif gibi görünüp iktidara sallıyormuş gibi yapıp halbuki bu ülkeye sallıyorlar. Umarım emniyet jandarma istihbarat bunları takip ediyordur.





  • Hocam sizin kadar teferruatlı, detaylı bildiğim bir konu değil. Sizin kadar malumatım yok konudan, geldim konuya ve sizler sayesinde konunun iç yüzünü gördüm. Diğer yorumları da okudum ve elimden geldiğince, hayatım boyu hakkaniyet, merhamet ve vicdanı kendime pusula yapmış, bu şekilde davranmaya çalışan birisi olarak elimden geldiğince makul davranmaya çalışıyorum. Çünkü adalet, hakkaniyet hepimize lazım sonuçta.


    Belirttiğiniz noktalar çok doğru. Herkesin bu topluma, ülkeye, insanlığa bir faydası vardır ve herkese ihtiyaç vardır. CEO ya da, üretim montaj işçisine de, pilota da, şoföre de, öğretmene de, hekime de.


    Mesele iktidarı sevip sevmeme meselesi değil belirttiğiniz gibi. Oy vermezsiniz olur biter. Elbette birileri sizin eğitim hayatınızı finanse ediyorsa, sizin de o ülkeye millete hizmet etmenizi bekleyecek. Bundan daha doğal olan nedir ? Bu şekilde yapmazsa bunun bedelini de ödeyecek. Yeter ki hakkaniyetli olsun. Naçizane fikrim yukarıda da belirttiğim gibi, ne kadar burs verildi ise, yardım yapıldı, destek verildi vs ise faizi ile defaten ödetilmeli. Ayrıca ülkeye geri gelirse de diplomasını bir süre kullanamamalı. Ancak yurtdışına çıkış yasağı olmaz. Borcunu öder defaten, pasaportunu alır gider. Öteki türlüsü yaptırımsız, elini kolunu sallaya sallaya olayı vicdanı ve adalet duygusunu zedeler. O zaman herkes keyfi davranır, borcunu ödemez, malını kaçırır, işçi çıkarır tazminat ödemez, herkesin yaptığı yanına kar kalır.





  • doktorların maaşını en az 1500 dolar yaparsan ve günde 100 değil 20-30 hastaya bakmalarını sağlarsan kalırlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • milyarderdahi M kullanıcısına yanıt

    Doktor maaşını sağlarsın tamam da (kaldı ki dediğin maaşı alan doktor çoktur zaten) günlük hasta sayısını nasıl düşüreceksin?

  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    Peki devlet ne yapsın? Kimse doğuya gitmek istemiyor ama devletin oraya da hizmet götürmesi gerek, zaten doğuyu cazip kılmak için daha yüksek maaş veriyor.

  • cricet C kullanıcısına yanıt

    yüksek maaş eskidendi şimdi batı ile doğudaki fark sadece 680 tl 1. bölge ile 7. bölge farkı orada bölkge bölge ayırmışlar


    eskisi gibi + kazançların hepsi kaldırıldı

  • Ben normalde kişilerin ekonomik hayatlarının üst seviyede olmamasına tepki gösteren refahın olmadığı yerde sinirlenen birisiyim. Dengeli beslenme vb şeyleri önemserim. İnsanları bu konuda uyandırırım hatta çevremde yapabildiğim kadar. Ama bu doktorlar kendilerine hak tanındıkça garip hareketler yapmaya başladı. Son uzman çavuş meselesinden bahsetmiyorum illa da. Genel olarak. Tabii ki her doktoru bir tutmuyorum. Ancak şöyle bir şey var bir mesleğe yönelik ayrıcalıklı kanun çıkarmak yanlış bir hareket.


    Bugün kadına şiddet çözüldü mü ki doktora çözülsün. Veya öğretmene? Öğretmen 1 çocuk döver ortalık ayağa kalkar -kalkmalı da- ama mesela öğrencisi tarafından bıçaklanan öğretmenler var ve öğrenciler yamuk kanunlar yüzünden kutsanıyoru ve ceza vs asla almıyorlar. Bunların haberleri bırakın 3 güne unutulmayı görünmüyor bile. Haber değeri yok adeta. Milli Eğitim de bu konuda hiçbir şey yapmıyor.


    Yani tek tek odaklanırsak herkese ayrıcalık tanımamız gerekir. Bu da toplumda genel bir şiddet problemine işaret eder. O halde buna odaklanılmalı. Bir kesimi diğerinden ayırmak anayasaya da uygun değil. Polise şiddet öğretmene şiddet esnafa şiddeti doktora yapılandan daha az yapan nedir? Öyle bir şey olamaz. Çalışma saatleri koşulları iyileştirilmeli maaşların asgari ücretle yakın olması önemsenmeli.


    Sorunlara günü kurtarmalık çözümler bulunuyor. O zaman da başka bir sorun meydana geliyor. Gitmek isteyen imkanı olan gitsin. Bakın Ukraynada savaş var eskiden olduğu gibi buralardan yine insanlar buralara gelecektir. Siz istemeden çalışıp asık suratlı hizmet vermezsiniz insanlar da iş bulmuş olur. Suriyelinin Afganın arttığı yerde biraz da avrupalı nüfus bir şey diyemem.


    Doktorları kutsamıyorum. Ekonomik kriz herkese var. İmkanı olan gitsin. Ben doktor değilim imkanım olsa ben de giderim. Zaten durum ortada. Doktorlar bir kendi maaşları eriyor gibi davranmasın. Genel olarak hukuksuzluk ve fakirlik var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Numenorian Man -- 22 Mart 2022; 17:49:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • First Premolar kullanıcısına yanıt

    Şiddete çözüm dediğin kadar basit olsaydı kimse cinayet işlemezdi. Maalesef ne kadar kanun da koysan yapacak insan yine yapıyor. Kaldı ki sadece belirli bir meseleğe yönelik kanun çıkarmak da doğru değil, eşitlik ilkesine aykırı, biri birini darp ediyorsa ister darp ettiği doktor olsun ister çöpçü olsun aynı cezayı almalı.

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.