Şimdi Ara

Doktora 109 milyonluk ceza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• _____________________________
  • Yorumlarda da görebileceğiniz gibi, bu tarz doktor hatasıyla hayatı kayan insan çok oluyor. Doktorun hatasının bedelini ödemesi gerekir, iyi bir karar olmuş. Umursamadan ameliyat yapmasınlar, yetersizlerse bunu söylesinler. Kaş yaparken göz çıkarmak deyimi tam bu tarz durumları anlatıyor aslında.

109 milyon tlnin ne kadar büyük olduğunu biliyorsun değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2.6 milyon dolar bir para. 4 yaşında bir çocuğu engelli bırakmanın cezası ne olacaktı peki 1 milyon tl mi?

Bu ülkede adam öldüren bu kadar büyük ceza almıyor.Ben cezasız kalsın demiyorum ama hayatı boyunca kazanacağı para bu miktarın yarısı bile etmezken nasıl ödenecek bu para?

Ödeyebileceğini sanmıyorum, 150 yıl hapis cezası gibi bir karar olmuş belki de. Olayın hukuki boyutuna hakim değilim, ama daha çok hastanın hayatını bitiren doktorun finansal hayatını da yargı bitirmiş gibi geldi.

Uzun vadede bunun cezasını halk çeker.Bekleyelim görelim.

Daha Fazla Göster
  • ikigai kullanıcısına yanıt
    Umursamadan yaptığını nerden biliyon yanında mıydın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • erhy0 E kullanıcısına yanıt

Bu tarz durumlarda bilirkişilere danışılır, durum değerlendirilir, buna göre de bir ceza verilir.

Kimseye hakim kafasına göre 109 milyon TL ceza vermez, veriyorsa da arkasında sağlam delil olması gerekir. Bu olayda da demek ki yapılan detaylı incelemeler sonucu ciddi bir problem (veya başka bir durum) sözkonusu, hakim bey de buna göre bir karar vermiş. Kafasına göre kimse ceza veremez.

Zaten bu tarz bir duruma karşı doktorlara sunulan sigorta hizmetleri mevcut, bu kadar yüksek bir meblağ için yoktur muhtemelen ama 2 milyon TL'ye kadar kapsama sahip Hekim Sorumluluk Sigortaları mevcut.

İnsanları caydıracağını sanmıyorum, nitekim çoğu davada doktorlar kaybetmiyor zaten, kaybetse de sigorta cezanın çoğunu karşılıyor. Burada insanları doktorsuz kalırsınız ühü diyerek tehdit etmenin anlamı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 25 Eylül 2025; 16:32:46 >

Birçok durumda yanlış tıbbi müdahaleye maruz kalmaktansa beklemeye devam etmek daha iyidir. Yukarıda dediğim gibi; yapamayacaklarsa, kendilerine güvenmiyorlarsa, risk yüksekse ameliyat yapmasın doktorlar.

Tamam işte sen doktor olsan böyle komplikasyon olabilecek bir ameliyatı yapar mısın yapmaz mısın?Yapmaya karar verirsen de karşılığında ne istersin?

Yapmam, yapmam gerekiyorsa da hastayı bilgilendiririm. Hastaların, riski getirisinden çok büyük olan operasyonlara razı olacağını sanmıyorum. Neyse beni boşuna araya sokmayın, benim hayattaki önceliğim para değil, bu yüzden olayı kişiselleştirmenin anlamı yok.

Düzgün bir cevap veremiyorsunuz işte. Kısmen riskli ameliyatlarla uğraşan tanıdıklarım var, neredeyse hiçbirisi böyle bir durum ile karşılaşmadı. Açılan davaların geneli doktorların lehine sonuçlanıyor zaten çoğu durumda, eğer ciddi bir malpraktis yoksa. Varsa da bu tarz ütopik cezalar almıyorlar, sigorta karşılıyor bir kısmını, gerisi de doktorun cebinden (ki bu da çoğu doktorun bütçesini sarsmıyor, sarsıyor diyenin alnını karışlarım).

Bu cezaya uğrayan kişi sizin meslektaşınız olabilir, sırf meslektaşınız ceza aldı diye mahkemenin vermiş olduğu kararı "doktor bulamazsınız" diyerek tenkit etmeniz doğru değil. Sizin bu durumu savunmanız itibarınıza zarar veriyor, bunun farkına varmanız lazım.

109 milyon tl ceza verilmesini doğru buluyorsunuz değil mi?Yanlış anlamadım.

Hakim beyin (veya hanımefendinin) kararına saygı duyuyorum, doğru ya da yanlış demiyorum. Dava ile ilgilenen kişi ben değilim.

Halk çekiyor zaten, doktorlar çocuk branşlarını tercih etmiyor olası bir malpraktis davasında ceza yaşa göre belirlendiği için.

Doktorun hatası,ihmali de olabilir de ama tüm suçu ona atacaklarına biraz da bu insanların çalışma şartlarına baksınlar,asistan doktorlar 24 saat nöbet tutuyor bu ne kadar insancıl.Günde 6-7 ameliyat yapan doktorlar var.

Zaten artık kimse çocuk cerrahi,kalp damar cerrahi vs gibi zor işlemler yapan branşları tercih etmiyor.Tusta 50 alan adam bile bu bölümleri yazmıyor gidip pratisyenlik yapıyor,yakında bu ameliyatları yapacak doktor kalmadığında anlarlar bir şeyleri belki.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.